Смачні страви з кабачків на швидку руку
Кабачки відмінно поєднуються з м'ясом, овочами, макаронами, сиром, сметаною і йогуртом. Цей овоч можна їсти сирим, варити, фарширувати, тушкувати, запікати і додавати в салати.
Фаршировані кабачки, страви з макаронами і салат з мигдалем – прекрасний варіант для обіду або вечері. Ось з цих прекрасних страв ми і почнемо представляти рецепти страв з кабачків. Деякі з них будуть швидкими та легкими, а деякі – займуть більше часу, але, безсумнівно, результат буде того коштувати. Приступимо!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
макаронні вироби - | 0,5 кг |
сметана - | 200 грам |
цибулина звичайна - | 1 шт. |
свіжої петрушки - | 4 гілочки |
кабачок - | 1 плід |
горіхи (волоські) - | 50 грам |
рослинна олія - | 5 грам |
сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 410 Ккал |
Як приготувати страву з макаронами:
- Спочатку треба приготувати соус: для цього нарізати на дрібні шматочки листя петрушки, цибулю порізати на великі шматочки і подрібнити в чаші блендера разом з волоськими горіхами;
- Розігріти в каструлі масло, покласти в нього суміш з лука і горіхів, влити сметану, готувати 5 хвилин. Прибрати з плити. Посипати посіченою петрушкою, приправити спеціями, добре перемішати. Накрити каструлю рушником, щоб до подачі на стіл, соус не охолонув;
- Кабачок ножем порізати на довгі широкі стрічки;
- Зварити будь-які макаронні вироби. За дві хвилини до готовності до них додаються стрічки з кабачків;
- Відкинути макарони з кабачками на друшляк. Перекласти на тарілку і приправити соусом.
Фаршировані кабачки
Знадобиться:
- грудка куряча – 2 половинки;
- кабачок – 2 середнього розміру плоду;
- печінка (куряча) – 0,5 кг;
- 4 білка;
- 100 г кукурудзи (консервованої);
- кріп – 5 гілочок;
- 300 г сметани;
- вершки – 140 мл;
- цибулина – 1 головка;
- петрушка (листовий) – 3 гілки;
- рафінована олія – для смаження;
- спеції – тільки за смаком.
На готування піде час – 2 години 20 хвилин, кількість калорій — 560 ккал.
Як фарширувати:
- Печінка, куряче філе помити. Зробити з цих інгредієнтів фарш звичайним способом;
- Чотири білки від яєць збити і поступово ввести у готовий фарш, приправити спеціями, влити вершки. Ще раз масу збити і прибрати на 1,5 години в прохолодне місце;
- Гілочки кропу порубати. З кукурудзи злити рідину. Додати ці продукти у фарш, ретельно змішати;
- Кабачки помити. З одного краю кожного плоду зрізати верхівку, поки прибрати в сторону. Обережно вийняти внутрішню частину;
- Викласти фарш всередину кабачків. Використовуючи дерев'яні зубочистки закріпити зрізану частину;
- У великому сотейнику розігріти олію. Рівномірно (з усіх сторін) підрум'янити кабачки. Звичайний час обжарювання від 3 до 4 хвилин;
- Очищений цибулю подрібнити. Листя петрушки дрібно порубати. З'єднати зелень і цибулю зі сметаною, приправити за смаком. Покласти кабачки в підходящу каструлю, додати соус зі сметани. Прикрити каструлю кришкою і тушкувати 40 хвилин (середній вогонь). Під час готування кабачки періодично перевертати.
Вишуканий салат з кабачків з мигдалем і сиром
Знадобляться:
- молоді (з тонкою шкіркою) кабачки – 4 плода;
- молодий часник – 2 головки;
- тархун (за бажанням) – 1 пучок;
- мигдаль (несмажена) – 20 грам;
- сир з цвіллю (блакитний) – 110 грам;
- густий натуральний йогурт – 200 грам;
- цедра і сік з лимона – з 1 половинки плода;
- олія оливкова – для заправки;
- спеції – за своїм смаком.
Час приготування салату — близько 1 години 30 хвилин, калорії — 360 ккал.
Як готувати салат:
- Молодий часник в кількості двох головок, не очищаючи, розрізати впоперек на дві половини. Чотири кабачка, не очищаючи від шкірки, нарізати смужками з наступними параметрами: довжина кожної – 10 см, а ширина 3 см;
- Викласти смужки кабачків разом з половинками часнику на деко, полити оливковою олією, приправити перцем, посолити. Запікати в духовці, розігрітій до 175 градусів, не більше 25 хвилин. Потім викласти кабачки на велику тарілку і остудити;
- Для заправки видавити з шкірки часникові часточки, порубати, змішати з густим йогуртом, соком і цедрою лимона, посолити, додати перець;
- Полити кабачки заправкою, додати розім'яті листочки тархуна. Поставити на годину в холодильник;
- Перед вживанням салату, подрібнити мигдаль, приблизно 1 хвилину обсмажувати його на сковорідці без масла, поки вони не придбають золотистий відтінок;
- Смаженими горіхами, крихтами сиру з блакитною цвіллю посипати готовий салат.
Варення з полуниці з цілими ягодами — спробуйте наші рецепти з лимоном і прянощами.
Що таке орегано і як його використовувати, читайте в нашій статті.
А ви знаєте як фарбувати яйця в цибулинні з зеленкою? Рецепти тут.
Готуємо швидко рагу з кабачків з м'ясом курки
Необхідний набір продуктів:
- помідори середньої величини – 2 плоду;
- сметана 25% жирності – 200 грам;
- борошно – 30 г;
- часник – 4 зубчики;
- куряче філе – 2 половинки;
- петрушка свіжа – 4 гілочки;
- масло (топлене) – 2 столових ложки;
- кабачки середнього розміру – 4 штуки;
- за смаком – приправляти спеціями.
Час приготування — 30 хвилин, калорійність — 390 ккал.
Швидкий спосіб готування:
- Кубиками нарізати овочі – 4 кабачка, 2 помідора, половинки філе курки;
- Розчавити тупою стороною ножа очищені зубчики часнику, порізати їх. Додати до часнику подрібнену зелень петрушки;
- Топлене масло досить просто розігріти в сковороді. Потім покласти в масло кубики кабачків, смажити, поки вони не зарум'яняться. При цьому вогонь пальника повинен бути сильним;
- Рум'яні кубики кабачків посипати борошном, приправити перцем, посолити, і ще трохи обсмажити;
- Аналогічно обсмажуються м'ясні кубики і за смаком приправляються спеціями;
- Готове філе з'єднати з кабачками і полити сметаною. Все добре перемішати, дочекатися поки закипить;
- Після цього додати помідорні кубики, суміш часнику з петрушкою. Залишилося перемішати всі інгредієнти і можна подавати на стіл;
- У приготуванні страви використовувалися листя петрушки, але якщо стебла рослини не дуже жорсткі, їх можна нашаткувати тоненькими кільцями і посипати готове рагу. Вийде красиво!
Як приготувати з кабачків сендвічі
Для приготування знадобиться:
- 100 грам сиру, краще напівтвердого;
- кабачок з тонкою шкіркою (середньої величини) – 1 плід;
- грудка (сирокопчена) – 200 грам;
- томати (середній розмір) – 2 штуки;
- рафінована олія (для обжарювання).
Відводиться на приготування страви — 15 хвилин, калорії — 420 ккал.
Рекомендований спосіб готування:
- Протягом 2 хвилин обсмажити на сковороді без олії тонко нарізану грудинку, викласти її на блюдо;
- Помиті помідори шаткують кружечками, сир подрібнюють на тертці;
- Духовку розігріти, рекомендована температура 200 градусів (враховуйте особливості своєї духовки, орієнтуючись на інструкцію, яка додається до неї);
- Кабачок нарізати вздовж, при цьому кожна пластинка повинна бути приблизно 1 см в товщину. Нарізані смужки необхідно розрізати впоперек;
- Накрити деко листом кулінарного пергаменту або фольгою і викласти на нього половину підготовлених шматочків, посипати їх натертим сиром, використовувати приблизно 50 грам сиру;
- На кожен кабачок покласти в наступному порядку: шматочок грудинки, гурток томата, а зверху накрити шматочком кабачка (друга половина від отриманого обсягу);
- Взяти 50 грам сиру і посипати сендвічі. Готувати 7 хвилин в розігрітій духовці.
Кабачок добре вбирає смак всіх продуктів, які з них поєднують, тому всі страви виходять гармонійними за смаком.