13 май 2019 1 591

Смачні страви з кабачків на швидку руку

Кабачки відмінно поєднуються з м'ясом, овочами, макаронами, сиром, сметаною і йогуртом. Цей овоч можна їсти сирим, варити, фарширувати, тушкувати, запікати і додавати в салати.

Будь-яке блюдо з кабачками – це дуже смачна і корисна їжа, її приготування не потребує великих зусиль і багато часу.

Фаршировані кабачки, страви з макаронами і салат з мигдалем – прекрасний варіант для обіду або вечері. Ось з цих прекрасних страв ми і почнемо представляти рецепти страв з кабачків. Деякі з них будуть швидкими та легкими, а деякі – займуть більше часу, але, безсумнівно, результат буде того коштувати. Приступимо!

Макарони з кабачками
Інгредієнти Кількість
макаронні вироби - 0,5 кг
сметана - 200 грам
цибулина звичайна - 1 шт.
свіжої петрушки - 4 гілочки
кабачок - 1 плід
горіхи (волоські) - 50 грам
рослинна олія - 5 грам
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 410 Ккал

Як приготувати страву з макаронами:

  1. Спочатку треба приготувати соус: для цього нарізати на дрібні шматочки листя петрушки, цибулю порізати на великі шматочки і подрібнити в чаші блендера разом з волоськими горіхами;
  2. Розігріти в каструлі масло, покласти в нього суміш з лука і горіхів, влити сметану, готувати 5 хвилин. Прибрати з плити. Посипати посіченою петрушкою, приправити спеціями, добре перемішати. Накрити каструлю рушником, щоб до подачі на стіл, соус не охолонув;
  3. Кабачок ножем порізати на довгі широкі стрічки;
  4. Зварити будь-які макаронні вироби. За дві хвилини до готовності до них додаються стрічки з кабачків;
  5. Відкинути макарони з кабачками на друшляк. Перекласти на тарілку і приправити соусом.

Фаршировані кабачки

Знадобиться:

  • грудка куряча – 2 половинки;
  • кабачок – 2 середнього розміру плоду;
  • печінка (куряча) – 0,5 кг;
  • 4 білка;
  • 100 г кукурудзи (консервованої);
  • кріп – 5 гілочок;
  • 300 г сметани;
  • вершки – 140 мл;
  • цибулина – 1 головка;
  • петрушка (листовий) – 3 гілки;
  • рафінована олія – для смаження;
  • спеції – тільки за смаком.

На готування піде час – 2 години 20 хвилин, кількість калорій — 560 ккал.

Як фарширувати:

  1. Печінка, куряче філе помити. Зробити з цих інгредієнтів фарш звичайним способом;
  2. Чотири білки від яєць збити і поступово ввести у готовий фарш, приправити спеціями, влити вершки. Ще раз масу збити і прибрати на 1,5 години в прохолодне місце;
  3. Гілочки кропу порубати. З кукурудзи злити рідину. Додати ці продукти у фарш, ретельно змішати;
  4. Кабачки помити. З одного краю кожного плоду зрізати верхівку, поки прибрати в сторону. Обережно вийняти внутрішню частину;
  5. Викласти фарш всередину кабачків. Використовуючи дерев'яні зубочистки закріпити зрізану частину;
  6. У великому сотейнику розігріти олію. Рівномірно (з усіх сторін) підрум'янити кабачки. Звичайний час обжарювання від 3 до 4 хвилин;
  7. Очищений цибулю подрібнити. Листя петрушки дрібно порубати. З'єднати зелень і цибулю зі сметаною, приправити за смаком. Покласти кабачки в підходящу каструлю, додати соус зі сметани. Прикрити каструлю кришкою і тушкувати 40 хвилин (середній вогонь). Під час готування кабачки періодично перевертати.

Вишуканий салат з кабачків з мигдалем і сиром

Знадобляться:

  • молоді (з тонкою шкіркою) кабачки – 4 плода;
  • молодий часник – 2 головки;
  • тархун (за бажанням) – 1 пучок;
  • мигдаль (несмажена) – 20 грам;
  • сир з цвіллю (блакитний) – 110 грам;
  • густий натуральний йогурт – 200 грам;
  • цедра і сік з лимона – з 1 половинки плода;
  • олія оливкова – для заправки;
  • спеції – за своїм смаком.

Час приготування салату — близько 1 години 30 хвилин, калорії — 360 ккал.

Як готувати салат:

  1. Молодий часник в кількості двох головок, не очищаючи, розрізати впоперек на дві половини. Чотири кабачка, не очищаючи від шкірки, нарізати смужками з наступними параметрами: довжина кожної – 10 см, а ширина 3 см;
  2. Викласти смужки кабачків разом з половинками часнику на деко, полити оливковою олією, приправити перцем, посолити. Запікати в духовці, розігрітій до 175 градусів, не більше 25 хвилин. Потім викласти кабачки на велику тарілку і остудити;
  3. Для заправки видавити з шкірки часникові часточки, порубати, змішати з густим йогуртом, соком і цедрою лимона, посолити, додати перець;
  4. Полити кабачки заправкою, додати розім'яті листочки тархуна. Поставити на годину в холодильник;
  5. Перед вживанням салату, подрібнити мигдаль, приблизно 1 хвилину обсмажувати його на сковорідці без масла, поки вони не придбають золотистий відтінок;
  6. Смаженими горіхами, крихтами сиру з блакитною цвіллю посипати готовий салат.

Варення з полуниці з цілими ягодами — спробуйте наші рецепти з лимоном і прянощами.

Що таке орегано і як його використовувати, читайте в нашій статті.

А ви знаєте як фарбувати яйця в цибулинні з зеленкою? Рецепти тут.

Готуємо швидко рагу з кабачків з м'ясом курки

Необхідний набір продуктів:

  • помідори середньої величини – 2 плоду;
  • сметана 25% жирності – 200 грам;
  • борошно – 30 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • куряче філе – 2 половинки;
  • петрушка свіжа – 4 гілочки;
  • масло (топлене) – 2 столових ложки;
  • кабачки середнього розміру – 4 штуки;
  • за смаком – приправляти спеціями.

Час приготування — 30 хвилин, калорійність — 390 ккал.

Швидкий спосіб готування:

  1. Кубиками нарізати овочі – 4 кабачка, 2 помідора, половинки філе курки;
  2. Розчавити тупою стороною ножа очищені зубчики часнику, порізати їх. Додати до часнику подрібнену зелень петрушки;
  3. Топлене масло досить просто розігріти в сковороді. Потім покласти в масло кубики кабачків, смажити, поки вони не зарум'яняться. При цьому вогонь пальника повинен бути сильним;
  4. Рум'яні кубики кабачків посипати борошном, приправити перцем, посолити, і ще трохи обсмажити;
  5. Аналогічно обсмажуються м'ясні кубики і за смаком приправляються спеціями;
  6. Готове філе з'єднати з кабачками і полити сметаною. Все добре перемішати, дочекатися поки закипить;
  7. Після цього додати помідорні кубики, суміш часнику з петрушкою. Залишилося перемішати всі інгредієнти і можна подавати на стіл;
  8. У приготуванні страви використовувалися листя петрушки, але якщо стебла рослини не дуже жорсткі, їх можна нашаткувати тоненькими кільцями і посипати готове рагу. Вийде красиво!

Як приготувати з кабачків сендвічі

Для приготування знадобиться:

  • 100 грам сиру, краще напівтвердого;
  • кабачок з тонкою шкіркою (середньої величини) – 1 плід;
  • грудка (сирокопчена) – 200 грам;
  • томати (середній розмір) – 2 штуки;
  • рафінована олія (для обжарювання).

Відводиться на приготування страви — 15 хвилин, калорії — 420 ккал.

Рекомендований спосіб готування:

  1. Протягом 2 хвилин обсмажити на сковороді без олії тонко нарізану грудинку, викласти її на блюдо;
  2. Помиті помідори шаткують кружечками, сир подрібнюють на тертці;
  3. Духовку розігріти, рекомендована температура 200 градусів (враховуйте особливості своєї духовки, орієнтуючись на інструкцію, яка додається до неї);
  4. Кабачок нарізати вздовж, при цьому кожна пластинка повинна бути приблизно 1 см в товщину. Нарізані смужки необхідно розрізати впоперек;
  5. Накрити деко листом кулінарного пергаменту або фольгою і викласти на нього половину підготовлених шматочків, посипати їх натертим сиром, використовувати приблизно 50 грам сиру;
  6. На кожен кабачок покласти в наступному порядку: шматочок грудинки, гурток томата, а зверху накрити шматочком кабачка (друга половина від отриманого обсягу);
  7. Взяти 50 грам сиру і посипати сендвічі. Готувати 7 хвилин в розігрітій духовці.

Кабачок добре вбирає смак всіх продуктів, які з них поєднують, тому всі страви виходять гармонійними за смаком.

Що ще почитати: