26 апрель 2019 1 825

Як приготувати італійську пасту з кабачками

З тисячі рецептів пасти овочеві – одні з найулюбленіших. Вони легкі, швидко готуються і яскраво виглядають на столі. Ніжні кабачки в поєднанні з іншими овочами та макаронами – ситне і ненав'язливе блюдо, на яке приємно дивитися, а їсти і зовсім одне суцільне задоволення.

Рецепт по-італійськи
Інгредієнти Кількість
масла - 60 мл
сиру твердого - 80 г
пасти - 480 г
часнику - 2 зубчики
соку лимона - 15 мл
кабачка - 4 шт.
лука - 1 шт.
кедрових горіхів - 60 г
м'яти - 5 г
кропу - 15 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 81 Ккал

Як приготувати пасту з кабачками по-італійськи:

  1. Кабачки вимити і зчистити з них шкірку. Якщо це молоді плоди, то шкірку можна залишити, досить просто зрізати плодоніжку;
  2. Далі плоди слід нарізати полудольками;
  3. Почищений від лушпиння цибулю необхідно порізати тонкими півкільцями;
  4. У сковороді розігріти масло, в якому спочатку потрібно пасерувати цибулю протягом п'яти хвилин, після чого додати кабачки і перемішати;
  5. Із зняти лушпиння часнику, подрібнити його і додати в сковороду;
  6. Всі продукти тушкувати хвилин п'ятнадцять, щоб вони розм'якшилися. Потім зняти з вогню;
  7. У велику каструлю з водою необхідно покласти варитися пасту. Її важливо злегка недоварити, щоб вона залишалася твердою. Саме так готують її італійці;
  8. Дрібно нарізати вимиту зелень і разом з лимонним соком додати в сковороду до овочів;
  9. Далі додати пасту теж в сковороду, перемішати і можна подавати з кедровими горіхами, посипаними зверху.

Паста з кабачками і помідорами

  • 1 пучок базиліка;
  • 220 г пасти;
  • 3 зубчики часнику;
  • 320 г черрі;
  • 160 мл вершків;
  • 40 мл олії;
  • 20 г пармезану.

Час – 20 хв.

Калорії – 179 ккал/100 р.

Спосіб приготування пасти:

  1. Спершу необхідно відварити пасту. Бажано, щоб це були короткі вироби, наприклад, пір'я. Воду обов'язково посолити. Дати макаронів стекти, але при цьому частина рідини повинна зберегтися;
  2. Кабачок помити і зрізати його плодоніжку. У молодого плода шкірку не зрізати, а якщо вона вже задоволена щільна, то краще зчистити. Порізати напівкружечками;
  3. Вимитий базилік дрібно нашаткувати;
  4. Помиті помідори черрі потрібно просто розрізати навпіл, особливо великі плоди можна розділити на чотири частини;
  5. Спочатку в розігрітій сковороді з маслом підсмажити кабачок. Це займає близько трьох хвилин;
  6. Потім додати часник і перемішати;
  7. Сюди ж через давильню видавити часник, вмішати його і всю масу потримати на вогні не більше двох хвилин. Помідори повинні стати м'якими;
  8. Влити вершки і додати рубаний базилік, перемішати і посолити;
  9. Коли соус майже закипів, сюди слід перекласти вже готову пасту. Якщо соус густий, знадобиться та збережена рідину з-під макаронів. В іншому випадку, можна просто використовувати воду;
  10. Розкласти по тарілках, зверху натерти трохи пармезану. Прикрасити цілими листочками базиліка.

Спагетті з кабачками у вершковому соусі

  • 3 кабачка;
  • 1 зубок часнику;
  • 500 г пасти;
  • 160 мл вершків;
  • 2 цибулини;
  • 75 г сиру;
  • 2 болгарських перцю;
  • 70 мл олії.

30 хв.

Калорії – 89 ккал/100 р.

Приготування пасти:

  1. Зчистити з кабачка шкірку, вирізати серцевину з насінням, саму м'якоть нарізати невеликими шматочками, а ще краще — соломкою;
  2. З часнику, як і з лука, зчистити шкірку. Обидва коренеплоду дрібно порубати;
  3. У перцю витягнути плодоніжку з насінням, білі стінки теж зрізати. Нарізати м'якоть тонкою соломкою;
  4. Спочатку в оливковій олії в глибокій сковороді обсмажити цибулю з часником, поки не придбають золотистий колір;
  5. Потім влити вершки і тушкувати продукти, поки третину соусу не випарується;
  6. В окремій сковороді потрібно обсмажити кабачки з солодким перцем, обидва інгредієнта повинні стати м'якими;
  7. Пасту відварити, як зазвичай. Краще використовувати для цього макарони у вигляді бантиків. Після варіння промити під холодною водою;
  8. Сир натерти. Це може бути будь-який твердий сир, наприклад, пармезан або голландський, а можна використовувати і моцарелу;
  9. У вершковий соус перекласти готову пасту з овочами, а також спеції за бажанням. Сюди ж додати половину всього сиру і перемішати;
  10. Коли всі інгредієнти прогрілися, можна знімати їх з вогню. Подавати з рештою сиру зверху.

Житній хліб в домашніх умовах спекти досить просто.

Рецепт картоплі по-селянськи — варіант приготування в мультиварці тут.

Як приготувати картоплю з рибою по-французьки. Це блюдо підкорить навіть найвибагливіших гурманів.

Паста з овочами

  • 350 г пасти;
  • 1 солодкий перець жовтий;
  • 1 солодкий перець червоний;
  • 450 г помідор у власному соку;
  • 20 г базиліка;
  • 180 г пармезану;
  • 1 цибуля;
  • 10 г солі;
  • 1 кабачок;
  • 1 баклажан.

Час – 35 хв.

Калорії – 91 ккал/100 р.

Послідовність дій:

  1. Спершу необхідно подрібнити цибулину. Її слід пасерувати всього на ложці олії до м'якості;
  2. Помити баклажани, зрізати плодоніжку. Все насіння видалити. М'якоть нарізати невеликими шматочками і додати до цибулі;
  3. Обидва види перців вимити і витягнути їх плодоніжку з насінням, після чого нарізати на кубики і додати туди ж сковороду, перешкодити;
  4. Через пару хвилин залити все томатами. Можна використовувати і свіжі, але тоді потрібно додати пару ложок томатного соку для більш вираженого смаку;
  5. Накрити кришкою і тушкувати сім хвилин;
  6. За цей час очищений кабачок так само нарізати кубиками і додати його разом з сіллю до решти інгредієнтів;
  7. У сусідній каструлі відварити пасту по інструкції. Бажано брати спагеті або лінгвіні;
  8. Готові макарони додати без води прямо на сковороду до овочів, перемішати і через хвилину подавати. Зверху натерти сир і посипати дрібно рубаним базиліком.

Сыроедческая паста з кабачків

  • 100 г волоських горіхів;
  • 2 кабачка;
  • 1 перець солодкий;
  • 45 мл олії;
  • 4 помідора;
  • 1 пучок кінзи;
  • 5 г меду.

Час – 40 хв.

Калорії – 59 ккал/100 р.

Алгоритм дій:

  1. Зняти з кабачка шкірку і відрізати плодоніжку. Далі на спеціальній тертці для корейської моркви або за допомогою спиралайзера по всій довжині натерти плід. Вийдуть довгі смужки, схожі на спагетті, але тільки з кабачка. Бажано не використовувати середину овоча, так як там знаходиться насіння, і з-за цього смужки будуть рватися;
  2. Горіхи, заздалегідь замочені на дві години, осушити. Потім гострим ножем дрібно порубати, але при цьому не перетворювати їх в пасту;
  3. У томатів вирізати плодоніжки, а у перцю витягнути насіння;
  4. Помістити помідори, перець і зелень в чашу блендера. Сюди ж влити ложку рослинного масла, мед і додати сіль. Все це перетовкти на однорідну масу. Вийде рідкий соус, який відразу можна змішувати з пастою з кабачків. Масі необхідно десять хвилин, щоб добре просочитися;
  5. Перед подачею присипати блюдо зверху подрібненими горіхами.

Паста з грибами і кабачками

  • 320 г печериць;
  • 1 кабачок;
  • 1 зубок часнику;
  • 25 мл олії;
  • 3 пера зеленої цибулі;
  • 180 г пасти.

Час – 15 хв.

Калорії – 72 ккал/100 р.

Етапи:

  1. Зняти лушпиння з цибулі і часнику і обидва продукту дрібно нашаткувати;
  2. Печериці очистити від сміття, зняти з них верхню шкірку, промити і нарізати слайсами, не дуже тонкими, вони повинні відчуватися в страві;
  3. Пасту відварити за інструкцією. Як варіант, можна використовувати пісні равіолі;
  4. Нагріти в сковороді оливкове масло і відправити туди часник і цибулю. Обсмажувати близько трьох хвилин, після чого додати гриби і перешкодити;
  5. Гриби слід готувати приблизно п'ять хвилин, вони повинні зменшитися в об'ємі;
  6. За цей час з кабачка зчистити шкірку, прибрати все насіння і плодоніжки, порізати невеликими шматочками. По закінченню часу додати до решти продуктів;
  7. Приправити і перекласти сюди вже готову пасту, перемішати. Якщо страва виходить сухим, можна долити трохи води, де варилися макарони;
  8. Прогріти всі продукти і перекласти їх на тарілку;
  9. Цибулю дрібно порізати і присипати їм страву зверху.

Корисні поради

Справжні італійські макарони істотно відрізняються від наших за якістю. Вони використовують зовсім іншу борошно, завдяки чому домогтися заповітної «аль денте» набагато простіше. Як варіант, можна просто вибирати вироби з твердих сортів пшениці. Вони добре зберігають форму, навіть якщо їх трохи переварити.

Доповнити овочеве блюдо можна не тільки сиром або грибами. Один з незвичайних способів – лимонна цедра. Її потрібно зчистити довгими тонкими смужками, а при подачі просто викласти смужки зверху.

Кабачки доступні кілька місяців у році, так що нові варіації пасти можна придумувати хоч кожен день. А адже це ще й корисно!

Що ще почитати: