Як зварити смачний гороховий суп в скороварці
Горохові супи ідеально підходять для обіду в зимовий час. Вони ситні, зігріваючі, щільні. Таке блюдо дарує не тільки насолоду, але і неймовірний заряд енергії! Воно дуже смачне, особливо з додаванням копченостей.
Скороварки допомагають приготувати суп з мінімальними витратами часу, адже замочувати горох попередньо зовсім не потрібно. Страва готується під тиском, тому навіть сухий горох буквально за годину повністю розвариться.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
гороху - | 0,2 кг |
води - | 2 л |
картоплин - | 3 шт. |
моркви - | 1 шт. |
цибулин - | 1 шт. |
спецій - | за смаком |
ребер свинячих - | 0,7 кг |
зелені - | 10 г |
Час приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
Як приготувати:
- Вказану кількість води вилити в чашу скороварки і перекласти сюди вимиті реберця.
- Вибрати режим «Варка» з таймером на півгодини.
- У цей час потрібно зайнятися овочами. Очищену моркву крупно натерти.
- З лука зняти лушпиння і нашаткувати його дрібними кубиками.
- Картоплю без шкірки необхідно подрібнити кубиками невеликого розміру.
- Промити горох, а потім обдати його окропом. Тоді він дасть менше піни при варінні.
- По сигналу пристрою до ребер потрібно покласти всі овочі. Сюди ж додати горох.
- Перемкнути режим «Гасіння», час виставити автоматично. Якщо ні, потрібно більше години.
- За п'ять хвилин до кінця приготування приправити. Після закінчення програми дати настоятися ще хвилин двадцять.
- Подавати з січеною зеленню.
Гороховий суп в мультиварці-скороварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 120 г |
цибулин | 0,1 кг |
м'яса | 0,5 кг |
води | 1 л |
картоплі | 150 г |
гороху | 0,2 кг |
спецій | за смаком |
олії соняшникової | 25 мл |
Знадобиться на приготування – 1 година 30 хвилин.
Скільки калорій – 91.
Як приготувати:
- Нарізати вимите м'ясо соломкою.
- Моркву натерти крупно, попередньо очистивши її від шкірки.
- Вибрати режим «Випічка», дати чаші прогрітися близько десяти хвилин.
- Додати сюди масло і моркву з м'ясом, перешкодити.
- Обсмажувати ці продукти близько дванадцяти хвилин, щоб з'явилася рум'яність. Заважати потрібно часто.
- Картоплю почистити і потім нарізати брусочками.
- Вказану кількість води закип'ятити. Це зручно робити в електричному чайнику.
- Горох добре промити. Краще брати колотий.
- Після обжарювання м'яса до нього потрібно додати картоплю і горох, а також спеції.
- З цибулини зняти лушпиння. Подрібнювати плід не потрібно, його варто просто цілим додати в чашу.
- Залити окріп. Якщо здасться, що води обмаль, її кількість можна збільшити.
- Включити режим «Гасіння» з таймером на годину. Після цього дати настоятися або подавати з грінками.
Суп з гороху з копченими реберцями в скороварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картоплин | 4 шт. |
ребер свинячих копчених | 0,6 кг |
цибулин | 1 шт. |
води | 2 л |
гороху колотого | 170 г |
спецій | за смаком |
олії соняшникової | 20 мл |
чаберу | 5 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину 20 хвилин.
Скільки калорій – 78.
Як приготувати:
- Цибулину без лушпиння нашаткувати дрібними кубиками.
- Таким же чином і моркву подрібнити без шкірки.
- Масло розігріти в чаші пристрою в режимі «Випічка» або «Смаження». Таймер встановити на п'ятнадцять хвилин.
- Як тільки масло розігріється, помістити в нього вищеперелічені овочі і обсмажити їх до м'якості.
- Ребра копчені розрізати на частини поменше і помістити їх до овочів після звукового сигналу.
- Гарненько промити горох і додати до м'яса і овочів.
- Порізати очищені картоплини кубиками середнього розміру і додати до решти продуктів.
- Приправити, але не солити, додати чабер.
- Влити вказану кількість води, бажано теплою. Закрити кришку і встановити режим «Варка», таймер — п'ятдесят хвилин.
- Після сигналу залишити суп в чаші ще на двадцять хвилин, а потім спробувати на сіль. При відкритій кришці дати постояти ще хвилин десять, а потім подавати з зеленню.
Смачно приготувати пісний суп гороховий теж не проблема, коли ви на нашому сайті.
Якщо хочеться супу з гороху з м'ясом, то оптимальним рішенням буде приготування з куркою. Тут ви знайдете найкращі рецепти.
А тут читайте, як правильно готувати гороховий суп для дітей.
Як варити гороховий суп в скороварці Редмонд
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гороху колотого | 250 г |
картоплин | 4 шт. |
петрушки | 1 пучок |
спецій | за смаком |
яловичини | 0,4 кг |
цибулин | 2 шт. |
докторської ковбаси | 0,2 кг |
моркви | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 1 годину 15 хвилин.
Скільки калорій – 310.
Як приготувати:
- У теплій воді кілька хвилин промивати горох, щоб вода після нього остаточно стала прозорою, без піни.
- Дрібно порубати цибулини без лушпиння. Можна взяти червоний лук, він не такий гострий.
- Крупно натерти моркву або подрібнити її соломкою, попередньо очистивши.
- Мультиварку включити, вибравши режим «Смаження», і додати сюди ложку масла.
- Покласти моркву і цибулю і обсмажувати їх протягом шести хвилин, час від часу перемішуючи.
- Ковбасу звільнити від верхньої плівки і потім порізати тонкими брусочками.
- Додати овочі і готувати ще три хвилини, часто заважаючи.
- Порізати брусочками картоплю, очищену від шкірки.
- Помістити її до решти продуктів.
- Такими ж потрібно нарізати брусочками і яловичину і теж опустити її в чашу.
- Залити близько двох літрів води, бажано теплою, перешкодити.
- Закрити кришку і в режимі «Суп» готувати п'ятдесят хвилин. Приправити в кінці.
- Петрушку дрібно нашаткувати і посипати її зверху на суп перед подачею до столу.
Корисні поради
Подають гороховий суп з сухариками. Хтось бере покупні, але набагато смачніше буде, якщо приготувати їх самостійно. Це займе хвилин десять. Потрібно взяти несвіжий хліб, хоча б вчорашній, і нарізати його кубиками. У сковороду влити олію і додати трохи часнику, можна сушеного. Підсмажити сухарики на сильному вогні. Подавати їх варто окремо, інакше вони розтопляться в супі і перетворяться на кашу.
Також для презентації використовують злегка підсмажений кунжут або насіння соняшнику. Їх потрібно обсмажувати на сковороді без олії до появи запаху. Це дає не тільки смак, але і додаткову поживність.
Дане страву можна готувати на основі будь-якого м'яса. Більш легкі варіанти готуються на основі копчених курячих крилець. Найшвидший варіант — використовувати салямі. Іноді додається злегка обсмажений бекон або шматочок копченого сала. Все це суттєво впливає на тяжкість страви, тому подавати його потрібно тільки на обід.
Для літнього рецепта можна і зовсім обійтися без м'яса, використовуючи тільки овочі. До них можна додати кольрабі, селеру, цибулю-порей, стручкову квасолю, болгарський перець і т. д.
Такі супи будуть набагато легше, але при цьому збережуть свій особливий смак, якщо додати в них суміш перців. При цьому навіть необов'язково робити зажарку, можна відразу варити всі овочі. Нарізати їх при цьому бажано однаково, щоб суп виглядав естетично.
Ситний суп гороховий з ароматом копченостей дуже подобається чоловікам. Це простий спосіб нагодувати велику сім'ю або просто побалувати себе. Таке блюдо підтримає організм навіть в саму холодну пору року.