09 март 2019 2 206

Як приготувати соковиту курку в соусі в мультиварці

Сьогодні на наших кухнях буде готуватися досить просте, і неймовірно смачне блюдо. Його можна подавати повноцінним або доповнювати улюбленими гарнірами. Це буде дуже соковита і легка курочка, яка здатна звести з розуму!

Курка в сметанно-часниковому соусі в мультиварці
Інгредієнти Кількість
часник - 3 шматочка
сир - 0,1 кг
куряче філе - 500 г
цибулю - 1 шт.
сметана 15% - 0,2 л
рослинна олія - 20 мл
спеції - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 192 Ккал

Приготування цього рецепту займе у вас трохи більше години, але повірте, однозначно варто того. Обов'язково спробуйте на дозвіллі, це смачно!

Як приготувати:

  1. Філе промити і почистити, покласти на обробну дошку.
  2. Невеликим ножем порізати його на кубики.
  3. Цибулину звільнити від лушпиння.
  4. Обполоснути її, потім нарізати дуже дрібно.
  5. У чашу налити олію і всипати цибулю.
  6. Обсмажити його в режимі гасіння до м'якості.
  7. Додати курку, спеції і в режимі випічки готувати все це п'ятдесят хвилин.
  8. Часник почистити і пропустити через тисняву, змішати зі сметаною.
  9. Сир натерти і вмішати його туди ж.
  10. Влити отриману масу до курки і готувати ще трохи.
  11. Після цього можна подавати з гарніром.
Порада: можна обсмажити м'ясо з цибулею на вершковому маслі, буде ще смачніше.

Куряче філе в соєвому соусі

Мариноване м'ясо вважається неймовірно смачним. У нас буде дуже простий маринад, але смак при цьому зможе підкорити вас відразу!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соєвий соус 100 мл
куряче філе 0,7 кг
рослинна олія 20 мл
часник 1 головка
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 199 ккал

Як приготувати:

  1. Курку промити і почистити, нарізати невеликими скибочками.
  2. Покласти в миску і влити соєвий соус, перемішати.
  3. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  4. Додати до м'яса і все це ретельно перемішати.
  5. Прибрати курку в холодильник на одну годину.
  6. У чашу налити олію і викласти м'ясо в соусі.
  7. В режимі випічки готувати його 40-45 хвилин.

Порада: для свіжості можна кинути трохи зелені.

Курка у вершковому соусі в мультиварці

Вершковий соус – один з найпопулярніших на сьогоднішній день. Він дуже простий, готується дуже швидко і виходить незабутнім. Тепер уявіть його ще і з куркою.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 30 г
морква 1 шт.
рослинна олія 40 мл
вода 200 мл
куряче філе 0,6 кг
спеції за смаком
цибуля 1 головка
вершки 100 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 153 ккал

Як приготувати:

  1. Філе промити і очистити, як і завжди.
  2. Нарізати його як вам подобається з допомогою гострого ножа.
  3. Борошно ретельно змішати з водою. Краще навіть за допомогою віночка.
  4. Цибулю почистити і промити, дрібно порубати.
  5. Моркву очистити і вимити, натерти її.
  6. В чаші нагріти олію, викласти коренеплоди.
  7. Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
  8. Після цього додати курку і відразу спеції.
  9. Все це перемішати і готувати півгодини під кришкою.
  10. Влити воду з борошном, готувати п'ять хвилин, потім ще вершки.
  11. Готувати ще стільки ж і подавати.

Порада: щоб борошно добре змішалася з водою, другий компонент краще підігріти.

Курячі гомілки з томатами

Цей варіант, звичайно, не буде схожий на інші. Але це не означає, що він буде гірше. Він теж дуже смачний і однозначно гідний вашої уваги!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухий базилік 5 г
спеції за смаком
томати у власному соку 300 г
масло оливи 40 мл
цибуля 1 головка
курячі гомілки 8 шт.
помідори 1 шт.
часник 3 шматочка
зелень 30 г
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 ккал

Як приготувати:

  1. З лука зняти лушпиння і промити, нарізати півкільцями.
  2. Часник очистити, пропустити його через прес.
  3. Зелень промити і теж покришити.
  4. Помідори помити, прибрати зелену частину і нарізати плід часточками.
  5. Гомілки ретельно промити і обсушити.
  6. У чашу налити олію і викласти м'ясо.
  7. Туди ж відправити томати у власному соку.
  8. Зверху розподілити подрібнену цибулю, зелень, часник і помідор.
  9. Посипати все базиліком і закрити кришку.
  10. Готувати компоненти одну годину в режимі гасіння.
  11. В кінці додати спеції за смаком і подавати.

Порада: щоб смак м'яса був ще яскравіше, масло можна попередньо змішати з базиліком.

Як запекти в медовому соусі з гірчицею

Ще один популярний соус, який подобається всім, хто його пробує. Пряна гірчиця, спеції, солодкий мед і трохи лимона – все це перетворюється в чудовий соус для курки!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 15 мл
лимон 30 г
курячі гомілки 6 шт.
паприка 5 г
мед 30 мл
діжонська гірчиця 30 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 207 ккал

Як приготувати:

  1. Масло з'єднати з паприкою, додати мед і гірчицю.
  2. Все це перемішати і додати сік лимона, з'єднати.
  3. Гомілки промити і обсушити, викласти в миску.
  4. Вилити зверху соус, ретельно перемішати вручну.
  5. Після цього дати настоятися хоча б тридцять хвилин.
  6. Коли пройде час, перекласти м'ясо в чашу і готувати двадцять хвилин в режимі випічки. За цей час потрібно встигнути перевернути її хоча б раз.

Порада: якщо додати гостру гірчицю, блюдо навряд чи можна буде подати дітям.

Смачний рецепт «Теріякі»

Навряд чи ви колись пробували справжній соус теріякі. І якщо це так, то прямо зараз перед вами справжній рецепт. Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рисовий оцет 15 мл
рослинна олія 40 мл
курячі крила 8 шт.
цукрова пудра 15 г
соєвий соус 30 мл
сіль за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 ккал

Як приготувати:

  1. Головний компонент у першу ж чергу промити.
  2. Далі обсушити і відставити.
  3. У мисці змішати пудру, соєвий соус і рисовий оцет.
  4. Туди ж відправити сіль і все це гарненько з'єднати.
  5. Залити отриманим маринадом курку.
  6. Прибрати її в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
  7. Потім у чашу налити олію і нагріти його.
  8. Викласти крильця і готувати їх у режимі смаження сорок хвилин. При цьому бажано періодично перевертати, щоб готування була рівномірною.

Порада: оцет можна використовувати будь за смаком або можливості.

Курка з кисло-солодким соусом

Наступний варіант можна назвати незвичайним, так як описати його смак дуже важко. Це поєднання кислого, солодкого, гострого і пряного. Але результат приголомшливий!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
масло оливи 15 мл
мед 15 мл
курка 580 г
часник 2 шматочка
соєвий соус 15 мл
гірчиця 15 г
томатна паста 15 мл
яблуко 1 шт.
сік лимона 40 мл
рослинна олія 20 мл
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 176 ккал

Як приготувати:

  1. У чашу налити олію і нагріти його в режимі смаження.
  2. Курку промити і обсушити її, нарізати порційно і натерти спеціями.
  3. Викласти в каструлю і смажити до рум'яного кольору.
  4. Потім перевернути і обсмажити з іншого боку теж.
  5. Яблуко обполоснути і почистити, нарізати м'якоть тонкими скибочками.
  6. Додати до курки і продовжувати смажити.
  7. Часник почистити, пропустити його без лушпиння через тисняву.
  8. Гірчицю з'єднати із соком лимона, томатною пастою, медом, часником і соєвим соусом.
  9. Викласти все це на м'ясо, розподілити.
  10. Готувати в режимі гасіння ще двадцять хвилин.

Порада: щоб вийшло смачніше, додайте трохи оливок або каперсів.

З додаванням картоплі

Перед вами повноцінне блюдо, яке гідно з'явитися навіть на святковому столі. Просто і смачно – що ще потрібно для щастя?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
морква 1 шт.
куряче філе 0,5 кг
цибуля 1 головка
лист лавра 1 шт.
бульйон 1 л
картопля 1 кг
рослинна олія 30 мл
часник 2 шматочка
зелень 30 г
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 г: 79 ккал

Як приготувати:

  1. Філе ретельно промити, зрізати увесь жир.
  2. Далі м'ясо нарізати порційно.
  3. Картоплю очистити від шкірки, промити від піску і бруду.
  4. Нарізати кубиками одного розміру.
  5. Цибулину очистити і помити, подрібнити її.
  6. Морква промити, очистити і натерти на крупній тертці.
  7. Часник почистити і пропустити його через тисняву.
  8. Зелень теж промити, потім дрібно порубати ножем.
  9. Налити масло в чашу і включити режим смаження.
  10. Викласти туди м'ясо і готувати десять хвилин, періодично перевертаючи.
  11. Після цього зверху викласти цибулю з часником.
  12. Потім моркву і картоплю.
  13. Додати спеції і лист лавра, бульйон.
  14. Готувати страву сорок хвилин в режимі гасіння.

Порада: за бажанням можна додати інші овочі і гриби.

Візьміть на замітку оригінальні рецепти тушкованої яловичини у вершковому соусі.

Рецепт смачної курки в соусі в духовці можна знайти тут.

Спробуйте смачно приготувати скумбрію в томатному соусі, тут можна ознайомитися з рецептом.

Як приготувати з апельсинами

Якщо ви любите експерименти, то наступний рецепт ми створили для вас. Соковита курочка буде в шаленому соусі на основі великої кількості інгредієнтів, і головний серед них – апельсин.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 45 мл
часник 15 г
зелень 30 г
рослинна олія 40 мл
куряче філе 550 г
борошно 150 г
апельсини 2 шт.
яйця 3 шт.
спеції за смаком
томатний соус 40 мл
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо відразу ж дуже ретельно помити, видалити жир.
  2. Нарізати скибочками бажаного розміру.
  3. Яйця розбити в миску, додати сухий часник і томатний соус.
  4. Все це з'єднати і викласти скибочки курки.
  5. Гарненько обваляти їх, перемішуючи вручну.
  6. Борошно з'єднати зі спеціями, відставити.
  7. В чаші нагріти олію, викласти туди курку, яку потрібно обваляти в пряної борошні.
  8. Апельсини вимити і зрізати з них теркою цедру.
  9. Нарізати плоди половинками і видавити з них сік.
  10. З'єднати його з цедрою і майонезом.
  11. Вилити до курки і тушкувати до повної готовності.

Порада: можна використовувати покупної сік.

Варіант з грибами

Гриби і м'ясо – це завжди смачно! А курка і печериці – це вже справжня класика у світовій кулінарії. Це неможливо пропустити!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
печериці 0,4 кг
вершкове масло 40 г
куряче філе 640 г
спеції за смаком
цибуля 1 головка
вершки 0,3 л
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 ккал

Як приготувати:

  1. Гриби почистити і нарізати невеликими шматочками.
  2. З лука зняти лушпиння, обполоснути і покришити його.
  3. Масло покласти в чашу і розтопити його в режимі смаження.
  4. Викласти гриби і обсмажити до рум'яності.
  5. Додати цибулю і тушкувати все до м'якості.
  6. М'ясо промити і обов'язково позбавити від жиру.
  7. Нарізати невеликими шматочками.
  8. Додати курку до грибів і цибулі, готувати разом хвилин п'ять.
  9. Після цього влити вершки і додати спеції.
  10. Готувати ще хвилин десять до густоти і подавати.
Порада: щоб соус був густішим, вибирайте жирні вершки.

Корисні поради

Щоб м'ясо було соковитим, його бажано обсмажити спочатку до золотої скоринки. Після цього вже тушкувати під кришкою, заливати соусами і т. д.

Для більш яскравого і легкого смаку використовуйте свіжу зелень, яка робить страви ще смачніше і свіже. Використовуйте все, що вам дійсно подобається.

Курка в соусі в мультиварці – це не просто страва, це насолода, якого гідний кожен з нас. Багато соусу, ніжне і соковите м'ясо птиці, божевільний аромат спецій і захоплення новим смаком – це те, що чекає вас в кожному рецепті.

Що ще почитати: