Як приготувати соковиту курку в соусі в мультиварці
Сьогодні на наших кухнях буде готуватися досить просте, і неймовірно смачне блюдо. Його можна подавати повноцінним або доповнювати улюбленими гарнірами. Це буде дуже соковита і легка курочка, яка здатна звести з розуму!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 3 шматочка |
сир - | 0,1 кг |
куряче філе - | 500 г |
цибулю - | 1 шт. |
сметана 15% - | 0,2 л |
рослинна олія - | 20 мл |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 192 Ккал |
Приготування цього рецепту займе у вас трохи більше години, але повірте, однозначно варто того. Обов'язково спробуйте на дозвіллі, це смачно!
Як приготувати:
- Філе промити і почистити, покласти на обробну дошку.
- Невеликим ножем порізати його на кубики.
- Цибулину звільнити від лушпиння.
- Обполоснути її, потім нарізати дуже дрібно.
- У чашу налити олію і всипати цибулю.
- Обсмажити його в режимі гасіння до м'якості.
- Додати курку, спеції і в режимі випічки готувати все це п'ятдесят хвилин.
- Часник почистити і пропустити через тисняву, змішати зі сметаною.
- Сир натерти і вмішати його туди ж.
- Влити отриману масу до курки і готувати ще трохи.
- Після цього можна подавати з гарніром.
Куряче філе в соєвому соусі
Мариноване м'ясо вважається неймовірно смачним. У нас буде дуже простий маринад, але смак при цьому зможе підкорити вас відразу!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
соєвий соус | 100 мл |
куряче філе | 0,7 кг |
рослинна олія | 20 мл |
часник | 1 головка |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 199 ккал |
Як приготувати:
- Курку промити і почистити, нарізати невеликими скибочками.
- Покласти в миску і влити соєвий соус, перемішати.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Додати до м'яса і все це ретельно перемішати.
- Прибрати курку в холодильник на одну годину.
- У чашу налити олію і викласти м'ясо в соусі.
- В режимі випічки готувати його 40-45 хвилин.
Порада: для свіжості можна кинути трохи зелені.
Курка у вершковому соусі в мультиварці
Вершковий соус – один з найпопулярніших на сьогоднішній день. Він дуже простий, готується дуже швидко і виходить незабутнім. Тепер уявіть його ще і з куркою.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 30 г |
морква | 1 шт. |
рослинна олія | 40 мл |
вода | 200 мл |
куряче філе | 0,6 кг |
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
вершки | 100 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 153 ккал |
Як приготувати:
- Філе промити і очистити, як і завжди.
- Нарізати його як вам подобається з допомогою гострого ножа.
- Борошно ретельно змішати з водою. Краще навіть за допомогою віночка.
- Цибулю почистити і промити, дрібно порубати.
- Моркву очистити і вимити, натерти її.
- В чаші нагріти олію, викласти коренеплоди.
- Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- Після цього додати курку і відразу спеції.
- Все це перемішати і готувати півгодини під кришкою.
- Влити воду з борошном, готувати п'ять хвилин, потім ще вершки.
- Готувати ще стільки ж і подавати.
Порада: щоб борошно добре змішалася з водою, другий компонент краще підігріти.
Курячі гомілки з томатами
Цей варіант, звичайно, не буде схожий на інші. Але це не означає, що він буде гірше. Він теж дуже смачний і однозначно гідний вашої уваги!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сухий базилік | 5 г |
спеції | за смаком |
томати у власному соку | 300 г |
масло оливи | 40 мл |
цибуля | 1 головка |
курячі гомілки | 8 шт. |
помідори | 1 шт. |
часник | 3 шматочка |
зелень | 30 г |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 ккал |
Як приготувати:
- З лука зняти лушпиння і промити, нарізати півкільцями.
- Часник очистити, пропустити його через прес.
- Зелень промити і теж покришити.
- Помідори помити, прибрати зелену частину і нарізати плід часточками.
- Гомілки ретельно промити і обсушити.
- У чашу налити олію і викласти м'ясо.
- Туди ж відправити томати у власному соку.
- Зверху розподілити подрібнену цибулю, зелень, часник і помідор.
- Посипати все базиліком і закрити кришку.
- Готувати компоненти одну годину в режимі гасіння.
- В кінці додати спеції за смаком і подавати.
Порада: щоб смак м'яса був ще яскравіше, масло можна попередньо змішати з базиліком.
Як запекти в медовому соусі з гірчицею
Ще один популярний соус, який подобається всім, хто його пробує. Пряна гірчиця, спеції, солодкий мед і трохи лимона – все це перетворюється в чудовий соус для курки!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 15 мл |
лимон | 30 г |
курячі гомілки | 6 шт. |
паприка | 5 г |
мед | 30 мл |
діжонська гірчиця | 30 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 207 ккал |
Як приготувати:
- Масло з'єднати з паприкою, додати мед і гірчицю.
- Все це перемішати і додати сік лимона, з'єднати.
- Гомілки промити і обсушити, викласти в миску.
- Вилити зверху соус, ретельно перемішати вручну.
- Після цього дати настоятися хоча б тридцять хвилин.
- Коли пройде час, перекласти м'ясо в чашу і готувати двадцять хвилин в режимі випічки. За цей час потрібно встигнути перевернути її хоча б раз.
Порада: якщо додати гостру гірчицю, блюдо навряд чи можна буде подати дітям.
Смачний рецепт «Теріякі»
Навряд чи ви колись пробували справжній соус теріякі. І якщо це так, то прямо зараз перед вами справжній рецепт. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рисовий оцет | 15 мл |
рослинна олія | 40 мл |
курячі крила | 8 шт. |
цукрова пудра | 15 г |
соєвий соус | 30 мл |
сіль | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 ккал |
Як приготувати:
- Головний компонент у першу ж чергу промити.
- Далі обсушити і відставити.
- У мисці змішати пудру, соєвий соус і рисовий оцет.
- Туди ж відправити сіль і все це гарненько з'єднати.
- Залити отриманим маринадом курку.
- Прибрати її в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
- Потім у чашу налити олію і нагріти його.
- Викласти крильця і готувати їх у режимі смаження сорок хвилин. При цьому бажано періодично перевертати, щоб готування була рівномірною.
Порада: оцет можна використовувати будь за смаком або можливості.
Курка з кисло-солодким соусом
Наступний варіант можна назвати незвичайним, так як описати його смак дуже важко. Це поєднання кислого, солодкого, гострого і пряного. Але результат приголомшливий!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
масло оливи | 15 мл |
мед | 15 мл |
курка | 580 г |
часник | 2 шматочка |
соєвий соус | 15 мл |
гірчиця | 15 г |
томатна паста | 15 мл |
яблуко | 1 шт. |
сік лимона | 40 мл |
рослинна олія | 20 мл |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 176 ккал |
Як приготувати:
- У чашу налити олію і нагріти його в режимі смаження.
- Курку промити і обсушити її, нарізати порційно і натерти спеціями.
- Викласти в каструлю і смажити до рум'яного кольору.
- Потім перевернути і обсмажити з іншого боку теж.
- Яблуко обполоснути і почистити, нарізати м'якоть тонкими скибочками.
- Додати до курки і продовжувати смажити.
- Часник почистити, пропустити його без лушпиння через тисняву.
- Гірчицю з'єднати із соком лимона, томатною пастою, медом, часником і соєвим соусом.
- Викласти все це на м'ясо, розподілити.
- Готувати в режимі гасіння ще двадцять хвилин.
Порада: щоб вийшло смачніше, додайте трохи оливок або каперсів.
З додаванням картоплі
Перед вами повноцінне блюдо, яке гідно з'явитися навіть на святковому столі. Просто і смачно – що ще потрібно для щастя?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
морква | 1 шт. |
куряче філе | 0,5 кг |
цибуля | 1 головка |
лист лавра | 1 шт. |
бульйон | 1 л |
картопля | 1 кг |
рослинна олія | 30 мл |
часник | 2 шматочка |
зелень | 30 г |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 г: 79 ккал |
Як приготувати:
- Філе ретельно промити, зрізати увесь жир.
- Далі м'ясо нарізати порційно.
- Картоплю очистити від шкірки, промити від піску і бруду.
- Нарізати кубиками одного розміру.
- Цибулину очистити і помити, подрібнити її.
- Морква промити, очистити і натерти на крупній тертці.
- Часник почистити і пропустити його через тисняву.
- Зелень теж промити, потім дрібно порубати ножем.
- Налити масло в чашу і включити режим смаження.
- Викласти туди м'ясо і готувати десять хвилин, періодично перевертаючи.
- Після цього зверху викласти цибулю з часником.
- Потім моркву і картоплю.
- Додати спеції і лист лавра, бульйон.
- Готувати страву сорок хвилин в режимі гасіння.
Порада: за бажанням можна додати інші овочі і гриби.
Візьміть на замітку оригінальні рецепти тушкованої яловичини у вершковому соусі.
Рецепт смачної курки в соусі в духовці можна знайти тут.
Спробуйте смачно приготувати скумбрію в томатному соусі, тут можна ознайомитися з рецептом.
Як приготувати з апельсинами
Якщо ви любите експерименти, то наступний рецепт ми створили для вас. Соковита курочка буде в шаленому соусі на основі великої кількості інгредієнтів, і головний серед них – апельсин.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 45 мл |
часник | 15 г |
зелень | 30 г |
рослинна олія | 40 мл |
куряче філе | 550 г |
борошно | 150 г |
апельсини | 2 шт. |
яйця | 3 шт. |
спеції | за смаком |
томатний соус | 40 мл |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо відразу ж дуже ретельно помити, видалити жир.
- Нарізати скибочками бажаного розміру.
- Яйця розбити в миску, додати сухий часник і томатний соус.
- Все це з'єднати і викласти скибочки курки.
- Гарненько обваляти їх, перемішуючи вручну.
- Борошно з'єднати зі спеціями, відставити.
- В чаші нагріти олію, викласти туди курку, яку потрібно обваляти в пряної борошні.
- Апельсини вимити і зрізати з них теркою цедру.
- Нарізати плоди половинками і видавити з них сік.
- З'єднати його з цедрою і майонезом.
- Вилити до курки і тушкувати до повної готовності.
Порада: можна використовувати покупної сік.
Варіант з грибами
Гриби і м'ясо – це завжди смачно! А курка і печериці – це вже справжня класика у світовій кулінарії. Це неможливо пропустити!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
печериці | 0,4 кг |
вершкове масло | 40 г |
куряче філе | 640 г |
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
вершки | 0,3 л |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 ккал |
Як приготувати:
- Гриби почистити і нарізати невеликими шматочками.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути і покришити його.
- Масло покласти в чашу і розтопити його в режимі смаження.
- Викласти гриби і обсмажити до рум'яності.
- Додати цибулю і тушкувати все до м'якості.
- М'ясо промити і обов'язково позбавити від жиру.
- Нарізати невеликими шматочками.
- Додати курку до грибів і цибулі, готувати разом хвилин п'ять.
- Після цього влити вершки і додати спеції.
- Готувати ще хвилин десять до густоти і подавати.
Корисні поради
Щоб м'ясо було соковитим, його бажано обсмажити спочатку до золотої скоринки. Після цього вже тушкувати під кришкою, заливати соусами і т. д.
Для більш яскравого і легкого смаку використовуйте свіжу зелень, яка робить страви ще смачніше і свіже. Використовуйте все, що вам дійсно подобається.
Курка в соусі в мультиварці – це не просто страва, це насолода, якого гідний кожен з нас. Багато соусу, ніжне і соковите м'ясо птиці, божевільний аромат спецій і захоплення новим смаком – це те, що чекає вас в кожному рецепті.