Як смачно приготувати курку з часником
Сьогодні ми навчимо вас готувати незабутні блюда з найпростіших інгредієнтів! Це звичайне куряче м'ясо і трохи часнику для пікантності. Вам точно сподобається, бо це неймовірно смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметана - | 200 мл |
сир - | 0,1 кг |
часник - | 4 шматочка |
кріп - | 10 г |
курка - | 1 кг |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 Ккал |
Всього півтори години — і страва на вашому столі! Це дуже смачно і просто. Багато спецій, часник, сир, соковите куряче м'ясо і зелень – справжня насолода!
Як приготувати:
- М'ясо курки ретельно промити.
- Обсушити і присипати спеціями.
- Далі втерти їх масажними рухами.
- У невелику ємність залити сметану.
- Часник почистити, видавити його прямо в миску.
- Все це ретельно перемішати до однорідності.
- Викласти туди м'ясо і обваляти.
- Дати настоятися хоча б тридцять хвилин, але краще, звичайно, всю ніч.
- Коли пройде час, викласти курку у форму і залити залишками соусу.
- Кріп помити і дрібно порубати.
- Посипати їм м'ясо і прибрати в духовку на годину при 200 градусах.
- За десять хвилин до кінця посипати сиром, який до цього часу потрібно натерти.
Смажені курячі стегенця з часником на сковороді
Цей варіант займе набагато менше часу, так як він готується на сковороді. Тут менше інгредієнтів, але смак від цього анітрохи не страждає.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
курячі стегна | 6 шт. |
часник | 6 шматочків |
рослинна олія | 30 мл |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 202 ккал |
Як приготувати:
- Курку промити, обсушити і покласти в миску.
- Присипати зверху спеціями і обов'язково втерти їх.
- Після цього прибрати м'ясо в холодильник на одну годину.
- Часник почистити і пропустити всі часточки через тисняву.
- Коли пройде час, у сковорідку налити олію і прожарити його.
- Викласти стегенця та обсмажити до рум'яності. На це піде близько десяти хвилин.
- Після цього зняти з вогню і натерти часником з усіх боків.
- Повернути на вогонь, закрити кришку і готувати ще десять хвилин.
Порада: щоб отримати більш пікантний смак, використовуйте чилі.
Тушкована курка в майонезі з часником і горіхами
Таке ситне блюдо настільки, що може подаватися і без гарніру. У ньому і майонез, і спеції, і зелень, і багато соковитого м'яса!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 3 шматочка |
майонез | 0,3 л |
рослинна олія | 30 мл |
курка | 1 кг |
цибуля | 2 головки |
спеції | за смаком |
зелень | 20 г |
Час приготування: 165 хвилин | Калорійність на 100 грам: 269 ккал |
Як приготувати:
- Ретельно вимити м'ясо, якщо воно одним шматком, нарізати порційно.
- Укласти скибочки в звичайний пакет.
- Видавити туди майонез, перемішати все це.
- Далі зав'язати і прибрати в холодильник на дві години.
- Коли пройде час, дістати пакет і нагріти до кімнатної температури.
- У сковорідці прожарити масло і викласти м'ясо.
- Обсмажити до рум'яності з усіх боків.
- Після цього курку перекласти на тарілку.
- Цибулю почистити і промити, дрібно порубати.
- З часнику теж прибрати лушпиння, зрізати хвостики.
- Після цього часточки пустити через тисняву і потім змішати з цибулею.
- Перемістити компоненти в сковороду і тушкувати до м'якості.
- Потім дістати і повернути м'ясо в масло.
- Зверху викласти цибулю з часником і присипати все спеціями.
- Закрити кришку і тушкувати м'ясо ще хвилин двадцять.
- Після цього можна подавати до столу, притрусивши свіжою зеленню.
Порада: як зелені можна взяти все, що вам подобається.
Як приготувати з лимоном
В цей раз ми запечемо цілу тушку в духовій шафі. Вона буде в ароматних спеціях, яскравому соку і насиченому майонезі. Це справжнє божевілля, яке не можна пропустити!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
лимон | 65 г |
майонез | 100 мл |
курка | 1 шт. |
часник | 0,5 головки |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 207 ккал |
Як приготувати:
- Курку промити і обсушити, посипати спеціями.
- Втерти їх, а потім збризнути все соком лимона.
- Часник почистити, пропустити його через тисняву.
- Видавити в майонез і перемішати.
- Отриманою масою змастити тушку з усіх сторін.
- Укласти її в пакет і зав'язати.
- Проколоти пакет, помістити у форму і відправити в духовку.
- Запікати при 190 градусах півтори години.
Порада: можна додати до майонезу і часнику трохи гірчиці.
Дізнайтеся, як приготувати курку в кисло-солодкому соусі по-китайськи — райська насолода для друзів і близьких.
Тут ви знайдете відгуки лікарів про способи чищення судин часником і лимоном.
Унікальні рецепти грінки з часником на всі випадки життя.
Іспанська рецепт
Дуже простий рецепт, який точно сподобається кожному з вас. Ми приготуємо звичайні стегенця, але соус, в якому вони будуть готуватися, може звести вас з розуму! Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листи лавра | 1 шт. |
масло оливи | 60 мл |
борошно | 40 г |
курячий бульйон | 450 мл |
часник | 20 шматочків |
курячі стегенця | 4 шт. |
спеції | за смаком |
чилі | за смаком |
біле сухе вино | 60 мл |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 134 ккал |
Як приготувати:
- В пакет для запікання засипати борошно, спеції, чилі і струсити все це.
- Викласти туди ніжки і перемішати так, щоб вони вкрилися сухою сумішшю.
- Часник почистити і зрізати хвостики.
- Після цього кожну часточку розрізати вздовж і прибрати серцевини.
- У сковороді розігріти олію і викласти часник.
- Обсмажувати всього хвилину.
- Потім вийняти і помістити туди м'ясо.
- Обсмажувати по п'ять хвилин з кожного боку до рум'яності.
- Додати до м'яса обсмажений часник, вино, бульйон, лист лавра, спеції.
- Все перемішати і тушкувати під кришкою близько півгодини.
- Коли час пройде, м'ясо дістати.
- Уварити Соус так, щоб залишилася тільки половина.
- При подачі курку полити отриманим соусом.
Порада: перед подачею часник і листи лавра обов'язково отримати.
Рецепт соковитого салату з куркою, часником і ананасами
Багато яскравого смаку вже через 45 хвилин! Ананаси зроблять це блюдо незвичайним, в міру солодким і дуже насиченим. Обов'язково спробуйте на дозвіллі!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
часник | 1 шматочок |
куряче філе | 0,2 кг |
сир | 80 г |
консервований ананас | 200 г |
майонез | 150 мл |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 268 ккал |
Як приготувати:
- Філе промити і очистити його від плівок.
- Далі покласти в сотейник і залити водою.
- Прибрати на плиту і довести до кипіння.
- Варити близько півгодини, потім остудити в бульйоні.
- Вийняти і нарізати кубиками.
- Ананаси відкрити і позбавити їх від сиропу.
- Нарізати дрібними кубиками.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Часник почистити і видавити через прес.
- З'єднати його з сиром.
- Курку, сир і ананаси помістити в салатник.
- Додати спеції і заправити все майонезом.
Порада: м'ясо можна обсмажити в спеціях, щоб отримати більше смаку.
Пікантний салат з горіхами
Дуже простий і дуже ситний салат може опинитися на вашому столі досить швидко. Салат буде листковим, тому йому доведеться трохи настоятися. Але очікування того варте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
волоські горіхи | 50 г |
яйця | 2 шт. |
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 40 мл |
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 150 г |
сир | 100 г |
гриби | 0,1 кг |
майонез | 140 мл |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 298 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю почистити, помити і дрібно порубати гострим ножем.
- Гриби почистити і викласти в каструлю.
- Залити водою, прибрати на плиту і варити близько десяти хвилин з моменту закипання.
- У сковороді нагріти масло і висипати туди цибулю.
- Помішуючи, довести його до м'якості.
- Гриби за цей час злити на друшляк, остудити.
- Далі порубати кубиками і додати до цибулі.
- Готувати, помішуючи, до випаровування рідини, потім до рум'яності.
- Після цього дати компонентів повністю охолонути.
- М'ясо промити і почистити, покласти в сотейник з водою.
- Прибрати на плиту і варити тридцять хвилин після закипання.
- Потім зняти з вогню і дати охолонути в такому вигляді.
- Коли бульйон буде холодним, дістати курку і нарізати кубиками.
- Яйця теж відварити до готовності. Потрібно, щоб жовтки обов'язково зварилися.
- Потім остудити їх, почистити і натерти на тертці.
- Часник видавити через прес.
- Сир натерти на дрібній тертці і з'єднати з часником.
- Горіхи висипати на сковороду і прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
- Висипати їх у піалу і остудити, потім порубати ножем.
- Зібрати салат шарами, викладаючи їх і змащуючи майонезом.
- Спочатку курка, потім яйця, гриби з цибулею, часник з сиром.
- Змастити майонезом і верх і боки салату.
- Присипати все горіхами і прибрати в холодильник хоча б на годину.
Хитрощі та поради
Щоб ваша курка вийшла соковитіше і смачніше, її можна засмажити в спеціях. Для цього м'ясо треба почистити, промити і обваляти в улюблених спеціях. Покласти в миску, додати трохи олії і маринувати хоча б півгодини (краще, звичайно, всю ніч). Після цього обсмажити до рум'яної скоринки з усіх боків. Потім закрити кришку і готувати ще хвилин двадцять до повної готовності. Також можна прибрати в форму і відправити в духовку на чверть години.
Щоб салат вийшов ще більш насиченим і ситніше, використовуйте в ньому майонез домашнього приготування. Для цього потрібно збити заглибним блендером до однорідності кілька яєць (або тільки яєчні жовтки), трохи гірчиці, солі, цукру і лимонного соку. Після цього почати вливати масло до тих пір, поки соус не отримає потрібну консистенцію. На цьому етапі прибрати його в холодильник хоча б на півгодини і потім використовувати за призначенням.
Сьогодні ми готували з курки багато різних страв: гаряче, салат, запечену курку і багато іншого. У всіх варіантах був присутній часник, і, погодьтеся, він робив смак тільки яскравіше, як і аромат! Обов'язково спробуйте приготувати всі страви, адже ми впевнені, що все це доведеться вам за смаком.