30 апрель 2019 1 513

Як смачно приготувати курку з часником

Сьогодні ми навчимо вас готувати незабутні блюда з найпростіших інгредієнтів! Це звичайне куряче м'ясо і трохи часнику для пікантності. Вам точно сподобається, бо це неймовірно смачно!

Курка в сметані з часником в духовці
Інгредієнти Кількість
сметана - 200 мл
сир - 0,1 кг
часник - 4 шматочка
кріп - 10 г
курка - 1 кг
спеції - за смаком
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 Ккал

Всього півтори години — і страва на вашому столі! Це дуже смачно і просто. Багато спецій, часник, сир, соковите куряче м'ясо і зелень – справжня насолода!

Як приготувати:

  1. М'ясо курки ретельно промити.
  2. Обсушити і присипати спеціями.
  3. Далі втерти їх масажними рухами.
  4. У невелику ємність залити сметану.
  5. Часник почистити, видавити його прямо в миску.
  6. Все це ретельно перемішати до однорідності.
  7. Викласти туди м'ясо і обваляти.
  8. Дати настоятися хоча б тридцять хвилин, але краще, звичайно, всю ніч.
  9. Коли пройде час, викласти курку у форму і залити залишками соусу.
  10. Кріп помити і дрібно порубати.
  11. Посипати їм м'ясо і прибрати в духовку на годину при 200 градусах.
  12. За десять хвилин до кінця посипати сиром, який до цього часу потрібно натерти.
Порада: щоб сир апетитно тягнувся, візьміть моцарелу.

Смажені курячі стегенця з часником на сковороді

Цей варіант займе набагато менше часу, так як він готується на сковороді. Тут менше інгредієнтів, але смак від цього анітрохи не страждає.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
курячі стегна 6 шт.
часник 6 шматочків
рослинна олія 30 мл
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 202 ккал

Як приготувати:

  1. Курку промити, обсушити і покласти в миску.
  2. Присипати зверху спеціями і обов'язково втерти їх.
  3. Після цього прибрати м'ясо в холодильник на одну годину.
  4. Часник почистити і пропустити всі часточки через тисняву.
  5. Коли пройде час, у сковорідку налити олію і прожарити його.
  6. Викласти стегенця та обсмажити до рум'яності. На це піде близько десяти хвилин.
  7. Після цього зняти з вогню і натерти часником з усіх боків.
  8. Повернути на вогонь, закрити кришку і готувати ще десять хвилин.

Порада: щоб отримати більш пікантний смак, використовуйте чилі.

Тушкована курка в майонезі з часником і горіхами

Таке ситне блюдо настільки, що може подаватися і без гарніру. У ньому і майонез, і спеції, і зелень, і багато соковитого м'яса!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 3 шматочка
майонез 0,3 л
рослинна олія 30 мл
курка 1 кг
цибуля 2 головки
спеції за смаком
зелень 20 г
Час приготування: 165 хвилин Калорійність на 100 грам: 269 ккал

Як приготувати:

  1. Ретельно вимити м'ясо, якщо воно одним шматком, нарізати порційно.
  2. Укласти скибочки в звичайний пакет.
  3. Видавити туди майонез, перемішати все це.
  4. Далі зав'язати і прибрати в холодильник на дві години.
  5. Коли пройде час, дістати пакет і нагріти до кімнатної температури.
  6. У сковорідці прожарити масло і викласти м'ясо.
  7. Обсмажити до рум'яності з усіх боків.
  8. Після цього курку перекласти на тарілку.
  9. Цибулю почистити і промити, дрібно порубати.
  10. З часнику теж прибрати лушпиння, зрізати хвостики.
  11. Після цього часточки пустити через тисняву і потім змішати з цибулею.
  12. Перемістити компоненти в сковороду і тушкувати до м'якості.
  13. Потім дістати і повернути м'ясо в масло.
  14. Зверху викласти цибулю з часником і присипати все спеціями.
  15. Закрити кришку і тушкувати м'ясо ще хвилин двадцять.
  16. Після цього можна подавати до столу, притрусивши свіжою зеленню.

Порада: як зелені можна взяти все, що вам подобається.

Як приготувати з лимоном

В цей раз ми запечемо цілу тушку в духовій шафі. Вона буде в ароматних спеціях, яскравому соку і насиченому майонезі. Це справжнє божевілля, яке не можна пропустити!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
лимон 65 г
майонез 100 мл
курка 1 шт.
часник 0,5 головки
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 207 ккал

Як приготувати:

  1. Курку промити і обсушити, посипати спеціями.
  2. Втерти їх, а потім збризнути все соком лимона.
  3. Часник почистити, пропустити його через тисняву.
  4. Видавити в майонез і перемішати.
  5. Отриманою масою змастити тушку з усіх сторін.
  6. Укласти її в пакет і зав'язати.
  7. Проколоти пакет, помістити у форму і відправити в духовку.
  8. Запікати при 190 градусах півтори години.

Порада: можна додати до майонезу і часнику трохи гірчиці.

Дізнайтеся, як приготувати курку в кисло-солодкому соусі по-китайськи — райська насолода для друзів і близьких.

Тут ви знайдете відгуки лікарів про способи чищення судин часником і лимоном.

Унікальні рецепти грінки з часником на всі випадки життя.

Іспанська рецепт

Дуже простий рецепт, який точно сподобається кожному з вас. Ми приготуємо звичайні стегенця, але соус, в якому вони будуть готуватися, може звести вас з розуму! Приємного апетиту!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листи лавра 1 шт.
масло оливи 60 мл
борошно 40 г
курячий бульйон 450 мл
часник 20 шматочків
курячі стегенця 4 шт.
спеції за смаком
чилі за смаком
біле сухе вино 60 мл
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 134 ккал

Як приготувати:

  1. В пакет для запікання засипати борошно, спеції, чилі і струсити все це.
  2. Викласти туди ніжки і перемішати так, щоб вони вкрилися сухою сумішшю.
  3. Часник почистити і зрізати хвостики.
  4. Після цього кожну часточку розрізати вздовж і прибрати серцевини.
  5. У сковороді розігріти олію і викласти часник.
  6. Обсмажувати всього хвилину.
  7. Потім вийняти і помістити туди м'ясо.
  8. Обсмажувати по п'ять хвилин з кожного боку до рум'яності.
  9. Додати до м'яса обсмажений часник, вино, бульйон, лист лавра, спеції.
  10. Все перемішати і тушкувати під кришкою близько півгодини.
  11. Коли час пройде, м'ясо дістати.
  12. Уварити Соус так, щоб залишилася тільки половина.
  13. При подачі курку полити отриманим соусом.

Порада: перед подачею часник і листи лавра обов'язково отримати.

Рецепт соковитого салату з куркою, часником і ананасами

Багато яскравого смаку вже через 45 хвилин! Ананаси зроблять це блюдо незвичайним, в міру солодким і дуже насиченим. Обов'язково спробуйте на дозвіллі!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
часник 1 шматочок
куряче філе 0,2 кг
сир 80 г
консервований ананас 200 г
майонез 150 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 268 ккал

Як приготувати:

  1. Філе промити і очистити його від плівок.
  2. Далі покласти в сотейник і залити водою.
  3. Прибрати на плиту і довести до кипіння.
  4. Варити близько півгодини, потім остудити в бульйоні.
  5. Вийняти і нарізати кубиками.
  6. Ананаси відкрити і позбавити їх від сиропу.
  7. Нарізати дрібними кубиками.
  8. Сир натерти на крупній тертці.
  9. Часник почистити і видавити через прес.
  10. З'єднати його з сиром.
  11. Курку, сир і ананаси помістити в салатник.
  12. Додати спеції і заправити все майонезом.

Порада: м'ясо можна обсмажити в спеціях, щоб отримати більше смаку.

Пікантний салат з горіхами

Дуже простий і дуже ситний салат може опинитися на вашому столі досить швидко. Салат буде листковим, тому йому доведеться трохи настоятися. Але очікування того варте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
волоські горіхи 50 г
яйця 2 шт.
часник 2 шматочка
рослинна олія 40 мл
цибуля 1 головка
куряче філе 150 г
сир 100 г
гриби 0,1 кг
майонез 140 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 298 ккал

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити, помити і дрібно порубати гострим ножем.
  2. Гриби почистити і викласти в каструлю.
  3. Залити водою, прибрати на плиту і варити близько десяти хвилин з моменту закипання.
  4. У сковороді нагріти масло і висипати туди цибулю.
  5. Помішуючи, довести його до м'якості.
  6. Гриби за цей час злити на друшляк, остудити.
  7. Далі порубати кубиками і додати до цибулі.
  8. Готувати, помішуючи, до випаровування рідини, потім до рум'яності.
  9. Після цього дати компонентів повністю охолонути.
  10. М'ясо промити і почистити, покласти в сотейник з водою.
  11. Прибрати на плиту і варити тридцять хвилин після закипання.
  12. Потім зняти з вогню і дати охолонути в такому вигляді.
  13. Коли бульйон буде холодним, дістати курку і нарізати кубиками.
  14. Яйця теж відварити до готовності. Потрібно, щоб жовтки обов'язково зварилися.
  15. Потім остудити їх, почистити і натерти на тертці.
  16. Часник видавити через прес.
  17. Сир натерти на дрібній тертці і з'єднати з часником.
  18. Горіхи висипати на сковороду і прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
  19. Висипати їх у піалу і остудити, потім порубати ножем.
  20. Зібрати салат шарами, викладаючи їх і змащуючи майонезом.
  21. Спочатку курка, потім яйця, гриби з цибулею, часник з сиром.
  22. Змастити майонезом і верх і боки салату.
  23. Присипати все горіхами і прибрати в холодильник хоча б на годину.
Порада: можна використовувати мікс горіхів, щоб смак був більш незвичайним.

Хитрощі та поради

Щоб ваша курка вийшла соковитіше і смачніше, її можна засмажити в спеціях. Для цього м'ясо треба почистити, промити і обваляти в улюблених спеціях. Покласти в миску, додати трохи олії і маринувати хоча б півгодини (краще, звичайно, всю ніч). Після цього обсмажити до рум'яної скоринки з усіх боків. Потім закрити кришку і готувати ще хвилин двадцять до повної готовності. Також можна прибрати в форму і відправити в духовку на чверть години.

Щоб салат вийшов ще більш насиченим і ситніше, використовуйте в ньому майонез домашнього приготування. Для цього потрібно збити заглибним блендером до однорідності кілька яєць (або тільки яєчні жовтки), трохи гірчиці, солі, цукру і лимонного соку. Після цього почати вливати масло до тих пір, поки соус не отримає потрібну консистенцію. На цьому етапі прибрати його в холодильник хоча б на півгодини і потім використовувати за призначенням.

Сьогодні ми готували з курки багато різних страв: гаряче, салат, запечену курку і багато іншого. У всіх варіантах був присутній часник, і, погодьтеся, він робив смак тільки яскравіше, як і аромат! Обов'язково спробуйте приготувати всі страви, адже ми впевнені, що все це доведеться вам за смаком.

Що ще почитати: