Як запекти курку в духовці з сиром
Сьогодні ми готуємо дещо помпезний! Це соковита курочка, ароматний сир і місцями ще деякі компоненти: ананаси, шпинат, томати і багато іншого. Все це ми запечемо в духовці і в підсумку отримаємо незабутній обід або вечерю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонез - | 0,1 л |
апельсин - | 1 шт. |
куряче філе - | 1 кг |
сир - | 0,3 кг |
томати - | 4 шт. |
соєвий соус - | 20 мл |
часник - | 3 зубчики |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 Ккал |
Пропонуємо вам простий і швидкий варіант смачної вечері. М'яса дамо настоятися в оригінальному маринаді і подамо все краще до столу.
Як приготувати:
- Філе промити, очистити від усього зайвого.
- Апельсин вимити, розрізати його навпіл і видавити сік.
- Влити до нього соєвий соус і з'єднати між собою, додати подрібнений часник.
- Викласти туди скибочки м'яса і дати настоятися в такому вигляді тридцять хвилин.
- Покласти курку у форму і вилити зверху залишки маринаду.
- Помідори вимити і нарізати кільцями.
- Покласти їх на курку.
- Сир натерти і посипати їм вміст форми.
- Полити все це майонезом, прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.
Курка з сиром з додаванням ананасів
Кажуть, якщо до курки додати трохи ананасів, вийде дуже незвично. Це буде в міру солодко, але не переживайте, десерт не вийде.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 50 г |
куряче філе | 4 шт. |
сир | 0,1 кг |
консервований ананас | 1 банку |
сметана | 80 мл |
сіль | за смаком |
масло оливи | 40 мл |
Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 208 калорій.
Як приготувати:
- Курку ретельно промити, зрізати плівки.
- Присолити м'ясо, поперчити.
- Помістити на обробну дошку і накрити харчовою плівкою.
- Відбити кухонним молоточком з обох сторін.
- Форму змастити маслом і викласти туди курку.
- Ананаси відкрити, злити сироп і зберегти його.
- Нарізати дрібними шматочками і викласти поверх м'яса.
- Сир натерти на тертці, з'єднати з майонезом і сметаною.
- Викласти це на ананаси і розподілити рівномірно.
- Прибрати в духовку на 50-60 хвилин при 180 градусах.
Порада: перед подачею можна присипати блюдо подрібненою зеленню.
Куряче філе з сиром і грибами в духовці
Якщо приготуєте цей рецепт, отримаєте задоволене ситне блюдо. Тут буде не тільки м'ясо, але ще й гриби. Вийде дуже смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
цибуля | 1 головка |
куряче філе | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
сир | 100 г |
чорний мелений перець | за смаком |
гриби | 0,2 кг |
сметана | 40 мл |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 175 калорій.
Як приготувати:
- Духовку розігріти до 200 градусів.
- Філе вимити, почистити і видалити всі плівки.
- Нарізати пластинками п'ять на п'ять.
- Форму для випічки змастити і викласти курку.
- Присолити і прибрати в духовку на чверть години.
- Коли пройде час, дістати його.
- Гриби до цього часу очистити від плівок і зрізати їм ніжки.
- Порізати пластинками з допомогою ножа.
- У сковорідку налити олію і покласти гриби.
- Обсмажувати їх, помішуючи, протягом десяти хвилин.
- Цибулю почистити, вимити і дрібно порубати.
- Всипати до грибів і смажити до рум'яності.
- Додати сіль і чорний перець.
- Викласти весь вміст сковороди на курку.
- Полити це сметаною і посипати тертим сиром.
- Прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин до рум'яності.
Порада: щоб блюдо вийшло пахучіше, використовуйте лісові гриби.
Запечена курка з цікавою заправкою
У цьому рецепті у нас буде тільки курка, багато насиченого соусу і тертий сир. Ви повинні це спробувати, тому що це дуже смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 15 г |
пармезан | 0,1 кг |
чорний мелений перець | 5 г |
курячі грудки | 4 шт. |
петрушка | 30 г |
сухарі для панірування | 100 г |
часник | 10 г |
сметана | 200 мл |
сіль | 10 г |
цедра лимона | 10 г |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 196 калорій.
Як приготувати:
- Сметану змішати в невеликій ємності з сіллю, чорним перцем.
- Часник почистити, пропустити через тисняву.
- Вмішати в сметану разом з лимонною цедрою.
- Цибулю помити і дрібно порубати.
- Петрушку вимити, подрібнити і теж додати до сметані разом з цибулею.
- Всипати ще сухарики і компоненти з'єднати між собою.
- М'ясо промити і почистити, покласти у форму, змащену маслом.
- Зверху полити все це сметанним соусом.
- Сир натерти і посипати зверху.
- Прибрати в духовку при 200 градусах на 20-25 хвилин.
Порада: замість сметани можна використовувати йогурт, щоб вийшло ніжніше.
Візьміть на замітку цікаві рецепти смачних страв з курки в духовці для всієї родини.
Тут ви можете ознайомитися, як смачно приготувати салати з сиром і помідорами.
Рецепт незвичайного і смачної страви з особливим ароматом, здатного здивувати і сподобатися багатьом.
Простий варіант вечері
Знову ж таки все просто, до жаху смачно і в міру ситно. Така вечеря буде готовий швидше ніж за дві години, так що краще почніть відразу.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
майонез | 60 мл |
цибуля | 3 головки |
рослинна олія | 20 мл |
куряче філе | 0,5 кг |
сир | 100 г |
сіль | за смаком |
часник | 10 г |
Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин.
В одній порції – 214 калорій.
Як приготувати:
- Курку вимити, очистити від жиру.
- Нарізати м'ясо невеликими шматочками.
- Присипати сіллю і чорним перцем за смаком.
- Втерти спеції масажними рухами.
- Часник почистити, пропустити через тисняву.
- Натерти курку і залишити маринуватися тридцять хвилин.
- Цибулю почистити, вимити і нарізати кільцями.
- Форму або на деко змастити маслом, викласти зверху курку.
- Помістити цибулю на неї, змастити майонезом і посипати тертим сиром.
- Прибрати в духовку на 50-55 хвилин при 180 градусах.
Порада: для пікантності можна використовувати чилі замість часнику.
Як запекти курячі рулети зі шпинатом
Здається, таке блюдо зуміє звести з розуму кожного з вас! Для когось це незвично, але після першої проби закохуються всі. Перевірено!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
куряче філе | 2 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
сир | 80 г |
чорний мелений перець | за смаком |
листя шпинату | 100 г |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 209 калорій.
Як приготувати:
- Філе ретельно вимити, очистити від плівок і жиру.
- Надрізати, щоб вийшла «книжечка».
- Накрити харчовою плівкою і відбити трохи обидва шматка.
- Присолити, поперчити і втерти спеції з обох сторін.
- Шпинат вимити, помити і обсушити, дрібно порубати.
- Сир натерти на крупній тертці.
- На розкриту м'ясо викласти шпинат і сир.
- Згорнути в рулет і зв'язати кулінарною ниткою.
- У сковороду налити олію і викласти обидва рулету.
- Обсмажити до рум'яності з усіх боків.
- Потім перекласти у форму і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
Рада: до шпинату дуже добре підходять моцарелла і грюйер.
Рулет з шинкою
Цей рецепт призначений для тих, хто любить смачно поїсти. Виходить поживно, в складі є і курка, і шинка, і навіть трохи сиру. Смакота!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
сухарі для панірування | 80 г |
шинка | 50 г |
рослинна олія | 40 мл |
вершки | 0,1 л |
сир | 100 г |
спеції | за смаком |
яйце | 1 шт. |
сіль | за смаком |
куряче філе | 2 шт. |
борошно | 60 г |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 247 калорій.
Як приготувати:
- Філе ретельно промити, обсушити і очистити від жиру.
- Помістити в невелику ємність, залити вершками і дати настоятися двадцять хвилин.
- Після цього дістати курку, нарізати тонкими пластами.
- Натерти м'ясо сіллю і спеціями зі всіх сторін.
- Сир натерти, шинку нарізати пластинками.
- На кожен шматочок курки викласти по дві шинки і трохи сиру.
- Згорнути всі пласти в рулетики.
- Яйця збити в невеликій ємності.
- Рулетики обваляти в борошні, яйцях, а потім в сухарях.
- У сковорідці прожарити масло, викласти рулети і смажити до готовності з усіх боків.
- Викласти на сухі серветки, потім можна подавати.
Корисні поради
Щоб ваша запіканка вийшла максимально апетитною, використовуйте для посипання конкретні види сиру. Це моцарела, чеддер або грюйер. Вони неймовірно ароматне і дуже «смачно» тягнуться.
При подачі можна доповнити курку свіжою зеленню. Візьміть те, що вам найбільше подобається: базилік, кріп, м'ята, естрагон, петрушка. Можна навіть кропиву!
Сьогодні ми приготували щось дуже смачне! Соковита курочка під тягучою сирною скоринкою зі спеціями – відмінний варіант не тільки для вечері, але і для обіду.