07 май 2019 1 475

Як запекти курку в духовці з сиром

Сьогодні ми готуємо дещо помпезний! Це соковита курочка, ароматний сир і місцями ще деякі компоненти: ананаси, шпинат, томати і багато іншого. Все це ми запечемо в духовці і в підсумку отримаємо незабутній обід або вечерю.

Курка з помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти Кількість
майонез - 0,1 л
апельсин - 1 шт.
куряче філе - 1 кг
сир - 0,3 кг
томати - 4 шт.
соєвий соус - 20 мл
часник - 3 зубчики
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Пропонуємо вам простий і швидкий варіант смачної вечері. М'яса дамо настоятися в оригінальному маринаді і подамо все краще до столу.

Як приготувати:

  1. Філе промити, очистити від усього зайвого.
  2. Апельсин вимити, розрізати його навпіл і видавити сік.
  3. Влити до нього соєвий соус і з'єднати між собою, додати подрібнений часник.
  4. Викласти туди скибочки м'яса і дати настоятися в такому вигляді тридцять хвилин.
  5. Покласти курку у форму і вилити зверху залишки маринаду.
  6. Помідори вимити і нарізати кільцями.
  7. Покласти їх на курку.
  8. Сир натерти і посипати їм вміст форми.
  9. Полити все це майонезом, прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.
Порада: використовуйте моцарелу, щоб сир апетитно тягнувся.

Курка з сиром з додаванням ананасів

Кажуть, якщо до курки додати трохи ананасів, вийде дуже незвично. Це буде в міру солодко, але не переживайте, десерт не вийде.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 50 г
куряче філе 4 шт.
сир 0,1 кг
консервований ананас 1 банку
сметана 80 мл
сіль за смаком
масло оливи 40 мл

Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 208 калорій.

Як приготувати:

  1. Курку ретельно промити, зрізати плівки.
  2. Присолити м'ясо, поперчити.
  3. Помістити на обробну дошку і накрити харчовою плівкою.
  4. Відбити кухонним молоточком з обох сторін.
  5. Форму змастити маслом і викласти туди курку.
  6. Ананаси відкрити, злити сироп і зберегти його.
  7. Нарізати дрібними шматочками і викласти поверх м'яса.
  8. Сир натерти на тертці, з'єднати з майонезом і сметаною.
  9. Викласти це на ананаси і розподілити рівномірно.
  10. Прибрати в духовку на 50-60 хвилин при 180 градусах.

Порада: перед подачею можна присипати блюдо подрібненою зеленню.

Куряче філе з сиром і грибами в духовці

Якщо приготуєте цей рецепт, отримаєте задоволене ситне блюдо. Тут буде не тільки м'ясо, але ще й гриби. Вийде дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
цибуля 1 головка
куряче філе 1 шт.
рослинна олія 30 мл
сир 100 г
чорний мелений перець за смаком
гриби 0,2 кг
сметана 40 мл

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 175 калорій.

Як приготувати:

  1. Духовку розігріти до 200 градусів.
  2. Філе вимити, почистити і видалити всі плівки.
  3. Нарізати пластинками п'ять на п'ять.
  4. Форму для випічки змастити і викласти курку.
  5. Присолити і прибрати в духовку на чверть години.
  6. Коли пройде час, дістати його.
  7. Гриби до цього часу очистити від плівок і зрізати їм ніжки.
  8. Порізати пластинками з допомогою ножа.
  9. У сковорідку налити олію і покласти гриби.
  10. Обсмажувати їх, помішуючи, протягом десяти хвилин.
  11. Цибулю почистити, вимити і дрібно порубати.
  12. Всипати до грибів і смажити до рум'яності.
  13. Додати сіль і чорний перець.
  14. Викласти весь вміст сковороди на курку.
  15. Полити це сметаною і посипати тертим сиром.
  16. Прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин до рум'яності.

Порада: щоб блюдо вийшло пахучіше, використовуйте лісові гриби.

Запечена курка з цікавою заправкою

У цьому рецепті у нас буде тільки курка, багато насиченого соусу і тертий сир. Ви повинні це спробувати, тому що це дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелена цибуля 15 г
пармезан 0,1 кг
чорний мелений перець 5 г
курячі грудки 4 шт.
петрушка 30 г
сухарі для панірування 100 г
часник 10 г
сметана 200 мл
сіль 10 г
цедра лимона 10 г

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 196 калорій.

Як приготувати:

  1. Сметану змішати в невеликій ємності з сіллю, чорним перцем.
  2. Часник почистити, пропустити через тисняву.
  3. Вмішати в сметану разом з лимонною цедрою.
  4. Цибулю помити і дрібно порубати.
  5. Петрушку вимити, подрібнити і теж додати до сметані разом з цибулею.
  6. Всипати ще сухарики і компоненти з'єднати між собою.
  7. М'ясо промити і почистити, покласти у форму, змащену маслом.
  8. Зверху полити все це сметанним соусом.
  9. Сир натерти і посипати зверху.
  10. Прибрати в духовку при 200 градусах на 20-25 хвилин.

Порада: замість сметани можна використовувати йогурт, щоб вийшло ніжніше.

Візьміть на замітку цікаві рецепти смачних страв з курки в духовці для всієї родини.

Тут ви можете ознайомитися, як смачно приготувати салати з сиром і помідорами.

Рецепт незвичайного і смачної страви з особливим ароматом, здатного здивувати і сподобатися багатьом.

Простий варіант вечері

Знову ж таки все просто, до жаху смачно і в міру ситно. Така вечеря буде готовий швидше ніж за дві години, так що краще почніть відразу.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
майонез 60 мл
цибуля 3 головки
рослинна олія 20 мл
куряче філе 0,5 кг
сир 100 г
сіль за смаком
часник 10 г

Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин.

В одній порції – 214 калорій.

Як приготувати:

  1. Курку вимити, очистити від жиру.
  2. Нарізати м'ясо невеликими шматочками.
  3. Присипати сіллю і чорним перцем за смаком.
  4. Втерти спеції масажними рухами.
  5. Часник почистити, пропустити через тисняву.
  6. Натерти курку і залишити маринуватися тридцять хвилин.
  7. Цибулю почистити, вимити і нарізати кільцями.
  8. Форму або на деко змастити маслом, викласти зверху курку.
  9. Помістити цибулю на неї, змастити майонезом і посипати тертим сиром.
  10. Прибрати в духовку на 50-55 хвилин при 180 градусах.

Порада: для пікантності можна використовувати чилі замість часнику.

Як запекти курячі рулети зі шпинатом

Здається, таке блюдо зуміє звести з розуму кожного з вас! Для когось це незвично, але після першої проби закохуються всі. Перевірено!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
куряче філе 2 шт.
рослинна олія 30 мл
сир 80 г
чорний мелений перець за смаком
листя шпинату 100 г

Піде на приготування – 35 хвилин.

В одній порції – 209 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе ретельно вимити, очистити від плівок і жиру.
  2. Надрізати, щоб вийшла «книжечка».
  3. Накрити харчовою плівкою і відбити трохи обидва шматка.
  4. Присолити, поперчити і втерти спеції з обох сторін.
  5. Шпинат вимити, помити і обсушити, дрібно порубати.
  6. Сир натерти на крупній тертці.
  7. На розкриту м'ясо викласти шпинат і сир.
  8. Згорнути в рулет і зв'язати кулінарною ниткою.
  9. У сковороду налити олію і викласти обидва рулету.
  10. Обсмажити до рум'яності з усіх боків.
  11. Потім перекласти у форму і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.

Рада: до шпинату дуже добре підходять моцарелла і грюйер.

Рулет з шинкою

Цей рецепт призначений для тих, хто любить смачно поїсти. Виходить поживно, в складі є і курка, і шинка, і навіть трохи сиру. Смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
сухарі для панірування 80 г
шинка 50 г
рослинна олія 40 мл
вершки 0,1 л
сир 100 г
спеції за смаком
яйце 1 шт.
сіль за смаком
куряче філе 2 шт.
борошно 60 г

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 247 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе ретельно промити, обсушити і очистити від жиру.
  2. Помістити в невелику ємність, залити вершками і дати настоятися двадцять хвилин.
  3. Після цього дістати курку, нарізати тонкими пластами.
  4. Натерти м'ясо сіллю і спеціями зі всіх сторін.
  5. Сир натерти, шинку нарізати пластинками.
  6. На кожен шматочок курки викласти по дві шинки і трохи сиру.
  7. Згорнути всі пласти в рулетики.
  8. Яйця збити в невеликій ємності.
  9. Рулетики обваляти в борошні, яйцях, а потім в сухарях.
  10. У сковорідці прожарити масло, викласти рулети і смажити до готовності з усіх боків.
  11. Викласти на сухі серветки, потім можна подавати.
Порада: можна обваляти рулетики в кунжуті, вийде досить незвично.

Корисні поради

Щоб ваша запіканка вийшла максимально апетитною, використовуйте для посипання конкретні види сиру. Це моцарела, чеддер або грюйер. Вони неймовірно ароматне і дуже «смачно» тягнуться.

При подачі можна доповнити курку свіжою зеленню. Візьміть те, що вам найбільше подобається: базилік, кріп, м'ята, естрагон, петрушка. Можна навіть кропиву!

Сьогодні ми приготували щось дуже смачне! Соковита курочка під тягучою сирною скоринкою зі спеціями – відмінний варіант не тільки для вечері, але і для обіду.

Що ще почитати: