Як спекти домашнє печиво з повидлом
Щоб сильно не заморочуватися з випічкою, ми вирішили приготувати печиво. Але воно буде особливим, з додаванням повидла. Саме тому його можна назвати повноцінною випічкою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
апельсинова цедра - | 15 г |
пудра - | 10 г |
сметана - | 130 г |
борошно - | 280 р |
вершкове масло - | 130 г |
цукор - | 15 г |
повидло - | 250 г |
Час приготування: 105 хвилин | Калорійність на 100 грам: 319 Ккал |
Такий варіант сподобається кожному з вас. Готується не так швидко, як хотілося б, але виходить шалено смачно!
Як приготувати:
- Масло заздалегідь дістати і дати йому нагрітися до кімнатної температури.
- Викласти в миску, всипати цукор і додати сметану.
- Ручним міксером або віночком компоненти збити до однорідності.
- Коли мета буде досягнута, ввести муку.
- Додавати важливо частинами і через сито. Після кожного додавання масу вимішують, щоб не з'явилися грудочки.
- Всипати цедру і перемішати все.
- Замісити тісто і розділити його на дві частини.
- Кожну з них загорнути в плівку і прибрати в холодильник на годину.
- Коли пройде час, дістати і розкачати їх в прямокутник товщиною не менше 0,5 див.
- Нарізати тісто на широкі пластинки і покласти повидло.
- Згорнути смужки довгі рулети і нарізати шматочками.
- Викласти на деко з папером і запікати півгодини при 200 градусах.
- Потім дістати і остудити, присипати пудрою.
Рогалики з повидлом на сметані
Завдяки сметані печиво вийде дуже ніжним і м'яким. Обов'язково приготуйте. До чаю або кави – саме воно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
маргарин | 100 г |
сода | 3 дрібку |
сметана | 0,1 л |
повидло | 150 г |
борошно | 200 г |
пудра цукру | 50 г |
Піде на приготування – 1 годину і 25 хвилин.
В одній порції – 335 калорій.
Як приготувати:
- Маргарин нарізати кубиками і покласти в сотейник.
- Прибрати на плиту і дати йому розійтися.
- Потім остудити до кімнатної температури.
- Ввести сметану і соду, потім борошно через сито.
- Тут важливо все робити поступово, щоб тісто вийшло однорідним.
- Помістити кулю в миску, накрити і прибрати в холодильник на тридцять хвилин.
- Поділити тісто на дві частини, коли пройде час.
- Розкачати кульки в круги і порізати їх трикутниками, як піцу.
- На широку частину кожного з них покласти по ложці повидла.
- Скрутити в рулетки, і вийдуть рогалики. Трохи згорнути краю назустріч один одному, щоб вийшов місяць.
- Готові рогалики викласти у форму і прибрати в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
- Перед подачею посипати пудрою.
Порада: щоб вироби вийшли блискучими, змастіть їх жовтком перед запіканням.
«Пальчики» з улюбленою начинкою
Так як ця випічка буде на дріжджовому тесті, результат буде неймовірно пишним, а від цього ще більш апетитно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 15 г |
свіжі дріжджі | 50 г |
молоко | 250 мл |
борошно | 0,5 кг |
вершкове масло | 250 г |
розпушувач | 3 дрібку |
повидло | 100 г |
Піде на приготування – 1 годину і 50 хвилин.
В одній порції – 345 калорій.
Як приготувати:
- Молоко налити в сотейник і нагріти його до теплого стану.
- Вилити в глибоку миску.
- Покришити дріжджі і додати цукор, ретельно перемішати.
- Дати масі настоятися хвилин десять, поки опара не підніметься шапкою.
- За цей час маргарин дістати, розкрити і нарізати кубиками.
- Робочу поверхню присипати борошном і викласти масло.
- З допомогою ножа порубати масу в крихту.
- Додати в процесі розпушувач і вилити опару.
- Прямо на поверхні замісити однорідне, м'яке тісто.
- Прибрати його в тепло на чверть години.
- Коли пройде час, перемістити масу в холодильник на сорок хвилин.
- Після цього дістати його і розділити на кілька частин.
- Кожну з них розкачати і вирізати трикутники.
- На широку сторону кожного з них покласти начинку.
- Згорнути в рулетики і помістити у форму з папером.
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
Порада: готові рогалики можна змастити помадкою з білків і пудри.
Якщо до вас несподівано завітали гості, дізнайтеся, як готувати пісочне печиво на швидку руку до чаю або кави.
Тут ви дізнаєтеся, як в домашніх умовах приготувати даний повидло для використання в кулінарії.
Прочитайте, як приготувати пиріг на святковий стіл — наші рецепти допоможуть вам урізноманітнити домашню випічку.
Простий варіант печива з повидлом
Зараз буде печиво у вигляді конвертиків. Напевно, це найпростіше, що тільки можна придумати. Коли прочитаєте спосіб приготування, будете приємно здивовані!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 0,1 кг |
маргарин | 250 г |
повидло | 400 г |
борошно | 0,6 кг |
Піде на приготування – 1 годину і 25 хвилин.
В одній порції – 354 калорії.
Як приготувати:
- Маргарин дрібно нарізати і з'єднати з борошном, щоб вийшла крихта.
- Ввести до компонентів сметану і ретельно все перемішати.
- Замішувати тісто протягом п'ятнадцяти хвилин.
- Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
- Духовку прогріти до середньої температури.
- Відпочиле тісто розкачати в пласт.
- Вирізати з нього квадрати одного розміру.
- У середину кожного викласти трохи повидла.
- Защипнути між собою два протилежних кута.
- Викласти готові конвертики у форму і прибрати в духовку до рум'яності.
Порада: додайте в начинку трохи горіхів, щоб було хрустко.
Приготування з листкового тіста
Така версія печива повинна сподобатися кожному члену вашої родини. Готується листкове печиво з повидлом з чотирьох готових інгредієнтів, а значить, все буде ще й швидко!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
повидло | 0,4 кг |
листкове тісто | 400 г |
борошно | 40 г |
рослинна олія | 10 мл |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 292 калорії.
Як приготувати:
- Тісто заздалегідь вийняти з камери, позбавити його від упаковки.
- Викласти на робочу поверхню, присипану борошном.
- Зверху теж присипати, щоб не заветріться.
- Коли воно стало м'яким, розкачати його, якщо є необхідність, або надати форму квадрата.
- Розрізати на чотири квадрати і в середину кожного покласти трохи повидла.
- Зібрати краю до центру і викласти печиво на деко, змащене маслом.
- Запікати тридцять хвилин при 185 градусах.
Порада: якщо тісто «нейтральне», можна змастити його перед запіканням солодким молоком або водою, щоб вийшло солодше.
Оригінальний рецепт
Терте печиво – колись чули про таке? Спочатку готується як пиріг, але потім нарізається на порції і виходить печиво. Смачно і красиво!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сода | 2 дрібку |
ванілін | 2 г |
борошно | 0,8 кг |
повидло | 250 мл |
цукор | 0,2 кг |
рослинна олія | 200 г |
яйця | 2 шт. |
оцет | 5 мл |
Піде на приготування – 1 годину і 15 хвилин.
В одній порції – 362 калорії.
Як приготувати:
- Масло заздалегідь дістати і дати йому розм'якнути.
- Викласти в миску, додати ванілін і цукор.
- За допомогою віночка або міксера компоненти збити в пишну масу.
- Ввести яйця і знову все збити до однорідності.
- Погасити соду оцтом і додати до решти інгредієнтів.
- Борошно просіяти, але обов'язково частинами.
- Вимісити однорідне, м'яке тісто.
- Розділити його на дві різні частини.
- Більшу частину розкачати в пласт і викласти у форму, а меншу підморозити.
- Змастити пласт варенням, а зверху на тертці натерти меншу частину.
- Розподілити її рівномірно і відправити пиріг в духовку.
- Запікати 20-25 хвилин при 200 градусах.
- Коли буде готовий і трохи охолоне, нарізати на порційні печива.
Хитрощі та поради
Якщо ваше повидло занадто рідке і немає можливості взяти густе (щоб прям шматками можна було різати), додайте в нього горіхи. Їх потрібно подрібнити в крихту і додати. Попередньо можна обсмажити для більш яскравого смаку та аромату. З тією ж метою можна використовувати сухарі.
Щоб ваша випічка вийшла глянцевою і блискучою, обов'язково змастіть кожне печиво перед запіканням. Це може бути ціле сире яйце, тільки жовток, вода або молоко. Деякі використовують масло.
Печиво з повидлом – це смачно, швидко і просто. Можна приготувати кілька порцій, щоб вистачило на всіх. Адже це настільки смачно, що можна просто не встигнути.