06 июнь 2019 6 725

Як спекти домашнє печиво з повидлом

Щоб сильно не заморочуватися з випічкою, ми вирішили приготувати печиво. Але воно буде особливим, з додаванням повидла. Саме тому його можна назвати повноцінною випічкою.

Печиво «Хвилинка» з повидлом: легкий рецепт
Інгредієнти Кількість
апельсинова цедра - 15 г
пудра - 10 г
сметана - 130 г
борошно - 280 р
вершкове масло - 130 г
цукор - 15 г
повидло - 250 г
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 319 Ккал

Такий варіант сподобається кожному з вас. Готується не так швидко, як хотілося б, але виходить шалено смачно!

Як приготувати:

  1. Масло заздалегідь дістати і дати йому нагрітися до кімнатної температури.
  2. Викласти в миску, всипати цукор і додати сметану.
  3. Ручним міксером або віночком компоненти збити до однорідності.
  4. Коли мета буде досягнута, ввести муку.
  5. Додавати важливо частинами і через сито. Після кожного додавання масу вимішують, щоб не з'явилися грудочки.
  6. Всипати цедру і перемішати все.
  7. Замісити тісто і розділити його на дві частини.
  8. Кожну з них загорнути в плівку і прибрати в холодильник на годину.
  9. Коли пройде час, дістати і розкачати їх в прямокутник товщиною не менше 0,5 див.
  10. Нарізати тісто на широкі пластинки і покласти повидло.
  11. Згорнути смужки довгі рулети і нарізати шматочками.
  12. Викласти на деко з папером і запікати півгодини при 200 градусах.
  13. Потім дістати і остудити, присипати пудрою.
Порада: замість пудри можна сміливо використовувати какао.

Рогалики з повидлом на сметані

Завдяки сметані печиво вийде дуже ніжним і м'яким. Обов'язково приготуйте. До чаю або кави – саме воно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
маргарин 100 г
сода 3 дрібку
сметана 0,1 л
повидло 150 г
борошно 200 г
пудра цукру 50 г

Піде на приготування – 1 годину і 25 хвилин.

В одній порції – 335 калорій.

Як приготувати:

  1. Маргарин нарізати кубиками і покласти в сотейник.
  2. Прибрати на плиту і дати йому розійтися.
  3. Потім остудити до кімнатної температури.
  4. Ввести сметану і соду, потім борошно через сито.
  5. Тут важливо все робити поступово, щоб тісто вийшло однорідним.
  6. Помістити кулю в миску, накрити і прибрати в холодильник на тридцять хвилин.
  7. Поділити тісто на дві частини, коли пройде час.
  8. Розкачати кульки в круги і порізати їх трикутниками, як піцу.
  9. На широку частину кожного з них покласти по ложці повидла.
  10. Скрутити в рулетки, і вийдуть рогалики. Трохи згорнути краю назустріч один одному, щоб вийшов місяць.
  11. Готові рогалики викласти у форму і прибрати в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
  12. Перед подачею посипати пудрою.

Порада: щоб вироби вийшли блискучими, змастіть їх жовтком перед запіканням.

«Пальчики» з улюбленою начинкою

Так як ця випічка буде на дріжджовому тесті, результат буде неймовірно пишним, а від цього ще більш апетитно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 15 г
свіжі дріжджі 50 г
молоко 250 мл
борошно 0,5 кг
вершкове масло 250 г
розпушувач 3 дрібку
повидло 100 г

Піде на приготування – 1 годину і 50 хвилин.

В одній порції – 345 калорій.

Як приготувати:

  1. Молоко налити в сотейник і нагріти його до теплого стану.
  2. Вилити в глибоку миску.
  3. Покришити дріжджі і додати цукор, ретельно перемішати.
  4. Дати масі настоятися хвилин десять, поки опара не підніметься шапкою.
  5. За цей час маргарин дістати, розкрити і нарізати кубиками.
  6. Робочу поверхню присипати борошном і викласти масло.
  7. З допомогою ножа порубати масу в крихту.
  8. Додати в процесі розпушувач і вилити опару.
  9. Прямо на поверхні замісити однорідне, м'яке тісто.
  10. Прибрати його в тепло на чверть години.
  11. Коли пройде час, перемістити масу в холодильник на сорок хвилин.
  12. Після цього дістати його і розділити на кілька частин.
  13. Кожну з них розкачати і вирізати трикутники.
  14. На широку сторону кожного з них покласти начинку.
  15. Згорнути в рулетики і помістити у форму з папером.
  16. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.

Порада: готові рогалики можна змастити помадкою з білків і пудри.

Якщо до вас несподівано завітали гості, дізнайтеся, як готувати пісочне печиво на швидку руку до чаю або кави.

Тут ви дізнаєтеся, як в домашніх умовах приготувати даний повидло для використання в кулінарії.

Прочитайте, як приготувати пиріг на святковий стіл — наші рецепти допоможуть вам урізноманітнити домашню випічку.

Простий варіант печива з повидлом

Зараз буде печиво у вигляді конвертиків. Напевно, це найпростіше, що тільки можна придумати. Коли прочитаєте спосіб приготування, будете приємно здивовані!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 0,1 кг
маргарин 250 г
повидло 400 г
борошно 0,6 кг

Піде на приготування – 1 годину і 25 хвилин.

В одній порції – 354 калорії.

Як приготувати:

  1. Маргарин дрібно нарізати і з'єднати з борошном, щоб вийшла крихта.
  2. Ввести до компонентів сметану і ретельно все перемішати.
  3. Замішувати тісто протягом п'ятнадцяти хвилин.
  4. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
  5. Духовку прогріти до середньої температури.
  6. Відпочиле тісто розкачати в пласт.
  7. Вирізати з нього квадрати одного розміру.
  8. У середину кожного викласти трохи повидла.
  9. Защипнути між собою два протилежних кута.
  10. Викласти готові конвертики у форму і прибрати в духовку до рум'яності.

Порада: додайте в начинку трохи горіхів, щоб було хрустко.

Приготування з листкового тіста

Така версія печива повинна сподобатися кожному члену вашої родини. Готується листкове печиво з повидлом з чотирьох готових інгредієнтів, а значить, все буде ще й швидко!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
повидло 0,4 кг
листкове тісто 400 г
борошно 40 г
рослинна олія 10 мл

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 292 калорії.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь вийняти з камери, позбавити його від упаковки.
  2. Викласти на робочу поверхню, присипану борошном.
  3. Зверху теж присипати, щоб не заветріться.
  4. Коли воно стало м'яким, розкачати його, якщо є необхідність, або надати форму квадрата.
  5. Розрізати на чотири квадрати і в середину кожного покласти трохи повидла.
  6. Зібрати краю до центру і викласти печиво на деко, змащене маслом.
  7. Запікати тридцять хвилин при 185 градусах.

Порада: якщо тісто «нейтральне», можна змастити його перед запіканням солодким молоком або водою, щоб вийшло солодше.

Оригінальний рецепт

Терте печиво – колись чули про таке? Спочатку готується як пиріг, але потім нарізається на порції і виходить печиво. Смачно і красиво!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 2 дрібку
ванілін 2 г
борошно 0,8 кг
повидло 250 мл
цукор 0,2 кг
рослинна олія 200 г
яйця 2 шт.
оцет 5 мл

Піде на приготування – 1 годину і 15 хвилин.

В одній порції – 362 калорії.

Як приготувати:

  1. Масло заздалегідь дістати і дати йому розм'якнути.
  2. Викласти в миску, додати ванілін і цукор.
  3. За допомогою віночка або міксера компоненти збити в пишну масу.
  4. Ввести яйця і знову все збити до однорідності.
  5. Погасити соду оцтом і додати до решти інгредієнтів.
  6. Борошно просіяти, але обов'язково частинами.
  7. Вимісити однорідне, м'яке тісто.
  8. Розділити його на дві різні частини.
  9. Більшу частину розкачати в пласт і викласти у форму, а меншу підморозити.
  10. Змастити пласт варенням, а зверху на тертці натерти меншу частину.
  11. Розподілити її рівномірно і відправити пиріг в духовку.
  12. Запікати 20-25 хвилин при 200 градусах.
  13. Коли буде готовий і трохи охолоне, нарізати на порційні печива.
Порада: щоб тісто добре натиралось, остуджувати його потрібно близько півгодини.

Хитрощі та поради

Якщо ваше повидло занадто рідке і немає можливості взяти густе (щоб прям шматками можна було різати), додайте в нього горіхи. Їх потрібно подрібнити в крихту і додати. Попередньо можна обсмажити для більш яскравого смаку та аромату. З тією ж метою можна використовувати сухарі.

Щоб ваша випічка вийшла глянцевою і блискучою, обов'язково змастіть кожне печиво перед запіканням. Це може бути ціле сире яйце, тільки жовток, вода або молоко. Деякі використовують масло.

Печиво з повидлом – це смачно, швидко і просто. Можна приготувати кілька порцій, щоб вистачило на всіх. Адже це настільки смачно, що можна просто не встигнути.

Що ще почитати: