24 июнь 2019 1 322

Як приготувати справжній холодець з яловичини

Кажуть, яловичина вважається елітним м'ясом серед тих, що ми вживаємо. Вона робить страви більш насиченими, смачними і поживними!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
морква - 3 шт.
сіль - за смаком
яловичина - 1 кг
листи лавра - 2 шт.
петрушка - 10 г
цибулю - 2 головки
чорний перець горошок - 7 шт.
вода - 0,2 л
желатин - 10 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Все буде готове вже через якихось півтори години. Хіба це час? Не пошкодуйте витратити його на приготування. Результат однозначно варто того!

Як приготувати:

  1. Желатин висипати в невелику піалу.
  2. Налити води, перемішати і дати настоятися цілу годину.
  3. Яловичину вимити, зрізати з неї жир.
  4. Нарізати невеликими скибочками і покласти в сотейник.
  5. Налити води і прибрати на плиту.
  6. Дати закипіти, додати листи лавра, сіль, перець, моркву, цибулю і варити годину.
  7. Нехай воно після цього охолоне в бульйоні.
  8. Потім дістати його і нарізати ще більш дрібними шматочками.
  9. Бульйон процідити і остудити.
  10. М'ясо розкласти по формах.
  11. Петрушку помити і посипати нею м'ясо.
  12. Бульйон підігріти і перекласти в нього желатинову масу.
  13. Дати їй повністю розійтися і вилити все на овочі з м'ясом.
  14. Остудити, потім прибрати на шість годин в холодильник.
Порада: можна додати трохи солодкого перцю.

Заливне «Провансаль» з майонезом і яловичиною

Дуже незвичайний рецепт, повірте! У якості «холодцю» бульйону у нас буде білий шар з додаванням майонезу. Оригінально – не те слово.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 1 шт.
вода 50 мл
желатин 15 г
часник 1 шматочок
перець чорний горошок 5 шт.
цибуля 1 головка
яловичина 0,4 кг
бульйон 500 мл
сіль за смаком
майонез 0,1 л
листи лавра 3 шт.

Піде на приготування – 1 годину і 30 хвилин.

В одній порції – 127 калорій.

Як приготувати:

  1. Яловичину ретельно вимити, очистити від усього зайвого.
  2. Покласти в каструлю, налити достатня кількість води і прибрати на плиту.
  3. Дати закипіти, зняти піну, додати очищену головку цибулі.
  4. Моркву почистити й теж відправити до яловичині.
  5. Додати спеції і варити м'ясо до повної готовності.
  6. Потім дістати його і нарізати кубиками, суп процідити.
  7. Желатин з'єднати з водою і перемішати, дати настоятися тридцять хвилин.
  8. Коли бульйон хоч трохи охолоне, розчинити в ньому набряклий желатин.
  9. Туди ж вмішати майонез, довести до однорідності.
  10. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  11. Змішати його з яловичиною і викласти у форму.
  12. Залити желатиновим бульйоном і прибрати в холодильник для застигання.

Порада: у холодець можна помістити овочі і дати їм застигнути точно так само, як і в стандартному варіанті без майонезу.

Заливне з яловичини з зеленим горошком

За дві години все буде готово, залишиться тільки остудити. Ви готові ризикнути часом і потім насолодитися смачним блюдом? Давайте з нами!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 2 л
журавлина 50 г
желатин 45 г
морква 4 шт.
консервований зелений горошок 0,2 кг
яйця 5 шт.
солодкий перець 3 шт.
зелень 30 г
яловичина 0,4 кг

Піде на приготування – 2 години.

В одній порції – 46 калорій.

Як приготувати:

  1. Яловичину промити і почистити, покласти в сотейник.
  2. Налити води, прибрати на плиту і дати закипіти.
  3. Варити близько півтора годин.
  4. Потім остудити і м'ясо порвати волокнами, а бульйон процідити.
  5. Яйця відварити до готовності, потім остудити і почистити.
  6. Нарізати кожне з них четвертинками.
  7. Моркву почистити і помити, відварити до м'якості.
  8. Солодкий перець вимити і очистити, нарізати кільцями.
  9. Зелень помити і дрібно порубати.
  10. Желатин розчинити у склянці охолодженого бульйону.
  11. Дати застигнути, потім нагріти на плиті, але не кип'ятити.
  12. У форму викласти скибочки м'яса, зверху петрушку, перець, моркву кільцями, яйця, журавлину.
  13. Желатин вилити до решти бульйону і викласти його на овочі.
  14. Остудити при кімнатній температурі, потім прибрати на ніч у холодильник.

Порада: можна використовувати інші ягоди замість журавлини або не використовувати їх взагалі.

Приготування з желатином

Рецепт призначений для тих, хто боїться того, що нічого не застигне. Ми будемо використовувати желатин, вийде смачно і яскраво через свіжих ягід!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 2 шматочка
перець чорний горошок 6 шт.
морква 1 шт.
сіль за смаком
яловичина 280 р
лист лавра 1 шт.
вода 0,2 л
желатин 20 г
журавлина 20 г
яйця 4 шт.
зелень 10 г
цибуля 1 головка
м'ясний бульйон 0,7 л
горобина 20 г

Піде на приготування – 2 години і 40 хвилин.

В одній порції – 70 калорій.

Як приготувати:

  1. Яйця відварити до готовності в сотейнику, очистити.
  2. М'ясо промити і відразу ж покласти в сотейник.
  3. Прибрати на плиту і варити з моменту закипання дві години.
  4. Туди ж відправити чорний горошок, сіль, листи лавра.
  5. Цибулю почистити і додати у бульйон разом з очищеною морквою.
  6. В кінці дістати морква, покришити її.
  7. М'ясо нарізати, а весь бульйон процідити, від цибулі позбутися.
  8. Желатин висипати в ємність, влити склянку холодної води.
  9. Перемішати і дати настоятися.
  10. Яйця нарізати кільцями.
  11. Часник почистити і нарізати пластинками однієї товщини.
  12. Викласти їх у форму разом з м'ясом, яйцями, горобиною, зеленню, журавлиною і часником.
  13. Застиглий желатин додати в суп і прибрати на плиту, щоб прогріти.
  14. Коли желатин повністю розійдеться, залити ним м'ясо з овочами і ягодами.
  15. Дати їм охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холод на ніч.

Порада: для оригінальності можна використовувати перепелині яйця.

Спробуйте приготувати смачне холодець з яловичого мови. Делікатес завжди доречний на святковому столі.

Тут ви ознайомитеся з рецептами смачного і ніжного заливного з риби.

Готуйте за оригінальними рецептами дуже корисну тушковану яловичину у вершковому соусі.

З брокколі та яйцями

Тут буде багато яскравих і корисних овочів, значить, страва вийде шалено смачним! Обов'язково приготуйте як-небудь на дозвіллі.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лист лавра 1 шт.
броколі 0,2 кг
яловичина 360 г
сіль за смаком
яйця 3 шт.
петрушка 20 г
вода 2,2 л
морква 1 шт.
желатин 20 г

Піде на приготування – 2 години і 20 хвилин.

В одній порції – 35 калорій.

Як приготувати:

  1. Яловичину почистити і промити, покласти в каструлю з водою.
  2. Додати лист лавра і сіль, прибрати на плиту і варити до готовності.
  3. Коли закипить, покласти в суп вимитий качан брокколі.
  4. Дістати його через п'ятнадцять хвилин, остудити і дрібно порубати.
  5. Потім додати очищену моркву, зварити до м'якості.
  6. Яйця теж відварити до готовності, але це в окремій ємності.
  7. Остудити їх потім, почистити і нарізати кільцями.
  8. Готову моркву дістати і теж нарізати кільцями.
  9. М'ясо остудити в бульйоні, потім дрібно нарізати його.
  10. Бульйон процідити, зелень помити і порізати.
  11. Желатин розвести водою і дати набрякнути.
  12. Потім дати йому розійтися в бульйоні.
  13. М'ясо, яйця, морква, брокколі і зелень розкласти по формах.
  14. Прибрати в холодильник, щоб заливне застигло.

Порада: можна використовувати кольорову капусту як гарне доповнення.

Як приготувати холодець з яловичини з паштетом

Ось тепер перед вами воістину оригінальний і незвичайний рецепт. Все буде як завжди, але тільки не під час подачі. Вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 2 головки
листи лавра 2 шт.
шпик 130 г
яловича печінка 0,5 кг
вершкове масло 130 г
сіль за смаком
спеції для холодцю 1 упаковка
солодкий перець ½ Шт.
морква 2 шт.
яловичина 500 г
корінь селери 50 г

Піде на приготування – 2 години і 40 хвилин.

В одній порції – 224 калорії.

Як приготувати:

  1. Печінку помити, очистити від плівок і жив.
  2. Нарізати її невеликими шматочками.
  3. Солодкий перець вимити, подрібнити кубиками.
  4. Корінь селери помити і порізати так само.
  5. Цибулю почистити, порізати кубиками.
  6. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і порізати на кубики.
  7. Шпик теж нарізати кубиками.
  8. Покласти його в сковороду і прибрати на плиту.
  9. Обсмажити трохи і всипати цибулю.
  10. Туди ж — листи лавра і моркву, готувати хвилин сім.
  11. Потім додати печінку і тушкувати до готовності.
  12. Потім посолити, перемішати між собою.
  13. Листи прибрати, пропустити вміст сковороди через м'ясорубку два рази.
  14. Додати м'яке масло і все це перемішати.
  15. Після цього прибрати паштет в холодильник.
  16. Яловичину прибрати в каструлю, але попередньо промити.
  17. Довести до кипіння і поставити на плиту, всипати овочі, що залишилися.
  18. Після того як бульйон буде готовий, м'ясо нарізати, а бульйон процідити.
  19. Розчинити в ньому спеції для холодцю.
  20. Прибрати на вогонь і варити п'ять хвилин.
  21. М'ясо викласти у форму, залити бульйоном і поставити в холодильник.
  22. З паштету сформувати ковбаску товщиною зі склянку.
  23. Нарізати кільцями, викласти на застиглий бульйон і подавати.
Порада: в паштет можна додати не тільки масло, але і спред або маргарин.

Корисні поради

Майже у всіх рецептах потрібно залити желатин водою або бульйоном і дати набрякнути. Після цього його потрібно розчинити в бульйоні і нагріти. Тут важливо не довести суп до кипіння, інакше желатин втратить всі свої властивості та так і не застигне.

Додайте до м'яса самі різні овочі, щоб заливне вийшло яскравим, смачним і ще більш корисним. Це можуть бути солодкі перці, томати, морква, кабачки, зелень та ін

Всі ми любимо заливне з самого дитинства, тому що на святкових столах таке блюдо завжди було. Сьогодні ми вирішили урізноманітнити рецепт, щоб стало ще смачніше!

Що ще почитати: