Як приготувати справжній холодець з яловичини
Кажуть, яловичина вважається елітним м'ясом серед тих, що ми вживаємо. Вона робить страви більш насиченими, смачними і поживними!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морква - | 3 шт. |
сіль - | за смаком |
яловичина - | 1 кг |
листи лавра - | 2 шт. |
петрушка - | 10 г |
цибулю - | 2 головки |
чорний перець горошок - | 7 шт. |
вода - | 0,2 л |
желатин - | 10 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 Ккал |
Все буде готове вже через якихось півтори години. Хіба це час? Не пошкодуйте витратити його на приготування. Результат однозначно варто того!
Як приготувати:
- Желатин висипати в невелику піалу.
- Налити води, перемішати і дати настоятися цілу годину.
- Яловичину вимити, зрізати з неї жир.
- Нарізати невеликими скибочками і покласти в сотейник.
- Налити води і прибрати на плиту.
- Дати закипіти, додати листи лавра, сіль, перець, моркву, цибулю і варити годину.
- Нехай воно після цього охолоне в бульйоні.
- Потім дістати його і нарізати ще більш дрібними шматочками.
- Бульйон процідити і остудити.
- М'ясо розкласти по формах.
- Петрушку помити і посипати нею м'ясо.
- Бульйон підігріти і перекласти в нього желатинову масу.
- Дати їй повністю розійтися і вилити все на овочі з м'ясом.
- Остудити, потім прибрати на шість годин в холодильник.
Заливне «Провансаль» з майонезом і яловичиною
Дуже незвичайний рецепт, повірте! У якості «холодцю» бульйону у нас буде білий шар з додаванням майонезу. Оригінально – не те слово.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
вода | 50 мл |
желатин | 15 г |
часник | 1 шматочок |
перець чорний горошок | 5 шт. |
цибуля | 1 головка |
яловичина | 0,4 кг |
бульйон | 500 мл |
сіль | за смаком |
майонез | 0,1 л |
листи лавра | 3 шт. |
Піде на приготування – 1 годину і 30 хвилин.
В одній порції – 127 калорій.
Як приготувати:
- Яловичину ретельно вимити, очистити від усього зайвого.
- Покласти в каструлю, налити достатня кількість води і прибрати на плиту.
- Дати закипіти, зняти піну, додати очищену головку цибулі.
- Моркву почистити й теж відправити до яловичині.
- Додати спеції і варити м'ясо до повної готовності.
- Потім дістати його і нарізати кубиками, суп процідити.
- Желатин з'єднати з водою і перемішати, дати настоятися тридцять хвилин.
- Коли бульйон хоч трохи охолоне, розчинити в ньому набряклий желатин.
- Туди ж вмішати майонез, довести до однорідності.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Змішати його з яловичиною і викласти у форму.
- Залити желатиновим бульйоном і прибрати в холодильник для застигання.
Порада: у холодець можна помістити овочі і дати їм застигнути точно так само, як і в стандартному варіанті без майонезу.
Заливне з яловичини з зеленим горошком
За дві години все буде готово, залишиться тільки остудити. Ви готові ризикнути часом і потім насолодитися смачним блюдом? Давайте з нами!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 2 л |
журавлина | 50 г |
желатин | 45 г |
морква | 4 шт. |
консервований зелений горошок | 0,2 кг |
яйця | 5 шт. |
солодкий перець | 3 шт. |
зелень | 30 г |
яловичина | 0,4 кг |
Піде на приготування – 2 години.
В одній порції – 46 калорій.
Як приготувати:
- Яловичину промити і почистити, покласти в сотейник.
- Налити води, прибрати на плиту і дати закипіти.
- Варити близько півтора годин.
- Потім остудити і м'ясо порвати волокнами, а бульйон процідити.
- Яйця відварити до готовності, потім остудити і почистити.
- Нарізати кожне з них четвертинками.
- Моркву почистити і помити, відварити до м'якості.
- Солодкий перець вимити і очистити, нарізати кільцями.
- Зелень помити і дрібно порубати.
- Желатин розчинити у склянці охолодженого бульйону.
- Дати застигнути, потім нагріти на плиті, але не кип'ятити.
- У форму викласти скибочки м'яса, зверху петрушку, перець, моркву кільцями, яйця, журавлину.
- Желатин вилити до решти бульйону і викласти його на овочі.
- Остудити при кімнатній температурі, потім прибрати на ніч у холодильник.
Порада: можна використовувати інші ягоди замість журавлини або не використовувати їх взагалі.
Приготування з желатином
Рецепт призначений для тих, хто боїться того, що нічого не застигне. Ми будемо використовувати желатин, вийде смачно і яскраво через свіжих ягід!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 2 шматочка |
перець чорний горошок | 6 шт. |
морква | 1 шт. |
сіль | за смаком |
яловичина | 280 р |
лист лавра | 1 шт. |
вода | 0,2 л |
желатин | 20 г |
журавлина | 20 г |
яйця | 4 шт. |
зелень | 10 г |
цибуля | 1 головка |
м'ясний бульйон | 0,7 л |
горобина | 20 г |
Піде на приготування – 2 години і 40 хвилин.
В одній порції – 70 калорій.
Як приготувати:
- Яйця відварити до готовності в сотейнику, очистити.
- М'ясо промити і відразу ж покласти в сотейник.
- Прибрати на плиту і варити з моменту закипання дві години.
- Туди ж відправити чорний горошок, сіль, листи лавра.
- Цибулю почистити і додати у бульйон разом з очищеною морквою.
- В кінці дістати морква, покришити її.
- М'ясо нарізати, а весь бульйон процідити, від цибулі позбутися.
- Желатин висипати в ємність, влити склянку холодної води.
- Перемішати і дати настоятися.
- Яйця нарізати кільцями.
- Часник почистити і нарізати пластинками однієї товщини.
- Викласти їх у форму разом з м'ясом, яйцями, горобиною, зеленню, журавлиною і часником.
- Застиглий желатин додати в суп і прибрати на плиту, щоб прогріти.
- Коли желатин повністю розійдеться, залити ним м'ясо з овочами і ягодами.
- Дати їм охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холод на ніч.
Порада: для оригінальності можна використовувати перепелині яйця.
Спробуйте приготувати смачне холодець з яловичого мови. Делікатес завжди доречний на святковому столі.
Тут ви ознайомитеся з рецептами смачного і ніжного заливного з риби.
Готуйте за оригінальними рецептами дуже корисну тушковану яловичину у вершковому соусі.
З брокколі та яйцями
Тут буде багато яскравих і корисних овочів, значить, страва вийде шалено смачним! Обов'язково приготуйте як-небудь на дозвіллі.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лист лавра | 1 шт. |
броколі | 0,2 кг |
яловичина | 360 г |
сіль | за смаком |
яйця | 3 шт. |
петрушка | 20 г |
вода | 2,2 л |
морква | 1 шт. |
желатин | 20 г |
Піде на приготування – 2 години і 20 хвилин.
В одній порції – 35 калорій.
Як приготувати:
- Яловичину почистити і промити, покласти в каструлю з водою.
- Додати лист лавра і сіль, прибрати на плиту і варити до готовності.
- Коли закипить, покласти в суп вимитий качан брокколі.
- Дістати його через п'ятнадцять хвилин, остудити і дрібно порубати.
- Потім додати очищену моркву, зварити до м'якості.
- Яйця теж відварити до готовності, але це в окремій ємності.
- Остудити їх потім, почистити і нарізати кільцями.
- Готову моркву дістати і теж нарізати кільцями.
- М'ясо остудити в бульйоні, потім дрібно нарізати його.
- Бульйон процідити, зелень помити і порізати.
- Желатин розвести водою і дати набрякнути.
- Потім дати йому розійтися в бульйоні.
- М'ясо, яйця, морква, брокколі і зелень розкласти по формах.
- Прибрати в холодильник, щоб заливне застигло.
Порада: можна використовувати кольорову капусту як гарне доповнення.
Як приготувати холодець з яловичини з паштетом
Ось тепер перед вами воістину оригінальний і незвичайний рецепт. Все буде як завжди, але тільки не під час подачі. Вам сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
листи лавра | 2 шт. |
шпик | 130 г |
яловича печінка | 0,5 кг |
вершкове масло | 130 г |
сіль | за смаком |
спеції для холодцю | 1 упаковка |
солодкий перець | ½ Шт. |
морква | 2 шт. |
яловичина | 500 г |
корінь селери | 50 г |
Піде на приготування – 2 години і 40 хвилин.
В одній порції – 224 калорії.
Як приготувати:
- Печінку помити, очистити від плівок і жив.
- Нарізати її невеликими шматочками.
- Солодкий перець вимити, подрібнити кубиками.
- Корінь селери помити і порізати так само.
- Цибулю почистити, порізати кубиками.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і порізати на кубики.
- Шпик теж нарізати кубиками.
- Покласти його в сковороду і прибрати на плиту.
- Обсмажити трохи і всипати цибулю.
- Туди ж — листи лавра і моркву, готувати хвилин сім.
- Потім додати печінку і тушкувати до готовності.
- Потім посолити, перемішати між собою.
- Листи прибрати, пропустити вміст сковороди через м'ясорубку два рази.
- Додати м'яке масло і все це перемішати.
- Після цього прибрати паштет в холодильник.
- Яловичину прибрати в каструлю, але попередньо промити.
- Довести до кипіння і поставити на плиту, всипати овочі, що залишилися.
- Після того як бульйон буде готовий, м'ясо нарізати, а бульйон процідити.
- Розчинити в ньому спеції для холодцю.
- Прибрати на вогонь і варити п'ять хвилин.
- М'ясо викласти у форму, залити бульйоном і поставити в холодильник.
- З паштету сформувати ковбаску товщиною зі склянку.
- Нарізати кільцями, викласти на застиглий бульйон і подавати.
Корисні поради
Майже у всіх рецептах потрібно залити желатин водою або бульйоном і дати набрякнути. Після цього його потрібно розчинити в бульйоні і нагріти. Тут важливо не довести суп до кипіння, інакше желатин втратить всі свої властивості та так і не застигне.
Додайте до м'яса самі різні овочі, щоб заливне вийшло яскравим, смачним і ще більш корисним. Це можуть бути солодкі перці, томати, морква, кабачки, зелень та ін
Всі ми любимо заливне з самого дитинства, тому що на святкових столах таке блюдо завжди було. Сьогодні ми вирішили урізноманітнити рецепт, щоб стало ще смачніше!