Як зварити смачний суп з білої квасолі
Біла квасоля чудово зберігає структуру після варіння, тому її часто використовують в супах. Наші сьогоднішні рецепти – це незвичайні страви, якими можна швидко і смачно нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
моркви - | 1 шт. |
часнику - | 3 зубця |
спецій - | за смаком |
м'яса - | 0,3 кг |
квасолі білої - | 170 г |
олії соняшникової - | 25 мл |
картоплі - | 3 шт. |
зелені - | 25 г |
цибулин - | 1 шт. |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 98 Ккал |
Ніякої складності в приготуванні класики немає. Квасоля чудово розкриває свій смак і насичує перше блюдо.
Як приготувати:
- Замочити квасолю, якщо вона не консервована. Замочувати потрібно не менше трьох годин. Потім варити приблизно двадцять хвилин, а в самому кінці посолити.
- Порізати вимите м'ясо на брусочки, перекласти до квасолі, якщо треба, долити води. Можна використовувати і м'ясо на кості.
- Варити ще півгодини, щоб і м'ясо, і боби повністю приготувалися.
- Порізати кубиками очищену картоплю, цибулю без лушпиння порубати дрібно.
- Натерти моркву без шкірки.
- Перекласти картоплю до м'яса і бобів.
- У розігріте на сковороді масло відправити цибулю і моркву. Обсмажити.
- Додати в суп за п'ять хвилин до готовності картоплі. Приправити.
- Розлити страву по тарілках і прикрасити рубаною зеленню і тертим часником.
Суп з консервованої білої квасолі та овочами
Рецепт, в якому не потрібно заздалегідь готувати боби, що здорово економить час.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
капусти | 0,5 шт. |
цибулин | 1 шт. |
петрушки | за смаком |
солодких перців | 1 шт. |
моркви | 2 шт. |
білої квасолі | 1 банку |
помідорів | 2 шт. |
олії соняшникової | 20 мл |
томатної пасти | 30 г |
спецій | за смаком |
часнику | 3 зубця |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 66 калорій.
Як приготувати:
- Моркву крупно натерти, а цибулю подрібнити.
- Кубиками нарізати вимиті помідори без плодоніжки.
- Витягнути насінну коробочку у перцю і нашаткувати м'якоть смужками.
- Спочатку на олії потрібно обсмажити цибулю протягом трьох хвилин, а потім додати моркву і перець.
- Через чотири хвилини вмішати томатну пасту, прогріти.
- Набрати в невелику каструлю воду і дочекатися закипання.
- Тонко нашаткувати капусту, знявши верхні листки, покласти в окріп і варити хвилин двадцять.
- Потім перекласти сюди всі овочі зі сковороди і помідори. Приправити і варити хвилин п'ятнадцять.
- Злити на друшляк квасоля, гарненько її промити і покласти в суп. Готувати ще хвилин п'ять.
- Дрібно порубати петрушку і часник, вмішати в суп, а потім подавати до столу.
Порада: замість води для ситності можна використовувати будь-м'ясний бульйон.
Як варити квасолевий суп-пюре
Ніжна текстура цього супу сподобається всім любителям незвичайних страв.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
паприки меленої солодкої | за смаком |
квасолі великої білої | 0,3 кг |
борошна | 30 г |
масла топленого | 45 мл |
цибулин | 1 шт. |
спецій | за смаком |
Піде на приготування – 2 години 30 хвилин.
В одній порції – 187 калорій.
Як приготувати:
- Квасолю попередньо замочити на ніч або просто годин на десять. Після чого промити, залити двома літрами води і варити близько години на середньому вогні. Накрити кришкою.
- Перелити на друшляк, але при цьому відвар зберегти. Подрібнити боби в пюре разом зі склянкою відвару.
- У суху розігріту сковороду висипати борошно, обсмажити її до світло-коричневого кольору. Додати дві третини склянки відвару, прокип'ятити три хвилини, постійно заважаючи.
- Дрібно порубати лук і обсмажити на топленому маслі. Потім разом з бобовим пюре помістити його в каструлю, додати борошно зі сковороди й інший відвар. Перешкодити.
- Дати закипіти, приправити, потім подавати, присипавши зверху паприкою.
Порада: для більш ніжної консистенції можна вмішати в квасолеве пюре трохи нежирних вершків. Тоді калорійність буде вище.
Приготування з куркою
Суп на основі наваристого бульйону, який дуже швидко зігріває і насичує.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибулі-шалот | 3 шт. |
спецій | за смаком |
моркви | 3 шт. |
квасолі білої сухої | 150 г |
курки | 1 шт. |
твердого сиру | 0,1 кг |
цибулин репчатых | 1 шт. |
олії оливи | 15 мл |
зелені | 10 г |
Піде на підготовку – 5 годин.
В одній порції – 167 калорій.
Як приготувати:
- Замочити квасолю на ніч, а потім відварити її протягом півгодини. Для аромату можна у воду покласти зубок часнику без лушпиння.
- Вимити тушку курки і помістити її в каструлю. Залити водою. Покласти сюди ж очищені цибулю, моркву і селеру. Варити три години.
- Дві моркви нашаткувати брусочками.
- Цибуля-шалот, порізати тонкими кружечками.
- Готовий бульйон процідити і вилити 2,5 л. Додати в цей обсяг готову квасолю і нарізані овочі.
- Аарить на маленькому вогні приблизно півтори години. Кришка повинна бути закритою.
- М'ясо розібрати на волокна, все прибрати кістки.
- Перекласти курку назад в каструлю, приправити, проварити ще хвилини дві, а потім подавати з зеленню, ложкою оливкової олії і тертим сиром.
Порада: якщо немає цілої курки, для бульйону можна взяти її стегна, ніжки або спинку. Бульйон з грудки вийде не таким смачним.
Читайте, як смачно приготувати пісний квасолевий суп за простими рецептами.
Візьміть на замітку рецепти салатів з консервованої білої, червоної квасолею і сухариками.
Тут ви знайдете усю інформацію про корисні властивості і протипоказання квасолі.
Рецепт з грибами по-закарпатськи
Дуже наваристий і ароматний суп, який часто готують горяни. Поживно і смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
коріння петрушки | 2 шт. |
моркви | 2 шт. |
води | 3 л |
спецій | за смаком |
великої білої квасолі | 180 г |
селери | 1 шт. |
сметани | 0,2 л |
олії соняшникової | 40 мл |
білих грибів | 0,3 кг |
масла вершкового | 30 г |
часнику | 2 зубці |
картоплин | 4 шт. |
Піде на приготування – 55 хвилин.
В одній порції – 33 калорії.
Як приготувати:
- На ніч замочити квасолю, а вранці зварити її.
- Очищений від шкірки картоплю потрібно порізати на кубики середньої величини, а потім трохи обсмажити на соняшниковій олії.
- Білі гриби почистити і відварити, але не зливати відвар. У нього потрібно покласти наполовину готову картоплю. Закип'ятити і потім варити на мінімальному вогні, додавши сіль.
- Селера, корінь петрушки і моркву очистити і однаково натерти. Теж обсмажити на соняшниковій олії.
- Перекласти до картоплі і готувати близько дванадцяти хвилин. Додати порубаний часник.
- Половину вареної квасолі з кількома шматочками картоплі і невеликою кількістю бульйону пюрировать блендером, а потім перекласти до решти продуктів і перемішати.
- Відварені гриби дрібно порубати, так само подрібнити і очищену цибулю. Обсмажити їх на олії і відправити в каструлю з залишками квасолі.
- Вмішати сюди склянку сметани, спеції. Варити протягом хвилини.
- Порубати зелень і присипати зверху її при подачі.
Корисні поради
Якщо немає часу довго замочувати квасоля, її можна приготувати в скороварці. Також можна години на три боби замочити в гарячій воді, при цьому воду потрібно міняти кожного разу, як тільки вона остигає.
Під час варіння бобів у воду часто кладуть шавлія, розмарин та інші пряні трави, а також часник. Квасоля добре вбирає їх аромат. Солити потрібно в самому кінці, інакше процес варіння затягнеться.
Приголомшливо смачний, ароматний і незвичайний суп з додаванням квасолі стане прекрасним вибором в період посту. Боби містять білка більше, ніж м'ясо, цим успішно користуються всі вегетаріанці. До того ж їх так легко доповнювати!