17 апрель 2019 942

Як швидко і смачно приготувати салат з макаронами

Якщо захотілося чогось свіжого і ситного одночасно, то потрібно звернутися до італійської кухні. Не дарма її цінують у всьому світі! Популярні салати з макаронами добралися і до наших широт – і успішно прижилися! Настав час побалувати себе частинкою Середземномор'я.

Італійський рецепт
Інгредієнти Кількість
сиру едам - 230 р
макаронів тальятелле - 240 г
перцю болгарського - 1 шт.
шинки - 170 г
оливок - 30 г
свіжого базиліка - 5 г
помідорів - 1 шт.
петрушки - 5 г
майонезу - 80 мл
кропу - 5 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 261 Ккал

Процес приготування салату з макаронами:

  1. Оливки витягти з банки. Бажано, щоб вони були без кісточок. Якщо вони є, то м'якоть просто обрізати з чотирьох сторін – вийдуть слайсы;
  2. Сир витягнути з упаковки і порізати невеликими брусочками;
  3. Солодкий перець помити і витягнути його плодоніжку з насінням, білі стінки зрізати. М'якоть нарізати середніми смужками;
  4. Макарони відварити до стану аль-денте (напівготовності), приблизно п'ять хвилин кипіння. Воду потрібно посолити і потім її злити;
  5. Помідор вимити, вирізати плодоніжку. Сам плід порізати на кубики, не надто дрібно;
  6. Шинку порізати так само, як і сир;
  7. Всю зелень помити, взяти тільки листочки. Вологу прибрати, порубати ножем;
  8. Всі інгредієнти між собою перемішати і заправити невеликою кількістю майонезу. Його цілком можна замінити солодкими вершками, йогуртом або сметаною з сіллю.

Салат з макаронів швидкого приготування, помідорів та бринзи

  • 120 г бринзи;
  • 0,5 шт лимона;
  • 1 пачка макаронів швидкого приготування;
  • 40 мл оливкової олії;
  • 4 листків салату;
  • 20 г зелені;
  • 2 помідори;
  • 0,5 б маслин;
  • 5 р прованських трав.

Скільки готувати – 15 хвилин.

Калорійність на 100 г – 97 ккал.

Процес приготування:

  1. Листя салату вимити і прибрати вологу серветкою, після чого їх порвати руками на маленькі шматочки або порізати ножем;
  2. Зелень сполоснути під водою і дрібно порубати;
  3. Помідори вимити і ножем вирізати плодоніжки. Потім плоди порізати на довільні шматочки;
  4. Локшину швидкого приготування витягнути з пачки, розрізати на дві-три частини. Залити невеликою кількістю води і накрити кришкою. Ніякі спеції не додавати;
  5. Через три хвилини кришку зняти і виделкою макарони роз'єднати один від одного. Вони повинні трохи підсохнути;
  6. Бринзу перетерти руками в дрібну крихту або нарізати маленькими кубиками;
  7. Маслини витягти з банки і, коли стече рідина, розрізати їх навпіл або на три кружечка;
  8. У салатниці всі інгредієнти між собою перемішати. Краще робити це двома виделками, щоб макарони рівномірно розподілилися;
  9. Заправити оливковою олією і всипати пряні трави і сіль. Можна додати трохи рубаного часнику або бальзамічного крему;
  10. Лимон покатати по столу, придавлюючи долонею, після чого половину відрізати і полити її соком салат зверху. Додатково перемішати.

Салат з макаронами бантиками і тунцем

  • 370 г макаронів бантиками (фарфалле);
  • 10 г часнику;
  • 7 мл винного оцту;
  • 2 помідори;
  • 60 мл майонезу;
  • 320 г консервованого тунця.

Скільки готувати – 20 хвилин.

Калорійність на 100 г – 218 ккал.

Процес приготування:

  1. Макарони необхідно відварити відповідно до інструкції. Важливо не переварити, щоб бантики зберегли свою красиву сорту. Бажано вибирати макарони з твердих сортів пшениці;
  2. Помідори слід бланшувати. Для цього їх потрібно помити і в нижній частині зробити хрестоподібний надріз. Опустити їх на дві хвилини в окріп, витягнути і ножем зчистити шкірку і вирізати плодоніжку. М'якоть порізати на кубики. Якщо використовувати черрі, то бланшувати їх не потрібно. Вистачить шести штук, які треба порізати навпіл або на четвертинки. Попередньо обов'язково вимити;
  3. Часник почистити і подрібнити;
  4. Готові макарони перемішати з часником, помідорами, майонезом, винним оцтом;
  5. Тунець дістати з банки і порізати його слайсами, викласти зверху на інші інгредієнти;
  6. Особливо красиво, якщо спочатку зробити подушку з листя салату, потім макарони, потім помідори і зверху риба. Однак, тунця теж можна порізати на шматочки і перемішати з іншими продуктами.

Салати з огірків — прийшла пора зробити заготовки на зиму!

Читайте як приготувати курячі шлунки в мультиварці. Навіть такий простий субпродукт можна приготувати дуже смачно.

Читайте як приготувати смачні, солодкі булочки з дріжджового тіста.

Салат з макаронами, шинкою і сиром

  • 2 солодких перцю;
  • 8 помідорів чері;
  • 230 г твердого сиру;
  • 280 г шинки;
  • 450 г макаронів;
  • 270 г консервованої кукурудзи;
  • 150 г стручкової квасолі;
  • 70 г спаржі;
  • 30 г пармезану;
  • 15 мл бальзамічного оцту;
  • 35 мл кунжутного масла;
  • 10 р свіжого базиліка.

Скільки готувати – 35 хвилин.

Калорійність на 100 г – 201 ккал.

Процес приготування:

  1. Пармезан нарізати дуже тонкими слайсами, а твердий сир краще натерти крупно або порізати на брусочки, не надто великі;
  2. Помідори черрі, помити і розрізати навпіл, великі плоди поділити на чотири частини;
  3. Кукурудзу витягти з банки і дати їй стекти;
  4. Макарони відварити протягом семи хвилин. Краще всього вибирати форму пір'я;
  5. Шинку порізати на брусочки;
  6. Стручкову квасолю вимити, обрізати її хвостики і опустити в окріп на десять хвилин. Дістати і обсушити, розрізати на три частини;
  7. Спаржу помити, відрізати м'яку частину, опустити в киплячу воду на чотири хвилини, витягнути і кинути в лід. Дати час висохнути;
  8. Базилік помити і дрібно порубати;
  9. Бальзамічний оцет змішати з базиліком і кунжутним маслом, додати сіль і спеції за смаком;
  10. Солодкий перець вимити, ножем вирізати плодоніжку з білими перегородками, все висипати насіння. М'якоть порізати на тонкі смужки;
  11. Всі продукти між собою перемішати, крім пармезану, і заправити маслянистим соусом. Пармезан покласти зверху.

Теплий салат зі спіральками

  • 350 р макаронів пір'я або спіральок;
  • 10 помідорів черрі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 70 мл соєвого соусу;
  • 15 г каперсів;
  • 45 мл сметани;
  • 70 г стручкової квасолі;
  • 1 червоний перець;
  • 0,5 лимона;
  • 1 жовтий перець;
  • 5 г сушеного орегано;
  • 60 р сиру чеддер;
  • 80 мл оливкової олії.

Скільки готувати – 30 хвилин.

Калорійність на 100 г – 196 ккал.

Рецепт приготування по кроках:

  1. Макарони зварити, як зазвичай. Вони повинні залишитися трохи твердими, ні в якому разі не можна їх перетравити. Воду посолити;
  2. Помідори вимити і розрізати на чотири частини;
  3. Жовтий і червоний перці вимити, плодоніжки повитягувати разом з насінням і білими перегородками. Саму м'якоть порізати на кубики середнього розміру;
  4. Очищений часник дрібно порубати ножем або порізати його на тонкі слайсы;
  5. Сир порізати на такі ж кубики, як і солодкі перці;
  6. У сковороду додати трохи оливкової олії і в ньому обсмажити миту стручкову квасолю. Вона може бути замороженою, важливо, щоб хвостики були обрізані;
  7. Коли квасоля буде майже готова, до неї потрібно влити третину всього соєвого соусу, додати часник;
  8. Через хвилину додати перець і томати, все перемішати і приправити. Вогонь весь час повинен бути середній або сильний, заважати овочі потрібно постійно;
  9. Макарони перекласти в глибоку тарілку, завчасно перемішавши їх з оливковою олією;
  10. Зверху викласти теплу овочеву масу, на яку потрібно висипати і розподілити каперси і сир;
  11. З лимона зняти цедру і вичавити весь сік. Цедру дрібно порізати і присипати нею салат;
  12. Сік змішати із залишками соєвого соусу і двома ложками оливкової олії, потім вмішати сметану і присипати орегано. Перемішати і полити зверху салат;
  13. Двома великими виделками лише злегка перемішати салат, залишаючи більшу частину овочів нагорі. Подавати до столу тільки в теплому вигляді.

Корисні поради

Вся італійська кухня досить проста і цілком здорова. Вибираючи італійський салат на вечерю або обід, помилитися складно. Багато інгредієнти доступні в магазинах або легко замінюються вітчизняними аналогами.

Але якщо хочеться приготувати дійсно італійське страву, потрібно приділити особливу увагу заправці. Якщо це майонез, то його потрібно зробити самостійно. Обов'язкова наявність хоча б однієї пряної спеції, наприклад, базиліка або орегано.

Оливкова олія, додається в салати і не використовується для смаження, називається extra virgin. Воно саме смачне і корисне. Бальзамічний крем можна зробити самому, а от соєвий соус краще купити іноземну. Різниця в смаку просто неймовірна.

Помідори практично завжди повинні бути солодкими, як і перець. Їх солодкість чудово поєднується з часником, тоді салат з макаронами не виходить нудотним. Важливо також зберегти форму варених макаронних виробів. Переварений продукт швидко розлізеться і розмокне від соку овочів.

Італійці дійсно знають толк в швидкої, ситної і корисної їжі. Набагато важливіше якість інгредієнтів, ніж їх різноманітність. І, звичайно, потрібен свіжий сир. Бон апетит!

Що ще почитати: