Як швидко і смачно приготувати салат з макаронами
Якщо захотілося чогось свіжого і ситного одночасно, то потрібно звернутися до італійської кухні. Не дарма її цінують у всьому світі! Популярні салати з макаронами добралися і до наших широт – і успішно прижилися! Настав час побалувати себе частинкою Середземномор'я.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру едам - | 230 р |
макаронів тальятелле - | 240 г |
перцю болгарського - | 1 шт. |
шинки - | 170 г |
оливок - | 30 г |
свіжого базиліка - | 5 г |
помідорів - | 1 шт. |
петрушки - | 5 г |
майонезу - | 80 мл |
кропу - | 5 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 261 Ккал |
Процес приготування салату з макаронами:
- Оливки витягти з банки. Бажано, щоб вони були без кісточок. Якщо вони є, то м'якоть просто обрізати з чотирьох сторін – вийдуть слайсы;
- Сир витягнути з упаковки і порізати невеликими брусочками;
- Солодкий перець помити і витягнути його плодоніжку з насінням, білі стінки зрізати. М'якоть нарізати середніми смужками;
- Макарони відварити до стану аль-денте (напівготовності), приблизно п'ять хвилин кипіння. Воду потрібно посолити і потім її злити;
- Помідор вимити, вирізати плодоніжку. Сам плід порізати на кубики, не надто дрібно;
- Шинку порізати так само, як і сир;
- Всю зелень помити, взяти тільки листочки. Вологу прибрати, порубати ножем;
- Всі інгредієнти між собою перемішати і заправити невеликою кількістю майонезу. Його цілком можна замінити солодкими вершками, йогуртом або сметаною з сіллю.
Салат з макаронів швидкого приготування, помідорів та бринзи
- 120 г бринзи;
- 0,5 шт лимона;
- 1 пачка макаронів швидкого приготування;
- 40 мл оливкової олії;
- 4 листків салату;
- 20 г зелені;
- 2 помідори;
- 0,5 б маслин;
- 5 р прованських трав.
Скільки готувати – 15 хвилин.
Калорійність на 100 г – 97 ккал.
Процес приготування:
- Листя салату вимити і прибрати вологу серветкою, після чого їх порвати руками на маленькі шматочки або порізати ножем;
- Зелень сполоснути під водою і дрібно порубати;
- Помідори вимити і ножем вирізати плодоніжки. Потім плоди порізати на довільні шматочки;
- Локшину швидкого приготування витягнути з пачки, розрізати на дві-три частини. Залити невеликою кількістю води і накрити кришкою. Ніякі спеції не додавати;
- Через три хвилини кришку зняти і виделкою макарони роз'єднати один від одного. Вони повинні трохи підсохнути;
- Бринзу перетерти руками в дрібну крихту або нарізати маленькими кубиками;
- Маслини витягти з банки і, коли стече рідина, розрізати їх навпіл або на три кружечка;
- У салатниці всі інгредієнти між собою перемішати. Краще робити це двома виделками, щоб макарони рівномірно розподілилися;
- Заправити оливковою олією і всипати пряні трави і сіль. Можна додати трохи рубаного часнику або бальзамічного крему;
- Лимон покатати по столу, придавлюючи долонею, після чого половину відрізати і полити її соком салат зверху. Додатково перемішати.
Салат з макаронами бантиками і тунцем
- 370 г макаронів бантиками (фарфалле);
- 10 г часнику;
- 7 мл винного оцту;
- 2 помідори;
- 60 мл майонезу;
- 320 г консервованого тунця.
Скільки готувати – 20 хвилин.
Калорійність на 100 г – 218 ккал.
Процес приготування:
- Макарони необхідно відварити відповідно до інструкції. Важливо не переварити, щоб бантики зберегли свою красиву сорту. Бажано вибирати макарони з твердих сортів пшениці;
- Помідори слід бланшувати. Для цього їх потрібно помити і в нижній частині зробити хрестоподібний надріз. Опустити їх на дві хвилини в окріп, витягнути і ножем зчистити шкірку і вирізати плодоніжку. М'якоть порізати на кубики. Якщо використовувати черрі, то бланшувати їх не потрібно. Вистачить шести штук, які треба порізати навпіл або на четвертинки. Попередньо обов'язково вимити;
- Часник почистити і подрібнити;
- Готові макарони перемішати з часником, помідорами, майонезом, винним оцтом;
- Тунець дістати з банки і порізати його слайсами, викласти зверху на інші інгредієнти;
- Особливо красиво, якщо спочатку зробити подушку з листя салату, потім макарони, потім помідори і зверху риба. Однак, тунця теж можна порізати на шматочки і перемішати з іншими продуктами.
Салати з огірків — прийшла пора зробити заготовки на зиму!
Читайте як приготувати курячі шлунки в мультиварці. Навіть такий простий субпродукт можна приготувати дуже смачно.
Читайте як приготувати смачні, солодкі булочки з дріжджового тіста.
Салат з макаронами, шинкою і сиром
- 2 солодких перцю;
- 8 помідорів чері;
- 230 г твердого сиру;
- 280 г шинки;
- 450 г макаронів;
- 270 г консервованої кукурудзи;
- 150 г стручкової квасолі;
- 70 г спаржі;
- 30 г пармезану;
- 15 мл бальзамічного оцту;
- 35 мл кунжутного масла;
- 10 р свіжого базиліка.
Скільки готувати – 35 хвилин.
Калорійність на 100 г – 201 ккал.
Процес приготування:
- Пармезан нарізати дуже тонкими слайсами, а твердий сир краще натерти крупно або порізати на брусочки, не надто великі;
- Помідори черрі, помити і розрізати навпіл, великі плоди поділити на чотири частини;
- Кукурудзу витягти з банки і дати їй стекти;
- Макарони відварити протягом семи хвилин. Краще всього вибирати форму пір'я;
- Шинку порізати на брусочки;
- Стручкову квасолю вимити, обрізати її хвостики і опустити в окріп на десять хвилин. Дістати і обсушити, розрізати на три частини;
- Спаржу помити, відрізати м'яку частину, опустити в киплячу воду на чотири хвилини, витягнути і кинути в лід. Дати час висохнути;
- Базилік помити і дрібно порубати;
- Бальзамічний оцет змішати з базиліком і кунжутним маслом, додати сіль і спеції за смаком;
- Солодкий перець вимити, ножем вирізати плодоніжку з білими перегородками, все висипати насіння. М'якоть порізати на тонкі смужки;
- Всі продукти між собою перемішати, крім пармезану, і заправити маслянистим соусом. Пармезан покласти зверху.
Теплий салат зі спіральками
- 350 р макаронів пір'я або спіральок;
- 10 помідорів черрі;
- 4 зубчики часнику;
- 70 мл соєвого соусу;
- 15 г каперсів;
- 45 мл сметани;
- 70 г стручкової квасолі;
- 1 червоний перець;
- 0,5 лимона;
- 1 жовтий перець;
- 5 г сушеного орегано;
- 60 р сиру чеддер;
- 80 мл оливкової олії.
Скільки готувати – 30 хвилин.
Калорійність на 100 г – 196 ккал.
Рецепт приготування по кроках:
- Макарони зварити, як зазвичай. Вони повинні залишитися трохи твердими, ні в якому разі не можна їх перетравити. Воду посолити;
- Помідори вимити і розрізати на чотири частини;
- Жовтий і червоний перці вимити, плодоніжки повитягувати разом з насінням і білими перегородками. Саму м'якоть порізати на кубики середнього розміру;
- Очищений часник дрібно порубати ножем або порізати його на тонкі слайсы;
- Сир порізати на такі ж кубики, як і солодкі перці;
- У сковороду додати трохи оливкової олії і в ньому обсмажити миту стручкову квасолю. Вона може бути замороженою, важливо, щоб хвостики були обрізані;
- Коли квасоля буде майже готова, до неї потрібно влити третину всього соєвого соусу, додати часник;
- Через хвилину додати перець і томати, все перемішати і приправити. Вогонь весь час повинен бути середній або сильний, заважати овочі потрібно постійно;
- Макарони перекласти в глибоку тарілку, завчасно перемішавши їх з оливковою олією;
- Зверху викласти теплу овочеву масу, на яку потрібно висипати і розподілити каперси і сир;
- З лимона зняти цедру і вичавити весь сік. Цедру дрібно порізати і присипати нею салат;
- Сік змішати із залишками соєвого соусу і двома ложками оливкової олії, потім вмішати сметану і присипати орегано. Перемішати і полити зверху салат;
- Двома великими виделками лише злегка перемішати салат, залишаючи більшу частину овочів нагорі. Подавати до столу тільки в теплому вигляді.
Корисні поради
Вся італійська кухня досить проста і цілком здорова. Вибираючи італійський салат на вечерю або обід, помилитися складно. Багато інгредієнти доступні в магазинах або легко замінюються вітчизняними аналогами.
Але якщо хочеться приготувати дійсно італійське страву, потрібно приділити особливу увагу заправці. Якщо це майонез, то його потрібно зробити самостійно. Обов'язкова наявність хоча б однієї пряної спеції, наприклад, базиліка або орегано.
Оливкова олія, додається в салати і не використовується для смаження, називається extra virgin. Воно саме смачне і корисне. Бальзамічний крем можна зробити самому, а от соєвий соус краще купити іноземну. Різниця в смаку просто неймовірна.
Помідори практично завжди повинні бути солодкими, як і перець. Їх солодкість чудово поєднується з часником, тоді салат з макаронами не виходить нудотним. Важливо також зберегти форму варених макаронних виробів. Переварений продукт швидко розлізеться і розмокне від соку овочів.
Італійці дійсно знають толк в швидкої, ситної і корисної їжі. Набагато важливіше якість інгредієнтів, ніж їх різноманітність. І, звичайно, потрібен свіжий сир. Бон апетит!