Яку випічку з листкового тіста можна приготувати на сковороді
Сьогодні у нас всього три рецепти, але всі вони сильно відрізняються один від одного. Спочатку у нас буде смачний перекус, потім улюблена випічка і потім дуже смачний і ситний м'ясний пиріг. Це те, що вам потрібно! Обов'язково спробуйте!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйце - | 1 шт. |
листкове бездріжджове тісто - | 500 г |
сіль - | за смаком |
рослинна олія - | 30 мл |
сир - | 0,2 кг |
червоний мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 320 Ккал |
Тут все просто і швидко! Всього тридцять хвилин і булочки з ніжною і пікантною начинкою будуть вже на вашому столі. Встигніть підготувати чай!
Як приготувати:
- Сир помістити в невелику ємність, розім'яти виделкою. Щоб консистенція вийшла більш гладкою, потрібно збити його в блендері.
- Вбити яйце і ретельно перемішати компоненти між собою.
- Додати сіль і перець, з'єднати все і відставити ненадовго.
- Тісто заздалегідь дістати і дати йому нагрітися.
- Після цього розкачати його, якщо є необхідність.
- Розрізати на квадратики однакового розміру.
- Всю сирну начинку розподілити по серединкам.
- Защипнути протилежні по діагоналі краю, щоб вийшли трикутники.
- У сковороді нагріти масло, викласти слойки.
- Обсмажити їх до готовності з обох сторін, потім викласти на серветки.
Торт «Наполеон» з листкового тіста на сковороді
Такий торт буде готовий набагато швидше традиційного. Коржі для нього приготуються за лічені хвилини, як і крем. Дерзайте!
Для коржів:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 30 г |
сода | 2 дрібку |
борошно | 600 г |
яйця | 3 шт. |
цукор | 0,2 кг |
сіль | 1 пучку |
Для крему:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошно | 30 г |
молоко | 1 л |
ванілін | 2 г |
яйця | 3 шт. |
цукор | 0,2 кг |
волоські горіхи | 100 г |
Піде на приготування: 1 годину + просочення.
В одній порції – 226 калорій.
Як приготувати:
- Яйця для коржів розбити в миску, додати до них цукор.
- Все це збити міксером у пишну і легку піну.
- Ввести м'яке масло, яке для цього потрібно попередньо вийняти і обов'язково розкрити йому упаковку.
- Перемішати, але разом із сіллю, содою (погашеної оцтом або соком лимона).
- Додати майже всю борошно (півсклянки залишити на лід).
- Замісити однорідне тісто і дати йому настоятися тридцять хвилин.
- За цей час підготувати крем і для цього потрібно з'єднати цукор з яйцями, збиваючи в піну.
- Після цього всипати борошно і гарненько розбити її віночком.
- Розвести масу холодним молоком до однорідності.
- Прибрати на вогонь і дати закипіти, активно помішуючи. Якщо перестати заважати, молоко почне пригорати, і крем в підсумку буде гірчити.
- Коли закипить, зняти його з вогню і ввести ванілін.
- Дати охолонути, періодично помішуючи, щоб на поверхні не утворилася плівка.
- Тісто обім'яти і скачати з нього ковбаску, порізати на 12-14 частин.
- Розкачати кожну з них в коло за розміром сковороди.
- Обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.
- Готовим дати коржам охолонути, потім зібрати з них торт, промазуючи кремом.
- Горіхи обсмажити на сухій сковороді до рум'яності.
- Збити їх блендером в крихту і присипати поверхню торта і його боки.
- Прибрати в холодильник на кілька годин для просочення.
Порада: замість горіхів можна використовувати що залишилися після обрізання краю коржів.
Візьміть на замітку, як зробити листкове тісто швидкого приготування витративши зовсім небагато часу.
Неймовірно смачний рецепт приготування ароматної баранини на сковороді.
Читайте, як приготувати традиційні кавказькі пироги з сиром, бринзою або сиром з листкового тіста.
М'ясний пиріг незвичайного приготування
Цей рецепт складно описати словами, його потрібно готувати і куштувати. Це справжнє божевілля для любителів смачно поїсти! Соковита курочка, тягучий сир і спеції – насолода.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 80 мл |
жовтки | 2 шт. |
куряче філе | 4 шт. |
цибуля | 3 головки |
листкове дріжджове тісто | 550 г |
паприка | 15 г |
вершкове масло | 20 г |
моцарелла | 25 кульок |
сметана | 1 л |
спеції | 100 г |
часник | 2 шматочка |
Піде на приготування – 1 годину і 40 хвилин + маринування.
В одній порції – 207 калорій.
Як приготувати:
- Тісто обов'язково дістати заздалегідь, щоб стало м'яким і податливим.
- Присипати його борошном, щоб не підсохло в цей час.
- Курку почистити і вимити, обсушити.
- У миску висипати всі спеції і по черзі обваляти в них кожне філе.
- Укласти їх в миску, влити буквально ложку масла, перемішати.
- Прибрати в холодильник, щоб замаринувати. Декількох годин буде достатньо, але краще, звичайно, на всю ніч.
- Після цього дістати його, в сковороді прогріти масло.
- Викласти всю курку і при сильному вогні обсмажити до скоринки.
- Після цього закрити кришку, долити олії і смажити м'ясо до готовності.
- Дістати його, нарізати кубиками і засипати в блендер.
- Перебити до однорідності.
- Цибулю почистити і вимити, дрібно порубати.
- Часник очистити і з'єднати з луком за допомогою преса.
- У сковороді з розігрітим маслом обсмажити компоненти до м'якості.
- Всипати курку і трохи обсмажити її, присипати паприкою.
- Влити сметану і дати вмісту сковороди закипіти.
- Тоді закрити кришку і тушкувати все 20-30 хвилин.
- Розрізати м'яке тісто на дві нерівні частини.
- Взяти глибоку сковороду без ручки, змастити шматочком масла і викласти туди велику тісто.
- Зробити борти і дно.
- Курячої начинки дати трохи охолонути, змішати її з кульками сиру. Якщо вони великі, нарізати половинками або четвертинками.
- Викласти все це в сковороду, розподілити рівномірно.
- Маленьким пластом тіста накрити пиріг, обрізати краю і з'єднати низ з верхом.
- Змастити поверхню жовтком і прибрати пиріг в духовку на тридцять хвилин.
- Температура повинна бути середньою.
Корисні поради
Якщо в крем для пирога ви додасте трохи збитих вершків, вийде крем «Дипломат». Він буде ніжним, дуже повітряним і легким. Вам сподобається таке перевтілення класики!
Щоб м'ясний пиріг був ще й свіжим, додайте до курки багато свіжої зелені. Нехай вона буде ароматною і крупно нарізаною, щоб чудово відчувалася.
Листкове тісто – це той продукт, який може бути виготовлений не тільки в духовці. Сковорода теж відмінно вміє з ним справлятися. Спробуйте, і результати вас приємно здивують!