30 апрель 2019 97 665

Скільки грам цукру міститься в одній столовій ложці

Для того, щоб дізнатися, скільки грам цукру в 1 столовій ложці, не обов'язково лізти в шафку за кухонними вагами чи заучувати інформацію напам'ять. Цукор, а також інші сипучі продукти важать приблизно однаково.

Розміри ложок, їх місткість

  • столова ложка — мається на увазі стандартна, 7 см — довжина і 4 см – ширина — вміщає в себе 20 г (без верху) або 25 г (з верхом) цукрового піску;
  • у більш маленькі за розміром ложку, 5 см — довжина і 4 см – ширина, влазить 10 і 15 г цього солодкого продукту без гірки і з гіркою відповідно.

Виходить, не всі прилади однакові? Заради інтересу Можете виміряти свої прилади, раптом помилитеся, накладаючи ними цукровий пісок.

Визначаємо кількість ложок по масі продукту

Багато господинь користуються мірною ложкою. Вона точніше, ніж звичайна, так як можна провести пальцем і відсипати ідеально рівну кількість продукту без гірки.

Але що робити, якщо потрібно дізнатися: 50, 100, 150, 200 грам цукру — це скільки столових ложок? 100 грамів цукру міститься в половинці гранчастого стакана, але якщо немає і його, то можна обійтися ложкою. Їх потрібно:

  • 2,5 неповних або 2 заповнених — це 50 м;
  • 5 неповних або 4 заповнених дорівнюють 100 г;
  • 7,5 неповних, 6 заповнених — 150 г;
  • 10 неповних або 7,5 заповнених дорівнюють 200 р.

Зауважте, 7,5 неповних і повних ложки розрізняються на 50 м і можуть спричинити за собою помилки в точності. Для 100 і 200 м зручніше відміряти цукор ложкою без горбка, а для 50 і 150 — з горбком.

Кисло-солодкий соус, рецепт який вас здивує.

Скільки мл в одному літрі спирту? Як розрахувати необхідну кількість рідини маленькими порціями.

Як смачно приготувати курячі стегенця в духовці читайте в нашій статті.

Скільки грамів цукру, солі та інших продуктів у їдальні ложці

Сипучі продукти несильно відрізняються за вагою, всі вони приблизно однакові. Самий легкий з продуктів – пшеничне борошно, яка важить всього лише 10 г, а найважчий — кухонна сіль, яка важить 25 р.

Варто звернути увагу, що зазвичай значення дається у повних столових ложках, тобто з верхом. У даному списку наведені максимальні значення.

Для сухих продуктів харчування:

  • цукор (пісок) — 25 г;
  • пудра (цукрова) — 25 г;
  • кухонна сіль — 30 г;
  • білий рис — 25 г;
  • пластівці з пшениці — 9 м;
  • вівсянка — 14 м;
  • біла мука — 10 г;
  • ячна крупа — 20 г;
  • пшонка — 25 г;
  • перловка – 25 г;
  • манка — 25 г;
  • гречка — 25 г;
  • ізюм темний — 25 г;
  • геркулес — 12 р.

Для рідких продуктів харчування:

  • оцет столовий 15 % — 15 г;
  • паста з томатів — 30 г;
  • сільська сметана — 25 г;
  • молоко коров'яче — 20 г;
  • згущене молоко — 30 г;
  • мед бджолиний — 35 г;
  • розтоплене масло — 17 г;
  • топлене масло — 20 г;
  • олія оливкова або соняшникова олія — 17 г;
  • вода звичайна — 18 г;
  • ягідне або фруктове варення — 50 р.

Варто зазначити, що не всіх рідких і в'язких продуктів можна накласти повну столову ложку, наприклад, масла або згущеного молока. У такому випадку за замовчуванням вважається, що прилад заповнений не повністю.

Нижче В таблиці можна побачити, скільки грам цукру та інших продуктів у столових ложках різного розміру:

Як відміряти потрібну кількість цукру без ваг: поради господиням

Зазвичай цукор в рецепті вказаний в грамах. Зручніше, звичайно, використовувати кухонні ваги, але якщо їх немає, непоганою заміною може стати склянку або чайна ложка.

Є кілька варіантів для вимірювання:

  1. Щоб зважити продукт склянкою, потрібно визначитися, який цей стакан. Якщо гранований з обідком, то в нього увійде 250 г, якщо ж без обідка, то лише 200;
  2. Столова ложка вміщує в себе 25 р. Десертна — на 10 менше, ніж їдальня, 15 р. Незручніше все міряти, звичайно, чайній — в ній всього 7 р.

Отже, правильно відсипати кількість грамів сухих продуктів склянкою або ложкою не так складно, як здавалося. Вся ця посуд вміщує в себе досить зручний для рахунку вагу. Можливо, коли-небудь ви зможете на око насипати потрібну кількість цукрового піску при приготуванні страви.

Що ще почитати: