24 апрель 2019 5 537

Рецепти ніжного десерту з желатину і сметани

Сьогодні на нашій кухні до банальності простий десерт! З інгредієнтами, які входять до складу, знайомий кожен з вас. Виходить дуже яскраво і смачно, єдине – потрібно чекати застигання желатину. Але хіба воно не варто того?

Десерт із фруктами зі сметани та желатину
Інгредієнти Кількість
цукор - 0,1 кг
апельсини - 2 шт.
ванілін - 2 дрібку
сметана - 350 мл
желатин - 20 г
банани - 3 шт.
Час приготування: 200 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Все буде готове вже через двадцять хвилин. Спробуйте цей варіант, якщо вам подобаються прості десерти. Це якраз для вас!

Як приготувати:

  1. Желатин вилити в невелику піалу.
  2. Влити води, перемішати і залишити набухати.
  3. У глибоку ємність влити сметану.
  4. Банани почистити, нарізати і покласти в сметану.
  5. Туди ж відправити ванілін і цукор.
  6. Апельсини вимити і з одного цитруса видавити весь сік.
  7. Другий плід нарізати почистити, філірувати часточки.
  8. Нарізати їх невеликими скибочками.
  9. Сік апельсина вилити до сметані.
  10. Усе ретельно пробити заглибним блендером, щоб отримати однорідну масу.
  11. Желатин нагріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  12. Влити його в бананову масу і всипати туди шматочки апельсина.
  13. Все перемішати і вилити в креманки.
  14. Прибрати в холодильник на три години.
Порада: перед подачею можна прикрасити десерт скибочками апельсина або банана.

Сметанний десерт «Бите скло»

Напевно, такий десерт любив у дитинстві кожен з нас. А той, хто не пробував, точно дуже хотів його! Все вірно? Спробуйте зараз, якщо раніше не було можливості.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
желатин 25 г
лимонне желе 90 г
вода 1050 мл
цукор 200 г
сметана 0,5 л
желе з ківі 90 г
полуничне желе 90 г

Піде на приготування – 7 годин.

В одній порції – 125 калорій.

Як приготувати:

  1. Кожне желе зварити в 300 мл води.
  2. Вилити кожен колір, смак окремо в ємності.
  3. Желатин змішати із залишками води.
  4. Дати йому настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
  5. Коли желе застигне, сметану збити з цукром до повного розчинення кристалів.
  6. Желатин розтопити, але не доводити до кипіння.
  7. Частинами ввести його в сметану, активно перемішуючи компоненти між собою.
  8. Форму, в якій буде застигати десерт, накрити харчовою плівкою.
  9. Всі три види желе нарізати кубиками.
  10. У форму вилити сметану, викласти кольорове желе.
  11. Прибрати десерт в холодильник на чотири години.
  12. Перед подачею нарізати порційно і подавати прямо з холодильника.

Порада: за бажанням можна використовувати будь желе за смаком і кольором.

Ласощі з сметани з желатином і сиром

Куди б ви не додали сир, зробите тільки краще. З ним все стає більш ніжним і смачним. Переконайтеся самі!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
какао 60 г
сир 0,4 кг
молоко 100 мл
пудра цукру 60 г
сметана 400 мл
желатин 25 г

Піде на приготування – 3 години і 40 хвилин.

В одній порції – 162 калорії.

Як приготувати:

  1. Желатин засипати в невелику миску.
  2. Влити молоко і ретельно перемішати.
  3. Дати настоятися йому тридцять хвилин.
  4. Сир висипати на велике сито і протерти його лопаткою або ложкою. Також можна пробити його заглибним блендером або скористатися чашею з ножем, так буде навіть краще.
  5. Після цього з'єднати його з пудрою.
  6. Желатин розтопити і дати йому охолонути до кімнатної температури.
  7. До сиру ввести сметану і желатин.
  8. Туди ж відправити какао і все гарненько змішати.
  9. Вилити отриману масу у креманки або келихи для вина.
  10. Прибрати в холодильник на три години, потім відразу подавати.

Порада: какао можна виключити з рецепту.

Ягідний десерт з додаванням зефіру

Тут вас буде очікувати не просто десерт, а справжній торт на сметані і желатині! Все збирається в декілька шарів, всередині є ягоди. Все так яскраво, так смачно! Прикрашайте м'ятою і не буде вашого десерту ціни!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
малина 0,2 кг
зефір 200 г
желатин 25 г
вода 120 мл
сметана 450 мл
пудра 70 г

Піде на приготування – 3 години і 30 хвилин.

В одній порції – 147 калорій.

Як приготувати:

  1. Желатин висипати в піалу, залити водою і перемішати.
  2. Дати набрякнути хвилин двадцять.
  3. Сметану вилити в іншу ємність, збити з пудрою.
  4. Желатин нагріти так, щоб повністю розчинився.
  5. Влити його до сметані і ретельно перемішати обидві маси між собою.
  6. Форму, в якій буде десерт, накрити харчовою плівкою.
  7. Викласти туди зефір.
  8. Зверху на нього розкласти малину і вилити зверху сметану.
  9. Повторити всі шари ще раз і прибрати десерт в холодильник.
  10. Через три години ласощі можна дістати, перевернути і подавати.

Порада: якщо у сметану додати барвник, то можна отримати в результаті десерт бажаного кольору.

Дізнайтеся, як приготувати різні види желе в домашніх умовах з найпростіших, але деколи дуже незвичайних продуктів.

Звідси ви можете дізнатися, як заготовити желе з ягід про запас на зиму.

Ніжний смак десерту з сиру в поєднанні з фруктами за цими рецептами сподобається навіть самим маленьким.

Чорнослив з волоським горіхом в сметані

Якщо вам хочеться чогось дійсно оригінального, ви за адресою. Ми начиним чорнослив горіхами, покладемо все це в форму і заллємо солодкою сметаною з желатином. Через три години можна буде насолоджуватися!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
волоські горіхи 100 г
вода 120 мл
сметана 0,4 л
пудра цукру 40 г
желатин 25 г
чорнослив 200 г

Піде на приготування – 3 години і 20 хвилин.

В одній порції – 187 калорій.

Як приготувати:

  1. Чорнослив добре промити і покласти в піалу.
  2. Залити окропом, накрити кришкою або тарілкою.
  3. Дати настоятися чверть години, потім злити, а сухофрукти, промити.
  4. Обов'язково обсушити їх.
  5. Горіхи висипати на суху сковороду і прибрати на плиту.
  6. Прогріти їх, не забуваючи помішувати, до рум'яності і яскравого аромату.
  7. Чорнослив розрізати, перевіряючи серединки на наявність кісток.
  8. Далі в кожну сливу помістити по половинці горішка.
  9. Покласти чорнослив в піали, в яких буде подаватися десерт.
  10. Всипати Желатин в миску, залити водою і дати настоятися півгодини.
  11. Потім розчинити його на водяній бані.
  12. Сметану в цей час збити з пудрою.
  13. Потім відразу ж поєднати з желатином.
  14. Отриману масу вилити до горіхів і сухофруктів.
  15. Прибрати в холодильник на три години.

Порада: можна додати родзинки або курагу за смаком.

Як приготувати незвичайний торт з печивом

Пропонуємо скуштувати десерт, який зовні дуже схожий на пиріг. Внизу хрусткий шар, а нагорі неймовірно ніжний крем на основі желатину і сметани. Вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
банани 3 шт.
сметана 0,5 л
ягоди 180 г
желатин 25 г
ківі 3 шт.
печиво 0,7 кг
яблука 3 шт.
вода 0,3 л
апельсини 2 шт.
цукор 0,2 кг

Піде на приготування – 3 години і 50 хвилин.

В одній порції – 164 калорії.

Як приготувати:

  1. Желатин висипати в миску, залити холодною водою.
  2. Відставити на півгодини, за цей час все якраз набухне.
  3. Банани почистити, нарізати їх обручками.
  4. Ягоди обполоснути при можливості. Якщо є необхідність, очистити від кісточок.
  5. Ківі очистити і нарізати скибочками.
  6. Яблука помити і нарізати м'якоть кубиками.
  7. Апельсини почистити, філірувати їх.
  8. Сметану збити з цукром.
  9. Желатин прибрати на водяну баню або в мікрохвильовку, щоб розтопити.
  10. Після цього з'єднати його зі сметаною.
  11. Всипати туди банани, ягоди, апельсини і ківі з яблуками.
  12. Все добре перемішати.
  13. Печиво по одному опускати в отриману масу з сметани.
  14. Викладати його у форму, в якій буде подаватися десерт в один шар.
  15. Зверху вилити сметану з фруктами і ягодами, розподілити.
  16. Прибрати в холодильник на три години, щоб желатин застиг.
Порада: щоб десерт вийшов красивим, використовуйте прозору форму.

Корисні поради

Коли ви прогріваєте набряклий желатин, обов'язково кожен раз пам'ятайте про те, що його потрібно довести лише до того стану, коли він стає рідким. Далі гріти не потрібно і кип'ятити теж, інакше він перестане працювати, і ваш десерт так і не застигне.

Кожен десерт ви можете прикрасити свіжими ягодами або шматочками фруктів, щоб вийшло ще апетитніше і смачніше. Фрукти можна карамелізувати, і вийде справжня смакота!

Якщо ви вмієте готувати десерти з желатину, вам буде легко працювати з нашими рецептами. Всі вони підійдуть як для любителя, так і для новачка. Результати підкорять будь-якого з вас, будьте впевнені.

Що ще почитати: