25 июнь 2019 2 869

Як приготувати просте і листкове желе зі сметаною

Ароматне желе зі свіжої домашньої сметани — дуже смачне і корисне ласощі. Воно сподобається як дітям, так і дорослим, при цьому, приготувати його досить просто. А якщо додати додаткові інгредієнти, такі як банан або какао, можна отримати ідеальний десерт для будь-якого свята. Порадуйте рідних і спробуйте приготувати відразу кілька варіантів смачного желе зі сметани.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
ваніліну - 1 пакетик
сметани - 0,5 л
підігрітої води - 0,5 склянки
желатину - 2 ч. л.
цукру - 1 склянка
фруктів - за бажанням
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 171 Ккал

Це желе зі сметаною ідеально для приготування смачного десерту на швидку руку. Його інгредієнти прості, тому знайдуться у кожної господині.

Спосіб приготування:

  1. Беремо сметану, ваніль і цукор, висипаємо все в одну посудину. Ретельно збиваємо блендером інгредієнти;
  2. Желатин необхідно розчинити у гарячій воді і додати в раніше приготовлену суміш. Важливо стежити, щоб він розчинився повністю, тоді желе буде красивим. Збиваємо ще раз;
  3. Далі готуємо формочки для желе. Можна нарізати різні фрукти (зі сметаною добре поєднується полуниця, ківі, банан) і укласти їх на дно піали. Заливаємо суміш в піали і поміщаємо в холодильник.

Страву можна прикрасити м'ятою, тертим шоколадом, маленькими цукерками або сиропом.

Рецепт желе «Зебра» зі сметаною і шоколадом шарами

Желе «Зебра» має неповторний шоколадно-молочний смак і красивий вигляд. Такий десерт на святковому столі не залишить байдужим нікого. Спосіб приготування цього рецепту відрізняється від попереднього, тому в результаті виходить абсолютно неповторне блюдо.

Інгредієнти:

  • неповний стакан цукру;
  • 2 склянки сметани;
  • 40 г желатину;
  • 2 ст. л. порошку какао;
  • стакан води.

Час приготування страви: 1 год.

Калорійність на 100 г: 230 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку необхідно залити желатин холодною питною водою і дати йому набрякнути. Зазвичай час цього процесу вказується на упаковці, в середньому — 15 хвилин;
  2. Після набухання желатин гріють до розчинення. Слідкуйте за тим, щоб він не закипів, інакше продукт буде зіпсований, і желе не вийде. Залишаємо желатин остигати;
  3. Поки желатин остигає, розмішуємо сметану. Додаємо в суміш желатин і продовжуємо перемішувати;
  4. Далі отриману суміш потрібно розділити і покласти в дві окремі миски. В одну з мисок додаємо какао-порошок — це і будуть темні смужки «Зебри».
  5. Беремо піали і наливаємо білу суміш, потім шоколадну. Наповнюємо піалу по центру, суміш буде розтікатися, утворюючи кола. Можна спробувати зобразити візерунок зубочисткою;
  6. Прибираємо желе застигати на кілька годин.

Як візерунка зубочисткою для початківців можуть служити промені. Їх дуже просто виконати: потрібно провести лінії по колу від центру. Вийде щось схоже на смугасту павутину.

Молочне желе зі сметаною і ягодами або фруктами)

Желе, для приготування якого використовується молоко, виходить дуже ніжним, з приголомшливим смаком і запахом. Фрукти і ягоди надають десерту легкість і освіжають.

Інгредієнти:

  • 300 г жирної домашньої сметани;
  • 2 ст. л. желатину;
  • 2/3 склянки молока;
  • жменя ягід полуниці, малини, чорниці або шматочки ківі, персика, банана;
  • 3 ст. л. цукру.

Час приготування страви: 40 хв.

Калорійність на 100 г: 182,7 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Беремо глибоку миску, висипаємо в неї сметану і цукор. Вимішуємо компоненти лопаткою, поки не вийде в міру густа маса;
  2. Розвести желатин у молоці за інструкцією. Молоко не повинно бути холодним, також його можна підігріти разом з желатином для прискорення розчинення, але не доводити рідину до кипіння;
  3. Коли молоко охолоне, його потрібно процідити через ситечко прямо в сметанную суміш. Ще раз перемішати;
  4. Ягоди або фрукти нарізати на шматочки і помістити на дно формочки для желе. Залити фрукти приготованою сумішшю і додатково прикрасити зверху желе;
  5. Поставити в холодильник застигати.

Порада: у зимовий час можна використовувати консервовані фрукти або заморожені ягоди для приготування молочного желе.

Кольорове желе «Веселка» шарами зі сметаною

Кольорове желе «Веселка» з сметаною — яскраве частування, яке обов'язково стане зіркою будь-якого святкового столу. Крім того, його цікаво готувати, тому процес може стати цікавим заняттям для дітей.

Інгредієнти:

  • 3 упаковки магазинного желе різних кольорів;
  • 0,5 склянки сметани;
  • 1 л молока;
  • 25 г желатину;
  • 1-2 банана.

Час приготування страви: 1 година 20 хв.

Калорійність на 100 г: 211 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно приготувати кольорове желе. Щоб десерт вийшов райдужним, краще взяти червоне, зелене і жовте. Розводимо вміст пакетиків в різних ємностях згідно інструкції. Зазвичай порошок розчиняють у гарячій воді, перемішують до повної прозорості рідини. Залишаємо остигати;
  2. Після того, як рідина охолоне, її потрібно залити в широкі келихи. Так десерт буде виглядати дуже презентабельно. Келихи потрібно поставити під нахилом: помістити їх в якусь високу форму, підклавши рушник, щоб вони стояли під кутом 45°;
  3. Заливаємо червоний шар і відправляємо в холодильник на 15 хв.;
  4. Далі розводимо в теплій воді харчової желатин і чекаємо, поки він набубнявіє;
  5. Сметану розводимо в молоці і ділимо її у двох мисках: в одну додаємо заздалегідь підготовлену кашку з банана, в іншу — желатин;
  6. Молоко з желатином підігріваємо, не доводячи до кипіння. Помішуємо, щоб отримати однорідну масу без грудочок. Чекаємо, поки молока злегка охолоне;
  7. Змішуємо отриману суміш з тією, в яку додавали банан;
  8. Виймаємо з холодильника червоне желе і тонким шаром наливаємо бананову рідина. Знову відправляємо в холодильник, тільки тепер на 10 хв.;
  9. Після застигання повертаємо келихи в іншу сторону, щоб наступний, зелений шар желе лежав під іншим кутом. Прибираємо назад в холодильник на 15 хв.;
  10. Знову робимо банановий шар і чекаємо застигання;
  11. Останній шар, жовтий, наливаємо без нахилу і після повної готовності десерту радіємо отриманої красі.

Цей рецепт дуже цікавий: можна експериментувати з кольорами і сметанною начинкою, створювати багатошарове желе, головне — дати волю фантазії.

Читайте як приготувати соковиті і ароматні м'ясні кульки з соусом. Це цікаве блюдо, яке підійде до гарніром з рису або картоплі.

Вишуканий рецепт салату з буряка з чорносливом і грецькими горіхами.

Спробуйте приготувати ліниву піцу на батоні — проста закуска з декількома видами начинки.

Листкове желе зі сметаною, какао і бананами

Желе зі сметаною, какао і бананами по виду нагадує рецепт «Зебра», тільки відрізняються від нього способом приготування і смаком. Банан і шоколад — чудово поєднувані продукти.

Інгредієнти:

  • неповний стакан цукру;
  • 2 склянки сметани;
  • 40 г желатину;
  • 2 ст. л. какао;
  • стакан води;
  • 2 банана.

Час приготування страви: 1 година 20 хв.

Калорійність на 100 г: 234,2 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку підготуємо желатин. Даємо йому розбухнути у воді, після чого розчиняємо на водяній бані;
  2. Висипаємо в миску сметану і цукор, змішуємо;
  3. Розминаємо виделкою банан до утворення кашки;
  4. Поділяємо отриману сметанную суміш на дві миски: одну додаємо какао, в іншу — банан;
  5. У нашому желе буде 4 шари: два шоколадних, два зі смаком банана. Наливаємо в піалу шоколадний шар і ставимо застигати на 15 хв. Після цього заливаємо сметанно-банановий шар і знову поміщаємо в холодильник. Робимо так два рази.

Ласощі можна прикрасити банановими кружечками або присипати шоколадною крихтою.

Рецепт ванільного желе зі сметаною і сиром

Ванільне желе зі сметаною — солодке і з апетитним запахом, а сир робить його ще й корисним. Даний рецепт простий, швидкий і ситний.

Інгредієнти:

  • 250 р сметани;
  • 200 мл молока;
  • 250 г сиру;
  • 130 г цукру;
  • 15 г ваніліну;
  • 15 г желатину.

Час приготування страви: 40 хв.

Калорійність на 100 г: 236 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Розвести желатин у молоці і даємо йому час розбухнути;
  2. Змішуємо сметану, сир і цукор. Цукор повинен ідеально розчинитися. Коли маса стане пишною, додаємо ванілін;
  3. Підігріваємо молоко з желатином, розчиняючи грудочки. Залишаємо суміш остигати до кімнатної температури;
  4. Після цього висипаємо желатин з молоком в сирно-сметанний крем і ретельно перемішуємо;
  5. Викладаємо майбутній десерт в піали і відправляємо застигати.

Ванільне желе можна прикрасити ягодами малини або скибочками темного шоколаду.

Поради з приготування десерту

Щоб приготувати смачний сметанний десерт, недостатньо просто слідувати рецептом: потрібно знати тонкощі роботи з необхідними компонентами. Для приготування сметанного желе можна скористатися такими хитрощами:

  • нежирна сметана краще збивається, тому якщо рецепт не потребує домашнього використання молочного продукту, то краще вибрати магазинний;
  • краще перемішувати сметану віночком, тоді крем вийде пишним;
  • щоб продукти змішалися, а цукор розчинився, потрібно використовувати інгредієнти кімнатної температури;
  • заздалегідь очищайте фрукти від шкірки і кісточок, тоді насолоджуватися частуванням буде приємніше.

Завдяки цим хитрощам желе буде повітряним, легким і ніжним.

Смак кожного десерту — справжнє відкриття. Незважаючи на те, що желе зі сметаною просте в приготуванні, воно красиво виглядає і підходить для подачі на святах і заходах.

Що ще почитати: