11 март 2019 2 792

Як приготувати сирний десерт з желатином

Цей десерт прекрасна альтернатива звичайному желе, навіть з тієї причини, що допомагає замаскувати нелюбимий, але такий корисний для людського організму, сир. Безліч смачних варіантів цієї страви з гарною подачею роблять його надзвичайно популярним серед дітей і дорослих.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
сиру - 250 г
сметани - 200 г
молока - 200 мл
дрібного цукру або цукрової пудри - 100 г
желатину - 20 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Цей простий десерт будуть уплітати за обидві щоки не тільки діти, але й дорослі, навіть ті, які не люблять сир. При бажанні в нього можна додати ягоди, тертий шоколад, ягоди або фрукти та інші інгредієнти, які здатні надати десерту новий смак і аромат.

Рецепт приготування сирного десерту з желатином без випічки покроково:

  1. Желатин замочити в теплому молоці і залишити набухати, згідно інструкції на упаковці (для листового – 20 хвилин, для швидкорозчинного – 5-10 хвилин);
  2. Сир перетерти через сито двічі або перебити блендером, щоб у готовому десерті не було крупинок, змішати зі сметаною і цукровою пудрою. Збити все в однорідну ніжну масу;
  3. Набряклий желатин прогріти на слабкому вогні до його повного розчинення, але, ні в якому разі, не допускати кипіння молока з желатином;
  4. Ввести розчинений желатин в сирно-сметанную суміш і ще раз перебити масу міксером;
  5. Розкласти підготовлену основу по формочках. Можна використовувати фігурні силіконові. Це зробить подачу більш гарною. Якщо таких форм немає, то підійдуть красиві невеликі піали або креманки. Отруїти десерт в холодильник до повного застигання. Перед подачею можна прикрасити ягодами або листочками м'яти.

Овочі на пару в мультиварці — читайте як приготувати по-справжньому корисний гарнір.

Читайте як зварити смачну і ситну гречану кашу з молоком в мультиварці.

Смажені кабачки в клярі — рецепт простого блюда, яке обов'язково повинно бути на літньому столі.

Тришаровий сирно-сметанний десерт з какао

Цей варіант сирного десерту готується не складніше, ніж попередній, але у нього більш ефектна подача завдяки тому, що білі і шоколадні шари будуть красиво виглядати в прозорих креманках. Шари можна викладати по-різному: шоколадний – білий – шоколадний або навпаки білий – шоколадний – білий.

До складу цього десерту входять:

  • 300 г м'якого сиру;
  • 100 г сметани;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 3 г ваніліну (або 30 г ванільного цукру);
  • 30 г желатину;
  • 60 г какао-порошку.

З-за необхідності чекати, коли шари желатину схопляться, тривалість приготування цього солодкого частування буде близько 60 хвилин.

Калорійність різнокольорових шарів складе 230,2 ккал/100 р.

Порядок приготування:

  1. Желатин замочити у воді і, поки він буде набухати, зайнятися приготування ванільною і шоколадної основи;
  2. Змішати сир, цукрову пудру і сметану (вона зробить десерт ніжніше). Отриману масу добре перебити, використовуючи кухонні гаджети: блендер або міксер;
  3. Отриману масу розділити на дві рівні частини, в одну додати ванілін або ванільний цукор, у другу – какао-порошок. І шоколадну і ванільну сирні основи добре перемішати, щоб компоненти добре розподілилися;
  4. Желатин прогріти, щоб він повністю розпустився. Потім половину вилити в ванільну масу, а іншу – у шоколадну. Перемішати;
  5. Порційні піали (креманки або інші форми) заповнити однією з мас шаром товщиною 2 см і прибрати в морозильну камеру на 15 хвилин, але не більше. Інакше маса перемерзнет;
  6. Потім вийняти і покласти новий шар контрастного кольору, знову на 15 хвилин прибрати в морозильник. Потім повторити ще раз, але вже прибирати просто десерт в холодильник, де він повинен стояти до його повного застигання.
  7. Перед подаванням страву можна вийняти з форми (опустивши її на кілька секунд в гарячу воду) і подавати на плоскій тарілці або поставити на стіл безпосередньо в креманках. В якості прикраси і доповнення можна використовувати горіхову або шоколадну крихту.

Желейний десерт з сиром і фруктами

Страви з сиру дуже корисні, а вітамінний заряд фруктів і ягід, які входять до їх складу, збільшують корисність страви в рази. В якості фруктової складової можна брати: полуницю, чорницю, малину, смородину, вишню, виноград, персики. Фрукти і ягоди можуть бути не тільки свіжими, але й заморозки.

Пропорції продуктів, які необхідно витримати при приготуванні корисного десерту:

  • 500 г м'якого (краще домашнього сиру;
  • 300 г сметани або не питного йогурту;
  • 300 г будь-яких фруктів за смаком і сезону;
  • 200 мл питної води;
  • 100-150 г (в залежності від бажаної солодкості десерту) цукрового піску;
  • 30 г желатину.

Активні дії з приготування десерту складуть 20 хвилин, але додатково знадобиться 2-2,5 год для його застигання в холодильнику.

Калорійність цієї страви при використанні в якості наповнювача вишню буде дорівнює 162,8 ккал/100 р.

Хід роботи:

  1. Желатин замочити в теплій воді на 10 хвилин;
  2. Сир перетерти через дрібне сито або подрібнити блендером, додати сметану, цукор і знову добре перемішати. Зробити це можна міксером, ручним віночком або звичайною ложкою;
  3. Фрукти вимити, якщо є видалити кісточки, великі – нарізати невеликими шматочками. Підготовлені фрукти розкласти на дно підготовлених форм для десерту;
  4. Набряклий желатин прогріти, що повністю його розчинити. Отриману рідку суміш влити акуратною цівкою в сир зі сметаною і цукром, швидко розмішати і викласти поверх фруктів. Мокрою ложкою або лопаткою розрівняти верх десерту і відправити його застигати в холоді;
  5. Готовий десерт вийняти з формочок, красиво викласти на тарілку, полити ягідним сиропом і прикрасити листочками м'яти.

Бананово-сирну желе

Сирний десерт з бананом можна приготувати за аналогією з фруктовим десертом, рецепт якого наведений вище, але набагато цікавіше і оригінальніше вийде, якщо взяти трохи недоспелые банани і карамелізувати їх. Карамель, яка вийде в результаті, додати до сирної основі, але докладніше про все нижче.

Для бананово-сирного десерту знадобляться:

  • 400 г сиру пожирніше;
  • 200 г сметани або йогурту;
  • 300 г бананів;
  • 200 г цукрового піску;
  • 30 г швидкорозчинного порошку желатину;
  • 150 мл молока.

Без урахування часу, необхідного для застигання, приготування десерту займе 30-40 хвилин.

Калорійність 100 г готового ласощі буде дорівнює 200,2 ккал.

Покрокова інструкція по приготуванню:

  1. На дно сковороди з товстим дном насипати цукор і нагрівати, помішуючи, до отримання золотистої карамелі. Банани нарізати кільцями товщиною 0,5 см і з обох боків обсмажити в карамелі. Витягнути на пергамент і залишити до охолодження;
  2. Желатин замочити в молоці, а коли він розбухне вилити в сковороду до карамелі і прогріти все разом до однорідного стану на повільному вогні. Не кип'ятити;
  3. Сир змішати зі сметаною і збити міксером або блендером, акуратно ввести желатин з молоком і карамеллю;
  4. У форму для десерту викласти половину сирної маси, зверху на неї кружальця карамелізованого банана, зверху покрити іншим сиром. Відправити в холодильник для застыания.

Варіант з печивом

Цей десерт за своїм зовнішнім виглядом і смаковими якостями може конкурувати з такими десертами як торти і тарти. Виглядає він не менш ефектно, його смак також незрівнянний, але возитися з тестом і розігрівати духовку не знадобиться.

Для його приготування знадобляться:

  • 250 г пісочного печива;
  • 100 г м'якого вершкового масла;
  • 500 г сиру;
  • 500 р сметани;
  • 130 г цукрової пудри;
  • 100 мл молока;
  • 30 г швидкорозчинного желатину;
  • 400 г вишні;
  • 100 мл води;
  • 150 мл вишневого сиропу.

Разом з часом на застигання приготування десерту займе 3 години або близько того.

Калорійність цього сирного торта без випічки – 229,6 ккал/100 р.

Приготування:

  1. Печиво розім'яти в крихту і змішати з м'яким вершковим маслом. Отриману масу утрамбувати на дно рознімної форми діаметром 26 см і відправити в холодильник для застигання;
  2. Тим часом приготувати сирний шар. Замочити В молоці 20 г желатину. Сметану збити з перетертим сиром і цукровою пудрою. Набряклий желатин розтопити на вогні і ввести в сир. Дістати форму з холодильника і викласти на печиво сирний шар, розрівняти, знову відправити в холод;
  3. Для третього фруктового шару в теплій воді розвести 10 г желатину, змішати з сиропом і ягодами вишні без кісточок. Трохи прогріти на слабкому вогні, не допускаючи кипіння маси. Через 1 годину, який сирний шар повинен провести в холоді, на нього викласти фруктове желе з вишневими ягодами і відправити застигати ще 1 годину;
  4. Після застигання десерт акуратно вийняти з форми і подавати, нарізавши порційними шматками.

Корисні поради

Найнеприємніше, що може трапитися з цим десертом – це цілі крупинки сиру і тріщали на зубах крупинки не розчинилося цукру. Щоб уникнути цього сир завжди необхідно перетирати кілька разів через сито або подрібнити блендером, навіть якщо він спочатку м'який.

Замість цукрового піску краще застосувати цукрову пудру або спробувати його прогрівати разом з набряклим желатином до розчинення всіх крупинок.

Заливати сирний десерт з желатином можна як в порційні формочки, так і в одну велику. Але в другому випадку перед подачею обов'язково потрібно нарізати на порції.

Для прикраси десерту підійдуть будь-які кондитерські топінги: посипання, шоколадний соус або крихта, глазур, фрукти, ягоди та інше.

Що ще почитати: