Як смачно запекти курку в соусі в духовці
Цей солоний соус ідеально доповнює птицю. Під час запікання він віддає м'яса не лише свій смак, але і наповнює кухню приголомшливим ароматом. Разом з іншими інгредієнтами можна створити солодкі, солоні, пряні, кислі маринади, кожен раз насолоджуючись новим дивовижним смаком.
Курка в соєвому соусі в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
курок | 1 шт. |
часнику | 4 зубця |
меду | 30 г |
спецій | за смаком |
олії соняшникової | 15 мл |
соєвого соусу | 75 мл |
масла вершкового | 30 г |
імбиру | 5 г |
Знадобиться на приготування – 2 години 10 хвилин.
Скільки калорій – 249.
Як приготувати:
- М'ясо вимити і натерти його спеціями.
- Свіжий імбир натерти.
- Дрібно порубати часник.
- У невеликій піалі змішати вершкове масло з соусом, часником, спеціями, імбиром. Додати мед і, якщо хочеться, трохи гірчиці.
- Все перемішати і отриманою сумішшю натерти тушку птиці.
- Помістити її в холодильник на годину для маринування, зверху краще чимось прикрити.
- Після цього духовку розігріти і помістити туди тушу разом з маринадом.
- Запікати протягом години на середній температурі, час від часу потрібно поливати соком, що виділився.
- Подавати до столу відразу.
Запечена курка у медовому соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 0,5 головки |
курки | 0,5 шт. |
олії соняшникової | 15 мл |
меду | 15 г |
соєвого соусу | 15 мл |
спецій | за смаком |
гірчиці в зернах | 5 г |
Знадобиться на приготування – 8 годин 35 хвилин.
Скільки калорій – 187.
Як приготувати:
- Всі інгредієнти, крім м'яса, ретельно перемішати в невеликій мисці.
- М'ясо вимити, прибрати вологу серветками, потім рівномірно нанести маринад.
- Прибрати на ніч у холодильник, накривши плівкою.
- Після цього плівку зняти, помістити птицю в духовку при середній температурі. Запікати приблизно півгодини, двічі або тричі за цей час її потрібно полити стікшим маринадом.
- Подавати з будь-яким гарніром.
Соєво-медовий маринад для приготування курки в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
меду | 30 г |
соєвого соусу | 0,1 л |
курки | 1 шт. |
часнику | 3 зубця |
гірчиці | 15 г |
олії соняшникової | 15 мл |
пряних трав | за смаком |
Знадобиться на приготування – 3 години.
Скільки калорій – 196.
Як приготувати:
- Промити тушу і потім прибрати всю вологу рушниками.
- Натерти м'ясо пряними травами.
- У невеликій піалі збити віночком масло з медом, соусом, гірчицею. Сюди ж додати дрібно нашатковану часник.
- Отриманою сумішшю натерти м'ясо по всій поверхні, а потім помістити в холодне місце на півтори години.
- Потім прибрати його в духовку при 200 градусах приблизно на годину. Якщо туша велика, потрібно збільшити час ще на півгодини.
До запеченої курочці замість гарніру можна приготувати салат з капустою і крабовими паличками. Спробуйте!
Тут ви знайдете цілу добірку французьких салатів.
Дуже смачно запікати курку з кабачками і помідорами в духовці. Тут можна ознайомитися з рецептами.
Як готувати м'ясо в гірчичному соусі в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морської солі | 5 г |
гірчиці | 60 г |
меленого коріандру | 5 г |
курки | 1700 р |
майонезу | 0,1 л |
соєвого соусу | 25 мл |
часнику | 5 зубців |
меленої паприки | 3 р |
каррі | 2 г |
Знадобиться на приготування – 9 годин.
Скільки калорій – 210.
Як приготувати:
- В мисці ложкою змішати майонез з каррі, коріандром, соусом, паприкою, гірчицею. Зняти лушпиння з часнику і через прес додати його сюди ж.
- М'ясо вимити і обсушити.
- Отриманої гірчичною заправкою потрібно змастити птицю і всередині, і зовні рівномірним шаром.
- Помістити все в рукав для запікання, а потім прибрати в холодильник на ніч.
- У форму для запікання застелити два аркуші фольги.
- Витягти з рукава птицю і помістити її на фольгу. Трохи загорнути краї, щоб сік пізніше не витікав. Зверху покласти один лист фольги.
- Помістити в гарячу духовку на півтори години. Температура середня. Після цього зняти верхній аркуш фольги і запікати ще півгодини до скоринки.
- За весь час запікання потрібно кілька разів полити м'ясо соком знизу.
- Витягнути і злегка остудити, потім подавати на стіл на красивому блюді.
Рецепт запеченої курки в гірчично-медовому соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
соєвого соусу | 45 мл |
курки | 1,5 кг |
меду | 25 г |
гірчиці | 30 г |
горіха мускатного | 3 р |
спецій | за смаком |
солі | 4 р |
Знадобиться на приготування – 3 години 30 хвилин.
Скільки калорій – 192.
Як приготувати:
- Всі інгредієнти для маринаду потрібно змішати в одній мисці: гірчицю, мускатний горіх, соус, мед, улюблені спеції і сіль.
- Зрізати все зайве з тушки, вимити її і обсушити, а потім натерти отриманою солодкої сумішшю.
- Залишити маринуватися мінімум на дві години, краще більше, в холодильнику.
- Після цього випікати приблизно півтори години при 200 градусах, перевертати не треба.
Сметанний соус для запікання курячої тушки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
курки | 0,8 кг |
соєвого соусу | 15 мл |
сметани | 150 г |
спецій | за смаком |
часнику | 2 зубці |
суміші овочевий (за бажанням) | 0,4 кг |
Знадобиться на приготування 1 годину 50 хвилин.
Скільки калорій – 135.
Як приготувати:
- Прибрати всю вологу з вимитої тушки.
- Сметану змішати з соусом, спеціями, дрібно подрібненим часником. Для аромату варто взяти сушений базилік.
- Отриманим маринадом по всій поверхні змастити тушу, а потім дати їй хоча б годину постояти і промаринуватися.
- Помістити в вогнетривку форму. Якщо хочеться, можна навколо присипати готову овочеву суміш. Її можна приготувати і самостійно або замінити картоплею.
- Прибрати в духовку хвилин на сорок при середній температурі. Можуть знадобитися додаткові десять хвилин для утворення скоринки.
Як запекти у вершковому соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершків 10% | 0,3 л |
курки | 0,7 кг |
часнику | 5 зубців |
твердого сиру | 0,1 кг |
спецій | за смаком |
соєвого соусу | 20 мл |
Знадобиться на приготування – 55 хвилин.
Скільки калорій – 185.
Як приготувати:
- Тушку обполоснути і прибрати воду серветками. Зробити кілька надрізів.
- Нашаткувати пластинами очищений часник і вкласти їх в надрізи.
- В соєвому соусі розмішати спеції і натерти отриманою рідиною птицю.
- Помістити її у форму і зверху присипати рештою часником.
- Збовтати вершки і рівномірно полити їх зверху на м'ясо.
- Сир крупно натерти і посипати їм всю птицю.
- Відправити на сорок п'ять хвилин у духовку, температура повинна бути середньою.
- Розрізати на порції і подавати з овочевим гарніром.
Рецепт курки в соусі теріякі з приголомшливою скоринкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 2 зубці |
імбиру | 10 г |
курки | 1500 м |
меду | 45 мл |
соєвого соусу | 0,1 л |
Знадобиться на приготування – 4 години 10 хвилин.
Скільки калорій – 194.
Як приготувати:
- Розрізати тушу навпіл, можна порізати на частини. Вимити і прибрати вологу.
- Дрібно натерти очищені часник і імбир, змішати з медом і соєвим соусом.
- Полити маринадом м'ясо і залишити маринуватися на три години.
- Перекласти на деко і відправити запікатися на годину при середній температурі.
Як запікати в гранатовому маринаді
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | 15 г |
соєвого соусу | 10 мл |
курки | 1 кг |
гранатів | 1 шт. |
спецій | за смаком |
цибулин | 3 шт. |
кукурудзяного борошна | 15 г |
олії соняшникової | 15 мл |
Знадобиться на приготування – 2 години.
Скільки калорій – 137.
Як приготувати:
- З граната потрібно вичавити сік. Для маринаду потрібно приблизно 150 мл Трохи зерен плода потрібно залишити для презентації.
- У сік влити масло і вимішати спеції.
- Перекласти вимите м'ясо в миску і залити його соком. Прикрити зверху і залишити маринуватися, якщо дозволяє час, на всю ніч. Але може вистачити і 1-2 годин.
- Після закінчення часу помістити тушу на деко і запікати її хвилин сорок на середньому вогні.
- Маринад, що залишився в мисці, потрібно доповнити соєвим соусом, борошном, цукром. Перелити в сотейник і дати закипіти, постійно заважаючи.
- Після цього додати сюди 60 г гранатових зерен, варити до загустіння ще п'ять хвилин.
- Перекласти готове м'ясо на блюдо і полити його зверху гарячою гранатової сумішшю, але можна подати його окремо.
Як приготувати курку в томатному соусі в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонезу | 30 мл |
спецій | за смаком |
курок | 1 шт. |
часнику | 7 зубців |
олії соняшникової | 15 мл |
томатної пасти | 15 г |
меду | 15 г |
соєвого соусу | 10 мл |
Знадобиться на приготування – 2 години 15 хвилин.
Скільки калорій – 202.
Як приготувати:
- Тушку ретельно вимити, потім обсушити.
- В піалі змішати майонез, мед, подрібнений часник без лушпиння, соєвий соус, томатну пасту, спеції. Повинна вийти однорідна текстура.
- Натерти отриманим маринадом м'ясо, всередині в тому числі. Прибрати в холодне місце на годину, щоб м'ясо промокло.
- Вогнетривку форму змастити невеликою кількістю масла і помістити сюди тушу.
- Запікати приблизно годину, але може знадобитися трохи більше часу, якщо тушка велика. Температура середня.
- Подавати з картоплею або рисом.
Корисні поради
Також можна використовувати фольгу. Невеликими шматочками слід просто обмотати кожну кінцівку. Матова поверхня повинна бути всередині.
Запекти тушу по всім перерахованим вище рецептами можна і в рукаві, і в утятнице. Перед самим кінцем готування, приблизно хвилин за десять, потрібно буде збільшити температуру і зняти кришку або ж розрізати рукав так, щоб сік не витік. Це дозволить скоринці утворитися зверху.
Перевірити птицю на готовність можна за допомогою зубочистки або шпажки. Для цього м'ясо треба проткнути в самому товстому місці, наприклад в грудці. З отриманого отвору виділяється рідина. Якщо він прозорий, значить, м'ясо готове. Якщо ж каламутний або з домішкою крові, то варто ще пару хвилин потримати в духовці.
Ароматна курочка – справжня прикраса столу. Таке блюдо затребуване і на свято, і в будень, і може смачно нагодувати велику родину. До того ж гарнір можна підібрати будь-хто.