25 апрель 2019 9 840

Як смачно запекти курку в соусі в духовці

Цей солоний соус ідеально доповнює птицю. Під час запікання він віддає м'яса не лише свій смак, але і наповнює кухню приголомшливим ароматом. Разом з іншими інгредієнтами можна створити солодкі, солоні, пряні, кислі маринади, кожен раз насолоджуючись новим дивовижним смаком.

Курка в соєвому соусі в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курок 1 шт.
часнику 4 зубця
меду 30 г
спецій за смаком
олії соняшникової 15 мл
соєвого соусу 75 мл
масла вершкового 30 г
імбиру 5 г

Знадобиться на приготування – 2 години 10 хвилин.

Скільки калорій – 249.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити і натерти його спеціями.
  2. Свіжий імбир натерти.
  3. Дрібно порубати часник.
  4. У невеликій піалі змішати вершкове масло з соусом, часником, спеціями, імбиром. Додати мед і, якщо хочеться, трохи гірчиці.
  5. Все перемішати і отриманою сумішшю натерти тушку птиці.
  6. Помістити її в холодильник на годину для маринування, зверху краще чимось прикрити.
  7. Після цього духовку розігріти і помістити туди тушу разом з маринадом.
  8. Запікати протягом години на середній температурі, час від часу потрібно поливати соком, що виділився.
  9. Подавати до столу відразу.

Запечена курка у медовому соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 0,5 головки
курки 0,5 шт.
олії соняшникової 15 мл
меду 15 г
соєвого соусу 15 мл
спецій за смаком
гірчиці в зернах 5 г

Знадобиться на приготування – 8 годин 35 хвилин.

Скільки калорій – 187.

Як приготувати:

  1. Всі інгредієнти, крім м'яса, ретельно перемішати в невеликій мисці.
  2. М'ясо вимити, прибрати вологу серветками, потім рівномірно нанести маринад.
  3. Прибрати на ніч у холодильник, накривши плівкою.
  4. Після цього плівку зняти, помістити птицю в духовку при середній температурі. Запікати приблизно півгодини, двічі або тричі за цей час її потрібно полити стікшим маринадом.
  5. Подавати з будь-яким гарніром.

Соєво-медовий маринад для приготування курки в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
меду 30 г
соєвого соусу 0,1 л
курки 1 шт.
часнику 3 зубця
гірчиці 15 г
олії соняшникової 15 мл
пряних трав за смаком

Знадобиться на приготування – 3 години.

Скільки калорій – 196.

Як приготувати:

  1. Промити тушу і потім прибрати всю вологу рушниками.
  2. Натерти м'ясо пряними травами.
  3. У невеликій піалі збити віночком масло з медом, соусом, гірчицею. Сюди ж додати дрібно нашатковану часник.
  4. Отриманою сумішшю натерти м'ясо по всій поверхні, а потім помістити в холодне місце на півтори години.
  5. Потім прибрати його в духовку при 200 градусах приблизно на годину. Якщо туша велика, потрібно збільшити час ще на півгодини.

До запеченої курочці замість гарніру можна приготувати салат з капустою і крабовими паличками. Спробуйте!

Тут ви знайдете цілу добірку французьких салатів.

Дуже смачно запікати курку з кабачками і помідорами в духовці. Тут можна ознайомитися з рецептами.

Як готувати м'ясо в гірчичному соусі в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морської солі 5 г
гірчиці 60 г
меленого коріандру 5 г
курки 1700 р
майонезу 0,1 л
соєвого соусу 25 мл
часнику 5 зубців
меленої паприки 3 р
каррі 2 г

Знадобиться на приготування – 9 годин.

Скільки калорій – 210.

Як приготувати:

  1. В мисці ложкою змішати майонез з каррі, коріандром, соусом, паприкою, гірчицею. Зняти лушпиння з часнику і через прес додати його сюди ж.
  2. М'ясо вимити і обсушити.
  3. Отриманої гірчичною заправкою потрібно змастити птицю і всередині, і зовні рівномірним шаром.
  4. Помістити все в рукав для запікання, а потім прибрати в холодильник на ніч.
  5. У форму для запікання застелити два аркуші фольги.
  6. Витягти з рукава птицю і помістити її на фольгу. Трохи загорнути краї, щоб сік пізніше не витікав. Зверху покласти один лист фольги.
  7. Помістити в гарячу духовку на півтори години. Температура середня. Після цього зняти верхній аркуш фольги і запікати ще півгодини до скоринки.
  8. За весь час запікання потрібно кілька разів полити м'ясо соком знизу.
  9. Витягнути і злегка остудити, потім подавати на стіл на красивому блюді.

Рецепт запеченої курки в гірчично-медовому соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соєвого соусу 45 мл
курки 1,5 кг
меду 25 г
гірчиці 30 г
горіха мускатного 3 р
спецій за смаком
солі 4 р

Знадобиться на приготування – 3 години 30 хвилин.

Скільки калорій – 192.

Як приготувати:

  1. Всі інгредієнти для маринаду потрібно змішати в одній мисці: гірчицю, мускатний горіх, соус, мед, улюблені спеції і сіль.
  2. Зрізати все зайве з тушки, вимити її і обсушити, а потім натерти отриманою солодкої сумішшю.
  3. Залишити маринуватися мінімум на дві години, краще більше, в холодильнику.
  4. Після цього випікати приблизно півтори години при 200 градусах, перевертати не треба.

Сметанний соус для запікання курячої тушки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курки 0,8 кг
соєвого соусу 15 мл
сметани 150 г
спецій за смаком
часнику 2 зубці
суміші овочевий (за бажанням) 0,4 кг

Знадобиться на приготування 1 годину 50 хвилин.

Скільки калорій – 135.

Як приготувати:

  1. Прибрати всю вологу з вимитої тушки.
  2. Сметану змішати з соусом, спеціями, дрібно подрібненим часником. Для аромату варто взяти сушений базилік.
  3. Отриманим маринадом по всій поверхні змастити тушу, а потім дати їй хоча б годину постояти і промаринуватися.
  4. Помістити в вогнетривку форму. Якщо хочеться, можна навколо присипати готову овочеву суміш. Її можна приготувати і самостійно або замінити картоплею.
  5. Прибрати в духовку хвилин на сорок при середній температурі. Можуть знадобитися додаткові десять хвилин для утворення скоринки.

Як запекти у вершковому соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершків 10% 0,3 л
курки 0,7 кг
часнику 5 зубців
твердого сиру 0,1 кг
спецій за смаком
соєвого соусу 20 мл

Знадобиться на приготування – 55 хвилин.

Скільки калорій – 185.

Як приготувати:

  1. Тушку обполоснути і прибрати воду серветками. Зробити кілька надрізів.
  2. Нашаткувати пластинами очищений часник і вкласти їх в надрізи.
  3. В соєвому соусі розмішати спеції і натерти отриманою рідиною птицю.
  4. Помістити її у форму і зверху присипати рештою часником.
  5. Збовтати вершки і рівномірно полити їх зверху на м'ясо.
  6. Сир крупно натерти і посипати їм всю птицю.
  7. Відправити на сорок п'ять хвилин у духовку, температура повинна бути середньою.
  8. Розрізати на порції і подавати з овочевим гарніром.

Рецепт курки в соусі теріякі з приголомшливою скоринкою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 2 зубці
імбиру 10 г
курки 1500 м
меду 45 мл
соєвого соусу 0,1 л

Знадобиться на приготування – 4 години 10 хвилин.

Скільки калорій – 194.

Як приготувати:

  1. Розрізати тушу навпіл, можна порізати на частини. Вимити і прибрати вологу.
  2. Дрібно натерти очищені часник і імбир, змішати з медом і соєвим соусом.
  3. Полити маринадом м'ясо і залишити маринуватися на три години.
  4. Перекласти на деко і відправити запікатися на годину при середній температурі.

Як запікати в гранатовому маринаді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру 15 г
соєвого соусу 10 мл
курки 1 кг
гранатів 1 шт.
спецій за смаком
цибулин 3 шт.
кукурудзяного борошна 15 г
олії соняшникової 15 мл

Знадобиться на приготування – 2 години.

Скільки калорій – 137.

Як приготувати:

  1. З граната потрібно вичавити сік. Для маринаду потрібно приблизно 150 мл Трохи зерен плода потрібно залишити для презентації.
  2. У сік влити масло і вимішати спеції.
  3. Перекласти вимите м'ясо в миску і залити його соком. Прикрити зверху і залишити маринуватися, якщо дозволяє час, на всю ніч. Але може вистачити і 1-2 годин.
  4. Після закінчення часу помістити тушу на деко і запікати її хвилин сорок на середньому вогні.
  5. Маринад, що залишився в мисці, потрібно доповнити соєвим соусом, борошном, цукром. Перелити в сотейник і дати закипіти, постійно заважаючи.
  6. Після цього додати сюди 60 г гранатових зерен, варити до загустіння ще п'ять хвилин.
  7. Перекласти готове м'ясо на блюдо і полити його зверху гарячою гранатової сумішшю, але можна подати його окремо.

Як приготувати курку в томатному соусі в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонезу 30 мл
спецій за смаком
курок 1 шт.
часнику 7 зубців
олії соняшникової 15 мл
томатної пасти 15 г
меду 15 г
соєвого соусу 10 мл

Знадобиться на приготування – 2 години 15 хвилин.

Скільки калорій – 202.

Як приготувати:

  1. Тушку ретельно вимити, потім обсушити.
  2. В піалі змішати майонез, мед, подрібнений часник без лушпиння, соєвий соус, томатну пасту, спеції. Повинна вийти однорідна текстура.
  3. Натерти отриманим маринадом м'ясо, всередині в тому числі. Прибрати в холодне місце на годину, щоб м'ясо промокло.
  4. Вогнетривку форму змастити невеликою кількістю масла і помістити сюди тушу.
  5. Запікати приблизно годину, але може знадобитися трохи більше часу, якщо тушка велика. Температура середня.
  6. Подавати з картоплею або рисом.

Корисні поради

Під час запікання іноді підгоряють краю крилець і ніжок. Це можна запобігти кількома способами. По-перше, в ребрах з двох сторін можна зробити неглибокі надрізи, куди можна покласти крильця. Ніжки пов'язують, так туша виглядає компактніше.

Також можна використовувати фольгу. Невеликими шматочками слід просто обмотати кожну кінцівку. Матова поверхня повинна бути всередині.

Запекти тушу по всім перерахованим вище рецептами можна і в рукаві, і в утятнице. Перед самим кінцем готування, приблизно хвилин за десять, потрібно буде збільшити температуру і зняти кришку або ж розрізати рукав так, щоб сік не витік. Це дозволить скоринці утворитися зверху.

Перевірити птицю на готовність можна за допомогою зубочистки або шпажки. Для цього м'ясо треба проткнути в самому товстому місці, наприклад в грудці. З отриманого отвору виділяється рідина. Якщо він прозорий, значить, м'ясо готове. Якщо ж каламутний або з домішкою крові, то варто ще пару хвилин потримати в духовці.

Ароматна курочка – справжня прикраса столу. Таке блюдо затребуване і на свято, і в будень, і може смачно нагодувати велику родину. До того ж гарнір можна підібрати будь-хто.

Що ще почитати: