Як приготувати роли з крабовими паличками
Крабові палички – вдала альтернатива дорогій рибі. До того ж, багато видів японських риб і зовсім не продаються в місцевих супермаркетах, а порадувати себе смачним хочеться. Пропонуємо приготувати роли з незмінно морським смаком і за гарною ціною.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
листя норі - | 1 пачка |
рису - | 250 г |
огірка - | 2 шт. |
плавленого сирка - | 2 шт. |
крабових паличок - | 200 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 203 Ккал |
Як робити роли з крабовими паличками:
- Рис добре промити, а потім зварити, як зазвичай. Для цього знадобиться води в 2,5 рази більше, ніж маса самого рису. Після варіння необхідно дати час охолонути;
- За цей час з огірків зняти шкірку, а саму м'якоть нарізати соломкою, досить великою;
- Палички звільнити від етикетки і розрізати поперек на кілька частин;
- Сир нарізати брусочками, трохи менше, ніж огірок;
- У невелику миску налити води, де потрібно буде змочувати руки, щоб рис не лип до них;
- Матовою стороною вниз покласти норі на стіл. Викласти рівним шаром рис, але у кінця залишити зазор в сантиметр;
- На інший край покласти начинку з сиру, палички і огірка. Всього по одному брусочку;
- Руками з цього ж кінця почати збирати в рулет, придавлюючи начинку долонею в рис, але не занадто сильно;
- Залишився сантиметр змастити трохи водою і теж загорнути його. Дати роллам постояти хвилин п'ять, після чого можна подавати.
Гарячі роли з крабовими паличками
- 4 яйця;
- 30 г крохмалю;
- 1 маленький огірок;
- 120 мл олії;
- 30 г борошна;
- 110 мл води;
- 15 мл рисового оцту;
- 1 пачка норі;
- 4 крабові палички;
- 15 г цукру;
- 40 г панірувальних сухарів;
- 30 г рису.
Час на приготування – 50 хв.
Калорійність – 242 ккал/100 р.
Принцип готування:
- Спершу необхідно відварити рис, як зазвичай, з дрібкою солі. Усього готового рису знадобитися близько 100 г;
- Воду сильно охолодити, її можна просто потримати в холодильнику півгодини або більше;
- Очищений від шкірки огірок нарізати уздовж тонкими смужками;
- Точно так само нарізати крабові палички;
- З трьох яєць необхідно приготувати омлет. Для цього слід збити з цукром, додавши трохи солі, і посмажити на олії до рум'яного кольору;
- Після цього остиглий омлет нарізати смужками;
- Яйце, що залишилося, необхідно перемішати з крохмалем, борошном і з крижаною водою. Вийде кляр;
- Покласти норі на рогожу, а зверху покласти готовий рис зі зміщенням на півтора сантиметра. Так зазвичай готуються роли Філадельфія, саме тут потрібно використовувати рисовий оцет;
- Перевернути аркуш і з іншого боку викласти всю начинку: омлет, огірки, крабові палички;
- За допомогою циновки згорнути роли, а потім розрізати їх упоперек;
- Кожну половинку опустити початку в кляр, а потім обваляти в сухарях;
- Розігріти олію в сотейнику і опустити туди половинки. Коли з'явився золотий колір скоринки, витягнути їх на паперовий рушник. Як охолонуть, можна подавати.
Спрінг-роли
- 180 г вершкового сиру;
- 2 пучка зеленого цибулі;
- 6 шт рисового паперу;
- 1 пачка крабових паличок;
- 90 мл олії.
Час на підготовку – 30 хв.
Калорійність – 253 ккал/100 р.
Як зібрати спрінг-роли в домашніх умовах:
- Палички розрізати уздовж на чотири частини;
- Цибулю вимити, використовувати тільки зелену частину. Її потрібно нарізати такими ж смужками, як крабові палички;
- В теплу воду опустити рисовий папір буквально на хвилину, після чого її викласти на стіл;
- На край покласти крабові палички, поруч вершковий сир. Наприклад, можна використовувати філадельфію. А зверху викласти пір'я цибулі;
- Згорнути всі аркуші паперу в конвертик, як зазвичай складають млинці;
- Готові конвертики обсмажити на маслі, важливо, щоб вони не торкалися один одного;
- Витягнути на серветку, а як охолонуть, подавати з васабі і соєвим соусом.
Роли з млинчиків
- 125 мл молока;
- 4 яйця;
- 120 г крабових паличок;
- 80 г борошна;
- 30 мл майонезу;
- 125 мл води;
- 2 зубці часнику;
- 7 г цукру;
- 15 мл олії.
Час на підготовку – 1 ч.
Калорійність – 142 ккал/100 р.
Процес складання:
- Спершу потрібно приготувати млинці. Для цього яйце слід збити з сіллю і щіпкою цукру;
- Після цього влити сюди воду. Вона повинна бути максимально гарячої;
- Далі влити молоко і знову все перемішати;
- Наприкінці всипати борошно, розмішати, влити олію. Тісто готове, з нього потрібно спекти млинці на розпеченій сковороді;
- Решта яйця слід зварити до твердого жовтка, після чого охолодити і почистити;
- Натерти їх у невелику миску, куди потім же потрібно видавити через давильню очищений часник;
- Додати сюди ж майонез і перемішати;
- Витягнути з упаковки палички крабів і нарізати їх тонкими смужками уздовж;
- На край готового млинця, вже не гарячого, викласти яєчну масу, а зверху – смужки крабового мяса;
- Згорнути рулетом, а потім порізати на кілька ролів. Можна прикрасити свіжою зеленню.
Як приготувати ніжні сердечка у вершках читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати соковиті котлети з грибами і сиром за нашими рецептами — ароматне блюдо для всієї родини.
А ви знаєте як приготувати курку в KFS в домашніх умовах? Ми пропонуємо вам кілька рецептів смачної страви.
Домашні роли з лаваша
- 200 г сиру;
- 3 листа лаваша;
- 3 яйця;
- 90 мл майонезу;
- 4 зубчики часнику;
- 1 пачка крабових паличок;
- зелень.
Час на підготовку – 1 год 20 хв.
Калорійність – 163 ккал/100 р.
Етапи готування:
- Сир може бути будь-якою. Якщо твердий, то його необхідно натерти. Якщо плавлений, то нарізати брусочками. Вершковий сир не вимагає підготовки;
- Почищений часник дуже дрібно порубати і змішати з сиром;
- Палички крабів порізати на однакові тонкі смужки;
- Зелень сполоснути і дрібно порубати;
- Яйця слід зварити круто, після охолодження і очищення натерти і змішати з зеленню;
- Спершу взяти один аркуш лаваша, нанести на нього дуже тонкий шар майонезу і по всій поверхні розкласти палички;
- Після цього взяти другий лаваш і покласти його зверху. Також змастити соусом і зверху присипати сиром з часником;
- Далі покласти зверху останній лаваш, змастити і присипати яйцями і зеленню;
- Всі три частини згорнути в один рулет, прибрати на годину в холодильник. Потім, при бажанні, можна помістити в духовку на пару хвилин, щоб сир розплавився;
- Розрізати рулет на порційні роли.
Роли з крабовими паличками і солоним огірком
- 360 г довгозернистого рису;
- 45 мл рисового оцту;
- 3 солоних огірка;
- 1 пачка крабових паличок;
- 6 листів норі;
- 70 г спаржі.
Час на приготування – 45 хв.
Калорійність – 126 ккал/100 р.
Покрокова інструкція по приготуванню:
- Рис необхідно зварити. Це займає близько двадцяти хвилин. Після чого йому треба ще п'ятнадцять хвилин, щоб охолонути. Після цього влити до нього оцет і перемішати, накрити тарілкою;
- За цей час огірки розрізати на довгі тонкі смужки. З паличками крабів вчинити точно так само;
- У спаржі зрізати м'яку частину, все інше можна розрізати вздовж, а можна залишити просто паличку;
- Розкласти лист норі і зверху на нього нанести тонкий шар рису;
- Потім до одного краю покласти уздовж дві смужки огірка, поруч смужки паличок, а зверху – паличку спаржі;
- За допомогою циновки скрутити все в рол. Якщо здається, що начинка вийшла сухою, можна додати трохи майонезу на палички, а краще – подавати блюдо з соусом;
- Розрізати на шість-вісім частин і подавати з маринованим імбиром.
Корисні поради
Збирати рулет – найскладніше при приготуванні даного страви. Це вміння вимагає практики, так що не варто засмучуватися, якщо не вийшло з першого разу. Новачкам рекомендується подивитися декілька відео в інтернеті, де докладно розповідається, як це зробити. Наявність циновки помітно спрощує весь процес.
Для приготування домашніх ролів необов'язково використовувати спеціальний рис. Він досить дорогий і не скрізь продається. Для щільної кашоподібної структури підійде звичайний круглий рис, його використовують, коли рис залишається зверху. А довгозернистий виглядає акуратніше, він перебуває під листом норі.
Варіацій начинок для подібних ролів – сотні, якщо не тисячі. І використання крабових паличок досить популярно. Вони легко поєднуються з багатьма продуктами. Ця страва може стати не просто яскравою закускою або основним прийомом їжі, але й справжньою окрасою столу. Подавати його бажано з соусом, при цьому необов'язково використовувати тільки васабі.