11 апрель 2019 2 561

Як приготувати роли з крабовими паличками

Крабові палички – вдала альтернатива дорогій рибі. До того ж, багато видів японських риб і зовсім не продаються в місцевих супермаркетах, а порадувати себе смачним хочеться. Пропонуємо приготувати роли з незмінно морським смаком і за гарною ціною.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
листя норі - 1 пачка
рису - 250 г
огірка - 2 шт.
плавленого сирка - 2 шт.
крабових паличок - 200 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 203 Ккал

Як робити роли з крабовими паличками:

  1. Рис добре промити, а потім зварити, як зазвичай. Для цього знадобиться води в 2,5 рази більше, ніж маса самого рису. Після варіння необхідно дати час охолонути;
  2. За цей час з огірків зняти шкірку, а саму м'якоть нарізати соломкою, досить великою;
  3. Палички звільнити від етикетки і розрізати поперек на кілька частин;
  4. Сир нарізати брусочками, трохи менше, ніж огірок;
  5. У невелику миску налити води, де потрібно буде змочувати руки, щоб рис не лип до них;
  6. Матовою стороною вниз покласти норі на стіл. Викласти рівним шаром рис, але у кінця залишити зазор в сантиметр;
  7. На інший край покласти начинку з сиру, палички і огірка. Всього по одному брусочку;
  8. Руками з цього ж кінця почати збирати в рулет, придавлюючи начинку долонею в рис, але не занадто сильно;
  9. Залишився сантиметр змастити трохи водою і теж загорнути його. Дати роллам постояти хвилин п'ять, після чого можна подавати.

Гарячі роли з крабовими паличками

  • 4 яйця;
  • 30 г крохмалю;
  • 1 маленький огірок;
  • 120 мл олії;
  • 30 г борошна;
  • 110 мл води;
  • 15 мл рисового оцту;
  • 1 пачка норі;
  • 4 крабові палички;
  • 15 г цукру;
  • 40 г панірувальних сухарів;
  • 30 г рису.

Час на приготування – 50 хв.

Калорійність – 242 ккал/100 р.

Принцип готування:

  1. Спершу необхідно відварити рис, як зазвичай, з дрібкою солі. Усього готового рису знадобитися близько 100 г;
  2. Воду сильно охолодити, її можна просто потримати в холодильнику півгодини або більше;
  3. Очищений від шкірки огірок нарізати уздовж тонкими смужками;
  4. Точно так само нарізати крабові палички;
  5. З трьох яєць необхідно приготувати омлет. Для цього слід збити з цукром, додавши трохи солі, і посмажити на олії до рум'яного кольору;
  6. Після цього остиглий омлет нарізати смужками;
  7. Яйце, що залишилося, необхідно перемішати з крохмалем, борошном і з крижаною водою. Вийде кляр;
  8. Покласти норі на рогожу, а зверху покласти готовий рис зі зміщенням на півтора сантиметра. Так зазвичай готуються роли Філадельфія, саме тут потрібно використовувати рисовий оцет;
  9. Перевернути аркуш і з іншого боку викласти всю начинку: омлет, огірки, крабові палички;
  10. За допомогою циновки згорнути роли, а потім розрізати їх упоперек;
  11. Кожну половинку опустити початку в кляр, а потім обваляти в сухарях;
  12. Розігріти олію в сотейнику і опустити туди половинки. Коли з'явився золотий колір скоринки, витягнути їх на паперовий рушник. Як охолонуть, можна подавати.

Спрінг-роли

  • 180 г вершкового сиру;
  • 2 пучка зеленого цибулі;
  • 6 шт рисового паперу;
  • 1 пачка крабових паличок;
  • 90 мл олії.

Час на підготовку – 30 хв.

Калорійність – 253 ккал/100 р.

Як зібрати спрінг-роли в домашніх умовах:

  1. Палички розрізати уздовж на чотири частини;
  2. Цибулю вимити, використовувати тільки зелену частину. Її потрібно нарізати такими ж смужками, як крабові палички;
  3. В теплу воду опустити рисовий папір буквально на хвилину, після чого її викласти на стіл;
  4. На край покласти крабові палички, поруч вершковий сир. Наприклад, можна використовувати філадельфію. А зверху викласти пір'я цибулі;
  5. Згорнути всі аркуші паперу в конвертик, як зазвичай складають млинці;
  6. Готові конвертики обсмажити на маслі, важливо, щоб вони не торкалися один одного;
  7. Витягнути на серветку, а як охолонуть, подавати з васабі і соєвим соусом.

Роли з млинчиків

  • 125 мл молока;
  • 4 яйця;
  • 120 г крабових паличок;
  • 80 г борошна;
  • 30 мл майонезу;
  • 125 мл води;
  • 2 зубці часнику;
  • 7 г цукру;
  • 15 мл олії.

Час на підготовку – 1 ч.

Калорійність – 142 ккал/100 р.

Процес складання:

  1. Спершу потрібно приготувати млинці. Для цього яйце слід збити з сіллю і щіпкою цукру;
  2. Після цього влити сюди воду. Вона повинна бути максимально гарячої;
  3. Далі влити молоко і знову все перемішати;
  4. Наприкінці всипати борошно, розмішати, влити олію. Тісто готове, з нього потрібно спекти млинці на розпеченій сковороді;
  5. Решта яйця слід зварити до твердого жовтка, після чого охолодити і почистити;
  6. Натерти їх у невелику миску, куди потім же потрібно видавити через давильню очищений часник;
  7. Додати сюди ж майонез і перемішати;
  8. Витягнути з упаковки палички крабів і нарізати їх тонкими смужками уздовж;
  9. На край готового млинця, вже не гарячого, викласти яєчну масу, а зверху – смужки крабового мяса;
  10. Згорнути рулетом, а потім порізати на кілька ролів. Можна прикрасити свіжою зеленню.

Як приготувати ніжні сердечка у вершках читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати соковиті котлети з грибами і сиром за нашими рецептами — ароматне блюдо для всієї родини.

А ви знаєте як приготувати курку в KFS в домашніх умовах? Ми пропонуємо вам кілька рецептів смачної страви.

Домашні роли з лаваша

  • 200 г сиру;
  • 3 листа лаваша;
  • 3 яйця;
  • 90 мл майонезу;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 пачка крабових паличок;
  • зелень.

Час на підготовку – 1 год 20 хв.

Калорійність – 163 ккал/100 р.

Етапи готування:

  1. Сир може бути будь-якою. Якщо твердий, то його необхідно натерти. Якщо плавлений, то нарізати брусочками. Вершковий сир не вимагає підготовки;
  2. Почищений часник дуже дрібно порубати і змішати з сиром;
  3. Палички крабів порізати на однакові тонкі смужки;
  4. Зелень сполоснути і дрібно порубати;
  5. Яйця слід зварити круто, після охолодження і очищення натерти і змішати з зеленню;
  6. Спершу взяти один аркуш лаваша, нанести на нього дуже тонкий шар майонезу і по всій поверхні розкласти палички;
  7. Після цього взяти другий лаваш і покласти його зверху. Також змастити соусом і зверху присипати сиром з часником;
  8. Далі покласти зверху останній лаваш, змастити і присипати яйцями і зеленню;
  9. Всі три частини згорнути в один рулет, прибрати на годину в холодильник. Потім, при бажанні, можна помістити в духовку на пару хвилин, щоб сир розплавився;
  10. Розрізати рулет на порційні роли.

Роли з крабовими паличками і солоним огірком

  • 360 г довгозернистого рису;
  • 45 мл рисового оцту;
  • 3 солоних огірка;
  • 1 пачка крабових паличок;
  • 6 листів норі;
  • 70 г спаржі.

Час на приготування – 45 хв.

Калорійність – 126 ккал/100 р.

Покрокова інструкція по приготуванню:

  1. Рис необхідно зварити. Це займає близько двадцяти хвилин. Після чого йому треба ще п'ятнадцять хвилин, щоб охолонути. Після цього влити до нього оцет і перемішати, накрити тарілкою;
  2. За цей час огірки розрізати на довгі тонкі смужки. З паличками крабів вчинити точно так само;
  3. У спаржі зрізати м'яку частину, все інше можна розрізати вздовж, а можна залишити просто паличку;
  4. Розкласти лист норі і зверху на нього нанести тонкий шар рису;
  5. Потім до одного краю покласти уздовж дві смужки огірка, поруч смужки паличок, а зверху – паличку спаржі;
  6. За допомогою циновки скрутити все в рол. Якщо здається, що начинка вийшла сухою, можна додати трохи майонезу на палички, а краще – подавати блюдо з соусом;
  7. Розрізати на шість-вісім частин і подавати з маринованим імбиром.

Корисні поради

Збирати рулет – найскладніше при приготуванні даного страви. Це вміння вимагає практики, так що не варто засмучуватися, якщо не вийшло з першого разу. Новачкам рекомендується подивитися декілька відео в інтернеті, де докладно розповідається, як це зробити. Наявність циновки помітно спрощує весь процес.

Для приготування домашніх ролів необов'язково використовувати спеціальний рис. Він досить дорогий і не скрізь продається. Для щільної кашоподібної структури підійде звичайний круглий рис, його використовують, коли рис залишається зверху. А довгозернистий виглядає акуратніше, він перебуває під листом норі.

Варіацій начинок для подібних ролів – сотні, якщо не тисячі. І використання крабових паличок досить популярно. Вони легко поєднуються з багатьма продуктами. Ця страва може стати не просто яскравою закускою або основним прийомом їжі, але й справжньою окрасою столу. Подавати його бажано з соусом, при цьому необов'язково використовувати тільки васабі.

Що ще почитати: