29 март 2019 1 506

Як замаринувати і приготувати свинину в білому вині

Ми пропонуємо вам рецепти неймовірно апетитною свинини! У всіх випадках вона вийде неймовірно смачною, соковитою, насиченою і ситної. Не забудьте тільки доповнити все гарячим гарніром.

Рецепт приготування свинини в білому вині на сковороді
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
біле сухе вино - 0,2 л
сіль - за смаком
свинина - 1 кг
чорний перець мелений - за смаком
цибулю - 5 головок
рослинна олія - 40 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 197 Ккал

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно вимити, зрізати з неї весь жир.
  2. Нарізати м'ясо однаковими шматочками.
  3. Очищений цибулю прополоскати під холодною водою.
  4. Нарізати головки півкільцями з допомогою гострого ножа.
  5. У сковороді розігріти олію і викласти м'ясо.
  6. Смажити його до виділення м'ясного соку.
  7. Готувати п'ять хвилин, помішуючи, потім ще десять —під кришкою.
  8. Додати сіль, чорний перець і тушкувати до повної готовності.
  9. Коли вся рідина випарується (сік зі свинини), м'ясо підсмажити до золотої скоринки.
  10. Влити вино і готувати до повного випаровування алкоголю.
  11. Викласти цибулю, спеції і перемішати. Якщо потрібно, додатково всипати сіль і перець.
  12. В цей раз готувати до рум'яності цибулі і подавати з гарніром.

Свинячі реберця у вині в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
цедра лимона 15 г
часник 5 шматочків
соєвий соус 100 мл
гірчиця 40 г
свинячі ребра 1,5 кг
мед 40 мл
біле сухе вино 0,4 л
сіль за смаком

Скільки по часу – 2 години + ніч.

Яка калорійність – 248 калорій.

Як приготувати:

  1. Свинину промити і обсушити сухими серветками.
  2. Порубати її на порційні шматочки за допомогою кухонного сокири.
  3. Часник очистити від лушпиння, потовкти його товкачем в ступці разом з сіллю.
  4. Додати гірчицю і ретельно перемішати все.
  5. Отриманою масою натерти свинину.
  6. Посипати спеціями, перемішати вручну.
  7. Після цього дати ребрах трохи постояти, нехай маринуються.
  8. Вино в цей час з'єднати з соєвим соусом.
  9. Додавати мед і лимонну цедру.
  10. Отриману масу вилити на м'ясо, затягнути його плівкою і прибрати в холодильник ще на 3-4 години, а краще на всю ніч.
  11. Духовку розігріти до 200 градусів.
  12. Форму для випікання накрити листом фольги, викласти м'ясо.
  13. Зверху прикрити фольгою, скріпити її з нижнім листом.
  14. Прибрати свинину в духову шафу на цілу годину.
  15. Коли пройде час, дістати форму, зняти верхній шар фольги і повернути м'ясо ще на десять хвилин.

Тушковане м'ясо з овочами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
цибуля 1 головка
біле сухе вино 100 мл
борошно 10 г
бульйон 0,2 л
стебло селери 1 шт.
свинина 0,5 кг
сіль за смаком
солодкий перець 1 шт.
вода 50 мл
морква 1 шт.
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.

Яка калорійність – 145 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимити, обсушити.
  2. У сковороду налити олію і викласти свинину.
  3. Обсмажити її до рум'яної скоринки.
  4. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  5. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і нарізати кільцями.
  6. Селера промити, почистити і подрібнити кубиками.
  7. Всипати до м'яса цибулю, селеру і моркву.
  8. Тушкувати все разом, не забуваючи помішувати, протягом п'яти хвилин.
  9. Солодкий перець вимити, очистити його зсередини і нарізати м'якоть соломкою.
  10. Часник почистити, пропустити через тисняву.
  11. Всипати його разом з перцем до свинини.
  12. Перемішати інгредієнти і готувати ще деякий час.
  13. У сковорідку налити вино, тушкувати все її вміст тридцять хвилин.
  14. Влити бульйон, готувати ще десять хвилин.
  15. Додати сіль, чорний перець.
  16. Борошно трохи розвести (трьома ложками) водою і влити до м'яса.
  17. Тушкувати до густоти соусу, постійно помішуючи всі лопаткою.

Як готувати свинину в білому вині в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений 10 г
цибуля 1 головка
свинина 1,6 кг
часник 4 шматочка
велика сіль 15 г
вино 0,1 л

Скільки по часу – 8 годин.

Яка калорійність – 235 калорій.

Як приготувати:

  1. Свинину промити і насухо витерти серветками.
  2. Помістити м'ясо на обробну дошку і натерти його сіллю, чорним перцем.
  3. Цибулю почистити і довільно подрібнити.
  4. Часник позбавити від лушпиння і сухих кінців.
  5. Викласти м'ясо в чашу мультиварки, туди ж — цибуля і часник, вино.
  6. Готувати п'ять годин при високій температурі або вісім – при низькій.

Як приготувати з вершками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
20% вершки 0,5 л
свинина 480 г
чорний перець мелений за смаком
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
біле вино 0,1 л

Скільки по часу – 1 годину і 25 хвилин.

Яка калорійність – 192 калорії.

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно вимити й нарізати скибочками товщиною 2 див.
  2. У сковороді гарненько прожарити масло і викласти свинину.
  3. Смажити з обох боків до одержання рум'яної скоринки.
  4. Влити вино, додати сіль і чорний перець.
  5. Тушкувати до випаровування всього алкоголю.
  6. Потім додати вершки і довести соус до кипіння.
  7. Тушкувати 35-40 хвилин до готовності м'яса.
  8. Перевертати свинину кожні п'ять хвилин, щоб рівномірно готувалася.
  9. Коли пройде час, соус розмішати вінчиком для усунення грудок.

Варіант з додаванням грибів

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
плавлений сир 150 г
часник 2 шматочка
рослинна олія 20 мл
вино 0,1 л
свинина 0,5 кг
томатна паста 20 г
гриби 300 г

Скільки по часу – 1 годину і 25 хвилин.

Яка калорійність – 198 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити в холодній воді, обсушити сухими серветками.
  2. Нарізати його невеликими скибочками за допомогою гострого ножа.
  3. У сковорідку налити олію і нагріти його.
  4. Всипати свинину і обсмажити її до рум'яності.
  5. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  6. Додати до м'яса разом з томатною пастою.
  7. Гриби почистити і підрізати ніжки.
  8. Викласти в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
  9. Включити середній вогонь, довести до кипіння.
  10. Варити гриби до готовності близько 10-15 хвилин.
  11. Коли вони будуть готові, злити на друшляк, дати стекти і трохи охолонути.
  12. Нарізати пластинками і додати до свинини.
  13. Влити вино і готувати м'ясо, поки не випарується алкоголь.
  14. Додати плавлений сир і заважати, поки він не розчиниться.
  15. На середньому вогні готувати страву ще чверть години.

Як замаринувати свинину в білому вині

Щоб приготувати маринад до м'яса, обов'язково треба вибрати правильний сорт вина. Найкраще підійде сухе. З ним м'ясо не стане жорстким, навпаки, покаже свій справжній, насичений смак.

В маринад обов'язково потрібно додати спеції – сіль як мінімум. Крім неї, можна взяти чорний перець-горошок або мелений. Сіль сміливо замінюйте соєвим соусом.

Для насиченості можна використовувати томатну пасту, гірчицю, майонез, сметану. Для солодощі і м'якості беріть мед або оцет. Додадуть пікантності часник, чилі або кайєнський перець халапеньо.

Різні трави і сухофрукти зможуть надати вашій страві незвичайний смак. Розмарин, чебрець, м'ята, шавлія, фенхель, лимонник – все це чудово підійде до м'яса. З сухофруктів краще всього вибрати чорнослив, курагу, родзинки різних сортів.

Додайте трохи лимонного соку або соку лайма – це додасть свіжості. Цитруси можна нарізати часточками і з'єднати їх з м'ясом. Те ж саме стосується кропу, свіжого імбиру і петрушки — вони теж надають свіжості.

Коли компоненти для маринаду готові, в ньому потрібно обваляти свинину і дати настоятися. Для цього краще прибрати його в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч.

Смачна і ароматна курка в червоному вині в мультиварці.

Дізнайтеся тут, як приготувати форель на пару.

Тут ви побачите рецепт кролика в білому вині.

Рецепт свинячого шашлику

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
листя лавра за смаком
вино 0,2 л
чорний перець-горошок за смаком
чорний перець мелений за смаком
свиняча шия 2 кг
сіль за смаком
коріандр 5 г

Скільки по часу – 1 година та 20 хвилин + ніч.

Яка калорійність – 240 калорій.

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно вимити, порізати невеликими шматочками.
  2. Нарізати так, щоб у кожному скибочці було трохи жиру.
  3. Викласти м'ясо в миску або пакет, додати лаврове листя, вино, чорний перець мелений і горошок, коріандр, сіль.
  4. Перемішати ретельно і влити вино.
  5. Прибрати свинину в холодильник на ніч. Якщо м'ясо в миску, затягнути його плівкою або накрити кришкою/тарілкою.
  6. Кілька разів за цей час все ще раз перемішати.
  7. Готове м'ясо нанизати на шампури.
  8. Готувати шашлик на вугіллі до рум'яної скоринки близько години.

Хитрощі приготування

Додайте в соус різні прянощі, щоб смак вийшов по-справжньому незвичайним. Це може бути кмин, аніс, мускатний горіх, кардамон. Всі ці варіанти добре підійдуть і зроблять ваш вечеря особливим.

Якщо вам хочеться приготувати максимально пісну вечерю, використовуйте свинячу вирізку. Ще підійде корейка, але її все ж доведеться трохи очистити від жирової плівки. Те ж саме стосується тазостегнового відрубу.

Щоб соус до м'яса вийшов ситним і насиченим, обов'язково додайте до неї вершки або сметану. Вийде ще і шалено ніжно!

Як приготувати свинину в білому вині дивіться на відео нижче:

Свинина у вині – це справжня насолода. Смачним виходить не тільки м'ясо, але і соус, який буде в кожному рецепті. Все це разом буде танути в роті за лічені миті і зводити з розуму своїм смаком і насиченістю!

Що ще почитати: