Як замаринувати і приготувати свинину в білому вині
Ми пропонуємо вам рецепти неймовірно апетитною свинини! У всіх випадках вона вийде неймовірно смачною, соковитою, насиченою і ситної. Не забудьте тільки доповнити все гарячим гарніром.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | за смаком |
біле сухе вино - | 0,2 л |
сіль - | за смаком |
свинина - | 1 кг |
чорний перець мелений - | за смаком |
цибулю - | 5 головок |
рослинна олія - | 40 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 197 Ккал |
Як приготувати:
- Свинину ретельно вимити, зрізати з неї весь жир.
- Нарізати м'ясо однаковими шматочками.
- Очищений цибулю прополоскати під холодною водою.
- Нарізати головки півкільцями з допомогою гострого ножа.
- У сковороді розігріти олію і викласти м'ясо.
- Смажити його до виділення м'ясного соку.
- Готувати п'ять хвилин, помішуючи, потім ще десять —під кришкою.
- Додати сіль, чорний перець і тушкувати до повної готовності.
- Коли вся рідина випарується (сік зі свинини), м'ясо підсмажити до золотої скоринки.
- Влити вино і готувати до повного випаровування алкоголю.
- Викласти цибулю, спеції і перемішати. Якщо потрібно, додатково всипати сіль і перець.
- В цей раз готувати до рум'яності цибулі і подавати з гарніром.
Свинячі реберця у вині в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
цедра лимона | 15 г |
часник | 5 шматочків |
соєвий соус | 100 мл |
гірчиця | 40 г |
свинячі ребра | 1,5 кг |
мед | 40 мл |
біле сухе вино | 0,4 л |
сіль | за смаком |
Скільки по часу – 2 години + ніч.
Яка калорійність – 248 калорій.
Як приготувати:
- Свинину промити і обсушити сухими серветками.
- Порубати її на порційні шматочки за допомогою кухонного сокири.
- Часник очистити від лушпиння, потовкти його товкачем в ступці разом з сіллю.
- Додати гірчицю і ретельно перемішати все.
- Отриманою масою натерти свинину.
- Посипати спеціями, перемішати вручну.
- Після цього дати ребрах трохи постояти, нехай маринуються.
- Вино в цей час з'єднати з соєвим соусом.
- Додавати мед і лимонну цедру.
- Отриману масу вилити на м'ясо, затягнути його плівкою і прибрати в холодильник ще на 3-4 години, а краще на всю ніч.
- Духовку розігріти до 200 градусів.
- Форму для випікання накрити листом фольги, викласти м'ясо.
- Зверху прикрити фольгою, скріпити її з нижнім листом.
- Прибрати свинину в духову шафу на цілу годину.
- Коли пройде час, дістати форму, зняти верхній шар фольги і повернути м'ясо ще на десять хвилин.
Тушковане м'ясо з овочами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
біле сухе вино | 100 мл |
борошно | 10 г |
бульйон | 0,2 л |
стебло селери | 1 шт. |
свинина | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
солодкий перець | 1 шт. |
вода | 50 мл |
морква | 1 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.
Яка калорійність – 145 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимити, обсушити.
- У сковороду налити олію і викласти свинину.
- Обсмажити її до рум'яної скоринки.
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і нарізати кільцями.
- Селера промити, почистити і подрібнити кубиками.
- Всипати до м'яса цибулю, селеру і моркву.
- Тушкувати все разом, не забуваючи помішувати, протягом п'яти хвилин.
- Солодкий перець вимити, очистити його зсередини і нарізати м'якоть соломкою.
- Часник почистити, пропустити через тисняву.
- Всипати його разом з перцем до свинини.
- Перемішати інгредієнти і готувати ще деякий час.
- У сковорідку налити вино, тушкувати все її вміст тридцять хвилин.
- Влити бульйон, готувати ще десять хвилин.
- Додати сіль, чорний перець.
- Борошно трохи розвести (трьома ложками) водою і влити до м'яса.
- Тушкувати до густоти соусу, постійно помішуючи всі лопаткою.
Як готувати свинину в білому вині в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | 10 г |
цибуля | 1 головка |
свинина | 1,6 кг |
часник | 4 шматочка |
велика сіль | 15 г |
вино | 0,1 л |
Скільки по часу – 8 годин.
Яка калорійність – 235 калорій.
Як приготувати:
- Свинину промити і насухо витерти серветками.
- Помістити м'ясо на обробну дошку і натерти його сіллю, чорним перцем.
- Цибулю почистити і довільно подрібнити.
- Часник позбавити від лушпиння і сухих кінців.
- Викласти м'ясо в чашу мультиварки, туди ж — цибуля і часник, вино.
- Готувати п'ять годин при високій температурі або вісім – при низькій.
Як приготувати з вершками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
20% вершки | 0,5 л |
свинина | 480 г |
чорний перець мелений | за смаком |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | за смаком |
біле вино | 0,1 л |
Скільки по часу – 1 годину і 25 хвилин.
Яка калорійність – 192 калорії.
Як приготувати:
- Свинину ретельно вимити й нарізати скибочками товщиною 2 див.
- У сковороді гарненько прожарити масло і викласти свинину.
- Смажити з обох боків до одержання рум'яної скоринки.
- Влити вино, додати сіль і чорний перець.
- Тушкувати до випаровування всього алкоголю.
- Потім додати вершки і довести соус до кипіння.
- Тушкувати 35-40 хвилин до готовності м'яса.
- Перевертати свинину кожні п'ять хвилин, щоб рівномірно готувалася.
- Коли пройде час, соус розмішати вінчиком для усунення грудок.
Варіант з додаванням грибів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
плавлений сир | 150 г |
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 20 мл |
вино | 0,1 л |
свинина | 0,5 кг |
томатна паста | 20 г |
гриби | 300 г |
Скільки по часу – 1 годину і 25 хвилин.
Яка калорійність – 198 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо промити в холодній воді, обсушити сухими серветками.
- Нарізати його невеликими скибочками за допомогою гострого ножа.
- У сковорідку налити олію і нагріти його.
- Всипати свинину і обсмажити її до рум'яності.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Додати до м'яса разом з томатною пастою.
- Гриби почистити і підрізати ніжки.
- Викласти в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
- Включити середній вогонь, довести до кипіння.
- Варити гриби до готовності близько 10-15 хвилин.
- Коли вони будуть готові, злити на друшляк, дати стекти і трохи охолонути.
- Нарізати пластинками і додати до свинини.
- Влити вино і готувати м'ясо, поки не випарується алкоголь.
- Додати плавлений сир і заважати, поки він не розчиниться.
- На середньому вогні готувати страву ще чверть години.
Як замаринувати свинину в білому вині
Щоб приготувати маринад до м'яса, обов'язково треба вибрати правильний сорт вина. Найкраще підійде сухе. З ним м'ясо не стане жорстким, навпаки, покаже свій справжній, насичений смак.
В маринад обов'язково потрібно додати спеції – сіль як мінімум. Крім неї, можна взяти чорний перець-горошок або мелений. Сіль сміливо замінюйте соєвим соусом.
Для насиченості можна використовувати томатну пасту, гірчицю, майонез, сметану. Для солодощі і м'якості беріть мед або оцет. Додадуть пікантності часник, чилі або кайєнський перець халапеньо.
Різні трави і сухофрукти зможуть надати вашій страві незвичайний смак. Розмарин, чебрець, м'ята, шавлія, фенхель, лимонник – все це чудово підійде до м'яса. З сухофруктів краще всього вибрати чорнослив, курагу, родзинки різних сортів.
Додайте трохи лимонного соку або соку лайма – це додасть свіжості. Цитруси можна нарізати часточками і з'єднати їх з м'ясом. Те ж саме стосується кропу, свіжого імбиру і петрушки — вони теж надають свіжості.
Коли компоненти для маринаду готові, в ньому потрібно обваляти свинину і дати настоятися. Для цього краще прибрати його в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч.
Смачна і ароматна курка в червоному вині в мультиварці.
Дізнайтеся тут, як приготувати форель на пару.
Тут ви побачите рецепт кролика в білому вині.
Рецепт свинячого шашлику
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
листя лавра | за смаком |
вино | 0,2 л |
чорний перець-горошок | за смаком |
чорний перець мелений | за смаком |
свиняча шия | 2 кг |
сіль | за смаком |
коріандр | 5 г |
Скільки по часу – 1 година та 20 хвилин + ніч.
Яка калорійність – 240 калорій.
Як приготувати:
- Свинину ретельно вимити, порізати невеликими шматочками.
- Нарізати так, щоб у кожному скибочці було трохи жиру.
- Викласти м'ясо в миску або пакет, додати лаврове листя, вино, чорний перець мелений і горошок, коріандр, сіль.
- Перемішати ретельно і влити вино.
- Прибрати свинину в холодильник на ніч. Якщо м'ясо в миску, затягнути його плівкою або накрити кришкою/тарілкою.
- Кілька разів за цей час все ще раз перемішати.
- Готове м'ясо нанизати на шампури.
- Готувати шашлик на вугіллі до рум'яної скоринки близько години.
Хитрощі приготування
Якщо вам хочеться приготувати максимально пісну вечерю, використовуйте свинячу вирізку. Ще підійде корейка, але її все ж доведеться трохи очистити від жирової плівки. Те ж саме стосується тазостегнового відрубу.
Щоб соус до м'яса вийшов ситним і насиченим, обов'язково додайте до неї вершки або сметану. Вийде ще і шалено ніжно!
Як приготувати свинину в білому вині дивіться на відео нижче:
Свинина у вині – це справжня насолода. Смачним виходить не тільки м'ясо, але і соус, який буде в кожному рецепті. Все це разом буде танути в роті за лічені миті і зводити з розуму своїм смаком і насиченістю!