20 март 2019 2 431

Як смачно приготувати курячу грудку з чорносливом

Сьогодні вам знадобиться куряча грудка, чорнослив, трохи стандартних добавок і бажання приготувати смачно і оригінально. Отже, почнемо!

Рецепт курячої грудки з чорносливом на сковороді
Інгредієнти Кількість
часнику - 2 очищені часточки
курячої грудки - 1 шт.
олії без запаху - 35 мл
лука - 100 г
приготовленого рису - 250 г
стиглого томату - 1 шт.
чорносливу - 200 г
спецій і солі - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Коли гості вже на порозі, вам обов'язково стане в нагоді цей рецепт із серії «швидко, смачно і оригінально».

Приготування:

Крок 1. Помити філе, зняти шкіру і зрізати філе з кісток. Підготовлене м'ясо нарізати поперек м'ясних волокон, приправити сіллю і додати трохи каррі.

Крок 2. Викласти шматочки філе в розігріте масло. Трохи пізніше відправити до них нашатковану півкільцями цибулю.

Крок 3. Лопаткою перевернути шматочки м'яса і покласти у сковорідку чорнослив, нарізаний соломкою. Для соковитості покласти томат, так само нашатковану соломкою. Готувати 10 хвилин.

Крок 4. В кінці приготування покласти у сковорідку подрібнені зубчики часнику. Подавати курячу грудку з заздалегідь відвареним рисом.

Пікантний рулет із курячого філе з чорносливом

Вам знадобиться:

  • 2 грудки;
  • шматочок сиру (150 г) «Едам»;
  • 100 г чорносливу;
  • 15 мл оливкової + 5 г вершкового масла;
  • 15 мл винного оцту;
  • 50 г майонез «Оливковий»;
  • 15 г цукру;
  • жменю листочків фіолетового базиліка.

На приготування вам буде потрібно час: 1 год. Калорійність кожної порції страви: 279 ккал.

Як готувати:

Крок 1. Кожну грудки надрізати уздовж, потім розкрити філе, як «книжку». Відбити злегка дерев'яним молотком, якщо такого немає, можна взяти звичайну качалку і розкачати філе. За смаком приправити.

Крок 2. На кожне філе викласти начинку, не перемішуючи: спочатку нарізаного листя базиліка, потім шматочки чорносливу і соломку з сиру. Сформувати рулет з м'яса і обв'язати ниткою.

Крок 3. Форму для приготування в духовці змастити кубиком вершкового масла, потім розкласти в неї курячі рулети, зверху полити оливковою олією – для отримання апетитною скоринки.

Крок 4. Розігріти духовку до 170ºC. Відправити в неї рулети готуватися на півгодини. З приготованого блюда зняти нитки. Дати рулетів охолонути, після чого нарізати скибочками і приправити соусом. Для цього з'єднати майонез з цукром і винним оцтом, для аромату покласти подрібнені листя базиліка, приправити і перемішати. Поряд з грудками розкласти гарнір – часточки свіжих томатів.

Курячі грудки з чорносливом у фользі в духовці

Курячі грудки з начинкою, приготовані у фользі, завжди виходять неймовірно соковитими.

Вам буде потрібно для готування:

  • дві грудки;
  • 35-40 мл оливкової олії extra virgin»;
  • 10 штук чорносливу;
  • 100 г сиру ковбасного;
  • 60 г зелень (за смаком);
  • 2 г меленого перцю;
  • 8 г дрібної солі.

Буде потрібно для приготування час: 65 хв. Калорійність кожної порції 100 г: 289 ккал.

Як приготувати:

Крок 1. Зрізати філе з кісточки, прибрати шкіру. Підготовлене м'ясо нарізати пластами, злегка відбити дерев'яним молотком. М'ясо повинно трохи зменшитися в товщину, не потрібно з нього робити мереживо. М'ясо натерти сумішшю з солі і перцю.

Крок 2. Викласти на філе рубану зелень (за смаком), половинки чорносливу і кілька шматочків сиру ковбасного.

Крок 3. Сформувати з філе рулети, закріпити зубочистками або обв'язати ниткою.

Крок 4. У ємність, придатну для духовки покласти фольгу. Влити трохи рафінованої олії і викласти рулети, зверху їх також збризнути маслом. З'єднати краї фольги, поставити форму в гарячу духовку. Готувати 45 хвилин, але фольгу розкрити за 10 хв. до кінця приготування. Так, курячі рулети придбають красивий золотистий колір.

А ви знаєте як зварити класичний борщ з м'ясом?

Що потрібно для окрошки на кефірі, на сироватці, на квасі. Кілька популярних рецептів.

Читайте як приготувати шоколадний кекс в мультиварці, а також інші рецепти тут.

Курячі грудки з чорносливом в сметані в мультиварці

За допомогою мультиварки можна з легкістю приготувати дієтичний обід.

Що вам потрібно для готування:

  • 150 мл 15% сметани;
  • 20 г борошна сорт «вищий»;
  • 30 р масла «Селянського»;
  • 90 г плавленого сиру;
  • 2 половинки філе курки;
  • 100 г м'якого чорносливу;
  • зелень, спеції додавати на свій розсуд.

Час приготування: 1 год. Порція страви 100 г: 309 ккал.

Приготування:

Крок 1. Помити м'ясо, розкласти на паперовий рушник. Потім гострим ножем уздовж злегка надрізати філе, щоб можна було його розкрити. Звичайною його розкачати качалкою, приправити меленим перцем, за смаком посолити.

Крок 2. Плавлений сир розім'яти, додавши в нього трохи сметани, додати подрібнену зелень і перемішати. Цією сумішшю намазати філе, а зверху викласти чорнослив, нарізаний смужками. Згорнути рулети.

Крок 3. У сметану додати спеції за смаком додати сіль, потім рясно змастити рулети. Чашу мультиварки обробити маслом, викласти в неї м'ясо. Встановити режим «Гасіння».

Готуємо рулет в духовці до святкового столу

Готуйте це блюдо для святкового вечері. Будьте впевнені, гості поросят не тільки добавки, але і рецептик.

Вам знадобиться:

  • 1 цибулина;
  • 50 мл рафінованої будь-якого масла;
  • за смаком мелений перець;
  • 50 г сиру типу «Едам»;
  • 8 г солі (або за смаком);
  • 2 стебла цибулі-порею;
  • 2 очищені морквини;
  • 30-40 мл рослинного масла (рекомендуємо оливкова);
  • за бажанням каррі;
  • 100 мл свіжого молока;
  • шматочок (100 г) білого хліба;
  • 1 куряча грудка охолоджена.

На весь процес приготування знадобиться: 1 година. Кожна порція 100 г страви: 290 ккал.

Як приготувати м'ясо з чорносливом:

Крок 1. Акуратно зняти з грудки шкіру і поки відкласти її убік, вона знадобиться пізніше для формування рулету.

Крок 2. Подрібнити філе ножем, щоб вийшов рубаний фарш. Покласти його в чисту миску.

Крок 3. Нашаткувати два види цибулі, відправити в розігріту олію для обсмажування.

Крок 4. Морквину натерти дрібно і додати до м'яса. З хлібного шматочка видалити кірки, а м'якуш залити холодним молоком. Коли хліб просочиться, його слід віджати і перекласти в м'ясний фарш. Посолити, додати мелений перець, підрум'янений цибулю. Гарненько перемішати (можна руками). Якщо фарш вийде густим, додати трохи молока (що залишився після замочування хлібного м'якушки).

Крок 5. На шкіру викласти фарш, брусочок сиру і чорнослив, нашатковану соломкою. Скрутити рулет. Зверху його присипати щіпка каррі.

Крок 6. Змастити деко (форму) маслом, покласти в неї рулет і овочевий гарнір – нарізану брусочками моркву, великі кільця ріпчастої цибулі порею. Гарнір приправити за смаком і полити рафінованою олією. Випікати рулет 25 хвилин. Температура духовки від -180 º c до 200ºC.

Фаршировані чорносливом курячі грудки

Приготовані за цим рецептом курячі грудки, можна подавати в якості гарячої або холодної закуски.

Необхідний набір інгредієнтів:

  • 500 г упаковка охолоджених курячих грудок;
  • 150 г чорносливу без кісточки;
  • 100 г масла «Селянського»
  • 100 г цибулі звичайного;
  • 80 г густої сметани;
  • 6-10 г солі;
  • 2 грами свіжомеленого перцю.

На весь процес потрібен час: 70 хв. В кожній порції 100 г страви: 279 ккал.

Приготування фаршированих грудок:

Крок 1. Акуратно зняти з грудок шкірку. Прибрати в сторону, в них потім загорнути начинку.

Крок 2. З курячої м'якоті зробити фарш. Цибулю подрібнити і потомити в розігрітому вершковому маслі, чорнослив нарізати великими кубиками або брусочками. З'єднати фарш, томлений цибулю, чорнослив, приправити на свій розсуд, потім ретельно розмішати (краще руками).

Крок 3. Розкласти на столі курячу шкірку, викласти на неї приготовлену начинку. Зашити нитками. Змастити густою сметаною і викласти у змащену форму.

Крок 4. Розігріти духовку і відправити в неї рулет готуватися на 35 хв. Верхня скоринка повинна вийти красивою і червоною.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: