24 март 2019 1 584

Як правильно приготувати рулет з начинкою з сиру

На будь-якому столі обов'язково повинна бути смачна закуска. Напевно, вже багатьом набридли нарізки з сиру і овочів або тарталетки з різними начинками. З цієї причини обов'язково потрібно спробувати рулет з начинкою з сиру. Ця закуска виходить дуже смачною і ситною, так і готувати її не дуже складно.

Рецепт рулету з сиру з фаршем
Інгредієнти Кількість
сир твердого сорту - 300 г
фарш з м'яса - 300 г
яйця - 4 шт.
цибулю - одна головка
майонез - 2 великі ложки
чорний мелений перець - щіпка
сіль - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 289 Ккал

Як потрібно робити:

  1. Сир слід протерти через тертку. Для приготування підійде сирний продукт будь-якого сорту, головне підбирати несильно солоний, тому що сам рулет тоді вийде пересоленым;
  2. До протертого сиру додаємо три курячого яйця;
  3. Потім викладаємо майонез і все гарненько розмішуємо до однорідної структури;
  4. На поверхню листа кладемо пергаментний папір;
  5. На поверхню пергаменту викладаємо суміш і рівномірно розподіляємо її;
  6. Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди деко;
  7. Залишаємо запікати протягом 15 хвилин;
  8. Після цього готовий сир слухаємо з духовки;
  9. Далі приступаємо до підготовки начинки. Фарш викладаємо в миску, краще використовувати змішаний фарш з яловичого і свинячого м'яса, в такому вигляді він виходить дуже соковитим;
  10. Цибулю чистимо і прокручуємо через м'ясорубку;
  11. Додаємо до фаршу прокручений цибулю, додаємо одне яйце і посипаємо меленим перцем;
  12. При бажанні можна в начинку додати трохи солі. Всі добре розмішуємо;
  13. На поверхню сиру викладаємо фарш і рівномірно його розподіляємо;
  14. Акуратно згортаємо все у вигляді рулета;
  15. Деко з рулетом знову відправляємо в духовку;
  16. Готуємо рулет при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин;
  17. Готовий рулет виймаємо, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки;
  18. При подачі можна прикрасити рубаною зеленню.

Сирний рулет з грибною начинкою

Які компоненти будуть потрібні:

  • сир м'який – половина кілограма;
  • гриби свіжі печериці – 400 грам;
  • цибуля – 2 головки;
  • сіль на свій смак;
  • перець чорний мелений – щіпка;
  • рослинне масло.

Час на приготування – 70-80 хвилин.

Калорійність – 256 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки від бруду, поразок;
  2. Нарізаємо печериці тонкими пластинками або дрібними шматочками;
  3. Цибулю чистимо і шаткуємо у вигляді кубиків;
  4. На сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо прогріватися на вогонь;
  5. На гаряче масло засипаємо гриби з цибулею, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
  6. Додаємо у фарш сіль, мелений перець і готуємо до готовності;
  7. Після приготування начинку слід викласти н серветки, щоб з неї скло зайве масло;
  8. Якщо начинка буде сильно жирної, то рулет погано згорнеться і начинка видавиться з країв;
  9. Для приготування можна використовувати сир моцарела або будь-який інший м'який сорт;
  10. Попередньо його варто розм'якшити. Для цього сир слід гарненько загорнути в харчову плівку і залишити на деякий час в гарячу воду;
  11. Краще попередньо сир вийняти з холодильника, щоб він прогрівся при кімнатній температурі, тоді він розм'якшиться повністю;
  12. М'який сир слід покласти на плівку або на силіконовий килимок і акуратно розкатати качалкою у вигляді пласта з середньою товщиною;
  13. Викладаємо начинку і розподіляємо її по всі поверхні;
  14. Звертаємо все у вигляді рулета і прибираємо в холодильник на деякий час, щоб рулет застиг;
  15. Розрізаємо готовий рулет на невеликі шматочки, викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Рулет з твердого сиру з шинкою

Інгредієнти для приготування:

  • 300 грам твердого сиру сорту;
  • 3 тонких довгих скибочки шинки;
  • кілька гілочок свіжої зелені.

Період приготування – 40 хвилин.

Калорійність — 278 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Скибочка сиру слід розрізати на 4 тонкі пластинки прямокутної форми;
  2. На деко кладемо пекарську папір, викладаємо на неї 4 платівки внапуск. Повинен вийти суцільний пласт;
  3. Прогріваємо духовку до 160 градусів і прибираємо туди деко;
  4. У духовки слід розплавити сир протягом 5 хвилин;
  5. Зелень промиваємо, струшуємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
  6. Викладаємо зелень на поверхню розплавленого сиру;
  7. Далі викладаємо на пласт шматочки шинки;
  8. Звертаємо все у вигляді рулета;
  9. Викладаємо рулет на поверхню пекарської папери, обгортаємо їй і формуємо у вигляді великої цукерки, краю зав'язуємо;
  10. Ставимо знову в духовку, залишаємо випікатися при 160 градусів протягом 5-7 хвилин;
  11. Залишаємо остигати прямо в пекарської папері;
  12. Потім розгортаємо, ріжемо невеликими шматочками;
  13. Подаємо на стіл разом з будь-яким соусом.

Закуска з куркою

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • сир твердого сорту — 500 грам;
  • куряче філе з стегон – 800 грам;
  • курячий фарш – 450 грам;
  • 4 курячих яйця;
  • майонез — 100 грам;
  • 2 зубчики часнику;
  • приправа для курячого м'яса на свій смак;
  • трохи меленого перцю;
  • сіль за смаком.

На приготування буде потрібно – 2 години.

Калорійність — 274 ккал.

Процес приготування:

  1. У миску викладаємо майонез і розбиваємо яйця. Гарненько збиваємо;
  2. Шматочок сиру протираємо через тертку з великими зубцями;
  3. Засипаємо сир в яєчно-майонезну суміш і добре розмішуємо;
  4. На поверхню листа кладемо лист фольги, щоб він повністю покривав деко;
  5. Змащуємо рослинним маслом фольгу;
  6. На поверхню фольги викладаємо сирну масу і розподіляємо її у вигляді пласта;
  7. Прогріваємо духовку до 180 градусів, прибираємо туди деко;
  8. Залишаємо запікати протягом чверті години;
  9. Потім виймаємо і залишаємо остигати;
  10. М'ясо з стегенець акуратно зрізаємо у вигляді тонких шматочків;
  11. Посипаємо шматочки сіллю, приправами і меленим перцем. Гарненько перемішуємо;
  12. У миску викладаємо фарш, додаємо до нього сіль, приправу, перець;
  13. Часточки часнику чистимо і шаткуємо дрібними шматочками;
  14. Засипаємо часник в курячий фарш і добре перемішуємо;
  15. Сирну масу перевертаємо на пергаментний папір і акуратно знімаємо лопаткою фольгу;
  16. На поверхню сирного пласта викладаємо шматочки м'яса;
  17. Потім тонким і рівномірним шаром викладаємо курячий фарш;
  18. За допомогою паперу звертаємо все у вигляді рулета;
  19. Потім рулет обгортаємо пергаментним папером, обидва кінця зав'язуємо ниткою;
  20. Далі обгортаємо у два шари фольги;
  21. Поміщаємо рулет у фользі на деко, прибираємо в духовку;
  22. Залишаємо запікати протягом 1,5 години при температурі 180 градусів;
  23. Після цього виймаємо, даємо трохи охолонути і розгортаємо;
  24. Нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо на стіл.

Читайте як приготувати неймовірно смачні млинці з печінки з різними начинками.

Спробуйте приготувати запіканку з брокколі — корисне блюдо, яке варто спробувати.

А ви знаєте як приготувати ріжки з фаршем? Наш покроковий рецепт з фото допоможе вам приготувати смачну страву.

Рецепт сирного рулету з рибною начинкою

Які компоненти будуть потрібні:

  • скибочка сиру на 200 грам;
  • 200 грам слабосоленої риби;
  • приправи для риби-на смак;
  • перець мелений за бажанням.

На приготування буде потрібно – 40 хвилин.

Калорійність – 220 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Скибочка сиру протираємо на крупній тертці. Якщо є бажання, то його кількість можна збільшити;
  2. Протертий сир слід помістити в рукав для запікання. Поліетиленовий пакет не підійде, краще використовувати пакети, які розраховані на високі температури;
  3. У велику каструлю наливаємо воду і ставимо її на вогонь;
  4. Як тільки вода почне кипіти, опускаємо туди пакет з сиром;
  5. Після того як протертий сир почне плавитися, пакет слід потримати у воді ще близько 5 хвилин, при цьому його потрібно постійно перевертати;
  6. Далі м'яку сирну масу слід розкачати качалкою у вигляді пласта;
  7. Сьомгу необхідно почистити від шкіри. Кістки з риби бажано все вийняти;
  8. Нарізаємо сьомгу тонкими шматочками;
  9. Обсипаємо рибу приправами і чорним меленим перцем
  10. Викладаємо сьомгу на пласт з сиру, рівномірно розподіляємо її по всій поверхні;
  11. Звертаємо сир у вигляді рулету;
  12. Залишаємо трохи постояти до повного охолодження;
  13. Обгортаємо рулет в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1-2 години;
  14. Після цього виймаємо, розрізаємо на шматочки і ставимо на стіл.

Корисні поради

  • для приготування можна використовувати будь-сир. Якщо застосовується твердий, то його слід попередньо запекти в духовці, а м'який можна потримати трохи в гарячій воді;
  • якщо сир занадто солоний, то в начинку сіль додавати не потрібно;
  • подавати рулет можна з соусом із сиру, томату, часнику, сметани.

Сирний рулет з начинкою — незвичайна закуска, яка завжди виходить відмінною, її можна використовувати в якості заміни банальної нарізки і салатів. Якщо ви ще жодного разу не робили це смачне блюдо, то обов'язково приготуйте. Зробіть свято для себе і своїх рідних.

Що ще почитати: