Як правильно приготувати рулет з начинкою з сиру
На будь-якому столі обов'язково повинна бути смачна закуска. Напевно, вже багатьом набридли нарізки з сиру і овочів або тарталетки з різними начинками. З цієї причини обов'язково потрібно спробувати рулет з начинкою з сиру. Ця закуска виходить дуже смачною і ситною, так і готувати її не дуже складно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир твердого сорту - | 300 г |
фарш з м'яса - | 300 г |
яйця - | 4 шт. |
цибулю - | одна головка |
майонез - | 2 великі ложки |
чорний мелений перець - | щіпка |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 289 Ккал |
Як потрібно робити:
- Сир слід протерти через тертку. Для приготування підійде сирний продукт будь-якого сорту, головне підбирати несильно солоний, тому що сам рулет тоді вийде пересоленым;
- До протертого сиру додаємо три курячого яйця;
- Потім викладаємо майонез і все гарненько розмішуємо до однорідної структури;
- На поверхню листа кладемо пергаментний папір;
- На поверхню пергаменту викладаємо суміш і рівномірно розподіляємо її;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди деко;
- Залишаємо запікати протягом 15 хвилин;
- Після цього готовий сир слухаємо з духовки;
- Далі приступаємо до підготовки начинки. Фарш викладаємо в миску, краще використовувати змішаний фарш з яловичого і свинячого м'яса, в такому вигляді він виходить дуже соковитим;
- Цибулю чистимо і прокручуємо через м'ясорубку;
- Додаємо до фаршу прокручений цибулю, додаємо одне яйце і посипаємо меленим перцем;
- При бажанні можна в начинку додати трохи солі. Всі добре розмішуємо;
- На поверхню сиру викладаємо фарш і рівномірно його розподіляємо;
- Акуратно згортаємо все у вигляді рулета;
- Деко з рулетом знову відправляємо в духовку;
- Готуємо рулет при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин;
- Готовий рулет виймаємо, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки;
- При подачі можна прикрасити рубаною зеленню.
Сирний рулет з грибною начинкою
Які компоненти будуть потрібні:
- сир м'який – половина кілограма;
- гриби свіжі печериці – 400 грам;
- цибуля – 2 головки;
- сіль на свій смак;
- перець чорний мелений – щіпка;
- рослинне масло.
Час на приготування – 70-80 хвилин.
Калорійність – 256 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки від бруду, поразок;
- Нарізаємо печериці тонкими пластинками або дрібними шматочками;
- Цибулю чистимо і шаткуємо у вигляді кубиків;
- На сковорідку підливаємо рослинне масло і ставимо прогріватися на вогонь;
- На гаряче масло засипаємо гриби з цибулею, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
- Додаємо у фарш сіль, мелений перець і готуємо до готовності;
- Після приготування начинку слід викласти н серветки, щоб з неї скло зайве масло;
- Якщо начинка буде сильно жирної, то рулет погано згорнеться і начинка видавиться з країв;
- Для приготування можна використовувати сир моцарела або будь-який інший м'який сорт;
- Попередньо його варто розм'якшити. Для цього сир слід гарненько загорнути в харчову плівку і залишити на деякий час в гарячу воду;
- Краще попередньо сир вийняти з холодильника, щоб він прогрівся при кімнатній температурі, тоді він розм'якшиться повністю;
- М'який сир слід покласти на плівку або на силіконовий килимок і акуратно розкатати качалкою у вигляді пласта з середньою товщиною;
- Викладаємо начинку і розподіляємо її по всі поверхні;
- Звертаємо все у вигляді рулета і прибираємо в холодильник на деякий час, щоб рулет застиг;
- Розрізаємо готовий рулет на невеликі шматочки, викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Рулет з твердого сиру з шинкою
Інгредієнти для приготування:
- 300 грам твердого сиру сорту;
- 3 тонких довгих скибочки шинки;
- кілька гілочок свіжої зелені.
Період приготування – 40 хвилин.
Калорійність — 278 ккал.
Як потрібно робити:
- Скибочка сиру слід розрізати на 4 тонкі пластинки прямокутної форми;
- На деко кладемо пекарську папір, викладаємо на неї 4 платівки внапуск. Повинен вийти суцільний пласт;
- Прогріваємо духовку до 160 градусів і прибираємо туди деко;
- У духовки слід розплавити сир протягом 5 хвилин;
- Зелень промиваємо, струшуємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
- Викладаємо зелень на поверхню розплавленого сиру;
- Далі викладаємо на пласт шматочки шинки;
- Звертаємо все у вигляді рулета;
- Викладаємо рулет на поверхню пекарської папери, обгортаємо їй і формуємо у вигляді великої цукерки, краю зав'язуємо;
- Ставимо знову в духовку, залишаємо випікатися при 160 градусів протягом 5-7 хвилин;
- Залишаємо остигати прямо в пекарської папері;
- Потім розгортаємо, ріжемо невеликими шматочками;
- Подаємо на стіл разом з будь-яким соусом.
Закуска з куркою
Для приготування потрібні такі компоненти:
- сир твердого сорту — 500 грам;
- куряче філе з стегон – 800 грам;
- курячий фарш – 450 грам;
- 4 курячих яйця;
- майонез — 100 грам;
- 2 зубчики часнику;
- приправа для курячого м'яса на свій смак;
- трохи меленого перцю;
- сіль за смаком.
На приготування буде потрібно – 2 години.
Калорійність — 274 ккал.
Процес приготування:
- У миску викладаємо майонез і розбиваємо яйця. Гарненько збиваємо;
- Шматочок сиру протираємо через тертку з великими зубцями;
- Засипаємо сир в яєчно-майонезну суміш і добре розмішуємо;
- На поверхню листа кладемо лист фольги, щоб він повністю покривав деко;
- Змащуємо рослинним маслом фольгу;
- На поверхню фольги викладаємо сирну масу і розподіляємо її у вигляді пласта;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів, прибираємо туди деко;
- Залишаємо запікати протягом чверті години;
- Потім виймаємо і залишаємо остигати;
- М'ясо з стегенець акуратно зрізаємо у вигляді тонких шматочків;
- Посипаємо шматочки сіллю, приправами і меленим перцем. Гарненько перемішуємо;
- У миску викладаємо фарш, додаємо до нього сіль, приправу, перець;
- Часточки часнику чистимо і шаткуємо дрібними шматочками;
- Засипаємо часник в курячий фарш і добре перемішуємо;
- Сирну масу перевертаємо на пергаментний папір і акуратно знімаємо лопаткою фольгу;
- На поверхню сирного пласта викладаємо шматочки м'яса;
- Потім тонким і рівномірним шаром викладаємо курячий фарш;
- За допомогою паперу звертаємо все у вигляді рулета;
- Потім рулет обгортаємо пергаментним папером, обидва кінця зав'язуємо ниткою;
- Далі обгортаємо у два шари фольги;
- Поміщаємо рулет у фользі на деко, прибираємо в духовку;
- Залишаємо запікати протягом 1,5 години при температурі 180 градусів;
- Після цього виймаємо, даємо трохи охолонути і розгортаємо;
- Нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо на стіл.
Читайте як приготувати неймовірно смачні млинці з печінки з різними начинками.
Спробуйте приготувати запіканку з брокколі — корисне блюдо, яке варто спробувати.
А ви знаєте як приготувати ріжки з фаршем? Наш покроковий рецепт з фото допоможе вам приготувати смачну страву.
Рецепт сирного рулету з рибною начинкою
Які компоненти будуть потрібні:
- скибочка сиру на 200 грам;
- 200 грам слабосоленої риби;
- приправи для риби-на смак;
- перець мелений за бажанням.
На приготування буде потрібно – 40 хвилин.
Калорійність – 220 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Скибочка сиру протираємо на крупній тертці. Якщо є бажання, то його кількість можна збільшити;
- Протертий сир слід помістити в рукав для запікання. Поліетиленовий пакет не підійде, краще використовувати пакети, які розраховані на високі температури;
- У велику каструлю наливаємо воду і ставимо її на вогонь;
- Як тільки вода почне кипіти, опускаємо туди пакет з сиром;
- Після того як протертий сир почне плавитися, пакет слід потримати у воді ще близько 5 хвилин, при цьому його потрібно постійно перевертати;
- Далі м'яку сирну масу слід розкачати качалкою у вигляді пласта;
- Сьомгу необхідно почистити від шкіри. Кістки з риби бажано все вийняти;
- Нарізаємо сьомгу тонкими шматочками;
- Обсипаємо рибу приправами і чорним меленим перцем
- Викладаємо сьомгу на пласт з сиру, рівномірно розподіляємо її по всій поверхні;
- Звертаємо сир у вигляді рулету;
- Залишаємо трохи постояти до повного охолодження;
- Обгортаємо рулет в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1-2 години;
- Після цього виймаємо, розрізаємо на шматочки і ставимо на стіл.
Корисні поради
- для приготування можна використовувати будь-сир. Якщо застосовується твердий, то його слід попередньо запекти в духовці, а м'який можна потримати трохи в гарячій воді;
- якщо сир занадто солоний, то в начинку сіль додавати не потрібно;
- подавати рулет можна з соусом із сиру, томату, часнику, сметани.
Сирний рулет з начинкою — незвичайна закуска, яка завжди виходить відмінною, її можна використовувати в якості заміни банальної нарізки і салатів. Якщо ви ще жодного разу не робили це смачне блюдо, то обов'язково приготуйте. Зробіть свято для себе і своїх рідних.