Як зварити кисіль із замороженої вишні
Цей напій люблять не всі, обґрунтовуючи тим, що він дивний. Але як тільки ви спробуєте його за нашими рецептами, відразу ж закохалася! Густий, насичений, солодкий, іноді з кислинкою – ідеально ж!
Кисіль із замороженої вишні з картопляним крохмалем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 0,2 кг |
заморожена вишня | 400 г |
вода | скільки знадобиться |
крохмаль | 60 г |
Скільки по часу – 30 хвилин.
Яка калорійність – 54 калорії.
Як приготувати:
- У велику каструлю налити необхідну кількість води. Висипати заморожену вишню і цукор. Ягоди попередньо перебрати. Дати другого компонента гарненько розтанути. Після цього дочекатися, коли майбутній кисіль закипить. Щоб прискорити процес, можна закрити його кришкою. Коли ягоди прогріються, вони піднімуться вгору.
- Дати прокипіти протягом п'яти хвилин.
- Крохмаль розвести в невеликій кількості води, довести до однорідності.
- Потім отриману масу процідити і потроху влити в каструлю, активно помішуючи всі лопаткою, а краще віночком.
- Кисіль знову довести до кипіння і виключити вогонь.
Вишневий кисіль з кукурудзяним крохмалем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 100 г |
заморожена вишня | 0,4 кг |
вода | 2 л |
крохмаль | 70 г |
Скільки по часу – 1 годину і 30 хвилин.
Яка калорійність – 31 калорія.
Як приготувати:
- Заморожену вишню пересипати в миску і перемістити з морозильної камери в холодильник. Коли ягоди стануть м'якими, перебрати їх і обов'язково переглянути кожну на наявність кісточки.
- Засипати їх цукром і дати настоятися протягом однієї години. Кожні десять хвилин масу необхідно помішувати, щоб відокремити вишневий сік. Стекший сік обов'язково зберегти, злив його в кухоль.
- У сотейник налити воду, поставити на плиту і включити сильний вогонь. Коли вода закипить, покласти в неї ягоди і варити їх не більше п'яти хвилин.
- Влити зберігся сік з чашки. Довести кисіль до смаку за допомогою цукру, якщо в цьому є необхідність.
- Крохмаль розвести невеликою кількістю теплої води (150 мл). Дати настоятися хвилин п'ять. За цей час він встигне набрякнути. Після цього крохмальну масу процідити через невелике сито.
- Додати до ягід необхідну кількість (можна додати все, щоб не вийшло надто густо), обов'язково активно помішуючи масу. Кисіль ще раз довести до кипіння, варити всього дві хвилини.
Додаємо журавлину
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 100 г |
вода | 1 л |
заморожена вишня | 300 г |
кукурудзяний крохмаль | 60 г |
журавлина | 0,1 кг |
вода для крохмалю | 100 мл |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 48 калорій.
Як приготувати:
- Заморожену вишню і журавлину викласти у велике сито або друшляк.
- Помістити над мискою або каструлею, щоб соку було куди стікати.
- Коли ягоди стануть м'якими, перебрати їх в обов'язковому порядку.
- Якщо вишні з кісточками, то їх треба прибрати.
- Перекласти ягоди разом зі стікшим соком в сотейник, в якому буде варитися напій.
- Влити воду, перемішати і прибрати на плиту.
- Включити середній вогонь, довести майбутній кисіль до кипіння.
- На цьому етапі всипати цукор і дати йому повністю розійтися, не забуваючи помішувати протягом 5-7 хвилин.
- Крохмаль у цей час розвести водою так, щоб не було грудочок. Але якщо вони все ж утворилися, пропустити рідина через чайне сито.
- Поступово кисіль влити в сотейник, не перестаючи заважати.
- Коли він загусне до потрібної консистенції, зняти з вогню.
Дізнайтеся, як зварити кисіль з крохмалю і варення. Такий напій готується дуже швидко.
За посиланням ви знайдете рецепт корисного киселя з вівсяних пластівців.
Дуже смачно виходить кисіль з журавлини. Тут можна подивитися рецепт.
Корисні поради
У вишневий кисіль можна додати різні прянощі, які зроблять особливим і смак, і аромат напою! Це може бути аніс, гвоздика, кориця, мускатний горіх, кардамон, ваніль та ін.
Якщо вийшло дуже густо, не турбуйтеся, а подавайте як десерт! Можна доповнити горіхами або сухофруктами. Виходить досить оригінально.
Крім прянощів можна додавати різні фрукти і ягоди. Якщо додати вишню, полуницю, смородину – буде досить насичено, але кислувато. А з малиною, яблуками, персиками або грушами буде якраз в міру солодко і не менш смачно.
На відео — інструкція з приготування киселю з замороженої вишні:
Кисіль – особливий напій, який не можна не полюбити, якщо він правильно приготований. Доводьте його до ідеалу різними добавками і насолоджуйтеся! Це дійсно смачно.