Як зварити компот із замороженої вишні
Компот із заморожених ягід – це відмінна ідея для всіх, хто бажає насолоджуватися смачним і корисним напоєм в спекотні літні дні. Готується він швидко і просто, також його можна доповнювати різними інгредієнтами для більш насиченого смаку. Нижче будуть наведені рецепти найсмачніших домашніх компотів із замороженої вишні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Заморожені ягоди вишні - | 0,5 кг |
Цукор-пісок - | 250 г |
Вода холодна - | 3 л |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 31 Ккал |
Як приготувати напій:
- У велику каструлю кладуть підготовлені ягоди (заздалегідь розморожувати їх не потрібно), яка заливається необхідною кількістю води;
- До вишні всипається цукор;
- Каструлю необхідно поставити на середній вогонь і накрити кришкою, після чого вода в ній повинна дійти до кипіння;
- Компот повинен прокипіти протягом 5 хвилин;
- Вимкнути вогонь, дати напою охолонути;
- Холодне блюдо розливається в чашки або склянки і подають на стіл.
Як і скільки варити компот з фруктів
Ще більш смачним вийде напій, якщо урізноманітнити його іншими фруктами, наприклад, яблуком. А за бажанням можна додати і кілька листочків м'яти, щоб зробити страву справді охолоджуючим. Що потрібно для приготування:
Продукти | Пропорції |
---|---|
Заморожені ягоди | 300 гр |
Яблука (будь-який сорт) | 5 шт |
Цукор-пісок | 4 ст. л. |
Вода холодна | 3 л |
М'ята | За бажанням |
Час приготування займе близько 30 хвилин, подавати на стіл можна приблизно через 1 годину, так як йому потрібно буде охолонути. Калорійність в 1 склянці – близько 33 ккал.
Покроковий рецепт приготування:
- Заморожені ягоди викладається в окрему чашу і отставляется в сторону (їй потрібно буде трохи відтанути);
- У каструлю налити воду, поставити на вогонь і довести до кипіння;
- Поки закипає вода, яблука необхідно промити і порізати на невеликі часточки;
- Коли закипить вода, в неї потрібно буде спочатку акуратно додати яблука, потім вишеньки;
- Напій повинен готувати на середньому вогні ще близько 15 хв, важливо стежити, щоб яблука не розварилися;
- Коли напій буде майже готовий, у нього треба засипати цукор;
- Потім вогонь можна виключити, після чого смачна фруктова суміш повинен охолонути;
- Перед подачею на стіл в кожну склянку можна додати по листочку освіжаючої м'яти.
Рецепт напою з замороженої вишні з апельсиновою цедрою
Неймовірно освіжаючою і тонізуючою напоєм вийде той, що виготовлений із заморожених ягід і апельсинової цедри. У спекотні літні дні він виявиться незамінним, а для його приготування потрібні такі інгредієнти:
Продукти для компоту | Скільки необхідно |
---|---|
Вишня (заморожена) | 0,5 кг |
Апельсин | 2 шт (один для соку і цедри, другий – для прикраси) |
Цукор | 2-3 ст. л. |
Вода | 0,5 л |
Час приготування займе 25 хвилин, подавати на стіл його можна через 1 годину після того, як він охолоне. Калорійність в 1 склянці – 29 ккал.
Як зробити компот з замороженої вишні з апельсиновою цедрою:
- У велику каструлю всипати ягоди і залити їх необхідною кількістю води, потім поставити її на середній вогонь і довести до кипіння;
- Тим часом, поки вони будуть варитися, можна зайнятися апельсином: його необхідно акуратно почистити, відкласти в сторону скоринки, а з самого апельсина вичавити сік;
- Як тільки закипить вода в каструлі, не можна додавати необхідну кількість цукру, після чого компот варять ще 10 хв;
- Після закінчення часу додати в каструлю апельсинову цедру і варити напій ще 5 хв;
- За цей час сік апельсина необхідно процідити;
- Блюдо зняти з вогню, дати йому трохи охолонути, потім тонкою цівкою влити в нього апельсиновий сік;
- Холодний напій розлити по склянках, прикрасити часточками апельсина і подавати до столу.
Як зварити компот із заморожених ягід в мультиварці
Якщо в будинку є таке пристосування, як мультиварка, то її можна використовувати для приготування компоту з вишеньок та смородини:
Потрібні інгредієнти | Їх кількість |
---|---|
Вишня заморожена | 250 гр |
Смородина чорна | 150 гр |
Цукор | 2 ст. л. |
Вода чиста | 3 л |
Готується такий напій 1 годину. Калорійність в 1 склянці – близько 30 ккал.
Як приготувати:
- У чашу мультиварки всипати промиті ягоди, залити їх необхідною кількістю води;
- Засипати цукор, поставити мультиварку в режим «Суп» або «Пароварка», після чого напій буде варитися близько 30 хв;
- Потім переключити апарат в режим «Підігрів» ще на 30 хв;
- Готовий напій необхідно перелити в підходящу ємність, де йому необхідно охолонути, після чого його можна подавати до столу.
Читайте як приготувати макарони з фаршем і томатною пастою — просте і ситне блюдо на кожен день.
Читайте як готувати ледачі біляші з фаршем в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт піци з креветками — блюдо, яке вам точно сподобається.
Як консервувати напій на зиму
Солодке питне страва з такою приголомшливою ягоди – це гарна ідея не тільки для жаркого літа, але і для холодного часу року. Консервований компот стане відмінним рішенням для всіх, хто воліє вживати взимку корисні вітамінні напої, приготовані своїми руками:
Що потрібно взяти | В якій кількості |
---|---|
Вишня заморожена | 1 цк |
Цукор | 0,5 кг |
Вода | 2 л |
Час консервації компоту займе близько 1 години. Калорійність в 1 склянці – 35 ккал.
Як приготувати компот на зиму:
- Заморожену вишню всипати в каструлю, залити потрібною кількістю води, а зверху покрити цукровим піском;
- Поставить каструлю на вогонь, варити 1 год;
- Поки вариться компот, можна простерилізувати тару для закачування: для цього беруться дві літрові банки і стерилізують протягом 10 хв на сусідній конфорці за допомогою спеціального пристосування;
- У стерильні банки влити готовий компот і відразу ж закрутити спеціальними кришками;
- Банки обертаються в теплі кухонні рушники і залишаються остигати, після чого їх можна прибирати у відповідне місце зберігання.
Корисні поради
Цукор в компот завжди кладеться на смак, так як хтось віддає перевагу солодкі напої, а комусь до душі такі, які практично позбавлені цукру. У рецептах, наведених вище, зазначено середня кількість цукру. До речі, цукор можна замінити медом.
Замість апельсина в компот з вишнею можна додати грейпфрут, але у такому разі важливо стежити, щоб сік цього фрукта не містив білих перегородок, інакше напій придбає неприємний гіркуватий смак. А якщо замінити його лимоном або лаймом, то компот стане по-справжньому насиченим, ароматним і освіжаючим.
Якщо в компот із замороженої вишні додаються яблука, то шкірку з них знімати не потрібно, так як в ній містяться всі корисні елементи і вітаміни.