09 апрель 2019 2 415

Як зварити компот із замороженої вишні

Компот із заморожених ягід – це відмінна ідея для всіх, хто бажає насолоджуватися смачним і корисним напоєм в спекотні літні дні. Готується він швидко і просто, також його можна доповнювати різними інгредієнтами для більш насиченого смаку. Нижче будуть наведені рецепти найсмачніших домашніх компотів із замороженої вишні.

Перший рецепт – найлегший
Інгредієнти Кількість
Заморожені ягоди вишні - 0,5 кг
Цукор-пісок - 250 г
Вода холодна - 3 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 31 Ккал

Як приготувати напій:

  1. У велику каструлю кладуть підготовлені ягоди (заздалегідь розморожувати їх не потрібно), яка заливається необхідною кількістю води;
  2. До вишні всипається цукор;
  3. Каструлю необхідно поставити на середній вогонь і накрити кришкою, після чого вода в ній повинна дійти до кипіння;
  4. Компот повинен прокипіти протягом 5 хвилин;
  5. Вимкнути вогонь, дати напою охолонути;
  6. Холодне блюдо розливається в чашки або склянки і подають на стіл.

Як і скільки варити компот з фруктів

Ще більш смачним вийде напій, якщо урізноманітнити його іншими фруктами, наприклад, яблуком. А за бажанням можна додати і кілька листочків м'яти, щоб зробити страву справді охолоджуючим. Що потрібно для приготування:

Продукти Пропорції
Заморожені ягоди 300 гр
Яблука (будь-який сорт) 5 шт
Цукор-пісок 4 ст. л.
Вода холодна 3 л
М'ята За бажанням

Час приготування займе близько 30 хвилин, подавати на стіл можна приблизно через 1 годину, так як йому потрібно буде охолонути. Калорійність в 1 склянці – близько 33 ккал.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Заморожені ягоди викладається в окрему чашу і отставляется в сторону (їй потрібно буде трохи відтанути);
  2. У каструлю налити воду, поставити на вогонь і довести до кипіння;
  3. Поки закипає вода, яблука необхідно промити і порізати на невеликі часточки;
  4. Коли закипить вода, в неї потрібно буде спочатку акуратно додати яблука, потім вишеньки;
  5. Напій повинен готувати на середньому вогні ще близько 15 хв, важливо стежити, щоб яблука не розварилися;
  6. Коли напій буде майже готовий, у нього треба засипати цукор;
  7. Потім вогонь можна виключити, після чого смачна фруктова суміш повинен охолонути;
  8. Перед подачею на стіл в кожну склянку можна додати по листочку освіжаючої м'яти.

Рецепт напою з замороженої вишні з апельсиновою цедрою

Неймовірно освіжаючою і тонізуючою напоєм вийде той, що виготовлений із заморожених ягід і апельсинової цедри. У спекотні літні дні він виявиться незамінним, а для його приготування потрібні такі інгредієнти:

Продукти для компоту Скільки необхідно
Вишня (заморожена) 0,5 кг
Апельсин 2 шт (один для соку і цедри, другий – для прикраси)
Цукор 2-3 ст. л.
Вода 0,5 л

Час приготування займе 25 хвилин, подавати на стіл його можна через 1 годину після того, як він охолоне. Калорійність в 1 склянці – 29 ккал.

Як зробити компот з замороженої вишні з апельсиновою цедрою:

  1. У велику каструлю всипати ягоди і залити їх необхідною кількістю води, потім поставити її на середній вогонь і довести до кипіння;
  2. Тим часом, поки вони будуть варитися, можна зайнятися апельсином: його необхідно акуратно почистити, відкласти в сторону скоринки, а з самого апельсина вичавити сік;
  3. Як тільки закипить вода в каструлі, не можна додавати необхідну кількість цукру, після чого компот варять ще 10 хв;
  4. Після закінчення часу додати в каструлю апельсинову цедру і варити напій ще 5 хв;
  5. За цей час сік апельсина необхідно процідити;
  6. Блюдо зняти з вогню, дати йому трохи охолонути, потім тонкою цівкою влити в нього апельсиновий сік;
  7. Холодний напій розлити по склянках, прикрасити часточками апельсина і подавати до столу.

Як зварити компот із заморожених ягід в мультиварці

Якщо в будинку є таке пристосування, як мультиварка, то її можна використовувати для приготування компоту з вишеньок та смородини:

Потрібні інгредієнти Їх кількість
Вишня заморожена 250 гр
Смородина чорна 150 гр
Цукор 2 ст. л.
Вода чиста 3 л

Готується такий напій 1 годину. Калорійність в 1 склянці – близько 30 ккал.

Як приготувати:

  1. У чашу мультиварки всипати промиті ягоди, залити їх необхідною кількістю води;
  2. Засипати цукор, поставити мультиварку в режим «Суп» або «Пароварка», після чого напій буде варитися близько 30 хв;
  3. Потім переключити апарат в режим «Підігрів» ще на 30 хв;
  4. Готовий напій необхідно перелити в підходящу ємність, де йому необхідно охолонути, після чого його можна подавати до столу.

Читайте як приготувати макарони з фаршем і томатною пастою — просте і ситне блюдо на кожен день.

Читайте як готувати ледачі біляші з фаршем в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт піци з креветками — блюдо, яке вам точно сподобається.

Як консервувати напій на зиму

Солодке питне страва з такою приголомшливою ягоди – це гарна ідея не тільки для жаркого літа, але і для холодного часу року. Консервований компот стане відмінним рішенням для всіх, хто воліє вживати взимку корисні вітамінні напої, приготовані своїми руками:

Що потрібно взяти В якій кількості
Вишня заморожена 1 цк
Цукор 0,5 кг
Вода 2 л

Час консервації компоту займе близько 1 години. Калорійність в 1 склянці – 35 ккал.

Як приготувати компот на зиму:

  1. Заморожену вишню всипати в каструлю, залити потрібною кількістю води, а зверху покрити цукровим піском;
  2. Поставить каструлю на вогонь, варити 1 год;
  3. Поки вариться компот, можна простерилізувати тару для закачування: для цього беруться дві літрові банки і стерилізують протягом 10 хв на сусідній конфорці за допомогою спеціального пристосування;
  4. У стерильні банки влити готовий компот і відразу ж закрутити спеціальними кришками;
  5. Банки обертаються в теплі кухонні рушники і залишаються остигати, після чого їх можна прибирати у відповідне місце зберігання.

Корисні поради

Цукор в компот завжди кладеться на смак, так як хтось віддає перевагу солодкі напої, а комусь до душі такі, які практично позбавлені цукру. У рецептах, наведених вище, зазначено середня кількість цукру. До речі, цукор можна замінити медом.

Замість апельсина в компот з вишнею можна додати грейпфрут, але у такому разі важливо стежити, щоб сік цього фрукта не містив білих перегородок, інакше напій придбає неприємний гіркуватий смак. А якщо замінити його лимоном або лаймом, то компот стане по-справжньому насиченим, ароматним і освіжаючим.

Якщо в компот із замороженої вишні додаються яблука, то шкірку з них знімати не потрібно, так як в ній містяться всі корисні елементи і вітаміни.

Що ще почитати: