29 май 2019 1 440

Як приготувати рулет з лаваша з консервованою рибою

Рулет з лаваша — це проста закуска, яка підходить як для приготування на пікнік або на природу, так і на святковий стіл. Інгредієнти, які використовуються для такої страви, коштують не дорого, але страва в кінцевому підсумку виходить дуже смачним.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
лаваш - 3 листа
плавлений сир без добавок - 2 бруска
риба консервована в маслі - 1 банку
яйця - 4 шт.
майонез (нежирний) - 250 г
свіжа зелень будь - кілька пучків
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 213 Ккал

Даний рецепт передбачає приготування потрійного лаваша з подальшим нарізанням на порції.

Як готувати рулет з лаваша з консервованою рибою:

  1. Яйця вимити, відварити, очистити і натерти на крупну тертку;
  2. Банку з рибою відкрити, продукт вийняти і дати стекти жиру. Розкришити рибу руками;
  3. Плавлений сир натерти;
  4. Зелень вимити під струменем води з-під крана і подрібнити. Можна порубати ножем, а можна просто розривати руками на невеликі фрагменти (петрушку — на окремі листочки, кріп — на гілочки);
  5. На чистому кухонному столі розкласти один лист;
  6. На нього викласти третю частину майонезу, розмазати його по поверхні ложкою;
  7. Зверху висипати сир, покриваючи ним усю поверхню листа;
  8. Частину зелені розсипати поверх сиру, загорнути в лаваш вигляді ролу і відкласти в сторону;
  9. На столі розстелити другий лист, намазати майонезом, посипати яйцями. Зверху покласти частину зелені;
  10. На цей лист покласти перший, вже скручений рол і закрутити їх уже разом. Цей рулет також тимчасово відкладається;
  11. Третій лист змащується залишком майонезу, на нього поміщається риба і залишок зелені;
  12. На цей лист кладеться подвійний рулет і закручується. Потім його потрібно помісити в поліетиленовий пакет і заховати в холодильник. Приблизно через 5 годин лист повністю просочиться;
  13. Для подачі закуску потрібно нарізати. Товщина шматочків не повинна перевищувати 1 див.

Рулет з лаваша з огірками, консервованою рибою і плавленим сиром

Для цього рецепта використовується плавлений сир в контейнері — він має консистенцію, подібну майонезу, і його зручно використовувати для змазування. Краще вибирати той, який не має домішок, але підійде будь-який.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лаваш тонкий 2 аркуша
плавлений сир в банку 1 контейнер
риба консервована в маслі 1 банку
огірки свіжі 2 шт.
свіжа зелень петрушки 1 пучок

Час, який потрібно виділити на підготовку — 10 хвилин.

Калорійність порції (на 100 г) — 175 ккал.

Як готувати:

  1. На столі розстелити лист. Його змастити сирком (використовувати більшу частину), розподіливши пасту тонким рівномірним шаром;
  2. Огірки нарізати довгою соломкою (уздовж всього огірка, товщина близько 5 мм);
  3. Зелень промити водою з-під крана. Огірки і зелень розкласти на лист;
  4. Зверху покласти другий лаваш, змастити його залишками плавленого сиру;
  5. З банки дістати рибу, дати жиру стекти. Рибу розім'яти виделкою і покласти на намазаний сир;
  6. Скрутити рулет, покласти його в пакет і помістити в холодильник на 3 години;
  7. Блюдо нарізати на середні шматочки. Подавати, розклавши на блюді.

Профітролі з несолодкої начинкою — спробуйте приготувати кілька варіантів, це відмінний спосіб зробити стіл більш різноманітним.

Простий рецепт лимонного пирога на кефірі — дуже смачний рецепт випічки з цікавим смаком цитрусових.

Хрусткий хмиз «Трояндочки» — спробуйте приготувати цей десерт до чаю.

Рулет з лаваша з крабовими паличками і консервованою рибою

Цей рулетик з використанням крабових паличок готується з декількох аркушів, але не слід готувати більше 3 — рулет буде занадто великим.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лаваш 3 шт.
сичужний сир твердих сортів 250 г
риба консервована в маслі 2 банки
крабові палички 200 г
майонез (нежирний) 200 г
свіжа зелень петрушки кілька пучків

Час, який потрібно виділити на приготування — 15 хвилин.

Калорійність порції (на 100 г) — 240 ккал.

Як готувати:

  1. Твердий сир натерти;
  2. Зелень вимити і покришити;
  3. Крабові палички розморозити і витягти з целофанової упаковки, потім дрібно покришити;
  4. Рибу дістати з банки, розім'яти виделкою;
  5. Майонез змішати з подрібненою зеленню;
  6. На столі розкласти перший лист. Ложкою розподілити по ньому майонез, зверху посипати сиром;
  7. Поверх сиру розстелити наступний лист, його намазати майонезом, покришити на нього крабові палички, розподіливши їх по всій поверхні;
  8. Помістити третій лист зверху. На нього помістити залишок майонезу, розмазати його ложкою, а поверх покласти розім'яту рибу;
  9. Скрутити лаваші у вигляді ролу, покласти в холодильник на 3 години. Потім розрізати і подати.

Поради для тих, хто готує цю страву вперше

Відкривши банку з рибою, необхідно злити весь жир або навіть залишити рибу на друшляку або шумовке, так як якщо масло потрапить в лаваш, в готовому вигляді він може розвалитися.

Якщо начинки вийшло багато, рулет можна скручувати вздовж — так він буде краще тримати форму.

Не можна нарізати шматочки занадто тонко — може вивалитися начинка. Краще робити шматки в міру товстими, з розрахунком того, щоб їх було зручно брати.

Це блюдо можна готувати про запас — якщо довго його тримати в холодильнику, рулет розмокне, а заморожувати його не можна — при розморожуванні він розкисне і розвалиться.

Перед подачею бажано обрізати ненамазанные краю без начинки — нарізані шматочки будуть гарніше і смачніше.

Начинку необов'язково готувати окремо — тонке тісто можна загорнути будь-який салат.

До доповнення до основних інгредієнтів можна додати свіжі огірки, морква або болгарський перець — рулет з лаваша з консервованою рибою придбає приємний смак свіжих овочів і навіть стане більш корисним.

Рол слід закручувати максимально щільно, тому овочі, особливо тверді, потрібно як слід подрібнити.

Бажано, щоб продукти для лаваша були охолодженими — від гарячих лист може порватися під час згортання.

При подачі бажано викласти шматочки закуски на кругле або овальне блюдо, а між ними помістити гілочки зелені.

Що ще почитати: