Як приготувати рулет з лаваша з консервованою рибою
Рулет з лаваша — це проста закуска, яка підходить як для приготування на пікнік або на природу, так і на святковий стіл. Інгредієнти, які використовуються для такої страви, коштують не дорого, але страва в кінцевому підсумку виходить дуже смачним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лаваш - | 3 листа |
плавлений сир без добавок - | 2 бруска |
риба консервована в маслі - | 1 банку |
яйця - | 4 шт. |
майонез (нежирний) - | 250 г |
свіжа зелень будь - | кілька пучків |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 г: 213 Ккал |
Даний рецепт передбачає приготування потрійного лаваша з подальшим нарізанням на порції.
Як готувати рулет з лаваша з консервованою рибою:
- Яйця вимити, відварити, очистити і натерти на крупну тертку;
- Банку з рибою відкрити, продукт вийняти і дати стекти жиру. Розкришити рибу руками;
- Плавлений сир натерти;
- Зелень вимити під струменем води з-під крана і подрібнити. Можна порубати ножем, а можна просто розривати руками на невеликі фрагменти (петрушку — на окремі листочки, кріп — на гілочки);
- На чистому кухонному столі розкласти один лист;
- На нього викласти третю частину майонезу, розмазати його по поверхні ложкою;
- Зверху висипати сир, покриваючи ним усю поверхню листа;
- Частину зелені розсипати поверх сиру, загорнути в лаваш вигляді ролу і відкласти в сторону;
- На столі розстелити другий лист, намазати майонезом, посипати яйцями. Зверху покласти частину зелені;
- На цей лист покласти перший, вже скручений рол і закрутити їх уже разом. Цей рулет також тимчасово відкладається;
- Третій лист змащується залишком майонезу, на нього поміщається риба і залишок зелені;
- На цей лист кладеться подвійний рулет і закручується. Потім його потрібно помісити в поліетиленовий пакет і заховати в холодильник. Приблизно через 5 годин лист повністю просочиться;
- Для подачі закуску потрібно нарізати. Товщина шматочків не повинна перевищувати 1 див.
Рулет з лаваша з огірками, консервованою рибою і плавленим сиром
Для цього рецепта використовується плавлений сир в контейнері — він має консистенцію, подібну майонезу, і його зручно використовувати для змазування. Краще вибирати той, який не має домішок, але підійде будь-який.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лаваш тонкий | 2 аркуша |
плавлений сир в банку | 1 контейнер |
риба консервована в маслі | 1 банку |
огірки свіжі | 2 шт. |
свіжа зелень петрушки | 1 пучок |
Час, який потрібно виділити на підготовку — 10 хвилин.
Калорійність порції (на 100 г) — 175 ккал.
Як готувати:
- На столі розстелити лист. Його змастити сирком (використовувати більшу частину), розподіливши пасту тонким рівномірним шаром;
- Огірки нарізати довгою соломкою (уздовж всього огірка, товщина близько 5 мм);
- Зелень промити водою з-під крана. Огірки і зелень розкласти на лист;
- Зверху покласти другий лаваш, змастити його залишками плавленого сиру;
- З банки дістати рибу, дати жиру стекти. Рибу розім'яти виделкою і покласти на намазаний сир;
- Скрутити рулет, покласти його в пакет і помістити в холодильник на 3 години;
- Блюдо нарізати на середні шматочки. Подавати, розклавши на блюді.
Профітролі з несолодкої начинкою — спробуйте приготувати кілька варіантів, це відмінний спосіб зробити стіл більш різноманітним.
Простий рецепт лимонного пирога на кефірі — дуже смачний рецепт випічки з цікавим смаком цитрусових.
Хрусткий хмиз «Трояндочки» — спробуйте приготувати цей десерт до чаю.
Рулет з лаваша з крабовими паличками і консервованою рибою
Цей рулетик з використанням крабових паличок готується з декількох аркушів, але не слід готувати більше 3 — рулет буде занадто великим.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лаваш | 3 шт. |
сичужний сир твердих сортів | 250 г |
риба консервована в маслі | 2 банки |
крабові палички | 200 г |
майонез (нежирний) | 200 г |
свіжа зелень петрушки | кілька пучків |
Час, який потрібно виділити на приготування — 15 хвилин.
Калорійність порції (на 100 г) — 240 ккал.
Як готувати:
- Твердий сир натерти;
- Зелень вимити і покришити;
- Крабові палички розморозити і витягти з целофанової упаковки, потім дрібно покришити;
- Рибу дістати з банки, розім'яти виделкою;
- Майонез змішати з подрібненою зеленню;
- На столі розкласти перший лист. Ложкою розподілити по ньому майонез, зверху посипати сиром;
- Поверх сиру розстелити наступний лист, його намазати майонезом, покришити на нього крабові палички, розподіливши їх по всій поверхні;
- Помістити третій лист зверху. На нього помістити залишок майонезу, розмазати його ложкою, а поверх покласти розім'яту рибу;
- Скрутити лаваші у вигляді ролу, покласти в холодильник на 3 години. Потім розрізати і подати.
Поради для тих, хто готує цю страву вперше
Відкривши банку з рибою, необхідно злити весь жир або навіть залишити рибу на друшляку або шумовке, так як якщо масло потрапить в лаваш, в готовому вигляді він може розвалитися.
Якщо начинки вийшло багато, рулет можна скручувати вздовж — так він буде краще тримати форму.
Не можна нарізати шматочки занадто тонко — може вивалитися начинка. Краще робити шматки в міру товстими, з розрахунком того, щоб їх було зручно брати.
Це блюдо можна готувати про запас — якщо довго його тримати в холодильнику, рулет розмокне, а заморожувати його не можна — при розморожуванні він розкисне і розвалиться.
Перед подачею бажано обрізати ненамазанные краю без начинки — нарізані шматочки будуть гарніше і смачніше.
Начинку необов'язково готувати окремо — тонке тісто можна загорнути будь-який салат.
До доповнення до основних інгредієнтів можна додати свіжі огірки, морква або болгарський перець — рулет з лаваша з консервованою рибою придбає приємний смак свіжих овочів і навіть стане більш корисним.
Рол слід закручувати максимально щільно, тому овочі, особливо тверді, потрібно як слід подрібнити.
Бажано, щоб продукти для лаваша були охолодженими — від гарячих лист може порватися під час згортання.
При подачі бажано викласти шматочки закуски на кругле або овальне блюдо, а між ними помістити гілочки зелені.