Як швидко і смачно приготувати лаваш з грибами
Лаваш з грибною начинкою — це дуже смачна холодна закуска, яка, до того ж, дуже проста в приготуванні. Для святкового столу кращого варіанту більше і не знайти. Існує чимало різних варіантів виконання страви.
Як доповнення можуть використовуватися такі продукти як твердий і плавлений сир, крабові палички, свіжа зелень і навіть мариновані огірки. Кожен варіант є індивідуальним і незвичайним по-своєму. Розглянемо деякі з них докладніше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лаваш - | 2 стандартних листа |
печериці (свіжі) - | ½ Кг |
цибулю - | 1 головка |
курячі яйця - | 3 шт. |
вершкове масло - | 75 г |
зелень - | 1 пучок мінімальних розмірів |
спеції, сіль поварена - | за смаком |
майонез (легкий) - | 3 столових ложки |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 198 Ккал |
Як приготувати лаваш з грибами:
- Гриби потрібно дуже ретельно вимити, потім також ретельно просушити для видалення надлишків вологи, а після нарізати у формі дуже дрібних шматочків;
- Сковороду великих розмірів розмістити на плиті, викласти підготовлене кількість вершкового масла і подрібнених грибів, досипати невелику кількість кухонної солі і обсмажити до готовності. Приблизно, ця підготовка буде тривати 20 хвилин;
- З лука прибрати лушпиння, добре вимити його, а після подрібнити на нещільні півкільця. Обсмажити на окремій сковороді в маслі вершковому до розм'якшення;
- Яйця курячі відварити, очистити від шкаралупи і подрібнити за допомогою терки дрібного розміру;
- Розкласти на рівній поверхні лист лаваша, а поверх нього викласти другий. Змастити верхню частину майонезом;
- Поверх майонезу викласти підготовлені гриби, цибулю і яйця по черзі;
- Зелень добре промити, обсушити, а потім подрібнити, застосувавши гостро заточений ніж. Присипати поверхню розкладеної начинки;
- Починаючи з краю необхідно дуже обережно, але міцно згорнути лаваші в рулет;
- Упакувати рулет в плівку для харчових потреб та розмістити на 30 хвилин в холодильній камері.
Рулет з лаваша з начинкою з курки з грибами
Рулет, підготовлений за запропонованим рецептом, виходить дуже смачним, а використані інгредієнти добре поєднуються між собою. Доповнюється це все хрусткою скоринкою, яка виходить шляхом обсмажування на сковороді. Для цього процесу попередньо необхідно підібрати складові:
- гриби (краще всього підійдуть шампіньйони) – 200 грам;
- м'ясо (філе курки) – 250 грам;
- майонез – 4 повних столових ложки;
- помідори – 2 штуки;
- зелена цибуля (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
- одна цибулина;
- часник – 3 зубки;
- кухонна сіль – ½ чайної ложки;
- мелений чорний перець – ½ чайної ложки;
- лаваш (вірменський) – 2 листа.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 185 ккал.
Етапи приготування рулету:
- Першочергово потрібно зайнятися підготовкою начинки для рулету. Для цього з лука потрібно прибрати лушпиння, промити його, а потім нарізати у формі кубиків невеликого розміру. Викласти на заздалегідь розігріту з маслом сковороду і залишити обсмажуватися;
- Гриби добре почистити, помити, а потім також нарізати у формі маленьких кубиків. Надіслати до напівготового луку в сковороду, додати поварену сіль і продовжувати процес смаження до повної готовності печериць;
- Філе, застосувавши гострий ніж, нарізати на поздовжні смуги. Присипати меленим перцем і кухонною сіллю, а потім обсмажити в окремій сковороді, обробленої рослинним маслом. Обсмажувати на вогні максимальної інтенсивності протягом 4 хвилин. Так м'ясо збереже свою соковитість;
- Помідори помити, обсушити, а потім нарізати на тоненькі шари;
- Тепер необхідно зайнятися підготовкою соусу. Для цього часник потрібно очистити, помити і подрібнити за допомогою гострого ножа. Зелений лук також необхідно промити і просушити, і також подрібнити гострим ножем;
- Додати підготовлені цибулю і часник до майонезу. Ретельно все перемішати;
- Один пласт розстелити на рівній поверхні і змастити його верхню частину підготовленим соусом;
- Потім викласти цибулю з грибами, рівномірно розподіляючи по змащеного лавашу, а потім покласти шар помідорів;
- Обережно і щільно загорнути пласт в рулет і викласти на сковороду і підсмажити обидві сторони до появи золотистої скоринки. Ту ж саму процедуру необхідно виконати і з другим пластом лаваша.
Рулет з лаваша з начинкою
Для приготування цієї цікавої закуски потрібен певний список складових, а саме:
- лаваш (листовий, тонкий) – 3 аркуша;
- гриби (найбільш підійдуть свіжі шампіньйони) – 200 грам;
- яйця курячі – 3 штуки;
- майонез (легкий) – 300 грам;
- зелена цибуля (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
- кріп (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
- сир твердих сортів – 200 грам;
- плавлений сир – 2 упаковки;
- крабові палички – 200 грам.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 204,3 ккал.
Як приготувати рулет:
- Від печериць відокремити капелюшки, зняти з них верхню плівку, що добре промити і відварити у воді, попередньо трохи підсоленій, до готовності. Потім вилити в друшляк і залишити до повного стікання зайвої рідини. Після цього дрібно нарізати гриби і викласти на розігріту з маслом сковороду. Обсмажувати, поки не утвориться кірка золотистого кольору. В процесі печериці необхідно знову посолити;
- Перший лаваш розкласти на рівній поверхні і змастити великою кількістю майонезу;
- Яйця відварити у воді, очистити від шкаралупи, а потім подрібнити, застосувавши крупну тертку. Присипати ними лаваш з майонезом;
- Твердий сир подрібнити з допомогою терки великого розміру і присипати їм другий, попередньо розкладений на столі, лист лаваша;
- Поверх сиру необхідно викласти обсмажені на сковороді гриби;
- Плавлений сир необхідно на кілька хвилин залишити в морозильній камері. Після дістати і натерти його на крупній тертці. Посипати підготовлений сирок поверх грибів;
- Поверх плавленого сиру необхідно зробити легку сітку з майонезу;
- Третій лаваш потрібно присипати попередньо подрібненими крабовими паличками. Поверх них потрібно також зробити майонезну сітку;
- Зелену цибулю і кріп потрібно подрібнити гострим ножем і присипати їй всі три листа лаваша;
- Перший лист з яйцями і майонезом необхідно акуратно згорнути в дуже щільний рулет. Потім отриманий рулет потрібно покласти на край другого лаваша і також зробити щільний рулет;
- Ті ж самі дії треба виконати і з останнім листом;
- Для того щоб рулет добре просочився необхідно помістити його в холодильну камеру на кілька годин.
Як приготувати смачні рулетики з курячого філе в беконі читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт маринаду для коропа на мангалі.
Як приготувати куряче філе в сметані — м'ясо вийде ще більш соковитим, якщо ви прислухаєтеся до наших порад.
Закуска з огірками і грибами з листовому лаваші
Для втілення в життя цього рецепту потрібно мангал. Закуска виходить теплою і по-справжньому апетитною. Для цього потрібні наступні продукти:
- лаваш – 1 аркуш;
- плавлений сирок – 4 шматочка;
- маринований огірок – 1 штука;
- бекон – 5 шматків;
- свіжі печериці – 2 штуки середніх розмірів;
- гірчиця – 1 чайна ложка;
- свіжий зелений лук – 1 невеликий пучок;
- кетчуп – 1 столова ложка;
- часник – 1 зубок;
- кухонна сіль та інші спеції на особистий розсуд.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 287,6 ккал.
Як підготувати блюдо на мангалі:
- Зелену цибулю і часник подрібнити, застосувавши для цього гостро заточений ніж;
- Гриби нарізати на тоненькі пластини;
- Маринований огірок подрібнити на дрібні кубики;
- На мангалі необхідно трохи підрум'янити пластини грибів і шматки бекону з обох сторін;
- Обсмажені гриби і бекон необхідно нарізати на дрібні шматочки після остигання;
- Лист лаваша необхідно розкласти на рівній поверхні, розділити на дві частини і викласти на кожну частину плавлений сир — по дві скибочки;
- Також в обох частинах необхідно розподілити гриби і бекон;
- Присипати зверху подрібненим часником, полити кетчупом, а також присипати невеликою кількістю спецій і солі;
- Поверх кетчупу викласти мариновані огірки і присипати шаром подрібненого зеленого лука;
- Від начинки необхідно зробити відступ і змастити лист гірчицею;
- Загорнути лаваш з начинкою в рулет і обсмажити з обох сторін на мангалі.
Запечений лаваш з сиром печерицями
Лаваш з грибною начинкою, приготований в духовці – це смачне і ситне блюдо, яке кожному члену сім'ї доведеться по душі. Для того щоб його приготувати, потрібно:
- лаваш (тонкий) – 1 аркуш;
- сир твердих сортів – 50 грам;
- печериці (свіжі) – 100 грам;
- петрушка, обов'язково свіжа – 1 маленький пучок;
- 1 яйце (куряче);
- рафінована рослинна олія – 1 чайна ложка.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність – 334 ккал.
Роботи по підготовці лаваша в духовці:
- Гриби потрібно очистити, промити, а потім нарізати на тонкі пластини;
- Викласти печериці в сковороду, оброблену рослинним маслом і обсмажувати до готового стану;
- Готові гриби необхідно присипати невеликою кількістю кухонної солі і меленого перцю, а після залишити охолоджуватися;
- Остиглі печериці потрібно подрібнити гострим ножем;
- Твердий сир також варто подрібнити, використовуючи для цього тертку великого розміру;
- Свіжу петрушку потрібно вимити, добре просушити, а потім також ретельно подрібнити;
- Змішати в загальній ємності сир, обсмажені гриби і петрушку, а потім викласти на розкладений лаваш;
- Згорнути аркуш в тугий рулет і помістити на деко;
- Поверхню лаваша потрібно змастити попередньо збитим курячим яйцем;
- Випікати до появи рум'яної скоринки при 180 ° С протягом 15 хвилин.
Грибний пиріг з яйцем і зеленою цибулею
Для приготування грибного пирога потрібно:
- сметана 15%-ной жирності – 100 мл;
- очищена вода – 50 мл;
- кухонна сіль – кількість визначається на смак;
- лаваш – 1 тонкий лист;
- курячі яйця – 3 штуки;
- свіжі гриби, печериці – 450 грам;
- бринза – 150 грам;
- свіжий зелений лук – 1 пучок невеликих розмірів;
- картопля – 1 штука середніх розмірів;
- кетчуп – 2 столових ложки;
- рафінована рослинна олія – 3 столових ложки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 303 ккал.
Поетапне приготування страви:
- Гриби ретельно почистити, помити, а потім добре просушити;
- Нарізати гриби як можна дрібніше;
- Викласти на сковороду, оброблену рослинним маслом, підготовлені шампіньйони і смажити, поки вся рідина не випарується;
- Підготовлений пучок зеленого цибулі, почистити, промити, висушити, а потім подрібнити;
- Бринзу, використовуючи гострий ніж, подрібнити на кубики невеликого розміру;
- З'єднати в загальній ємності гриби, цибулю і бринзу;
- Картоплю відварити до готовності, а потім розтовкти звичайною виделкою і додати в ємність з напівготової начинкою;
- Також туди необхідно додати кетчуп;
- Розкласти на столі лаваш і нанести на нього підготовлену начинку рівномірним шаром;
- Згорнути лаваш в довгий і щільний рулет;
- Відповідний деко змастити олією і викласти в неї у формі равлика підготовлений рулет з лаваша;
- Тепер потрібно заливка. Для цього в ємності змішуються курячі яйця, очищена вода і сметана. Також в заправку варто додати трохи спецій та солі;
- Рівномірно вилити соус до рулету з лаваша;
- Випікати в духовці при температурі 180С протягом 25 хвилин.
Страви з лаваша з грибами можна подати як до святкового столу, так і до тихого сімейного вечері. Таке блюдо не може не сподобатися, оскільки навіть, незважаючи на простоту в приготуванні, воно володіє приємним смаком, ароматом і ситністю.