Як приготувати низькокалорійну закуску з сиру з огірком і зеленню
Якщо вам хочеться легкої закуски, пропонуємо вам спробувати одну з самих простих – на основі сиру. Огірки і зелень зроблять її свіжою, сяючою і максимально смачною!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 2 шматочка |
сир - | 250 г |
кріп - | 30 г |
натуральний йогурт - | 50 г |
огірок - | 1 шт. |
шпинат - | 30 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 101 Ккал |
Як приготувати:
- Сир висипати у велику сито і розмістити над мискою.
- Протерти за допомогою ложки або лопатки, щоб отримати однорідну, розсипчасту масу. Можна також подрібнити його блендером або пропустити через м'ясорубку, щоб отримати максимально кремову консистенцію.
- Вмішати до нього йогурт.
- Огірок вимити і за бажанням очистити, натерти на дрібній тертці.
- Часник почистити, зрізати сухі хвостики.
- Далі часточки пропустити через тисняву.
- Шпинат і кріп помити, дрібно порубати гострим ножем.
- Додати кріп, часник, огірок і шпинат сир.
- Посолити масу і добре перемішати.
Сир з огірком і зеленню для схуднення
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солодкий перець | 0,1 кг |
огірок | 150 г |
петрушка | 30 г |
0-2% сир | 0,2 кг |
суміш перців | 5 г |
часник | 2 шматочка |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 82 калорії.
Як приготувати:
- Огірок обполоснути і, якщо потрібно, почистити, обов'язково зрізати кінці.
- Натерти плід на крупній тертці, викласти в сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Солодкий перець вимити і очистити від внутрішніх насіння, перетинок.
- М'яку частину овоча нарізати тонкою і короткої соломкою.
- Часник пропустити через тисняву.
- Сир протерти через сито або подрібнити блендером, щоб отримати справжній крем.
- Додати до нього суміш перців, часник і з'єднати.
- Дати масі настоятися близько 15-20 хвилин в холодильнику. Для цього ємність краще затягнути плівкою, щоб вона не ввібрала в себе інші запахи.
- Петрушку вимити, подрібнити теж з допомогою гострого ножа.
- Змішати з огірком і солодким перцем.
- Далі з'єднати овочеву масу з тією, що в холодильнику — і готово.
Закуска в лаваші
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 40 мл |
сир | 0,3 кг |
зелена цибуля | 50 г |
лаваш | 2 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
часник | 1 шматочок |
петрушка | 20 г |
сіль | за смаком |
Скільки по часу – 25 хвилин.
Яка калорійність – 180 калорій.
Як приготувати:
- Сир протерти через сито або перетворити в крем з допомогою блендера.
- Змішати його зі сметаною, додати сіль і чорний перець.
- Петрушку і зелену цибулю помити і дрібно порубати кухонною сокиркою.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Додати часник і цибулю з петрушкою до сиру.
- Все це ретельно перемішати, щоб маса стала максимально однорідною і всі інгредієнти об'єдналися між собою.
- Лаваші розвернути і розкласти начинку по двом центрам.
- Розподілити ножем, лопаткою, шпателем або тієї ж ложкою.
- Звернути в рулети, а їх — у фольгу.
- Відправити в холодильник на кілька годин.
- Коли час пройде, можна подавати до столу.
Як приготувати смачний і швидкий паштет з печінки тріски?
Думаєте, що приготувати на вечерю? Спробуйте рецепт лазаньї зі шпинатом і сьомгою.
Спробуйте приготувати смачний і незвичайний салат з соєвого м'яса по-корейськи.
Рецепт смачного сирного салату
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 25 мл |
огірки | 3 шт. |
сіль | за смаком |
кріп | 10 г |
сир | 80 г |
петрушка | 10 г |
цибуля | 1 головка |
Скільки по часу – 10 хвилин.
Яка калорійність – 48 калорій.
Як приготувати:
- Огірки ретельно вимити проточною водою, позбавити їх кінців.
- Плоди потрібно очистити в тому випадку, якщо їх шкірка гірчить.
- Далі нарізати тонкими кільцями. Можна з допомогою спеціальної терки.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати тонкими кільцями або півкільцями за бажанням.
- Кріп і петрушку вимити, дрібно порубати гострим ножем.
- З'єднати огірки, цибуля, сир, петрушку і кріп. За смаком посолити компоненти.
- Додати сметану, перемішати і подавати до столу.
Як приготувати салат з сиру з огірком, дивіться у відео-рецепті:
Варіант з солоним огірком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кефір | 20 мл |
солоний огірок | 50 г |
сир | 0,1 кг |
кріп | 20 г |
Скільки по часу – 15 хвилин.
Яка калорійність – 97 калорій.
Як приготувати:
- Кріп вимити проточною водою, дрібно порубати його кухонною сокиркою.
- Огірок нарізати слайсами, потім дрібними кубиками.
- Сир протерти через сито або довести до гладкості з допомогою блендера.
- Змішати його з кефіром, огірками та кропом. За бажанням додати спеції за смаком.
Як запекти рулет в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солодкий перець | 1 шт. |
кріп | 10 г |
вершковий сир | 50 г |
сіль | за смаком |
вершкове масло | 5 г |
часник | 1 шматочок |
тонкий лаваш | 1 шт. |
жовток | 1 шт. |
сир | 0,2 кг |
насіння кунжуту | 5 г |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 200 калорій.
Як приготувати:
- Лист лаваша розкрити, змастити його вершковим сиром з допомогою лопатки або ножа.
- Сир протерти через сито або за допомогою заглибного блендера збити до стану крему.
- Часник почистити, пропустити через тисняву.
- Кріп вимити і покришити кухонною сокиркою.
- З'єднати його з сиром так, щоб зелень рівномірно розподілилася.
- Додати часник, перемішати.
- Спробувати те, що вийшло, якщо потрібно, додати солі.
- Отриману масу покласти на лаваш і рівномірно розподілити її.
- Солодкий перець вимити, очистити його зсередини, м'якоть нарізати соломкою.
- Згорнути лаваш в щільний рулет.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти в неї рулет, але обов'язково швом вниз.
- Жовток розбити пензликом змастити лаваш з усіх боків.
- Присипати кунжутом і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин при 190 градусах.
Тонкощі приготування
Ще один варіант – блендер. Саме він перетворить сир в легкий і пишний крем.
Якщо вам хочеться незвичайної закуски, можна додати в неї куркуму, солодку паприку або шпинат. Але шпинат краще взяти подрібнений і вже заморожений. Його потрібно попередньо розморозити і дати стекти, тільки потім додавати. Усі ці компоненти додадуть вашій закуски пікантний смак і дуже оригінальний зовнішній вигляд.
Рецепт приготування сиру з огірком і зеленню дивіться на відео нижче:
Таку закуску можна подавати до столу не тільки на обід або сніданок, але і на вечерю. Вона неймовірно легка, але при цьому насичена, ситна і малокалорійна. Ідеально ж!