02 май 2019 1 541

Як приготувати низькокалорійну закуску з сиру з огірком і зеленню

Якщо вам хочеться легкої закуски, пропонуємо вам спробувати одну з самих простих – на основі сиру. Огірки і зелень зроблять її свіжою, сяючою і максимально смачною!

Сир з огірком і зеленню - відмінна помазанка на хліб
Інгредієнти Кількість
часник - 2 шматочка
сир - 250 г
кріп - 30 г
натуральний йогурт - 50 г
огірок - 1 шт.
шпинат - 30 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 101 Ккал

Як приготувати:

  1. Сир висипати у велику сито і розмістити над мискою.
  2. Протерти за допомогою ложки або лопатки, щоб отримати однорідну, розсипчасту масу. Можна також подрібнити його блендером або пропустити через м'ясорубку, щоб отримати максимально кремову консистенцію.
  3. Вмішати до нього йогурт.
  4. Огірок вимити і за бажанням очистити, натерти на дрібній тертці.
  5. Часник почистити, зрізати сухі хвостики.
  6. Далі часточки пропустити через тисняву.
  7. Шпинат і кріп помити, дрібно порубати гострим ножем.
  8. Додати кріп, часник, огірок і шпинат сир.
  9. Посолити масу і добре перемішати.

Сир з огірком і зеленню для схуднення

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкий перець 0,1 кг
огірок 150 г
петрушка 30 г
0-2% сир 0,2 кг
суміш перців 5 г
часник 2 шматочка

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 82 калорії.

Як приготувати:

  1. Огірок обполоснути і, якщо потрібно, почистити, обов'язково зрізати кінці.
  2. Натерти плід на крупній тертці, викласти в сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  3. Солодкий перець вимити і очистити від внутрішніх насіння, перетинок.
  4. М'яку частину овоча нарізати тонкою і короткої соломкою.
  5. Часник пропустити через тисняву.
  6. Сир протерти через сито або подрібнити блендером, щоб отримати справжній крем.
  7. Додати до нього суміш перців, часник і з'єднати.
  8. Дати масі настоятися близько 15-20 хвилин в холодильнику. Для цього ємність краще затягнути плівкою, щоб вона не ввібрала в себе інші запахи.
  9. Петрушку вимити, подрібнити теж з допомогою гострого ножа.
  10. Змішати з огірком і солодким перцем.
  11. Далі з'єднати овочеву масу з тією, що в холодильнику — і готово.

Закуска в лаваші

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 40 мл
сир 0,3 кг
зелена цибуля 50 г
лаваш 2 шт.
чорний перець мелений за смаком
часник 1 шматочок
петрушка 20 г
сіль за смаком

Скільки по часу – 25 хвилин.

Яка калорійність – 180 калорій.

Як приготувати:

  1. Сир протерти через сито або перетворити в крем з допомогою блендера.
  2. Змішати його зі сметаною, додати сіль і чорний перець.
  3. Петрушку і зелену цибулю помити і дрібно порубати кухонною сокиркою.
  4. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  5. Додати часник і цибулю з петрушкою до сиру.
  6. Все це ретельно перемішати, щоб маса стала максимально однорідною і всі інгредієнти об'єдналися між собою.
  7. Лаваші розвернути і розкласти начинку по двом центрам.
  8. Розподілити ножем, лопаткою, шпателем або тієї ж ложкою.
  9. Звернути в рулети, а їх — у фольгу.
  10. Відправити в холодильник на кілька годин.
  11. Коли час пройде, можна подавати до столу.

Як приготувати смачний і швидкий паштет з печінки тріски?

Думаєте, що приготувати на вечерю? Спробуйте рецепт лазаньї зі шпинатом і сьомгою.

Спробуйте приготувати смачний і незвичайний салат з соєвого м'яса по-корейськи.

Рецепт смачного сирного салату

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 25 мл
огірки 3 шт.
сіль за смаком
кріп 10 г
сир 80 г
петрушка 10 г
цибуля 1 головка

Скільки по часу – 10 хвилин.

Яка калорійність – 48 калорій.

Як приготувати:

  1. Огірки ретельно вимити проточною водою, позбавити їх кінців.
  2. Плоди потрібно очистити в тому випадку, якщо їх шкірка гірчить.
  3. Далі нарізати тонкими кільцями. Можна з допомогою спеціальної терки.
  4. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати тонкими кільцями або півкільцями за бажанням.
  5. Кріп і петрушку вимити, дрібно порубати гострим ножем.
  6. З'єднати огірки, цибуля, сир, петрушку і кріп. За смаком посолити компоненти.
  7. Додати сметану, перемішати і подавати до столу.

Як приготувати салат з сиру з огірком, дивіться у відео-рецепті:

Варіант з солоним огірком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кефір 20 мл
солоний огірок 50 г
сир 0,1 кг
кріп 20 г

Скільки по часу – 15 хвилин.

Яка калорійність – 97 калорій.

Як приготувати:

  1. Кріп вимити проточною водою, дрібно порубати його кухонною сокиркою.
  2. Огірок нарізати слайсами, потім дрібними кубиками.
  3. Сир протерти через сито або довести до гладкості з допомогою блендера.
  4. Змішати його з кефіром, огірками та кропом. За бажанням додати спеції за смаком.

Як запекти рулет в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкий перець 1 шт.
кріп 10 г
вершковий сир 50 г
сіль за смаком
вершкове масло 5 г
часник 1 шматочок
тонкий лаваш 1 шт.
жовток 1 шт.
сир 0,2 кг
насіння кунжуту 5 г

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 200 калорій.

Як приготувати:

  1. Лист лаваша розкрити, змастити його вершковим сиром з допомогою лопатки або ножа.
  2. Сир протерти через сито або за допомогою заглибного блендера збити до стану крему.
  3. Часник почистити, пропустити через тисняву.
  4. Кріп вимити і покришити кухонною сокиркою.
  5. З'єднати його з сиром так, щоб зелень рівномірно розподілилася.
  6. Додати часник, перемішати.
  7. Спробувати те, що вийшло, якщо потрібно, додати солі.
  8. Отриману масу покласти на лаваш і рівномірно розподілити її.
  9. Солодкий перець вимити, очистити його зсередини, м'якоть нарізати соломкою.
  10. Згорнути лаваш в щільний рулет.
  11. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти в неї рулет, але обов'язково швом вниз.
  12. Жовток розбити пензликом змастити лаваш з усіх боків.
  13. Присипати кунжутом і прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин при 190 градусах.

Тонкощі приготування

Щоб сир в закусці вийшов максимально ніжним і смачним, його потрібно протерти через сито. Замість сита можна використовувати м'ясорубку, але її потім важко мити.

Ще один варіант – блендер. Саме він перетворить сир в легкий і пишний крем.

Якщо вам хочеться незвичайної закуски, можна додати в неї куркуму, солодку паприку або шпинат. Але шпинат краще взяти подрібнений і вже заморожений. Його потрібно попередньо розморозити і дати стекти, тільки потім додавати. Усі ці компоненти додадуть вашій закуски пікантний смак і дуже оригінальний зовнішній вигляд.

Рецепт приготування сиру з огірком і зеленню дивіться на відео нижче:

Таку закуску можна подавати до столу не тільки на обід або сніданок, але і на вечерю. Вона неймовірно легка, але при цьому насичена, ситна і малокалорійна. Ідеально ж!

Що ще почитати: