07 март 2019 1 306

Покрокові рецепти пирогів з апельсинами в мультиварці

Найчастіше пироги готуються з додаванням яблук, бананів, ягід, але ніяк не цитрусів. Максимум – цедра і сік лимона. Але сьогодні ми підготували для вас дещо особливе, вам сподобається.

Пиріг з апельсинами в мультиварці
Інгредієнти Кількість
борошно - 200 г
цукор - 0,1 кг
розпушувач - 5 г
апельсини - 2 шт.
ванілін - 2 г
яйця - 2 шт.
вершкове масло - 40 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 232 Ккал

Як приготувати:

  1. Апельсини вимити проточною водою, очистити їх від цедри з допомогою гострого ножа. Після цього скоринку дрібно нарізати або помістити в блендер. Також можна зняти цедру спеціальною теркою.
  2. Масло вершкове покласти в сотейник і прибрати на плиту.
  3. Включити слабкий вогонь і дати інгредієнту повністю розійтися.
  4. Потім зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.
  5. Поки масло охолоджується, цитруси розрізати на половинки.
  6. Видавити з кожної з них сік, прибрати насіння, якщо попалися.
  7. Яйця розбити в миску, додати до них цукор.
  8. За допомогою віночка або міксера збити компоненти в легку масу.
  9. Потім влити туди остигле масло і перемішати до однорідності.
  10. Борошно змішати з ваніліном і розпушувачем.
  11. Додати в яйця частинами, але кожен раз з допомогою сита.
  12. Після кожного разу збивати віночком, щоб не з'явилися сухі грудки.
  13. В кінці додати сік цитрусових і цедру.
  14. Чашу мультиварки змастити маслом і вилити в неї тісто.
  15. Готувати близько години в режимі випічки.

Простий рецепт морквяно-апельсинового пирога

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 0,1 л
цукор 150 г
сіль 10 г
морква 1 шт.
сода 3 р
цедра апельсина 15 г
яйця 3 шт.
яблучний оцет 5 мл
борошно 250 г
сік лимона 15 мл

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 315.

Як приготувати:

  1. У першу чергу потрібно розбити сирі яйця в глибоку миску.
  2. Додати сіль і збити в пишну масу, легку піну.
  3. Коли почне з'являтися піна на поверхні, частинами ввести цукор, не перестаючи збивати.
  4. У результаті маса повинна стати легкою і майже білою. На це піде близько п'яти хвилин.
  5. Морква вимити проточною водою, очистити і натерти на тертці.
  6. Додати в тісто і добре перемішати, щоб компонент рівномірно розподілився.
  7. Всипати і цедру цитруса, і соду з оцтом і соком лимона.
  8. Налити олію і ще раз добре все з'єднати.
  9. Частинами додати борошно, щоразу доводячи тісто до однорідності.
  10. Вилити його в чашу мультиварки і готувати пиріг одну годину в режимі випічки.

Апельсиново-горіхова випічка

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
рослинна олія 0,1 л
цукор 180 г
волоські горіхи 70 г
борошно 250 г
апельсин 2 шт.
розпушувач 10 г

Часу: 1 ч.

Калорій: 302.

Як приготувати:

  1. Апельсини вимити, зняти з них теркою цедру і видавити весь сік.
  2. У миску розбити яйця, додати до них сік цитруса і рослинне масло.
  3. Все це добре перемішати.
  4. У сусідній мисці з'єднати борошно і розпушувач.
  5. Пропустити компоненти через сито, всипати цукор, цедру.
  6. Горішки викласти на суху сковороду, прибрати на плиту.
  7. Прогріти до рум'яності і яскравого аромату.
  8. Висипати на дошку, щоб остудити.
  9. Потім дрібно порубати і додати до борошна.
  10. Суху масу ретельно перемішати і з'єднати з рідкою.
  11. Вилити тісто в чашу мультиварки, готувати пиріг 45 хвилин в режимі випічки.

Шарлотка з апельсинами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 400 г
апельсини 3 шт.
вершкове масло 20 г
яйця 5 шт.
ванілін 2 г
цукор 0,4 кг

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 247.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску і з'єднати з цукром.
  2. Збити ручним міксером у пишну, легку піну.
  3. Частинами ввести муку і ванілін, щоразу вимішуючи масу, щоб не з'явилися грудочки.
  4. Апельсини почистити, нарізати кубиками і додати в тісто.
  5. Перемішати акуратно, щоб цитруси не потекли.
  6. Чашу змастити маслом і вилити тісто, розподілити його.
  7. Готувати одну годину в режимі випічки.

Перевертиш з апельсинами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 0,2 л
рослинна олія 40 мл
молоко 230 мл
сода 2 дрібку
апельсин 1 шт.
яйце 1 шт.
розпушувач 5 г
борошно 0,4 кг
кориця 5 г
цукор 150 г

Часу: 1 год 30 хв.

Калорій: 211.

Як приготувати:

  1. Молоко підігріти і налити його в миску.
  2. Яйце розділити на білок і жовток.
  3. Додати в молоко жовток і половину цукру.
  4. Отримані компоненти збити міксером до однорідності.
  5. Коли вийде пишна, однорідна маса, додати частинами просіяне борошно.
  6. Всипати розпушувач і вимісити гладке тісто без грудочок.
  7. Додати корицю і соду з оцтом, перемішати.
  8. Білок збити до твердих піків, додати його в тісто.
  9. Акуратно вмішати лопаткою, щоб не пошкодити ніжну структуру.
  10. Налити олію, перемішати ще раз.
  11. Апельсин вимити і нарізати кільцями.
  12. У сотейник налити воду і додати залишки цукру, перемішати.
  13. Прибрати на плиту і дати закипіти, проварити кілька хвилин.
  14. Викласти кільця цитрусів, готувати хвилин десять.
  15. Далі кільця викласти на дно чаші мультиварки.
  16. Вилити зверху тісто і готувати пиріг 40-45 хвилин в режимі випічки.
  17. Через тридцять хвилин після початку запікання полити пиріг сиропом з сотейника.

Як здивувати гостей? Приготуйте сирний торт-суфле з вишнею!

Смачні калачі на сметані в духовці до чаю.

Відмінний рецепт торта з лимонним кремом і меренгою.

Рецепт приготування з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 200 г
яблука 2 шт.
борошно 0,2 кг
апельсин 1 шт.
яйця 5 шт.
ванільний цукор 10 г

Часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 184.

Як приготувати:

  1. Плід вимити проточною водою, зняти з нього цедру спеціальною теркою.
  2. Сам плід почистити і нарізати невеликими скибочками.
  3. Яблука помити, за бажанням очистити і порізати кубиками.
  4. Змішати з цитрусом і з'єднати з ванільним цукром.
  5. Яйця розбити в миску, з допомогою віночка довести їх до пишної піни.
  6. Всипати цукор і збити ще раз в легку масу.
  7. Частинами ввести муку, щоразу вимішуючи масу до однорідності.
  8. Додати в тісто яблука з цитрусами або одягають, перемішати.
  9. Отриману масу вилити в чашу мультиварки.
  10. Запікати в режимі випічки 40-60 хвилин до готовності.

Варіант апельсинової випічки з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 2 дрібку
борошно 210 г
апельсини 4 шт.
сир 250 г
яйце 1 шт.
вершкове масло 0,1 кг
цукор 100 г

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 205.

Як приготувати:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістати і розкрити, щоб воно нагрілося і стало м'яким.
  2. Порізати його кубиками і покласти в миску.
  3. Додати борошно, пропущену через сито, і соду.
  4. Перемішати всі лопаткою або збити віночком до отримання однорідної крихти.
  5. У сусідній ємності подрібнити сир заглибним блендером до стану крему. Його також можна пропустити через сито, щоб став розсипчастим, або обробити м'ясорубкою.
  6. Змішати його з цукром і сирими яйцями з допомогою лопатки.
  7. Апельсини очистити від шкірки.
  8. Далі філірувати плоди, вирізаючи часточки з перетинок гострим ножем.
  9. Чашу мультиварки змастити маслом, висипати зверху половину крихт.
  10. Рівномірно розподілити і вилити зверху сирну масу.
  11. Покрити залишками крихт і укласти шар часточок цитрусових.
  12. Накрити кришкою і готувати пиріг 35-40 хвилин в режимі випічки.

Як приготувати пиріг з апельсинами і сиром, дивіться на відео нижче:

Як приготувати з цитрусами або одягають і бананами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ванільний цукор 30 г
цукор 250 г
банани 2 шт.
яйця 4 шт.
апельсин 1 шт.
борошно 250 г

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 233.

Як приготувати:

  1. Апельсин вимити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
  2. Банани позбавити від шкірки і нарізати кільцями.
  3. Яйця розбити в ємність, їх віночком збити в пишну піну.
  4. Всипати цукор звичайний і ванільний, збивати ще протягом п'яти хвилин.
  5. Ввести частинами борошно і вимісити тісто ложкою або лопаткою.
  6. Чашу мультиварки змастити маслом і вилити тісто.
  7. Зверху розкласти шматочки цитруса і бананів.
  8. В режимі випічки пиріг готувати 50 хвилин.

Смачний цитрусовий кекс з шоколадом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розпушувач 10 г
вершкове масло 0,1 кг
яйця 2 шт.
апельсиновий сік 170 мл
борошно 250 г
цукор для просочення 20 г
сметана 100 мл
шоколад 70 г
цукор 150 г
цедра з 2 плодів
сіль 1 пучку

Часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 295.

Як приготувати:

  1. Шоколад дрібно порубати гострим ножем. Але щоб цього не робити, можна використовувати готові шоколадні краплі.
  2. Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб стало м'яким і податливим.
  3. Додати до нього цукор і сіль, збити до пишноти.
  4. По одному додавати яйця, щоразу доводячи масу до однорідності.
  5. Далі ввести сметану, цедру апельсина.
  6. Борошно змішати з розпушувачем і додати в тісто, не перестаючи збивати.
  7. Влити сік апельсина (70 мл), з'єднати всі компоненти.
  8. Викласти скибочки шоколаду і все перемішати лопаткою, щоб рівномірно розподілити їх.
  9. Чашу змастити маслом і вилити в неї тісто, розрівняти його.
  10. Запікати в режимі випічки одну годину.
  11. За цей час приготувати просочення, змішавши в сотейнику залишки цитрусового соку і цукор.
  12. Коли почне трохи гуснути, зняти з вогню.
  13. Готовий пиріг проколоти зубочисткою і залити сиропом.
  14. Дати настоятися ніч при відкритій кришці.

Корисні поради

Якщо ви переживаєте, що тісто прилипне до чаші, його потрібно змастити маслом і тільки тоді виливати тісто. Можна присипати масло борошном, манною крупою, крохмалем, пудрою.

Для оригінальності можна використовувати кокосову стружку, какао. В чашу не можна викладати пергаментний папір.

В тісто на смак можна додавати різні компоненти, щоб пиріг вийшов дійсно незабутнім. Нехай це буде мак, кільця бразильського горіха, кардамон, бананові чіпси, кубики кокоса, насіння свіжого стручка ванілі та ін.

Як приготувати апельсиновий пиріг в мультиварці, дивіться у відео-рецепті:

Апельсиновий пиріг – це не тільки незвично, але смачно. Це як раз той випадок, коли «в міру солодко». Він буде смачним при подачі з ванільним морозивом або соусом. Це новинка у вашому раціоні, в яку ви не зможете не закохатися.

Що ще почитати: