20 июнь 2019 1 814

Як приготувати лазанью зі шпинатом

Якщо ви ніколи не пробували лазанью, то ось прямо зараз ви просто зобов'язані взятися за готування. Це неймовірно яскраве блюдо, смачне і таке незабутнє! У нього неможливо не закохатися.

Лазанья зі шпинатом
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 30 г
козячий сир - 250 г
борошно - 10 г
листи лазаньї - 8 шт.
сіль - за смаком
рослинна олія - 10 мл
шпинат - 0,5 кг
молоко - 30 мл
чорний перець мелений - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 Ккал

Як приготувати:

  1. Шпинат ретельно помити, обсушити й подрібнити.
  2. У сковороду налити трохи олії, викласти шпинат і обсмажити до готовності.
  3. У сотейник покласти вершкове масло і прибрати на плиту.
  4. Включити слабкий вогонь і дати йому розійтися.
  5. Всипати борошно і, помішуючи, довести масу до однорідності.
  6. Далі влити молоко, не перестаючи заважати, щоб борошно не схопилася грудочками.
  7. Додати сіль і перець за смаком, варити до густоти.
  8. Потім зняти з вогню і остудити.
  9. Листи лазаньї викласти на дно форми, зверху — шар шпинату.
  10. Сир нарізати кільцями і викласти, але не весь.
  11. Полити готовим соусом і накрити листами тесту.
  12. Шари повторювати до тих пір, поки є інгредієнти. Закінчити соусом.
  13. Прибрати в духовку і запікати півгодини при 180 градусах.

Рецепт лазаньї зі шпинатом і рікоттою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
рікотта 300 г
сіль за смаком
заморожений шпинат 0,4 кг
борошно 30 г
вершкове масло 30 г
лазанья 18 аркушів
пармезан 70 г
молоко 0,5 л
мускатний горіх 2 дрібку

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 166.

Як приготувати:

  1. Шпинат попередньо дістати з морозилки, висипати в миску.
  2. Дати йому трохи розтанути і перекласти в сковорідку. Тушкувати протягом п'яти хвилин.
  3. У сотейник покласти вершкове масло, розтопити його на маленькому вогні.
  4. Всипати борошно і перемішати компоненти до однорідності.
  5. Через одну-дві хвилини почати вливати молоко тонкою цівкою.
  6. Не перестаючи заважати, соус довести до однорідності, щоб не було грудок.
  7. Варити до густоти.
  8. В кінці додати сіль за смаком, чорний перець і мускатний горіх.
  9. Після цього зняти з вогню і дати охолонути.
  10. Остиглий шпинат з'єднати з рікоттою, посолити.
  11. Листи лазаньї викласти у форму для випічки, на деко або піднос з бортиками.
  12. Залити окропом і залишити на дві-три хвилини.
  13. Форму для випічки змастити невеликою кількістю олії.
  14. Викласти на дно шість листів тіста і змастити соусом бешамель.
  15. Розподілити по поверхні частина шпинатній маси і закрити листами.
  16. Шари повторити, закінчити обов'язково тестом, змастити соусом.
  17. Пармезан натерти, посипати їм ще сире блюдо.
  18. Прибрати в духовку і запікати тридцять хвилин при 200 градусах.

Лазанья зі шпинатом, сиром і кедровими горішками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
горгонзола 0,2 кг
листи лазаньї 12 шт.
борошно 50 г
пармезан 60 г
сіль за смаком
молоко 850 мл
листи лавра 1 шт.
мускатний горіх 3 дрібку
моцарелла 0,2 кг
вершкове масло 60 г
шпинат 0,6 кг
чорний перець мелений за смаком
рікотта 250 г
кедрові горіхи 70 г

Часу: 1 год 50 хв.

Калорій: 267.

Як приготувати:

  1. Пармезан натерти на тертці будь-якого розміру, моцарелу — на крупній.
  2. У каструлю з товстим дном покласти масло (50 г), розтопити його.
  3. Додати борошно, перемішати до однорідності.
  4. Далі повільно ввести муку і швидко вимісити, щоб вона не зібралася грудками.
  5. Доповнити майбутній соус сіллю, перцем, листом лавра і варити до густоти.
  6. В кінці зняти сотейник з вогню, додати в соус більшу частину пармезану (50 г), перемішати до повного розчинення і накрити кришкою.
  7. Шпинат вимити проточною водою, зрізати хвостики.
  8. У сотейник покласти залишки масла, всипати шпинат і посолити його.
  9. Прибрати на вогонь і тушкувати кілька хвилин, не забуваючи помішувати, до м'якості.
  10. Після цього перекласти масу на друшляк, дати стекти і охолонути.
  11. Готову зелень дрібно порубати гострим ножем.
  12. Помістити в миску, додати рікотта і 150 мл соусу бешамель.
  13. Приправити сіллю, чорним перцем і мускатним горіхом, перемішати.
  14. Горгонзолу натерти і додати до рікотті.
  15. Кедрові горіхи висипати на суху сковорідку, прибрати на плиту.
  16. При маленькому вогні обсмажувати близько хвилини, постійно помішуючи.
  17. У форму для випічки викласти чверть соусу бешамель, розмазати його.
  18. Далі — третина шпинатній маси, розподілити її рівномірно.
  19. Посипати все це горішками, накрити листами лазаньї.
  20. Повторити всі шари ще раз, але між шпинатом і горішками помістити частину моцарелли.
  21. В третій раз повторити шари, закінчити їх листами тесту, залишками бешамеля і моцарелою.
  22. Посипати лазанью пармезаном і прибрати в духовку на годину при 180 градусах.

Як приготувати страву з сьомгою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 200 г
вершковий сир 0,4 кг
моцарелла 100 г
лимон 1 шт.
яйця 2 шт.
листи лазаньї 10 шт.
сьомга 0,4 кг
рослинна олія 10 мл
каперси 20 г
борошно 0,2 кг
шпинат 200 г
пармезан 0,1 кг
біле вино 50 мл

Часу: 1 год 30 хв.

Калорій: 188.

Як приготувати:

  1. Борошно висипати на робочу поверхню або в миску, але обов'язково з допомогою сита.
  2. Вбити до неї яйця, все посолити і вимісити до отримання однорідного тіста.
  3. Скачати кулю, загорнути його в плівку, прибрати на тридцять хвилин.
  4. Після цього тісто розкачати і нарізати прямокутниками необхідного розміру.
  5. Заморожений шпинат попередньо дістати, щоб встиг розморозитися. Можна за день до приготування страви дістати його з морозильної камери і перекласти в холодильник, щоб размораживался поступово.
  6. Лимон вимити, зняти з нього цедру спеціальною теркою або звичайної дрібної.
  7. Цибулю почистити, помити проточною водою і дрібно порубати.
  8. Змішати з лимонною цедрою і всипати в сковороду.
  9. Влити олію і тушкувати цибулю до готовності (м'якості).
  10. Налити вино і готувати ще близько десяти хвилин.
  11. Вершковий сир з'єднати зі шпинатом до однорідної консистенції і кольору.
  12. Сиру рибу очистити від кісточок з допомогою пінцета.
  13. Нарізати її невеликими смужками або кубиками.
  14. Викласти в сковороду до цибулі разом з каперсами і перемішати.
  15. Форму для випічки змастити маслом, викласти пластинки тесту.
  16. На неї розподілити цибулю з рибою, потім сир зі шпинатом і зверху посолити.
  17. Повторити шари ще один раз, верх посипати тертою моцарелою.
  18. Випікати блюдо тридцять хвилин при 180 градусах.
  19. Потім дістати і посипати тертим пармезаном, остудити, нарізати і подавати.

Рецепт з печерицями і білим соусом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
печериці 0,2 кг
моцарелла 150 г
молоко 100 мл
заморожений шпинат 0,3 кг
рікотта 550 г
листи лазаньї 250 г
яйце 1 шт.
соус альфредо 800 г
морква 1 шт.

Часу: 2 ч.

Калорій: 193.

Як приготувати:

  1. Духова шафа відразу ж прогріти до 180 градусів.
  2. Моркву почистити, помити і натерти на тертці.
  3. З грибів зняти плівки з допомогою ножа, підрізати ніжки.
  4. Нарізати їх слайсами однакової товщини.
  5. Моцарелу натерти на тертці будь-якого розміру.
  6. Заморожений шпинат викласти в миску, помістити в мікрохвильову піч.
  7. Прогріти протягом п'яти хвилин, потім остудити.
  8. Коли зелень охолола, додати рікотта і перемішати.
  9. Яйце збити і вмішати його до сиру зі шпинатом.
  10. Молоко з'єднати з соусом альфредо.
  11. Трохи викласти на дно форми для випічки.
  12. Зверху помістити три сухих листків лазанья. Далі — половину шпинатній маси, моркви і грибів.
  13. Потім знову три аркуша тесту, трохи соусу, шпинат, морква, гриби.
  14. Знову листи лазаньї, залишки соусу і моцарелу.
  15. Прибрати в духовку, запікати годину при середній температурі.
  16. Вимкнути і дати постояти в духовій шафі ще чверть години.

Лазанья з макаронів з фаршем — покроковий рецепт приготування не залишить вас байдужими!

Як приготувати яловичі реберця в мультиварці?

Осетинський пиріг з капустою — дуже смачна випічка, приготуйте і не пошкодуєте!

Варіант лазаньї зі шпинатом, цукіні і картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
грейпфрут 1 шт.
часник 2 шматочка
солодкий перець 1 шт.
сир 100 г
шпинат 0,2 кг
масло оливи 30 мл
картопля 2 шт.
листя лазаньї 8 шт.
цукіні 1 шт.
сіль за смаком
чорний перець мелений за смаком
томати 3 шт.

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 88.

Як приготувати:

  1. Викласти листи лазаньї на піднос, залити їх окропом.
  2. Дати настоятися кілька хвилин.
  3. Цукіні вимити, очистити і натерти на тертці.
  4. Часник почистити, зрізати хвостики і пропустити їх через тисняву.
  5. У сковорідку налити масло, прогріти його і викласти часник з цукіні.
  6. Тушкувати, помішуючи, близько п'яти хвилин.
  7. Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками. Промити проточною водою від крохмалю.
  8. Далі знову залити водою і прибрати на плиту.
  9. Включити вогонь, дати закипіти і потім зняти піну.
  10. Відварити до м'якості, потім воду злити і перетворити картоплю в пюре.
  11. Сир натерти, шпинат розморозити і з'єднати обидва компоненти.
  12. Змішати з картопляним пюре до однорідності.
  13. Томати вимити, видалити плодоніжки і нарізати плоди кубиками.
  14. Викласти в блендер і подрібнити до стану однорідного пюре.
  15. Солодкий перець помити, вирізати нутрощі і нарізати м'якоть соломкою.
  16. Викласти в сотейник, згасити до м'якості на олії, приправити за смаком.
  17. Грейпфрут вимити, розрізати навпіл і видавити сік.
  18. З'єднати сік грейпфрута, перець і томати.
  19. Перекласти все три компонента в блендер, збити до однорідності.
  20. Деко змастити олією, викласти листи лазаньї.
  21. Розподілити зверху пюре з сиром і шпинатом. Далі цукіні з часником.
  22. Всі шари повторити. Закінчити обов'язково листами тесту.
  23. Залити все томатним соусом, розподілити його та накрити лазанью фольгою.
  24. Прибрати в духовку на чверть години при 180 градусах.
  25. Зняти фольгу і запікати ще п'ять хвилин.

Як смачно приготувати лазанью зі шпинатом, цукіні і картоплею, дивіться на відео нижче:

Італійське страву з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
тертий пармезан 100 г
часник 2 шматочка
листи лазаньї 12 шт.
яйця 3 шт.
соус бешамель 0,5 л
сир 500 г
сіль за смаком
заморожений шпинат 250 г
чорний перець мелений за смаком

Часу: 1 ч.

Калорій: 214.

Як приготувати:

  1. Часник почистити, подрібнити.
  2. З'єднати його зі шпинатом, сиром, яйцями і половиною пармезану.
  3. Додати спеції за смаком, перемішати.
  4. На дно форми вилити трохи бешамеля, розподілити його.
  5. Покласти три листи лазаньї, змастити начинкою.
  6. Повторювати шари до самого верху, закінчити листами лазаньї, соусом.
  7. Посипати все пармезаном і прибрати в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.

Секрети приготування

Найчастіше у форму для випічки викладаються абсолютно сирі, сухі листи лазаньї. Але якщо ви переживаєте, що тісто не встигне приготуватися, його можна попередньо відварити.

Також можна на пару хвилин замочити його в окропі, тоді воно буде напівсирим.

Щоб зробити блюдо ще цікавіше і яскравіше, додайте в нього гриби, морква, буряк, солодкий перець, томати. Деякі додають куряче філе цілком або фарш під томатним соусом. І не забудьте про різноманітність спецій!

Особливості приготування лазаньї зі шпинатом дивіться у відео-рецепті нижче:

Лазанья зі шпинатом – це не просто страва, це справжнє божевілля! Це диво родом з Італії здатне звести з розуму будь-якого, хто захоче його спробувати. Не будьте винятком, воно того варте!

Що ще почитати: