Як приготувати лазанью зі шпинатом
Якщо ви ніколи не пробували лазанью, то ось прямо зараз ви просто зобов'язані взятися за готування. Це неймовірно яскраве блюдо, смачне і таке незабутнє! У нього неможливо не закохатися.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкове масло - | 30 г |
козячий сир - | 250 г |
борошно - | 10 г |
листи лазаньї - | 8 шт. |
сіль - | за смаком |
рослинна олія - | 10 мл |
шпинат - | 0,5 кг |
молоко - | 30 мл |
чорний перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 Ккал |
Як приготувати:
- Шпинат ретельно помити, обсушити й подрібнити.
- У сковороду налити трохи олії, викласти шпинат і обсмажити до готовності.
- У сотейник покласти вершкове масло і прибрати на плиту.
- Включити слабкий вогонь і дати йому розійтися.
- Всипати борошно і, помішуючи, довести масу до однорідності.
- Далі влити молоко, не перестаючи заважати, щоб борошно не схопилася грудочками.
- Додати сіль і перець за смаком, варити до густоти.
- Потім зняти з вогню і остудити.
- Листи лазаньї викласти на дно форми, зверху — шар шпинату.
- Сир нарізати кільцями і викласти, але не весь.
- Полити готовим соусом і накрити листами тесту.
- Шари повторювати до тих пір, поки є інгредієнти. Закінчити соусом.
- Прибрати в духовку і запікати півгодини при 180 градусах.
Рецепт лазаньї зі шпинатом і рікоттою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
рікотта | 300 г |
сіль | за смаком |
заморожений шпинат | 0,4 кг |
борошно | 30 г |
вершкове масло | 30 г |
лазанья | 18 аркушів |
пармезан | 70 г |
молоко | 0,5 л |
мускатний горіх | 2 дрібку |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 166.
- Шпинат попередньо дістати з морозилки, висипати в миску.
- Дати йому трохи розтанути і перекласти в сковорідку. Тушкувати протягом п'яти хвилин.
- У сотейник покласти вершкове масло, розтопити його на маленькому вогні.
- Всипати борошно і перемішати компоненти до однорідності.
- Через одну-дві хвилини почати вливати молоко тонкою цівкою.
- Не перестаючи заважати, соус довести до однорідності, щоб не було грудок.
- Варити до густоти.
- В кінці додати сіль за смаком, чорний перець і мускатний горіх.
- Після цього зняти з вогню і дати охолонути.
- Остиглий шпинат з'єднати з рікоттою, посолити.
- Листи лазаньї викласти у форму для випічки, на деко або піднос з бортиками.
- Залити окропом і залишити на дві-три хвилини.
- Форму для випічки змастити невеликою кількістю олії.
- Викласти на дно шість листів тіста і змастити соусом бешамель.
- Розподілити по поверхні частина шпинатній маси і закрити листами.
- Шари повторити, закінчити обов'язково тестом, змастити соусом.
- Пармезан натерти, посипати їм ще сире блюдо.
- Прибрати в духовку і запікати тридцять хвилин при 200 градусах.
Лазанья зі шпинатом, сиром і кедровими горішками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
горгонзола | 0,2 кг |
листи лазаньї | 12 шт. |
борошно | 50 г |
пармезан | 60 г |
сіль | за смаком |
молоко | 850 мл |
листи лавра | 1 шт. |
мускатний горіх | 3 дрібку |
моцарелла | 0,2 кг |
вершкове масло | 60 г |
шпинат | 0,6 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
рікотта | 250 г |
кедрові горіхи | 70 г |
Часу: 1 год 50 хв.
Калорій: 267.
Як приготувати:
- Пармезан натерти на тертці будь-якого розміру, моцарелу — на крупній.
- У каструлю з товстим дном покласти масло (50 г), розтопити його.
- Додати борошно, перемішати до однорідності.
- Далі повільно ввести муку і швидко вимісити, щоб вона не зібралася грудками.
- Доповнити майбутній соус сіллю, перцем, листом лавра і варити до густоти.
- В кінці зняти сотейник з вогню, додати в соус більшу частину пармезану (50 г), перемішати до повного розчинення і накрити кришкою.
- Шпинат вимити проточною водою, зрізати хвостики.
- У сотейник покласти залишки масла, всипати шпинат і посолити його.
- Прибрати на вогонь і тушкувати кілька хвилин, не забуваючи помішувати, до м'якості.
- Після цього перекласти масу на друшляк, дати стекти і охолонути.
- Готову зелень дрібно порубати гострим ножем.
- Помістити в миску, додати рікотта і 150 мл соусу бешамель.
- Приправити сіллю, чорним перцем і мускатним горіхом, перемішати.
- Горгонзолу натерти і додати до рікотті.
- Кедрові горіхи висипати на суху сковорідку, прибрати на плиту.
- При маленькому вогні обсмажувати близько хвилини, постійно помішуючи.
- У форму для випічки викласти чверть соусу бешамель, розмазати його.
- Далі — третина шпинатній маси, розподілити її рівномірно.
- Посипати все це горішками, накрити листами лазаньї.
- Повторити всі шари ще раз, але між шпинатом і горішками помістити частину моцарелли.
- В третій раз повторити шари, закінчити їх листами тесту, залишками бешамеля і моцарелою.
- Посипати лазанью пармезаном і прибрати в духовку на годину при 180 градусах.
Як приготувати страву з сьомгою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 200 г |
вершковий сир | 0,4 кг |
моцарелла | 100 г |
лимон | 1 шт. |
яйця | 2 шт. |
листи лазаньї | 10 шт. |
сьомга | 0,4 кг |
рослинна олія | 10 мл |
каперси | 20 г |
борошно | 0,2 кг |
шпинат | 200 г |
пармезан | 0,1 кг |
біле вино | 50 мл |
Часу: 1 год 30 хв.
Калорій: 188.
- Борошно висипати на робочу поверхню або в миску, але обов'язково з допомогою сита.
- Вбити до неї яйця, все посолити і вимісити до отримання однорідного тіста.
- Скачати кулю, загорнути його в плівку, прибрати на тридцять хвилин.
- Після цього тісто розкачати і нарізати прямокутниками необхідного розміру.
- Заморожений шпинат попередньо дістати, щоб встиг розморозитися. Можна за день до приготування страви дістати його з морозильної камери і перекласти в холодильник, щоб размораживался поступово.
- Лимон вимити, зняти з нього цедру спеціальною теркою або звичайної дрібної.
- Цибулю почистити, помити проточною водою і дрібно порубати.
- Змішати з лимонною цедрою і всипати в сковороду.
- Влити олію і тушкувати цибулю до готовності (м'якості).
- Налити вино і готувати ще близько десяти хвилин.
- Вершковий сир з'єднати зі шпинатом до однорідної консистенції і кольору.
- Сиру рибу очистити від кісточок з допомогою пінцета.
- Нарізати її невеликими смужками або кубиками.
- Викласти в сковороду до цибулі разом з каперсами і перемішати.
- Форму для випічки змастити маслом, викласти пластинки тесту.
- На неї розподілити цибулю з рибою, потім сир зі шпинатом і зверху посолити.
- Повторити шари ще один раз, верх посипати тертою моцарелою.
- Випікати блюдо тридцять хвилин при 180 градусах.
- Потім дістати і посипати тертим пармезаном, остудити, нарізати і подавати.
Рецепт з печерицями і білим соусом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
печериці | 0,2 кг |
моцарелла | 150 г |
молоко | 100 мл |
заморожений шпинат | 0,3 кг |
рікотта | 550 г |
листи лазаньї | 250 г |
яйце | 1 шт. |
соус альфредо | 800 г |
морква | 1 шт. |
Часу: 2 ч.
Калорій: 193.
Як приготувати:
- Духова шафа відразу ж прогріти до 180 градусів.
- Моркву почистити, помити і натерти на тертці.
- З грибів зняти плівки з допомогою ножа, підрізати ніжки.
- Нарізати їх слайсами однакової товщини.
- Моцарелу натерти на тертці будь-якого розміру.
- Заморожений шпинат викласти в миску, помістити в мікрохвильову піч.
- Прогріти протягом п'яти хвилин, потім остудити.
- Коли зелень охолола, додати рікотта і перемішати.
- Яйце збити і вмішати його до сиру зі шпинатом.
- Молоко з'єднати з соусом альфредо.
- Трохи викласти на дно форми для випічки.
- Зверху помістити три сухих листків лазанья. Далі — половину шпинатній маси, моркви і грибів.
- Потім знову три аркуша тесту, трохи соусу, шпинат, морква, гриби.
- Знову листи лазаньї, залишки соусу і моцарелу.
- Прибрати в духовку, запікати годину при середній температурі.
- Вимкнути і дати постояти в духовій шафі ще чверть години.
Лазанья з макаронів з фаршем — покроковий рецепт приготування не залишить вас байдужими!
Як приготувати яловичі реберця в мультиварці?
Осетинський пиріг з капустою — дуже смачна випічка, приготуйте і не пошкодуєте!
Варіант лазаньї зі шпинатом, цукіні і картоплею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
грейпфрут | 1 шт. |
часник | 2 шматочка |
солодкий перець | 1 шт. |
сир | 100 г |
шпинат | 0,2 кг |
масло оливи | 30 мл |
картопля | 2 шт. |
листя лазаньї | 8 шт. |
цукіні | 1 шт. |
сіль | за смаком |
чорний перець мелений | за смаком |
томати | 3 шт. |
Часу: 1 год 10 хв.
Калорій: 88.
Як приготувати:
- Викласти листи лазаньї на піднос, залити їх окропом.
- Дати настоятися кілька хвилин.
- Цукіні вимити, очистити і натерти на тертці.
- Часник почистити, зрізати хвостики і пропустити їх через тисняву.
- У сковорідку налити масло, прогріти його і викласти часник з цукіні.
- Тушкувати, помішуючи, близько п'яти хвилин.
- Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками. Промити проточною водою від крохмалю.
- Далі знову залити водою і прибрати на плиту.
- Включити вогонь, дати закипіти і потім зняти піну.
- Відварити до м'якості, потім воду злити і перетворити картоплю в пюре.
- Сир натерти, шпинат розморозити і з'єднати обидва компоненти.
- Змішати з картопляним пюре до однорідності.
- Томати вимити, видалити плодоніжки і нарізати плоди кубиками.
- Викласти в блендер і подрібнити до стану однорідного пюре.
- Солодкий перець помити, вирізати нутрощі і нарізати м'якоть соломкою.
- Викласти в сотейник, згасити до м'якості на олії, приправити за смаком.
- Грейпфрут вимити, розрізати навпіл і видавити сік.
- З'єднати сік грейпфрута, перець і томати.
- Перекласти все три компонента в блендер, збити до однорідності.
- Деко змастити олією, викласти листи лазаньї.
- Розподілити зверху пюре з сиром і шпинатом. Далі цукіні з часником.
- Всі шари повторити. Закінчити обов'язково листами тесту.
- Залити все томатним соусом, розподілити його та накрити лазанью фольгою.
- Прибрати в духовку на чверть години при 180 градусах.
- Зняти фольгу і запікати ще п'ять хвилин.
Як смачно приготувати лазанью зі шпинатом, цукіні і картоплею, дивіться на відео нижче:
Італійське страву з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
тертий пармезан | 100 г |
часник | 2 шматочка |
листи лазаньї | 12 шт. |
яйця | 3 шт. |
соус бешамель | 0,5 л |
сир | 500 г |
сіль | за смаком |
заморожений шпинат | 250 г |
чорний перець мелений | за смаком |
Часу: 1 ч.
Калорій: 214.
- Часник почистити, подрібнити.
- З'єднати його зі шпинатом, сиром, яйцями і половиною пармезану.
- Додати спеції за смаком, перемішати.
- На дно форми вилити трохи бешамеля, розподілити його.
- Покласти три листи лазаньї, змастити начинкою.
- Повторювати шари до самого верху, закінчити листами лазаньї, соусом.
- Посипати все пармезаном і прибрати в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах.
Секрети приготування
Також можна на пару хвилин замочити його в окропі, тоді воно буде напівсирим.
Щоб зробити блюдо ще цікавіше і яскравіше, додайте в нього гриби, морква, буряк, солодкий перець, томати. Деякі додають куряче філе цілком або фарш під томатним соусом. І не забудьте про різноманітність спецій!
Особливості приготування лазаньї зі шпинатом дивіться у відео-рецепті нижче:
Лазанья зі шпинатом – це не просто страва, це справжнє божевілля! Це диво родом з Італії здатне звести з розуму будь-якого, хто захоче його спробувати. Не будьте винятком, воно того варте!