16 март 2019 1 668

Куряча печінка з грибами — просте і смачне блюдо

Якщо ви любите прості страви, то сьогоднішні рецепти точно для вас! Куряча печінка не тільки смачна, але й корисна. Насиченість додадуть страві гриби, і вони зроблять його аромат ще більш яскравим.

Пікантна куряча печінка з грибами
Інгредієнти Кількість
сіль - за смаком
базилік - 1 пучку
цибулю - 2 головки
рослинна олія - 20 мл
орегано - 1 пучку
куряча печінка - 0,5 кг
сметана - 200 мл
чорний мелений перець - за смаком
борошно - 5 г
печериці - 300 г
часник - 2 шматочка
зелень - 20 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 106 Ккал

Як приготувати:

  1. Печінку вимити проточною водою, прибрати всі плівки і жир.
  2. Нарізати невеликими шматочками, щоб було зручно їсти.
  3. У сковороду налити олію, прибрати на плиту прогрітися.
  4. Викласти печінку і готувати її, помішуючи, близько десяти хвилин.
  5. В кінці посипати сіллю, перцем за смаком.
  6. Гриби очистити від плівки, підрізати ніжки.
  7. Розрізати кожен з них навпіл, потім — пластинками.
  8. З лука зняти лушпиння, прополоскати проточною водою, дрібно покришити.
  9. Часник очистити, пропустити часточки через тисняву.
  10. Готову печінку дістати з сковороди і всипати в неї цибулю з часником.
  11. Обсмажити до м'якості, потім додати гриби.
  12. Збільшити вогонь, обсмажити печериці до рум'яності, дати випаруватися рідини.
  13. Повернути в сковороду печінку, обсмажити всі компоненти разом.
  14. Борошно змішати зі сметаною і вилити її до грибів і печінці.
  15. Доповнити всі спеції, перемішати і тушкувати двадцять хвилин. Зелень промити, подрібнити, посипати нею страву перед подачею.

Варіант з чорносливом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 40 мл
гриби 250 г
чорний перець мелений за смаком
печінка 0,5 кг
червоне вино 140 мл
цибуля 1 головка
чорнослив 0,1 кг
сіль за смаком

Часу: 55 хв.

Калорій: 128.

Як приготувати:

  1. Печінку гарненько вимити в проточній воді, прибрати жир і плівки.
  2. Нарізати її невеликими скибочками.
  3. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно порубати.
  4. Гриби почистити, нарізати пластинками або кубиками однакового розміру.
  5. У сковорідку налити олію, нагріти його і викласти цибулю.
  6. Гасити до м'якості, потім додати гриби і почекати, поки випарується вся волога.
  7. Далі додати печінку, обсмажувати її 10-15 хвилин, не забуваючи помішувати.
  8. Чорнослив в цей час промити, залити окропом.
  9. Дати настоятися чверть години, прикривши кришкою або невеликий тарілкою.
  10. Потім відвар злити, сухофрукти промити і видалити кісточки.
  11. Чорнослив нарізати довільно, додати його в сковороду.
  12. Туди ж відправити спеції, вино і тушкувати ще хвилин десять.

Ситне блюдо з картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 40 г
картопля 4 бульби
кріп 15 г
куряча печінка 0,5 кг
спеції 10 г
сметана 40 мл
білі гриби 200 г
петрушка 15 г
цибуля 2 головки
грибний бульйон 0,1 л

Часу: 1 год 10 хв.

Калорій: 101.

Як приготувати:

  1. З лука стягнути лушпиння, вимити головки проточною водою, нарізати кільцями.
  2. Гриби очистити від бруду, листя і гілочок, підрізати ніжки.
  3. Помістити в каструлю, залити необхідною кількістю води.
  4. Дати закипіти і потім варити до готовності.
  5. Готові гриби зняти з вогню, злити на друшляк, щоб стекли і охололи. Бульйон зберегти.
  6. Після цього нарізати невеликими шматочками однакового розміру. Це можуть бути пластинки, соломка, кубики, бруски та ін.
  7. З картоплі зрізати шкірку гострим ножем або овочечисткою.
  8. Нарізати коренеплоди кубиками.
  9. З печінки прибрати плівку, нарізати смужками, вимити проточною водою.
  10. У сотейник помістити шматочок вершкового масла, прибрати на плиту, нехай розійдеться.
  11. Викласти туди печінку, обсмажити її п'ять хвилин.
  12. В кінці додати спеції, перемішати.
  13. Додати картоплю, цибулю, подрібнені гриби, бульйон.
  14. Закрити кришкою і тушкувати десять хвилин при слабкому кипінні.
  15. Коли час пройде, додати сметану, подрібнений кріп з петрушкою і тушкувати до готовності.

Спосіб приготування печінки з печерицями у вершковому соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції 15 г
вода 0,3 мл
печериці 250 г
часник 3 шматочка
рослинна олія 20 мл
борошно 15 г
печінка 0,8 кг
20% вершки 200 мл
цибуля 150 г
петрушка 20 г

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 97.

Як приготувати:

  1. Печінку промити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
  2. Нарізати її невеликими смужками, відставити.
  3. Гриби ретельно очистити, нарізати тонкими пластинками.
  4. З лука прибрати лушпиння, обполоснути його і подрібнити.
  5. Те ж саме зробити і з часником.
  6. У сковорідку налити олію, нагріти його і викласти туди печінку.
  7. Помішуючи, готувати протягом п'яти хвилин.
  8. Коли вона готова, її потрібно перекласти на тарілку, а в сковорідку помістити цибулю.
  9. Гасити його, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
  10. Потім додати до нього часник, перемішати і готувати ще стільки ж.
  11. Викласти гриби, тушкувати знову п'ять хвилин, не забуваючи помішувати.
  12. Посипати все борошном, готувати ще деякий час.
  13. Після цього налити воду, додати печінку, спеції.
  14. З'єднати компоненти, закрити кришкою на десять хвилин.
  15. Влити вершки, додати подрібнену зелень, довести страву до смаку.
  16. Тушкувати до готовності, подавати з гарніром відразу ж.

На відео — ще один варіант приготування курячої печінки у вершковому соусі:

Куряча печінка з грибами по-французьки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
біле вино 150 мл
вершкове масло 30 г
паприка 5 г
печериці 250 г
насіння фенхелю 3 р
часник 1 шматочок
борошно 170 г
рослинна олія 90 мл
томати 2 шт.
куряча печінка 700 г
цибуля 1 головка
масло оливи 90 мл

Часу: 1 год 25 хв.

Калорій: 190.

Як приготувати:

  1. У першу чергу потрібно змішати паприку з борошном до однорідного кольору. Печінку промити, очистити від плівок і трохи подрібнити. Обсушити шматочки і обваляти їх в борошняній суміші з усіх боків.
  2. Гриби очистити, нарізати шматочками невеликого розміру.
  3. У сотейник налити рослинного масла і половину вершкового. Дати їм змішатися, всипати гриби.
  4. Коли вони обсмажаться до рум'яності, вийняти їх шумівкою.
  5. У сотейник налити залишки олій рослинного і вершкового.
  6. Цибулю почистити, помити і дрібно порубати гострим ножем. Всипати його в сотейник і тушкувати до м'якості.
  7. Часник почистити, пропустити часточку через тисняву. Помістити його до цибулі і готувати протягом двох хвилин.
  8. У сусідній сотейник налити 2/3 оливкового масла, нагріти його. Викласти туди печінку і готувати її близько десяти хвилин.
  9. Після цього її вийняти з сковороди, прибрати в миску, накрити, щоб залишилася теплою.
  10. Томати вимити проточною водою, зробити надрізи на шкірці. Залити окропом і витримати в ньому одну хвилину. Зняти шкірку, плоди нарізати кубиками, видаливши плодоніжки.
  11. У чистий сотейник налити вино, додати насіння фенхелю. Дати закипіти і варити протягом п'яти хвилин.
  12. Додати томат і тушкувати ще близько двох-трьох хвилин. Помістити туди гриби, цибулю з часником, печінку.
  13. Перемішати інгредієнти, довести спеціями до смаку і подавати.

Вам напевно сподобається запіканка з курячої печінки в духовці.

Дізнайтеся, як приготувати підливу з курячої печінки. Тут рецепт з фото.

Для бутербродів можна зробити паштет з курячих грудок по цього рецептом.

Як готувати з вершками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 1 головка
печериці 180 г
куряча печінка 1 кг
вершки 260 мл
спеції 10 г
вершкове масло 0,1 кг
борошно 30 г
рослинна олія 20 мл

Часу: 1 ч.

Калорій: 165.

Як приготувати:

  1. Печінку вимити в проточній воді.
  2. Потім її нарізати невеликими скибочками, очистити з допомогою ножа від жиру і плівок.
  3. Цибуля очистити від лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
  4. У сковорідку налити олію, всипати цибулю і тушкувати його, помішуючи, до м'якості.
  5. З грибів прибрати плівки, підрізати ніжки.
  6. Нарізати невеликими шматочками довільної форми.
  7. Додати їх до м'якого цибулі, готувати до випаровування рідини і рум'яності.
  8. Потім ввести печінку, готувати її 10-15 хвилин.
  9. Після цього додати спеції за смаком, борошно і перемішати.
  10. Влити вершки, всі компоненти перемішати між собою.
  11. Гасити двадцять хвилин, потім ввести вершкове масло, дати йому розійтися і можна подавати страву до столу.

Запікаємо в духовці з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 30 мл
курага 5 шт.
солодкий перець 1 шт.
печінка 400 г
сир 160 р
печериці 0,2 кг
цибулина 1 шт.
вершки 200 мл

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 154.

Як приготувати:

  1. Головний інгредієнт очистити від плівок, жилок і вимити в чистій, проточній воді. Трохи подрібнити, обсушити сухими серветками.
  2. У сковороду прожарити масло, викласти печінку. Обсмажити її, помішуючи, до повної готовності. В кінці додати спеції за смаком, перемішати.
  3. Цибулю почистити, вимити і нарізати півкільцями.
  4. Солодкий перець помити, вийняти серцевину, видалити перетинки. Нарізати м'якоть смужками бажаної довжини.
  5. Курагу вимити, можна запарити, а можна відразу нашаткувати соломкою.
  6. Цибуля всипати до печінці, туди ж відправити курагу і солодкий перець. З'єднати, тушкувати кілька хвилин.
  7. За цей час гриби очистити від бруду, подрібнити їх. Коли з цим буде покінчено, додати їх в сковороду. Готувати всі інгредієнти ще близько десяти хвилин.
  8. Влити вершки і тушкувати протягом двадцяти хвилин. За цей час вони встигнуть прокипіти і загуснути.
  9. Після цього викласти весь вміст сковороди викласти у форму для запікання, рівномірно розподілити.
  10. Сир натерти, посипати їм всю печінку з овочами.
  11. Прибрати форму в духовку при 180 градусах до утворення рум'яної скоринки у запеченої печінки.

Корисні поради

Якщо ви переживаєте, що печінка буде гірчити, вам потрібно обов'язково очистити її від всіх плівок і жиру, саме вони можуть надати страві нотку гіркоти. Крім цього, вже очищений продукт можна залити молоком і вимочувати кілька годин.

Щоб блюдо вийшло ще ніжніше, використовуйте жирний йогурт. Додайте його під час приготування, щоб встиг прокипіти. Результат вас приємно здивує!

На відео — рецепт з приготування курячої печінки з грибами:

Куряча печінка з грибами – це неймовірно ніжно, смачно і ароматно! Доповніть все свіжим салатом, улюбленим гарніром або хоча б скибочкою багета. Вийде незабутньо смачно і ситно!

Що ще почитати: