Куряча печінка з грибами — просте і смачне блюдо
Якщо ви любите прості страви, то сьогоднішні рецепти точно для вас! Куряча печінка не тільки смачна, але й корисна. Насиченість додадуть страві гриби, і вони зроблять його аромат ще більш яскравим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | за смаком |
базилік - | 1 пучку |
цибулю - | 2 головки |
рослинна олія - | 20 мл |
орегано - | 1 пучку |
куряча печінка - | 0,5 кг |
сметана - | 200 мл |
чорний мелений перець - | за смаком |
борошно - | 5 г |
печериці - | 300 г |
часник - | 2 шматочка |
зелень - | 20 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 106 Ккал |
Як приготувати:
- Печінку вимити проточною водою, прибрати всі плівки і жир.
- Нарізати невеликими шматочками, щоб було зручно їсти.
- У сковороду налити олію, прибрати на плиту прогрітися.
- Викласти печінку і готувати її, помішуючи, близько десяти хвилин.
- В кінці посипати сіллю, перцем за смаком.
- Гриби очистити від плівки, підрізати ніжки.
- Розрізати кожен з них навпіл, потім — пластинками.
- З лука зняти лушпиння, прополоскати проточною водою, дрібно покришити.
- Часник очистити, пропустити часточки через тисняву.
- Готову печінку дістати з сковороди і всипати в неї цибулю з часником.
- Обсмажити до м'якості, потім додати гриби.
- Збільшити вогонь, обсмажити печериці до рум'яності, дати випаруватися рідини.
- Повернути в сковороду печінку, обсмажити всі компоненти разом.
- Борошно змішати зі сметаною і вилити її до грибів і печінці.
- Доповнити всі спеції, перемішати і тушкувати двадцять хвилин. Зелень промити, подрібнити, посипати нею страву перед подачею.
Варіант з чорносливом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 40 мл |
гриби | 250 г |
чорний перець мелений | за смаком |
печінка | 0,5 кг |
червоне вино | 140 мл |
цибуля | 1 головка |
чорнослив | 0,1 кг |
сіль | за смаком |
Часу: 55 хв.
Калорій: 128.
Як приготувати:
- Печінку гарненько вимити в проточній воді, прибрати жир і плівки.
- Нарізати її невеликими скибочками.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно порубати.
- Гриби почистити, нарізати пластинками або кубиками однакового розміру.
- У сковорідку налити олію, нагріти його і викласти цибулю.
- Гасити до м'якості, потім додати гриби і почекати, поки випарується вся волога.
- Далі додати печінку, обсмажувати її 10-15 хвилин, не забуваючи помішувати.
- Чорнослив в цей час промити, залити окропом.
- Дати настоятися чверть години, прикривши кришкою або невеликий тарілкою.
- Потім відвар злити, сухофрукти промити і видалити кісточки.
- Чорнослив нарізати довільно, додати його в сковороду.
- Туди ж відправити спеції, вино і тушкувати ще хвилин десять.
Ситне блюдо з картоплею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 40 г |
картопля | 4 бульби |
кріп | 15 г |
куряча печінка | 0,5 кг |
спеції | 10 г |
сметана | 40 мл |
білі гриби | 200 г |
петрушка | 15 г |
цибуля | 2 головки |
грибний бульйон | 0,1 л |
Часу: 1 год 10 хв.
Калорій: 101.
Як приготувати:
- З лука стягнути лушпиння, вимити головки проточною водою, нарізати кільцями.
- Гриби очистити від бруду, листя і гілочок, підрізати ніжки.
- Помістити в каструлю, залити необхідною кількістю води.
- Дати закипіти і потім варити до готовності.
- Готові гриби зняти з вогню, злити на друшляк, щоб стекли і охололи. Бульйон зберегти.
- Після цього нарізати невеликими шматочками однакового розміру. Це можуть бути пластинки, соломка, кубики, бруски та ін.
- З картоплі зрізати шкірку гострим ножем або овочечисткою.
- Нарізати коренеплоди кубиками.
- З печінки прибрати плівку, нарізати смужками, вимити проточною водою.
- У сотейник помістити шматочок вершкового масла, прибрати на плиту, нехай розійдеться.
- Викласти туди печінку, обсмажити її п'ять хвилин.
- В кінці додати спеції, перемішати.
- Додати картоплю, цибулю, подрібнені гриби, бульйон.
- Закрити кришкою і тушкувати десять хвилин при слабкому кипінні.
- Коли час пройде, додати сметану, подрібнений кріп з петрушкою і тушкувати до готовності.
Спосіб приготування печінки з печерицями у вершковому соусі
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | 15 г |
вода | 0,3 мл |
печериці | 250 г |
часник | 3 шматочка |
рослинна олія | 20 мл |
борошно | 15 г |
печінка | 0,8 кг |
20% вершки | 200 мл |
цибуля | 150 г |
петрушка | 20 г |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 97.
Як приготувати:
- Печінку промити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
- Нарізати її невеликими смужками, відставити.
- Гриби ретельно очистити, нарізати тонкими пластинками.
- З лука прибрати лушпиння, обполоснути його і подрібнити.
- Те ж саме зробити і з часником.
- У сковорідку налити олію, нагріти його і викласти туди печінку.
- Помішуючи, готувати протягом п'яти хвилин.
- Коли вона готова, її потрібно перекласти на тарілку, а в сковорідку помістити цибулю.
- Гасити його, помішуючи, протягом п'яти хвилин.
- Потім додати до нього часник, перемішати і готувати ще стільки ж.
- Викласти гриби, тушкувати знову п'ять хвилин, не забуваючи помішувати.
- Посипати все борошном, готувати ще деякий час.
- Після цього налити воду, додати печінку, спеції.
- З'єднати компоненти, закрити кришкою на десять хвилин.
- Влити вершки, додати подрібнену зелень, довести страву до смаку.
- Тушкувати до готовності, подавати з гарніром відразу ж.
На відео — ще один варіант приготування курячої печінки у вершковому соусі:
Куряча печінка з грибами по-французьки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
біле вино | 150 мл |
вершкове масло | 30 г |
паприка | 5 г |
печериці | 250 г |
насіння фенхелю | 3 р |
часник | 1 шматочок |
борошно | 170 г |
рослинна олія | 90 мл |
томати | 2 шт. |
куряча печінка | 700 г |
цибуля | 1 головка |
масло оливи | 90 мл |
Часу: 1 год 25 хв.
Калорій: 190.
Як приготувати:
- У першу чергу потрібно змішати паприку з борошном до однорідного кольору. Печінку промити, очистити від плівок і трохи подрібнити. Обсушити шматочки і обваляти їх в борошняній суміші з усіх боків.
- Гриби очистити, нарізати шматочками невеликого розміру.
- У сотейник налити рослинного масла і половину вершкового. Дати їм змішатися, всипати гриби.
- Коли вони обсмажаться до рум'яності, вийняти їх шумівкою.
- У сотейник налити залишки олій рослинного і вершкового.
- Цибулю почистити, помити і дрібно порубати гострим ножем. Всипати його в сотейник і тушкувати до м'якості.
- Часник почистити, пропустити часточку через тисняву. Помістити його до цибулі і готувати протягом двох хвилин.
- У сусідній сотейник налити 2/3 оливкового масла, нагріти його. Викласти туди печінку і готувати її близько десяти хвилин.
- Після цього її вийняти з сковороди, прибрати в миску, накрити, щоб залишилася теплою.
- Томати вимити проточною водою, зробити надрізи на шкірці. Залити окропом і витримати в ньому одну хвилину. Зняти шкірку, плоди нарізати кубиками, видаливши плодоніжки.
- У чистий сотейник налити вино, додати насіння фенхелю. Дати закипіти і варити протягом п'яти хвилин.
- Додати томат і тушкувати ще близько двох-трьох хвилин. Помістити туди гриби, цибулю з часником, печінку.
- Перемішати інгредієнти, довести спеціями до смаку і подавати.
Вам напевно сподобається запіканка з курячої печінки в духовці.
Дізнайтеся, як приготувати підливу з курячої печінки. Тут рецепт з фото.
Для бутербродів можна зробити паштет з курячих грудок по цього рецептом.
Як готувати з вершками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
печериці | 180 г |
куряча печінка | 1 кг |
вершки | 260 мл |
спеції | 10 г |
вершкове масло | 0,1 кг |
борошно | 30 г |
рослинна олія | 20 мл |
Часу: 1 ч.
Калорій: 165.
Як приготувати:
- Печінку вимити в проточній воді.
- Потім її нарізати невеликими скибочками, очистити з допомогою ножа від жиру і плівок.
- Цибуля очистити від лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
- У сковорідку налити олію, всипати цибулю і тушкувати його, помішуючи, до м'якості.
- З грибів прибрати плівки, підрізати ніжки.
- Нарізати невеликими шматочками довільної форми.
- Додати їх до м'якого цибулі, готувати до випаровування рідини і рум'яності.
- Потім ввести печінку, готувати її 10-15 хвилин.
- Після цього додати спеції за смаком, борошно і перемішати.
- Влити вершки, всі компоненти перемішати між собою.
- Гасити двадцять хвилин, потім ввести вершкове масло, дати йому розійтися і можна подавати страву до столу.
Запікаємо в духовці з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 30 мл |
курага | 5 шт. |
солодкий перець | 1 шт. |
печінка | 400 г |
сир | 160 р |
печериці | 0,2 кг |
цибулина | 1 шт. |
вершки | 200 мл |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 154.
Як приготувати:
- Головний інгредієнт очистити від плівок, жилок і вимити в чистій, проточній воді. Трохи подрібнити, обсушити сухими серветками.
- У сковороду прожарити масло, викласти печінку. Обсмажити її, помішуючи, до повної готовності. В кінці додати спеції за смаком, перемішати.
- Цибулю почистити, вимити і нарізати півкільцями.
- Солодкий перець помити, вийняти серцевину, видалити перетинки. Нарізати м'якоть смужками бажаної довжини.
- Курагу вимити, можна запарити, а можна відразу нашаткувати соломкою.
- Цибуля всипати до печінці, туди ж відправити курагу і солодкий перець. З'єднати, тушкувати кілька хвилин.
- За цей час гриби очистити від бруду, подрібнити їх. Коли з цим буде покінчено, додати їх в сковороду. Готувати всі інгредієнти ще близько десяти хвилин.
- Влити вершки і тушкувати протягом двадцяти хвилин. За цей час вони встигнуть прокипіти і загуснути.
- Після цього викласти весь вміст сковороди викласти у форму для запікання, рівномірно розподілити.
- Сир натерти, посипати їм всю печінку з овочами.
- Прибрати форму в духовку при 180 градусах до утворення рум'яної скоринки у запеченої печінки.
Корисні поради
Якщо ви переживаєте, що печінка буде гірчити, вам потрібно обов'язково очистити її від всіх плівок і жиру, саме вони можуть надати страві нотку гіркоти. Крім цього, вже очищений продукт можна залити молоком і вимочувати кілька годин.
Щоб блюдо вийшло ще ніжніше, використовуйте жирний йогурт. Додайте його під час приготування, щоб встиг прокипіти. Результат вас приємно здивує!
На відео — рецепт з приготування курячої печінки з грибами:
Куряча печінка з грибами – це неймовірно ніжно, смачно і ароматно! Доповніть все свіжим салатом, улюбленим гарніром або хоча б скибочкою багета. Вийде незабутньо смачно і ситно!