Як швидко і смачно посмажити печінка в клярі
Печінка належить до специфічних продуктів, які багато хто не люблять. Даний субпродукт є неймовірно корисним, так як містить в собі масу необхідних людині мікроелементів. Спробуйте приготувати печінку в клярі і здивуєтеся, як припаде до душі вашим домочадцям це просте, але дуже смачне блюдо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичої печінки - | 0,5 кг |
яєць - | 1 шт. |
сметани - | 40 г |
часнику - | 2 зубці |
олії соняшникової - | для обсмажування |
борошна - | 20 г |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 183 Ккал |
Готуємо:
- Очищений часник подрібнюємо під пресом, змішуємо зі спеціями і яйцем в загальній посудині;
- Борошно просіваємо в напівготовий кляр і вмішуємо сметану;
- Енергійно вимішуємо;
- Печінку очистити від всього непотрібного і розбираємо на своєрідні биточки;
- Кожен шматок трохи обгортаємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо;
- Печінкові відбивні обволікає кляром;
- Скроплюємо маслом напружену сковороду, вогонь середній і обсмажуємо печінку по 3 хвилини з кожного боку.
Читайте як приготувати ароматна тісто для булочок в хлібопічці в нашій статті.
Спробуйте приготувати шніцель з молодої капусти за нашими рецептами — чудове закусочне блюдо для вегетаріанців або під час посту.
Приготуйте незвичайний плов з сухофруктами — цікава варіація звичного страви.
Варіант страви зі свинячими субпродуктами
- сухарі панірувальні – 3 ст. л.;
- печінка свиняча – 300 г;
- яйце;
- цибулина;
- перець і сіль;
- масло рослинне для обсмажування.
Час: 30 хвилин.
Калорійність: 218,4 ккал.
Готуємо смажену свинячу печінку в клярі:
- Печінку свинячу промиваємо водою і насухо протираємо. Рубаємо на великі шматки плоскі;
- Всі відокремлені частини присмачую спеціями;
- Кожен «млинець» занурюємо у збите яйце і обсипаємо панірувальними сухарями;
- Сковорода розжарює з маслом. Підсмажуємо з 2-х сторін окремі шматочки, хвилини по 4;
- Очищену цибулину шаткуємо скибочками і доводимо до рум'яного кольору на тій же сковороді;
- В персональну посуд розкладаємо готову страву, рясно посипаючи золотистою цибулею.
Куряча печінка в тесті
Візьмемо:
- яйце;
- олія – 50 мл;
- півкіло курячої печінки;
- борошно – 30 г;
- сіль, перець.
Час: 35 хвилин.
Калорійність: 202,4 ккал.
Готуємо:
- Печінку промиваємо, розрізаємо кожну поділені на сегменти, обрізаючи надлишки жиру;
- Підготовлений субпродукт обсушити і присмачити спеціями;
- Борошно збити до однорідності з яйцем, присолив;
- Розігріти масло на сковороді;
- Кожну печінкову частина обваляти в борошняно-яєчному клярі, покласти на сковорідку, 4 хвилини з кожного боку – готово.
Печінка тріски в клярі
Візьмемо:
- 400 г замороженої або консервованої печінки тріски;
- кефір – 3 ст. л.;
- борошно – 2 ст. л.;
- олія для обсмажування;
- сіль, зелень.
Час: 20 хвилин.
Калорійність: 548,3 ккал.
Готуємо:
- Якщо печінка заморожена, то в такому вигляді слід її порубати на «зручні» шматочки. Консервований риб'ячий субпродукт необхідно максимально позбавити від масла;
- У підходящої мисці кефір борошно замішати до стану кляру;
- Всі подрібнені частини печінки тріски рясно полити кефірно-борошняної сумішшю;
- Розжарити олію соняшникову на сковороді і за 3 хвилини смажити з 2-х сторін;
- Відразу ж після зняття з вогню необхідно присолити.
Корисні замітки
- домогтися ніжності і м'якості печінки можна, лише правильно її порізавши і обсмаживши в клярі;
- 1 см – максимальна товщина кожного шматочка;
- легкості ще додасть і обсипання печінки содою. Так слід залишити на годину, а потім рясно промити проточною водою;
- 5 хвилин – максимальний час, який можна смажити 1 сторону, попередньо обмащений кляром;
- солити також слід в певний момент. Додана до готування сіль сприяє більшому виділенню соків, із-за чого під час обсмажування субпродукт перетвориться в гуму. Коли печінка приготувалася, не знімаючи зі сковороди і вимкнувши вогонь, необхідно підсолювати. Потім прикриваємо кришкою і не чіпаємо 3-5 хвилин;
- вершкове масло лише додасть печінці в клярі додатковий смак. На тільки що знятий зі сковорідки шматок слід покласти трохи олії;
- перший крок до жорсткості – накриття кришкою печінки в паніровці за час готування;
- надлишки олії допоможе ввібрати щільне паперовий рушник, на яку поміщаються шматочки відразу ж зі сковороди;
- відмінно розпечена сковорідка сприяє максимально швидкому приготуванню печінки, зберігаючи її соковитість і ніжність.
Приємного апетиту!