05 июнь 2019 8 382

Як швидко і смачно посмажити печінка в клярі

Печінка належить до специфічних продуктів, які багато хто не люблять. Даний субпродукт є неймовірно корисним, так як містить в собі масу необхідних людині мікроелементів. Спробуйте приготувати печінку в клярі і здивуєтеся, як припаде до душі вашим домочадцям це просте, але дуже смачне блюдо.

Рецепт яловичої печінки, смаженої у фритюрі
Інгредієнти Кількість
яловичої печінки - 0,5 кг
яєць - 1 шт.
сметани - 40 г
часнику - 2 зубці
олії соняшникової - для обсмажування
борошна - 20 г
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 Ккал

Готуємо:

  1. Очищений часник подрібнюємо під пресом, змішуємо зі спеціями і яйцем в загальній посудині;
  2. Борошно просіваємо в напівготовий кляр і вмішуємо сметану;
  3. Енергійно вимішуємо;
  4. Печінку очистити від всього непотрібного і розбираємо на своєрідні биточки;
  5. Кожен шматок трохи обгортаємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо;
  6. Печінкові відбивні обволікає кляром;
  7. Скроплюємо маслом напружену сковороду, вогонь середній і обсмажуємо печінку по 3 хвилини з кожного боку.

Читайте як приготувати ароматна тісто для булочок в хлібопічці в нашій статті.

Спробуйте приготувати шніцель з молодої капусти за нашими рецептами — чудове закусочне блюдо для вегетаріанців або під час посту.

Приготуйте незвичайний плов з сухофруктами — цікава варіація звичного страви.

Варіант страви зі свинячими субпродуктами

  • сухарі панірувальні – 3 ст. л.;
  • печінка свиняча – 300 г;
  • яйце;
  • цибулина;
  • перець і сіль;
  • масло рослинне для обсмажування.

Час: 30 хвилин.

Калорійність: 218,4 ккал.

Готуємо смажену свинячу печінку в клярі:

  1. Печінку свинячу промиваємо водою і насухо протираємо. Рубаємо на великі шматки плоскі;
  2. Всі відокремлені частини присмачую спеціями;
  3. Кожен «млинець» занурюємо у збите яйце і обсипаємо панірувальними сухарями;
  4. Сковорода розжарює з маслом. Підсмажуємо з 2-х сторін окремі шматочки, хвилини по 4;
  5. Очищену цибулину шаткуємо скибочками і доводимо до рум'яного кольору на тій же сковороді;
  6. В персональну посуд розкладаємо готову страву, рясно посипаючи золотистою цибулею.

Куряча печінка в тесті

Візьмемо:

  • яйце;
  • олія – 50 мл;
  • півкіло курячої печінки;
  • борошно – 30 г;
  • сіль, перець.

Час: 35 хвилин.

Калорійність: 202,4 ккал.

Готуємо:

  1. Печінку промиваємо, розрізаємо кожну поділені на сегменти, обрізаючи надлишки жиру;
  2. Підготовлений субпродукт обсушити і присмачити спеціями;
  3. Борошно збити до однорідності з яйцем, присолив;
  4. Розігріти масло на сковороді;
  5. Кожну печінкову частина обваляти в борошняно-яєчному клярі, покласти на сковорідку, 4 хвилини з кожного боку – готово.

Печінка тріски в клярі

Візьмемо:

  • 400 г замороженої або консервованої печінки тріски;
  • кефір – 3 ст. л.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • олія для обсмажування;
  • сіль, зелень.

Час: 20 хвилин.

Калорійність: 548,3 ккал.

Готуємо:

  1. Якщо печінка заморожена, то в такому вигляді слід її порубати на «зручні» шматочки. Консервований риб'ячий субпродукт необхідно максимально позбавити від масла;
  2. У підходящої мисці кефір борошно замішати до стану кляру;
  3. Всі подрібнені частини печінки тріски рясно полити кефірно-борошняної сумішшю;
  4. Розжарити олію соняшникову на сковороді і за 3 хвилини смажити з 2-х сторін;
  5. Відразу ж після зняття з вогню необхідно присолити.

Корисні замітки

  • домогтися ніжності і м'якості печінки можна, лише правильно її порізавши і обсмаживши в клярі;
  • 1 см – максимальна товщина кожного шматочка;
  • легкості ще додасть і обсипання печінки содою. Так слід залишити на годину, а потім рясно промити проточною водою;
  • 5 хвилин – максимальний час, який можна смажити 1 сторону, попередньо обмащений кляром;
  • солити також слід в певний момент. Додана до готування сіль сприяє більшому виділенню соків, із-за чого під час обсмажування субпродукт перетвориться в гуму. Коли печінка приготувалася, не знімаючи зі сковороди і вимкнувши вогонь, необхідно підсолювати. Потім прикриваємо кришкою і не чіпаємо 3-5 хвилин;
  • вершкове масло лише додасть печінці в клярі додатковий смак. На тільки що знятий зі сковорідки шматок слід покласти трохи олії;
  • перший крок до жорсткості – накриття кришкою печінки в паніровці за час готування;
  • надлишки олії допоможе ввібрати щільне паперовий рушник, на яку поміщаються шматочки відразу ж зі сковороди;
  • відмінно розпечена сковорідка сприяє максимально швидкому приготуванню печінки, зберігаючи її соковитість і ніжність.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: