Як спекти сирну запіканку з макаронами
Найчастіше запіканки готуються із залишків всього, що є на кухні: м'ясо, овочі, макарони, гриби, коренеплоди. Заправляється все майонезом або сметаною і подається до столу. Але не сьогодні! Зараз ми поділимося з вами легкими рецептами смачних запіканок з макаронів з додаванням ніжного сиру. Будуть і солодкі варіанти, і солоні. Вам точно сподобається!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грецький йогурт - | 30 г |
сіль - | за смаком |
сир - | 0,2 кг |
цукор - | 100 г |
манна крупа - | 20 г |
макарони - | 0,2 кг |
яйце - | 1 шт. |
вершкове масло - | 15 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 269 Ккал |
Як приготувати:
- У глибоку каструлю налити воду, поставити на плиту.
- Включити сильний вогонь, дати закипіти, посолити.
- Потім викласти макарони і відварити їх до готовності.
- Вершкове масло розтопити, потім дати йому охолонути до кімнатної температури.
- Яйце трохи збити, посолити і змішати з маслом.
- Отриману масу збити ще раз.
- Сир пропустити через м'ясорубку, сито або подрібнити блендером. В останньому випадку ви отримаєте кремову масу, яка зробить запіканку неймовірно пишними і легкою.
- З'єднати його з яйцями і маслом.
- Додати до отриманих компонентів макарони, трохи солі і вмішати все.
- Форму для випічки змастити маслом, посипати манною крупою.
- Викласти складові запіканки у форму, змастити йогуртом.
- Запікати тридцять хвилин при 180 градусах.
Класична сирна запіканка з макаронами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ванільний цукор | 5 г |
борошно | 20 г |
сир | 240 г |
яйця | 2 шт. |
макарони | 100 г |
цукор | 30 г |
сметана | 20 мл |
Часу: 50 хв.
Калорій: 213.
- В першу чергу необхідно набрати в каструлю води.
- Посолити і помістити її на плиту, на середньому вогні довести до кипіння.
- Коли вода закипить, викласти макарони і відварити їх до повної готовності.
- До цукрового піску додати ванільний цукор і перемішати.
- Отриману цукрову суміш пересипати до сиру і розтерти масу до гладкості. Буде добре, якщо молочний продукт попередньо дістали з холодильника, і він вже встиг досягти кімнатної температури.
- Вбити яйця і розмішати всі компоненти знову.
- Далі ввести варені макарони, все перемішати і викласти у форму.
- Рівномірно розподілити і змастити сметаною.
- За бажанням посипати цукром, щоб вийшла карамельна скоринка.
- Прибрати в духовку на 20-25 хвилин при середній температурі.
Рецепт з оливками і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйця | 3 шт. |
маслини | 15 шт. |
сіль | за смаком |
сир | 0,4 кг |
сир | 50 г |
макарони | 300 г |
оливки | 15 шт. |
молоко | 40 мл |
спеції | 10 г |
Часу: 45 хв.
Калорій: 207.
Як приготувати:
- У велику каструлю налити достатня кількість води і посолити її.
- Помістити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
- На цьому етапі всипати макарони, перемішати їх відразу ж, щоб не склеїлись і не прилипли до дна.
- Варити до готовності, періодично помішуючи.
- Готові борошняні вироби злити на друшляк, дати стекти.
- Після цього викласти в миску, додати яйця і ретельно перемішати.
- Викласти сир, спеції, налити молоко, додати сіль і все змішати.
- Форму для випічки попередньо змастити, викласти туди підготовлену масу.
- Оливки і маслини нарізати кільцями, посипати ними зверху запіканку.
- Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
- Дістати, посипати тертим сиром і повернути ще на десять хвилин.
Сирна запіканка з яблуками в духовці — смачний і корисний десерт.
Тут ви можете подивитися, як приготувати сирний торт з вишнею.
Сосиски у вигляді восьминога зроблять дитячий обід цікавіше і апетитніше.
Йогуртова випічка з манкою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
макарони | 120 г |
рослинна олія | 15 мл |
йогурт | 40 г |
ванілін | 2 г |
сир | 550 г |
манна крупа | 15 г |
цукор | 160 р |
вершкове масло | 10 г |
яйця | 3 шт. |
Часу: 1 год 35 хв.
Калорій: 226.
- У каструлі середнього розміру довести до кипіння воду.
- Всипати макаронні вироби, відварити їх до готовності.
- Потім злити на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
- Перекласти їх в каструлю і заправити рослинним маслом, перемішати.
- Сир протерти через сито або довести до однорідності за допомогою м'ясорубки. Також можна скористатися заглибним блендером.
- Додати до нього яйця, ванілін, йогурт, манну крупу і цукор.
- Збити віночком до однорідності.
- Всипати макарони і акуратно все перемішати, щоб не перетворити в кашу.
- Форму змастити маслом і викласти туди отриману масу, розподілити її.
- Прибрати запіканку в духовку на 40-45 хвилин при 200 градусах.
Варіант з яблуками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
макарони | 250 г |
цукор | 40 г |
сир | 250 г |
сметана | 70 мл |
яблуко | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
Часу: 55 хв.
Калорій: 217.
Як приготувати:
- Сир протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. По можливості краще, звичайно, подрібнити заглибним блендером. Тоді запіканка вийде максимально ніжною і соковитою.
- На плиту поставити сотейник з водою, посолити її і довести до кипіння.
- Всипати макарони і варити їх до готовності, не забуваючи помішувати.
- Яйця розбити в іншу ємність, додати цукор.
- Збивати масу віночком до отримання пишної, легкої піни. На це піде близько п'яти хвилин.
- Влити отриману масу до сиру, ретельно перемішати.
- Яблука вимити, очистити їх від шкірки і дрібно порубати.
- Вмішати і фрукти, і макарони до сиру.
- Все це об'єднати і викласти у форму.
- Верхівку змастити сметаною і прибрати запіканку в духовку на 20-25 хвилин при 190 градусах.
Як приготувати страву в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 100 г |
сир | 0,3 кг |
яйця | 2 шт. |
макарони | 300 г |
сіль | за смаком |
кориця | 3 дрібку |
Часу: 1 год 25 хв.
Калорій: 254.
- У великий і глибокий сотейник налити воду майже до верху.
- Посолити її та включити сильний вогонь.
- Коли вода закипить, всипати макарони і перемішати їх, щоб вони не склеїлися.
- Зменшити вогонь і варити, не забуваючи помішувати, до готовності.
- Потім злити на друшляк, дати стекти. За бажанням можна трохи промити проточною водою.
- Сир пропустити через сито або довести до однорідності за допомогою м'ясорубки. В ідеалі використовувати занурювальний блендер, який перетворить сир в крем.
- Яйця збити з цукром до пишної піни, яка стане світлою і збільшиться в об'ємі.
- Додати до неї ванілін і вимішати масу до сиру.
- З'єднати з макаронами і викласти в чашу мультиварки.
- Ложкою або лопаткою рівномірно розподілити.
- В режимі випічки готувати 40-45 хвилин.
Швидкий рецепт з родзинками в мікрохвильовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 40 г |
сухарі для панірування | 15 г |
ізюм | 0,1 кг |
яйця | 2 шт. |
макарони | 0,2 кг |
кориця | 15 г |
вода | 300 мл |
сіль | за смаком |
сир | 200 г |
вершкове масло | 30 г |
Часу: 40 хв.
Калорій: 188.
Як приготувати:
- У каструлю налити достатньо води і посолити її.
- Поставити на плиту, включити вогонь і дати закипіти.
- Далі всипати макарони, помішуючи, відварити їх.
- Коли вироби будуть готові, злити їх на друшляк.
- Дати їм стекти, можна промити.
- Яйця розбити в миску, додати цукор і збити в пишну піну.
- Всипати сир і довести масу до однорідності.
- Родзинки промити проточною водою, викласти в піалу.
- Залити крутим окропом, накрити кришкою або тарілкою.
- Дати настоятися 10-15 хвилин. За цей час сухофрукти добре набухнуть.
- Після цього охололу воду злити, родзинки промити знову.
- Обсушити його сухими серветками, додати до сиру.
- Викласти макарони і ретельно, але акуратно перемішати.
- Отриману масу помістити в підготовлену форму, рівномірно розподілити.
- Сухарі змішати з корицею і посипати отриманою сумішшю запіканку.
- Масло розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті, полити їм запіканку.
- Запікати десять хвилин при 100% потужності.
Десерт з гарбузом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 40 г |
сіль | за смаком |
ванільний цукор | 5 г |
гарбуз | 0,3 кг |
макарони | 200 г |
яйце | 1 шт. |
сир | 300 г |
вершкове масло | 30 г |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 185.
- У велику каструлю налити воду, посолити і помістити її на плиту.
- Включити вогонь і дати закипіти.
- Всипати макарони і перемішати їх відразу ж, щоб не злиплися.
- Варити до повної готовності.
- Після цього злити їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Перекласти в миску, змішати з вершковим маслом.
- Гарбуз вимити і очистити від шкірки.
- Помістити в сотейник і залити водою.
- Прибрати на плиту, дати закипіти і варити протягом десяти хвилин.
- Змішати сир з макаронами і яйцем.
- Додати звичайний цукор і ваніль, перемішати.
- Гарбуз натерти на тертці, додати до решти інгредієнтів і вимісити до однорідності.
- Викласти у форму, розподілити лопаткою і запікати 35-40 хвилин при 180 градусах.
Секрети приготування
Якщо сир занадто сухе, то в будь-який з рецептів можна додати трохи сметани, йогурту або молока. Але додавати невелику кількість, щоб не переборщити.
Вибирайте рифлені макарони, ні в якому разі не локшину або спагетті. Нехай це будуть черепашки, фарфалле, спіральки, джемелли, ріжки, пір'я та ін. Тобто суть сорту в тому, щоб його поверхня не була гладкою, інакше соус буде стікати на дно форми.
Щоб ваша запіканка вийшла незвичайною, можете додати соус бешамель в солоні варіанти і пудинг — в солодкі. Погодьтеся, це оригінально! У першому випадку не забудьте в кінці про тертому сирі, а в другому — про какао або шматочки шоколаду.
Як приготувати сирну запіканку з макаронами, дивіться у відео-рецепті:
Любите ніжні страви? Тоді така запіканка точно для вас. І чим більше сиру ви додасте, тим ніжніше буде ваш вечеря/сніданок. Не бійтеся змінювати пропорції, щоб було смачніше. Приємного апетиту!