Легка сирна запіканка на пару для сніданку або перекусу
Вас очікує максимально ніжний десерт в семи різних варіантах. Будуть і горіхи і сухофрукти та цукати, і екзотика. Важливо спробувати кожен рецепт, щоб знайти серед них свого нового фаворита.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 2 шт. |
молоко - | 0,1 л |
манна крупа - | 30 г |
цукор - | 35 г |
сир - | 550 г |
цукати - | 50 г |
розпушувач - | 10 г |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 144 Ккал |
Як приготувати:
- Молоко налити в сотейник і прибрати на плиту.
- Включити слабкий вогонь і нагрівати молоко.
- Вилити його в миску, всипати манну крупу і залишити, нехай трохи набухне.
- Сир в цей час покласти в сито і розташувати над мискою.
- Протерти все з допомогою лопатки або ложки. Чи можна використовувати для сиру занурювальний блендер. Просто потрібно подрібнити його, щоб отримати кремову консистенцію.
- Додати до сиру яйця, розпушувач і цукор, перемішати компоненти до однорідності.
- Вилити манну крупу з молоком, всипати цукати.
- Перемішати інгредієнти, можна віночком або міксером.
- Вилити масу у форму для випічки і рівномірно розподілити.
- Поставити на грати пароварки і готувати сорок хвилин.
- Коли пройде час, форму дістати і остудити запіканку перед вживанням.
Сирна запіканка з бананом в пароварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
молоко | 140 мл |
цукор | 30 г |
сир | 0,5 кг |
цедра лимона | 15 г |
сіль | за смаком |
яйця | 2 шт. |
манна крупа | 40 г |
банани | 2 шт. |
Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.
Яка калорійність – 145 калорій.
Як приготувати:
- Крупу висипати в невелику піалу.
- Залити молоком так, щоб воно повністю покрило манку, і прибрати на півгодини. Цього часу буде досить, щоб крупинки добре розбухли і не залишилися сирими в запіканці.
- Яйця розбити в іншу ємність.
- Додати цукор і компоненти збити віночком або міксером у пишну, легку масу.
- Сир пропустити через сито або подрібнити блендером до кремової консистенції.
- Змішати його з яєчною масою, цедрою лимона і сіллю.
- Туди ж вмішати набряклу манку і довести компоненти до однорідності.
- Банан очистити від шкірки і нарізати кільцями.
- Половину сирної маси вилити у форму.
- Розкласти зверху скибочки банана і залити залишками сиру.
- Рівномірно розподілити масу і поставити в пароварку на 40-50 хвилин до готовності.
Дієтична випічка з гарбузом на пару в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
гарбуз | 0,5 кг |
йогурт | 250 мл |
цукор | 30 г |
сир | 550 г |
сіль | за смаком |
яйця | 3 шт. |
сік лимона | 40 мл |
Скільки по часу – 1 година 35 хвилин.
Яка калорійність – 100 калорій.
Як приготувати:
- Гарбуз очистити від шкірки, обполоснути водою і натерти на тертці будь-якого розміру.
- Відокремити білки від жовтків в різні миски.
- Білки прибрати в холодильник ненадовго, щоб згодом краще взбились.
- Сир подрібнити блендером до кремового стану.
- Змішати його з жовтками і цукром, йогуртом і соком цитруса.
- Білки дістати і збити до стоячих піків з допомогою електричного віночка або ручного міксера.
- Змішати білкову масу з сирною.
- Потім акуратно ввести гарбуз, щоб не пошкодити ніжну структуру.
- На дно мультиварки обов'язково налити воду, встановити кошик для готування на пару.
- Вилити тісто у форму і поставити її на місце.
- В режимі пара готувати запіканку одну годину.
Святковий варіант з ананасом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 5 г |
консервований ананас | 3 кільця |
яйце | 1 шт. |
манна крупа | 30 г |
ванілін | 2 г |
сир | 450 г |
вершкове масло | 10 г |
Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.
Яка калорійність – 164 калорії.
Як приготувати:
- Сир висипати в миску, розім'яти її виделкою до однорідності або протерти через сито, щоб він став максимально однорідним і розсипчастим. Також можна подрібнити його блендером, щоб отримати кремову консистенцію.
- Додати до одержаної маси одне яйце і перемішати все.
- Всипати манну крупу, перемішати так, щоб не з'явилися сухі грудочки.
- Збити компоненти віночком до однорідності.
- Ананаси нарізати невеликими скибочками і вмішати до решти інгредієнтів.
- Форму для готування на пару змастити маслом і вилити сирну масу, рівномірно розподілити її.
- Помістити в кошик пароварки і готувати півгодини.
Яблучно-сирний десерт
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
манна крупа | 40 г |
ванілін | 2 г |
сир | 0,4 кг |
кориця | 2 дрібку |
яйця | 2 шт. |
цукор | 90 г |
яблука | 250 г |
Скільки по часу – 1 година.
Яка калорійність – 159 калорій.
Як приготувати:
- Сир протерти через сито або подрібнити за допомогою виделки. Також можна збити його заглибним блендером до стану однорідного крему.
- Додати яйця, цукор, ванілін, манну крупу і змішати все це.
- Яблука вимити проточною водою, очистити від шкірки.
- За допомогою гострого ножа нарізати кубиками невеликого розміру.
- З'єднати їх з сирною масою і викласти у форму для приготування на пару.
- Рівномірно розподілити все і готувати в пароварці 40-45 хвилин.
- Готову запіканку посипати корицею через сито.
Як приготувати смачне і ніжне печиво з сирною начинкою.
Тут можна подивитися рецепт приготування галушок з сиру.
Тут ви можете дізнатися про користь і шкоду схуднення на кукурудзяної каші.
Рецепт з горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
бразильський горіх | 10 г |
цукор | 15 г |
цукати | 20 г |
манна крупа | 50 г |
яйце | 1 шт. |
кешью | 10 г |
кориця | 3 дрібку |
сир | 350 г |
фундук | 10 г |
вершкове масло | 30 г |
сметана | 15 мл |
ізюм | 20 г |
мигдаль | 10 г |
мед | 15 мл |
бананові чіпси | 15 г |
ваніль | 1 стручок |
кардамон | 5 г |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 224 калорії.
Як приготувати:
- Манну крупу, цукор, мед і яйце змішати до однорідної консистенції.
- Дати масі постояти трохи, щоб манні крупинки змогли набрякнути.
- Сир протерти через сито або подрібнити блендером.
- Додати до решти інгредієнтів, перемішати.
- Всі горіхи висипати на суху сковороду і прогріти їх до рум'яності і вираженого аромату.
- Потім порубати гострим ножем на шматочки, але не занадто дрібні.
- Ваніль розрізати уздовж, стягнути внутрішню пилок і додати в сир.
- Корицю, кардамон, банани і шоколад з родзинками покласти туди ж.
- Все ретельно перемішати і вилити у форму.
- Помістити в пароварку і готувати протягом тридцяти хвилин.
Парова запіканка з сиру з цитрусами або одягають
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мандарини | 2 шт. |
цукор | 120 г |
сир | 350 г |
манна крупа | 50 г |
апельсин | 1 шт. |
яйця | 2 шт. |
лимон | 1 шт. |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 147 калорій.
Як приготувати:
- Сир подрібнити заглибним блендером.
- Змішати з цукром, манною крупою і яйцями.
- Однорідної маси дати постояти хвилин двадцять, щоб крупа розбухла.
- Мандарини очистити від шкірки, ниточок і нарізати скибочками.
- Апельсин і лимон вимити, зрізати шкірку ножем до самого «м'яса».
- Вирізати часточки з перетинок і подрібнити їх.
- Додати в сир разом з мандаринами, з'єднати.
- Вилити отриману масу в форму і готувати на пару півгодини.
Секрети приготування
Щоб запіканка на пару вийшла дійсно пишною і ніжною, можна додати до неї невелику кількість вершків або сметани. Це додасть ще більше м'якості.
Як приготувати сирну запіканку на пару, дивіться на відео нижче:
Запіканка – це завжди гарна і смачна ідея. Всі наші варіанти сьогодні готуються на пару, а значить, виходять ще більш корисними і повітряними, легкими. Пробуйте!