30 май 2019 3 454

Легка сирна запіканка на пару для сніданку або перекусу

Вас очікує максимально ніжний десерт в семи різних варіантах. Будуть і горіхи і сухофрукти та цукати, і екзотика. Важливо спробувати кожен рецепт, щоб знайти серед них свого нового фаворита.

Сирна запіканка на пару
Інгредієнти Кількість
яйця - 2 шт.
молоко - 0,1 л
манна крупа - 30 г
цукор - 35 г
сир - 550 г
цукати - 50 г
розпушувач - 10 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 144 Ккал

Як приготувати:

  1. Молоко налити в сотейник і прибрати на плиту.
  2. Включити слабкий вогонь і нагрівати молоко.
  3. Вилити його в миску, всипати манну крупу і залишити, нехай трохи набухне.
  4. Сир в цей час покласти в сито і розташувати над мискою.
  5. Протерти все з допомогою лопатки або ложки. Чи можна використовувати для сиру занурювальний блендер. Просто потрібно подрібнити його, щоб отримати кремову консистенцію.
  6. Додати до сиру яйця, розпушувач і цукор, перемішати компоненти до однорідності.
  7. Вилити манну крупу з молоком, всипати цукати.
  8. Перемішати інгредієнти, можна віночком або міксером.
  9. Вилити масу у форму для випічки і рівномірно розподілити.
  10. Поставити на грати пароварки і готувати сорок хвилин.
  11. Коли пройде час, форму дістати і остудити запіканку перед вживанням.

Сирна запіканка з бананом в пароварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
молоко 140 мл
цукор 30 г
сир 0,5 кг
цедра лимона 15 г
сіль за смаком
яйця 2 шт.
манна крупа 40 г
банани 2 шт.

Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.

Яка калорійність – 145 калорій.

Як приготувати:

  1. Крупу висипати в невелику піалу.
  2. Залити молоком так, щоб воно повністю покрило манку, і прибрати на півгодини. Цього часу буде досить, щоб крупинки добре розбухли і не залишилися сирими в запіканці.
  3. Яйця розбити в іншу ємність.
  4. Додати цукор і компоненти збити віночком або міксером у пишну, легку масу.
  5. Сир пропустити через сито або подрібнити блендером до кремової консистенції.
  6. Змішати його з яєчною масою, цедрою лимона і сіллю.
  7. Туди ж вмішати набряклу манку і довести компоненти до однорідності.
  8. Банан очистити від шкірки і нарізати кільцями.
  9. Половину сирної маси вилити у форму.
  10. Розкласти зверху скибочки банана і залити залишками сиру.
  11. Рівномірно розподілити масу і поставити в пароварку на 40-50 хвилин до готовності.

Дієтична випічка з гарбузом на пару в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
гарбуз 0,5 кг
йогурт 250 мл
цукор 30 г
сир 550 г
сіль за смаком
яйця 3 шт.
сік лимона 40 мл

Скільки по часу – 1 година 35 хвилин.

Яка калорійність – 100 калорій.

Як приготувати:

  1. Гарбуз очистити від шкірки, обполоснути водою і натерти на тертці будь-якого розміру.
  2. Відокремити білки від жовтків в різні миски.
  3. Білки прибрати в холодильник ненадовго, щоб згодом краще взбились.
  4. Сир подрібнити блендером до кремового стану.
  5. Змішати його з жовтками і цукром, йогуртом і соком цитруса.
  6. Білки дістати і збити до стоячих піків з допомогою електричного віночка або ручного міксера.
  7. Змішати білкову масу з сирною.
  8. Потім акуратно ввести гарбуз, щоб не пошкодити ніжну структуру.
  9. На дно мультиварки обов'язково налити воду, встановити кошик для готування на пару.
  10. Вилити тісто у форму і поставити її на місце.
  11. В режимі пара готувати запіканку одну годину.

Святковий варіант з ананасом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 5 г
консервований ананас 3 кільця
яйце 1 шт.
манна крупа 30 г
ванілін 2 г
сир 450 г
вершкове масло 10 г

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Яка калорійність – 164 калорії.

Як приготувати:

  1. Сир висипати в миску, розім'яти її виделкою до однорідності або протерти через сито, щоб він став максимально однорідним і розсипчастим. Також можна подрібнити його блендером, щоб отримати кремову консистенцію.
  2. Додати до одержаної маси одне яйце і перемішати все.
  3. Всипати манну крупу, перемішати так, щоб не з'явилися сухі грудочки.
  4. Збити компоненти віночком до однорідності.
  5. Ананаси нарізати невеликими скибочками і вмішати до решти інгредієнтів.
  6. Форму для готування на пару змастити маслом і вилити сирну масу, рівномірно розподілити її.
  7. Помістити в кошик пароварки і готувати півгодини.

Яблучно-сирний десерт

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
манна крупа 40 г
ванілін 2 г
сир 0,4 кг
кориця 2 дрібку
яйця 2 шт.
цукор 90 г
яблука 250 г

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 159 калорій.

Як приготувати:

  1. Сир протерти через сито або подрібнити за допомогою виделки. Також можна збити його заглибним блендером до стану однорідного крему.
  2. Додати яйця, цукор, ванілін, манну крупу і змішати все це.
  3. Яблука вимити проточною водою, очистити від шкірки.
  4. За допомогою гострого ножа нарізати кубиками невеликого розміру.
  5. З'єднати їх з сирною масою і викласти у форму для приготування на пару.
  6. Рівномірно розподілити все і готувати в пароварці 40-45 хвилин.
  7. Готову запіканку посипати корицею через сито.

Як приготувати смачне і ніжне печиво з сирною начинкою.

Тут можна подивитися рецепт приготування галушок з сиру.

Тут ви можете дізнатися про користь і шкоду схуднення на кукурудзяної каші.

Рецепт з горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
бразильський горіх 10 г
цукор 15 г
цукати 20 г
манна крупа 50 г
яйце 1 шт.
кешью 10 г
кориця 3 дрібку
сир 350 г
фундук 10 г
вершкове масло 30 г
сметана 15 мл
ізюм 20 г
мигдаль 10 г
мед 15 мл
бананові чіпси 15 г
ваніль 1 стручок
кардамон 5 г

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 224 калорії.

Як приготувати:

  1. Манну крупу, цукор, мед і яйце змішати до однорідної консистенції.
  2. Дати масі постояти трохи, щоб манні крупинки змогли набрякнути.
  3. Сир протерти через сито або подрібнити блендером.
  4. Додати до решти інгредієнтів, перемішати.
  5. Всі горіхи висипати на суху сковороду і прогріти їх до рум'яності і вираженого аромату.
  6. Потім порубати гострим ножем на шматочки, але не занадто дрібні.
  7. Ваніль розрізати уздовж, стягнути внутрішню пилок і додати в сир.
  8. Корицю, кардамон, банани і шоколад з родзинками покласти туди ж.
  9. Все ретельно перемішати і вилити у форму.
  10. Помістити в пароварку і готувати протягом тридцяти хвилин.

Парова запіканка з сиру з цитрусами або одягають

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мандарини 2 шт.
цукор 120 г
сир 350 г
манна крупа 50 г
апельсин 1 шт.
яйця 2 шт.
лимон 1 шт.

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 147 калорій.

Як приготувати:

  1. Сир подрібнити заглибним блендером.
  2. Змішати з цукром, манною крупою і яйцями.
  3. Однорідної маси дати постояти хвилин двадцять, щоб крупа розбухла.
  4. Мандарини очистити від шкірки, ниточок і нарізати скибочками.
  5. Апельсин і лимон вимити, зрізати шкірку ножем до самого «м'яса».
  6. Вирізати часточки з перетинок і подрібнити їх.
  7. Додати в сир разом з мандаринами, з'єднати.
  8. Вилити отриману масу в форму і готувати на пару півгодини.

Секрети приготування

Щоб запіканка на пару вийшла дійсно пишною і ніжною, можна додати до неї невелику кількість вершків або сметани. Це додасть ще більше м'якості.

Якщо додати трохи порошку какао у готове «тісто», запіканка вийде шоколадної і за смаком, і за виглядом, і за ароматом. Можна для максимально смаку додати ще трохи подрібненого шоколаду.

Як приготувати сирну запіканку на пару, дивіться на відео нижче:

Запіканка – це завжди гарна і смачна ідея. Всі наші варіанти сьогодні готуються на пару, а значить, виходять ще більш корисними і повітряними, легкими. Пробуйте!

Що ще почитати: