10 май 2019 1 605

Як приготувати запіканку з макаронів в мультиварці

Макаронна запіканка – просте у приготуванні, але водночас вишукане блюдо, яке підійде до будь-якого столу і сподобається як дорослим, так і дітям.

Мультиварка ж зробить процес приготування ще легше і приємніше. І головне звільнить від довгої і болісної витрати часу біля плити. Величезна безліч рецептів і різновидів макаронної запіканки в мультиварці існує в світі, про деякі ви можете дізнатися вперше.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
макарони або вермішель - 250 г
помідор - 2 шт.
яйця - 3 шт.
ковбаса (бажано копчена) - 200 г
сир - 200 г
масло вершкове - 100 г
вершки - 250 мл
прянощі і зелень - за смаком
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Все геніальне – просто. Це стосується і макаронної запіканки. З цим простим стравою впорається навіть новачок в кулінарному мистецтві. А смачним результатом будуть задоволені і ваші домочадці, і гості.

Такий рецепт запіканки з макаронів в мультиварці досить простий. Для початку потрібно взяти томати і звільнити їх від шкірки. Щоб легко зробити це, потрібно виконати хрестоподібний надріз і покласти на хвилину в окріп.

Потім нарізаємо помідори шматочками середнього розміру. Після додати до них сирі макарони і ретельно перемішати.

Сир і ковбасу потрібно нарізати не дуже дрібними, але і не дуже великими кубиками. Тепер це все змішувати з макаронами. Для приготування заливки необхідно збити яйця, додавши до них трохи солі, а пізніше вершки і прянощі.

А ось і фінішна пряма. Далі змащуємо чашу мультиварки маслом, висипаємо туди макарони, заливаємо заливкою і перемішуємо.

 

Встановити режим «Випічка» і температуру в 125 градусів, а час на 50 хвилин і запустити мультиварку. Готову запіканку прикрашаємо зеленню.

Макаронна запіканка з фаршем

Урізноманітнити свою кухню дуже легко, приготувавши апетитну смачну запіканку з макаронів з фаршем в мультиварці. Страва неодмінно сподобається шанувальникам італійської кухні.

Необхідні продукти:

  • макарони або вермішель — 300 г;
  • фарш — 500 г;
  • молоко – 150 мл;
  • сир — 20 г;
  • 2 яйця;
  • 2 невеликих цибулини;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • орегано — 1 ч. л.;
  • спеції;
  • вода.

Витрати по часу: 60-70 хв.

Харчова цінність (на 100 г): 170,2 Ккал.

Дрібно порубати цибулини. У розігріту чашу мультиварки додаємо рослинне масло, потім цибулю. Смажити його до легкої рум'яності. Після додати до нього фарш і смажити до моменту, поки фарш не зміниться в кольорі.

Щоб маса стала особливо ароматною, додаємо орегано. Потім кинути туди макарони, заливаємо водою і варимо хвилин 15, встановивши режим «Варка». Вода повинна повністю вбратися.

Поки макарони варяться, приготувати яєчну суміш з молока, яєць, тертого сиру і спецій – збовтати їх віночком. Отриманою масою залити макарони, перемішати і залишити випікатися 40 хвилин, встановивши режим «Випічка».

Запіканка з макаронних виробів з м'ясом і сиром

«Російська лазанья» — так ще називають це блюдо. Простота, смак, вишуканість – ідеальне поєднання.

Необхідні продукти:

  • макарони або вермішель – 500 г;
  • м'ясо – 300 г;
  • консервовані помідори – 500 г;
  • 1 велика цибулина;
  • сир двох видів – 250 г;
  • прянощі;
  • соняшникова олія.

Витрати по часу: 70-80 хв.

Харчова цінність (на 100 г): 175,7 Ккал.

Відварити макарони 2/3 часу, заявленого виробником на упаковці. Подрібнити цибулину і обидва сири натерти на крупній тертці. Томати подрібнюємо в блендері і додаємо в них трохи томатного соку.

Налити в каструлю олію, вибрати режим «Варка» і натиснути старт, щоб масло розігрілося. Потім кинути туди цибулю з м'ясом, трохи прянощів і обсмажити. Після того, як м'ясо посвітлішало, додати томати, трохи солі і перемішати.

Викласти третину макаронів в чашу мультиварки, змастивши її перед цим маслом. Зверху на них — половину фаршу, розрівняти, посипати чвертю сиру. Потім знову третину частину макаронів і залишився м'ясо з сиром.

Останніми додати зверху макарони, посипані сиром. Закрити каструлю, виставити режим «Випічка», таймер на 20 хвилин і натиснути кнопку старт.

Запіканка з куркою

Соковита і ніжна текстура запіканки з макаронів – одне з головних переваг готування страви в мультиварці. Та й з нею зовсім не доведеться довго стояти біля плити, Редмонд сам з усім впорається, порадувавши вас у підсумку смачним ситним вечерею або обідом.

Необхідні продукти:

  • макарони – 500 г;
  • філе курки – 600 г;
  • 1 морква;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 середня цибулина;
  • прянощі;
  • масло рослинне – 2 ст. л.

Витрати по часу: 55-60 хв.

Харчова цінність (на 100 г): 229,7 Ккал.

Спочатку нарізати перець соломкою, моркву потерти на тертці. Цибулю необхідно нарізати кубиками, а філе просто на маленькі шматочки. Обсмажувати цибулю і моркву в мультиварці на режимі «Смаження» 4-6 хвилин.

Висипати туди перець і, постійно помішуючи, обсмажувати до 10 хвилин. Потім кинути туди філе і продовжувати готувати ще стільки ж часу.

Слідом додати макарони, прянощі, а потім залити все це водою, щоб вона трохи покривала макарони.

Встановити режим «Випічка» або «Плов» і випікати при температурі 125 градусів 20-25 хвилин.

Читайте як приготувати смачний суп гороховий з м'ясом або копченными реберцями в мультиварці.

Читайте як приготувати вишуканий творожно-яблучний пиріг.

Рецепт швидкої випічки до чаю візьміть на замітку ці рецепти, вони вам знадобляться.

Варіант приготування страви з сиром

Солодка запіканка з макаронів з сиром – делікатес як для дорослих, так і для дітей. В мультиварці вона виходить особливою, нагадує смак дитинства і смак тієї самої запіканки з дитячого саду.

  • макарони або вермішель – 300 г;
  • сир – 300 г;
  • 3 яйця;
  • цукор – 100 г;
  • ванілін;
  • масло вершкове – 1ст.л.

Витрати по часу: 40-45 хв.

Харчова цінність (на 100 г): 151 Ккал.

Для початку макарони відварити до напівготовності, відкинути їх на друшляк і промити водою. В іншому посуді змішати сир, ванілін, цукор і яйця, ретельно перемішавши.

Потім додати до одержаної маси макарони і знову перемішати. Обмазуємо чашу мультиварки маслом. Отриману «суміш» викладаємо в неї, вибираємо режим «Випічка» і ставимо таймер на 40 хвилин.

Сирна запіканка з яблуками

Здивуйте своїх рідних і приготуйте їм на сніданок смачну сирну запіканку з макаронами в мультиварці, урізноманітнивши звичний рецепт яблуками. Ніжне ситне ласощі гарантовано.

  • сир – 250 г;
  • макарони або вермішель – 250 г;
  • 1 яблуко;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • 1 яйце;
  • сметана – 5 ст. л.;
  • олія рослинна.

Витрати по часу: близько 60 хв.

Харчова цінність (на 100 г): 197,8 Ккал.

Для початку необхідно відварити макарони до напівготовності. Додати в сир цукор і яйця і ретельно перемішати у блендері.

Яблука очищаємо від шкірки, потім трьом їх на дрібну тертку. Додаємо їх і макарони до сиру, перемішати. Викласти отриману масу в чашу мультиварки, попередньо обмазавши її стінки маслом.

Розрівняти і змастити рясно все це сметаною. Випікати в режимі «Випічка» 25 хвилин.

Запіканка «Апетитна»

Хочеться чогось особливого? Тоді запіканка «Апетитна» точно для вас. Дивовижний аромат і смак точно змусять забути про все і відчути себе в Італії, поїдають лазанью в затишному ресторанчику.

  • макарони або вермішель – 300 г;
  • 4 яйця;
  • 2 помідори;
  • 1 невелика цибулина;
  • гриби – 100 г;
  • 2 картоплини;
  • вершки – 200 мл;
  • сир – 50 г;
  • олія рослинна.

Витрати по часу: 50-55 хв.

Харчова цінність (на 100 г): 189 Ккал.

Зварити картоплю і макарони до напівготовності. Нарізати цибулю, помідори, очищені від шкірки, гриби і кинути це все на сковорідку. Потім обсмажити. Взяти 2 яйця, заздалегідь підготовлені макарони і подрібнити у блендері.

У промаслений чашу мультиварки викладаємо отриману масу. Змішати помідори і картоплю, помістити їх зверху на макарони.

Натерти сир на тертці. Потім блендером збити вершки, 2 яйця і тертий сир, залити в чашу. Випікати в режимі «Випічка» 25 хвилин при температурі 125 градусів.

Овочеве блюдо з макаронами

Це блюдо багатьом доведеться за смаком, адже воно не тільки смачне і корисне, а ще й дієтичне. Для приготування нам знадобиться:

  • макарони або вермішель – 250 г;
  • овочі будь – 400 г;
  • сир – 100 г;
  • манка – 50 г;
  • молоко – 0,5 л;
  • масло вершкове;
  • прянощі.

Витрати по часу: 1 година.

Харчова цінність (на 100 г): 151,5 Ккал

Сир натерти на тертці. Зварити макарони до напівготовності. Зливаємо з них воду через друшляк і відставляємо в сторону. Перейдемо до овочів. Якщо овочі в замороженому стані, то необхідно їх опустити в киплячу воду хвилини на 3 і витягнути.

А якщо ж овочі свіжі – не більше, ніж на хвилину. Перейдемо до приготування соусу. Вилити на сковороду олію, висипати манку, а потім, помішуючи, додати молоко, поки маса не загусне. Додати прянощі.

Викладаємо в чашу мультиварки макарони, перемішана з соусом і овочами. Готувати хвилин 25-30, вибравши режим «Випічка».

Корисні поради

Одного разу приготувавши макаронну запіканку, ви будете готувати її знову і знову. Щоб зробити блюдо смачніше, можна просто скористатися деякими корисними порадами. Особливо корисними вони будуть для початківців господарок. Вони не дадуть зіпсувати страву, а зроблять його, навпаки, більш смачним і презентабельним:

  1. Найголовніше — не потрібно доварювати макарони, бо під час подальшого приготування вони перетворяться на кашу, що тільки зіпсує смакові якості запіканки;
  2. Бажано використовувати макарони саме з пшениці твердих сортів. Вони повинні бути однорідного кольору, гладкими, інакше весь соус стече з них;
  3. Кожна господиня хотіла б бачити золотисту скоринку на запіканці, але мало хто знає, як досягти такого ефекту. А весь секрет полягає в різних температурах. Якщо просто підвищувати температуру, то страва стане сухим. Багато радять для золотистої скоринки в останні хвилини приготування змінити режим «Гриль»;
  4. Щоб запіканка з макаронів в мультиварці вийшла ніжною і повітряної, необхідно протирати через сито сир, якщо він є в рецепті;
  5. Якщо переборщити з іншими компонентами, то страва вийде жорстким;
  6. При приготуванні важливо враховувати кількість фруктів і овочів. У них міститься багато води, з-за цього час приготування запіканки може збільшитися;
  7. Краще використовувати замість борошна, якщо така є в рецепті, манну крупу. Вона додасть страві соковитості.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: