10 май 2019 847

4 варіанти приготування Феттуччіне з куркою і грибами

Курку та гриби – класичне поєднання. Якщо ж доповнювати ці продукти смачним вершковим соусом, та ще й пастою Фетучине, то буде дуже складно відірватися від тарілки! Спробуйте і ви зрозумієте чому.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
вершкове масло - 100 г
цибулю - 2 головки
паста Фетучине - 0,3 кг
гриби - 200 г
сіль - 15 г
спеції - 10 г
куряче філе - 350 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 Ккал

Як приготувати:

  1. У велику каструлю налити воду, посолити і прибрати на плиту.
  2. Включити середній вогонь і дочекатися закипання.
  3. Коли час прийде, помістити у воду пасту і перемішати.
  4. Відварити до готовності, не забуваючи помішувати, щоб не склеїти.
  5. У цей час очистити цибулю від лушпиння, видалити гострим ножем коріння.
  6. Вимити коренеплоди під проточною водою, подрібнити їх.
  7. Курку вимити, очистити від плівок і нарізати кубиками.
  8. У сковороду покласти половину масла, дати йому розійтися.
  9. Викласти цибулю і тушкувати його, помішуючи, хвилин п'ять.
  10. Додати куряче філе і готувати його до рум'яної скоринки.
  11. У цей час очистити гриби, підрізати їм ніжки.
  12. Наріжте їх пластинками, додати до цибулі і м'яса разом зі спеціями.
  13. Дочекатися, коли випарується вся рідина і з'явиться рум'яна кірочка. Тоді можна вважати, що гриби і м'ясо готові.
  14. Готові Фетучине злити на друшляк, дати їм стекти, потім трохи промити гарячою проточною водою.
  15. Додати до них другу половину вершкового масла і перемішати.
  16. Висипати вміст сковороди і змішати. Можна подавати!

Феттуччіне з куркою і грибами у вершковому соусі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 30 г
куряче філе 0,3 кг
сир 180 г
30% вершки 0,2 л
рослинна олія 20 мл
масло оливи 15 мл
Фетучине 250 г
цибуля 1 головка
вершкове масло 65 г
білі гриби 160 р
сіль за смаком
чорний мелений перець 3 щіпки

Часу: 1 ч.

Калорій: 245.

Як приготувати:

  1. Куряче філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
  2. Нарізати м'ясо кубиками невеликого розміру.
  3. Посипати сіллю, чорним перцем і обім'яти, щоб рівномірно розподілити приправи.
  4. У сковороду налити олію, нагріти його.
  5. Викласти скибочки філе і смажити близько десяти хвилин до рум'яної скоринки.
  6. Гриби за цей час очистити, нарізати пластинками, підрізають ніжки.
  7. Додати до м'яса і готувати все разом ще стільки ж часу.
  8. У великий, глибокий сотейник налити воду, прибрати на плиту.
  9. Включити сильний вогонь і дати воді закипіти, посолити.
  10. Викласти Фетучине і варити до готовності. На упаковці повинно бути вказано необхідний час готування.
  11. У процесі варіння пасту обов'язково помішувати, щоб не приклеївся до дна.
  12. Коли вона готова, перекласти в друшляк і дати стекти всій воді.
  13. Після цього повернути пасту в сотейник і полити оливковою олією, перемішати.
  14. У сковороду викласти вершкове масло, дати йому розтанути.
  15. Цибулю в цей час дрібно порубати.
  16. Часник очистити, пропустити часточки через тисняву.
  17. Викласти в сковороду і тушкувати до м'якості обидва компоненти.
  18. Далі влити вершки, через дві хвилини додати курку з грибами.
  19. Сир натерти на тертці будь-якого розміру, всипати його до решти інгредієнтів.
  20. Додати готові Фетучине і перемішати.
  21. Дати страві прогрітися протягом декількох хвилин і подавати до столу.

Як приготувати пасту в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 1 шматочок
куряче філе 170 г
сметана 50 мл
цибуля зелена 3 пера
рослинна олія 30 мл
Фетучине 120 г
сіль за смаком
білі гриби 150 г
шавлія 3 р
борошно 15 г
курячий бульйон 50 мл
чорний мелений перець за смаком

Часу: 45 хв.

Калорій: 182.

Як приготувати:

  1. У сотейник налити необхідну кількість води, посолити її.
  2. Прибрати на плиту і дати закипіти, викласти Фетучине.
  3. Помішуючи, варити їх до готовності, потім перекласти в друшляк.
  4. Куряче філе вимити, очистити від жиру і плівок.
  5. М'ясо нарізати смужками невеликого розміру, посолити, обім'яти руками.
  6. Часник очистити, видалити хвостик і пропустити часточку через тисняву.
  7. Цибулю вимити, дрібно порубати.
  8. Гриби очистити, нарізати пластинками.
  9. У чашу мультиварки налити олію, включити режим випічки.
  10. Викласти зелений лук, часник і куряче м'ясо з грибами.
  11. Обсмажувати до одержання рум'яної скоринки м'яса.
  12. Потім включити режим гасіння і готувати ще хвилин 10-15. Тут все залежить від того, як дрібно нарізана курка.
  13. Борошно з'єднати зі сметаною, влити бульйон, додати шавлія і чорний перець.
  14. Все це перемішати і перелити в чашу мультиварки.
  15. Тушкувати до тих пір, поки соус не загусне.
  16. Потім додати Фетучине, прогріти 1-2 хвилини і подавати порційно.

Рецепт пасти з беконом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 1 шматочок
куряче філе 0,3 кг
бекон 70 г
масло оливи 40 мл
гриби 180 г
свіжий базилік 8 листочків
сир 80 г
Фетучине 250 г
борошно 5 г
чорний перець мелений за смаком
цибуля 1 головка
вершки 260 мл
сіль за смаком

Часу: 50 хв.

Калорій: 206.

Як приготувати:

  1. Відразу ж поставити на вогонь каструлю з водою, посолити її.
  2. Дати закипіти і помістити туди Фетучине, перемішати і варити до готовності.
  3. В цей же час помістити на плиту сковорідку, дати їй нагрітися.
  4. Філе вимити проточною водою, очистити від жиру і плівок.
  5. Нарізати кубиками невеликого розміру і відставити.
  6. У сковорідку налити масло оливи, викласти м'ясо і тушкувати його до рум'яної скоринки.
  7. Гриби очистити і нарізати кубиками.
  8. Лук очистити, помити і дрібно покришити.
  9. Точно так само вчинити і з часником.
  10. Бекон нарізати дрібними кубиками або смужками.
  11. Філе перекласти в тарілку, а помістити в сковороду цибулю, часник, гриби і бекон.
  12. Гасити компоненти до готовності, не забуваючи помішувати.
  13. Додати філе, сіль і чорний перець. Усе з'єднати.
  14. Налити вершки і тушкувати до густоти.
  15. Сир натерти і всипати його в готовий м'ясний соус з грибами.
  16. Готові Фетучине перекласти на друшляк, дати стекти.
  17. Додати в сковороду, перемішати і подавати до столу. Прикрасити базиліком.

Рекомендації для приготування страви

Щоб блюдо вийшло по-справжньому смачним, ароматним і насиченим, радимо використовувати тільки вершкове масло. Саме воно зробить незабутнім ваш обід/вечерю.

Гриби можна використовувати абсолютно будь-які за смаком. І якщо вони ще й лісові, то смак буде більш насиченим і яскравим. Це можуть бути лисички, опеньки, білі гриби, рижики, підосичники, сироїжки, підберезники та ін.

При подачі можна посипати страву зеленню. Буде і яскраво і свіжо, і смачно. Можна вибирати будь-яку, яка вам подобається: м'ята, естрагон, розмарин, чебрець. З класичних добре підійдуть зелений лук, петрушка, базилік.

В якості добавок в страву можна додати подрібнені сухофрукти, вимочені в алкоголі. Уявіть цей пікантний смак! Також можна взяти запашні до рум'яності горіхи. Вийде більш ніж оригінально.

Відео-рецепт приготування Феттуччіне з куркою і грибами дивіться нижче:

Сьогоднішнє блюдо неймовірно легке і готується дуже швидко. Всі інгредієнти прості і працювати з ними точно вміє кожен з вас. Тому скоріше пишіть список інгредієнтів, відправляйтеся за покупками і починайте готувати вечерю. Це справжня смакота!

Що ще почитати: