28 июнь 2019 1 017

Як готувати паштет з авокадо для ситного і низькокалорійного перекусу

Звучить досить незвично, вірно? Але насправді це дуже смачно, свіжо і десь навіть пікантно. Ми приготуємо паштети з різними добавками, щоб догодити кожному з вас. Буде смачно, приєднуйтесь!

Ніжний паштет з авокадо
Інгредієнти Кількість
масло оливи - 15 мл
сік лимона - 5 мл
авокадо - 1 шт.
цибулю - 1 головка
чорний перець мелений - за смаком
сіль - смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 193 Ккал

Як приготувати:

  1. Авокадо ретельно вимити проточною водою, очистити від шкірки.
  2. М'якоть натерти на тертці або подрібнити виделкою, якщо вона досить м'яка.
  3. Влити олію, сік лимона, додати сіль і чорний перець.
  4. Цибулю помити і дрібно покришити, доповнити їм паштет.
  5. Все перемішати і можна подавати до брускетам.

Гуакамоле з часником

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
авокадо 1 шт.
рослинна олія 15 мл
часник 5 шматочків
сік лимона 15 мл
чорний перець мелений 2 дрібку

Скільки по часу – 5 хвилин.

Яка калорійність – 217 калорій.

Як приготувати:

  1. В першу чергу гарненько вимити під проточною водою головний інгредієнт.
  2. Потім його почистити і нарізати кубиками.
  3. Відправити в чашу блендера, в якій є ніж-подрібнювач.
  4. Часник очистити від лушпиння і сухих хвостиків.
  5. Далі пропустити через тисняву прямо до авокадо.
  6. Туди ж влити олію, додати сік цитруса, сіль і чорний перець.
  7. Подрібнити в однорідну масу і перекласти в ємність для подачі.

Рецепт приготування з яйцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
чорний перець мелений за смаком
сік лайма 10 мл
авокадо 1 шт.
сіль за смаком
масло оливи 10 мл

Часу – 25 хвилин.

Калорій – 213 калорій.

Як приготувати:

  1. Авокадо вимити проточною водою і очистити від шкірки.
  2. М'якоть перетворити в однорідну масу з допомогою терки або блендера.
  3. Яйце помістити в сотейник і залити його необхідною кількістю води.
  4. Прибрати на плиту і включити середній вогонь.
  5. Дати закипіти і варити близько п'ятнадцяти хвилин. Цього часу буде досить, щоб серединка дійшла до готовності.
  6. Залити холодною водою і дати охолонути.
  7. Очистити яйце від шкаралупи, розтерти виделкою або скористатися теркою.
  8. З'єднати пюре з авокадо, додати масло, сіль, сік лайма і перець.
  9. Довести до однорідності і далі використовувати за призначенням.

Паштет з авокадо з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелений горошок (не консервований) 30 г
сир 0,2 кг
чорний перець мелений за смаком
кріп 30 г
авокадо 1 шт.
сіль за смаком
насіння кунжуту 30 г

Скільки по часу – 15 хвилин.

Яка калорійність – 194 калорії.

Як приготувати:

  1. Сир відразу ж викласти в чашу блендера.
  2. Авокадо вимити і почистити, додати до сиру.
  3. Збити обидва компоненти до отримання однорідної, густої пасти.
  4. Зелений горошок очистити, промити.
  5. Кріп помити проточною водою, дрібно порубати кухонною сокиркою.
  6. До сирної маси і всипати горошок і зелень.
  7. Кунжут викласти на суху сковороду і поставити на плиту.
  8. Обсмажити насіння до яскравого аромату і рум'яності.
  9. Трохи остудити їх і висипати в сирну масу з авокадо.
  10. Все ретельно перемішати і додати сіль з перцем за смаком.
  11. З'єднати і подавати до столу.

Гуакамоле з яблуком і імбиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 5 г
зелене яблуко 120 г
цибуля 50 г
свіжа кінза 10 г
імбир 3 см
авокадо 2 шт.
чорний перець мелений за смаком
лимон 70 г
свіжий огірок 0,1 кг
петрушку 10 г
сіль за смаком

Часу – 25 хвилин.

Калорій – 137 калорій.

Як приготувати:

  1. Яблуко прополоскати проточною водою разом з авокадо.
  2. Яблуко очистити від шкірки, потім натерти на тертці.
  3. Авокадо теж почистити, розрізати навпіл.
  4. Вийняти кісточку, а м'якоть подрібнити в кашу.
  5. Полити її соком лимона і відставити.
  6. Огірок помити, видалити хвостики.
  7. Якщо є необхідність, очистити від шкірки (якщо вона, приміром, гірчить).
  8. Далі плід натерти на крупній тертці.
  9. Цибулю почистити, помити і дрібно порубати.
  10. Змішати його з огірком, яблуком, авокадо, цукром, сіллю і чорним перцем.
  11. Кинзу і петрушку вимити проточною водою, подрібнити.
  12. Імбир очистити від шкірки ножем, овочечисткою або ложкою.
  13. Головну частину натерти на тертці або пропустити через тисняву.
  14. Додати до інших компонентів разом з подрібненою зеленню.
  15. Все перемішати — й паштет готовий.

Ситний і смачний паштет з печінки тріски з яйцем для бутербродів.

Приготуйте на вечерю апетитний шніцель зі свинини в духовці.

Дізнайтеся, як приготувати фетучіні з куркою і грибами.

Готуємо помазанку з авокадо з ікрою тріски

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ікра тріски 0,1 кг
лимон 100 г
оливки 10 шт.
білий хліб 4 скибочки
цибуля 2 головки
рослинна олія 0,4 л
авокадо 1 шт.

Скільки по часу – 10 хвилин.

Яка калорійність – 393 калорії.

Як приготувати:

  1. Ікру тріски помістити в блендер, додати сік лимона і рослинне масло.
  2. Цибулю почистити, дрібно порізати і теж відправити в чашу.
  3. Очищений авокадо подрібнити, видалити кісточку.
  4. Всипати в чашу і подрібнити всі компоненти до однорідності.
  5. Оливки нарізати кільцями і вмішати в паштет.
  6. Змастити їм підігріті в тостері скибочки хліба і подавати.

Як приготувати закуску з тунцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 1 шматочок
яйця 2 шт.
масло оливи 40 мл
грецький йогурт 80 г
сіль за смаком
сушені пряні трави 5 г
твердий сир 70 г
хліб 4 скибочки
консервований тунець 1 банку
цибуля 1 головка
чорний перець мелений за смаком
авокадо 1 шт.
лимонний сік 30 мл

Час – 40 хвилин.

Калорій – 185 калорій.

Як приготувати:

  1. У миску налити олію, додати сіль з перцем і пряні трави.
  2. Все це перемішати і доповнити часточкою часнику, пропущеного через тисняву.
  3. Скибочки хліба змастити ароматним олією з допомогою кухонного пензлика.
  4. Помістити їх на добре прогріту, але обов'язково суху сковороду.
  5. Обсмажити до рум'яності, не забувши перевернути.
  6. Рибу відкрити, перекласти в миску і розім'яти виделкою.
  7. Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння і вимити.
  8. Далі порізати його дрібними кубиками.
  9. Авокадо вимити проточною водою і розрізати навпіл.
  10. Вийняти кісточку, зробити на обох половинках надрізи у вигляді сітки до самої шкірки.
  11. Далі за допомогою звичайної ложки витягнути вже готові кубики.
  12. Яйця помістити в каструлю і залити водою до самого верху.
  13. Прибрати на плиту, включити середній вогонь і дати закипіти.
  14. З цього моменту варити чверть години.
  15. Потім яйця остудити, почистити і порізати кубиками.
  16. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  17. Змішати яйця, авокадо, сир, рибу, цибулю в невеликій ємності.
  18. Заправити масу йогуртом, збризнути соком лимона.
  19. Ще раз все добре з'єднати і змастити грінки.

Як приготувати паштет з авокадо з тунцем, дивіться у відео-рецепті:

Помазанка з горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець мелений за смаком
авокадо 2 шт.
сік лимона 30 мл
сіль за смаком
волоські горіхи 120 г
масло оливи 40 мл

Скільки по часу – 25 хвилин.

Яка калорійність – 286 калорій.

Як приготувати:

  1. Горіхи перебрати і висипати на суху сковороду.
  2. Обсмажити їх до рум'яності і яскравого аромату.
  3. Потім остудити і подрібнити в блендері до однорідності.
  4. Авокадо вимити і почистити, м'якоть порізати невеликими кубиками.
  5. Сік лимона змішати з маслом, сіллю і чорним перцем.
  6. З'єднати отриману заправку з авокадо і горіхами.
  7. Відправити масу в блендер і збити все до стану соусу.
  8. Остудити паштет і використовувати за призначенням.

Як приготувати паштет з оливками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 1 шматочок
сухарі для панірування 15 г
авокадо 1 шт.
масло оливи 50 мл
оливки без кісточок 0,1 кг
сіль за смаком
сік лимона 15 мл

Часу – 15 хвилин.

Калорій – 248 калорій.

Як приготувати:

  1. Авокадо вимити, очистити від шкірки і подрібнити.
  2. Оливки порізати кільцями з допомогою гострого ножа.
  3. Часник почистити, пропустити через тисняву.
  4. Змішати з оливками, авокадо. Додати масло і сухарі, сіль.
  5. Перемістити все це в блендер, збити в пасту.
  6. Перекласти в піалу для подачі і відправити на стіл.

Корисні поради

Можна додати в готовий паштет трохи вершків, тоді він стане схожим на мус, їм можна буде вже не тільки тости змащувати. Наприклад, можна начинити варені половинки яєчних білків або волованах (кошики з листкового тіста).

При цьому краще скористатися кондитерським мішком і насадкою, щоб закуска вийшла максимально апетитною. Для цього потрібні жирні вершки (від 30%), їх обов'язково потрібно збити до твердих піків.

Паштет можна і прикрасити. Ми додавали горіхи та оливки в процесі приготування, але ви можете додати їх в кінці, щоб вони не перетворилися в однорідну масу, а красиво прикрашали вашу пасту. З горішків акуратніше будуть кедрові, обсмажені до легкої рум'яності. Ще можна використовувати зелень, кубики томатів або солодкого перцю.

Якщо ваші гості — дорослі чоловіки або просто люди, які люблять азіатську кухню, обов'язково додайте у ваш паштет мелений червоний перець або свіжий стручок кайенского перцю чилі халапеньо. Але його доведеться подрібнити в пасту разом з іншими інгредієнтами.

Простий рецепт приготування паштету з авокадо дивіться на відео нижче:

Паштет з авокадо – щось дійсно незвичайне на вашому столі. Навіть якщо вам це здається дивним, обов'язково спробуйте, ви точно не пошкодуєте. Тому що це дійсно неймовірно!

Що ще почитати: