Як готувати паштет з авокадо для ситного і низькокалорійного перекусу
Звучить досить незвично, вірно? Але насправді це дуже смачно, свіжо і десь навіть пікантно. Ми приготуємо паштети з різними добавками, щоб догодити кожному з вас. Буде смачно, приєднуйтесь!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло оливи - | 15 мл |
сік лимона - | 5 мл |
авокадо - | 1 шт. |
цибулю - | 1 головка |
чорний перець мелений - | за смаком |
сіль - | смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 193 Ккал |
Як приготувати:
- Авокадо ретельно вимити проточною водою, очистити від шкірки.
- М'якоть натерти на тертці або подрібнити виделкою, якщо вона досить м'яка.
- Влити олію, сік лимона, додати сіль і чорний перець.
- Цибулю помити і дрібно покришити, доповнити їм паштет.
- Все перемішати і можна подавати до брускетам.
Гуакамоле з часником
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
авокадо | 1 шт. |
рослинна олія | 15 мл |
часник | 5 шматочків |
сік лимона | 15 мл |
чорний перець мелений | 2 дрібку |
Скільки по часу – 5 хвилин.
Яка калорійність – 217 калорій.
Як приготувати:
- В першу чергу гарненько вимити під проточною водою головний інгредієнт.
- Потім його почистити і нарізати кубиками.
- Відправити в чашу блендера, в якій є ніж-подрібнювач.
- Часник очистити від лушпиння і сухих хвостиків.
- Далі пропустити через тисняву прямо до авокадо.
- Туди ж влити олію, додати сік цитруса, сіль і чорний перець.
- Подрібнити в однорідну масу і перекласти в ємність для подачі.
Рецепт приготування з яйцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
сік лайма | 10 мл |
авокадо | 1 шт. |
сіль | за смаком |
масло оливи | 10 мл |
Часу – 25 хвилин.
Калорій – 213 калорій.
Як приготувати:
- Авокадо вимити проточною водою і очистити від шкірки.
- М'якоть перетворити в однорідну масу з допомогою терки або блендера.
- Яйце помістити в сотейник і залити його необхідною кількістю води.
- Прибрати на плиту і включити середній вогонь.
- Дати закипіти і варити близько п'ятнадцяти хвилин. Цього часу буде досить, щоб серединка дійшла до готовності.
- Залити холодною водою і дати охолонути.
- Очистити яйце від шкаралупи, розтерти виделкою або скористатися теркою.
- З'єднати пюре з авокадо, додати масло, сіль, сік лайма і перець.
- Довести до однорідності і далі використовувати за призначенням.
Паштет з авокадо з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелений горошок (не консервований) | 30 г |
сир | 0,2 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
кріп | 30 г |
авокадо | 1 шт. |
сіль | за смаком |
насіння кунжуту | 30 г |
Скільки по часу – 15 хвилин.
Яка калорійність – 194 калорії.
Як приготувати:
- Сир відразу ж викласти в чашу блендера.
- Авокадо вимити і почистити, додати до сиру.
- Збити обидва компоненти до отримання однорідної, густої пасти.
- Зелений горошок очистити, промити.
- Кріп помити проточною водою, дрібно порубати кухонною сокиркою.
- До сирної маси і всипати горошок і зелень.
- Кунжут викласти на суху сковороду і поставити на плиту.
- Обсмажити насіння до яскравого аромату і рум'яності.
- Трохи остудити їх і висипати в сирну масу з авокадо.
- Все ретельно перемішати і додати сіль з перцем за смаком.
- З'єднати і подавати до столу.
Гуакамоле з яблуком і імбиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 5 г |
зелене яблуко | 120 г |
цибуля | 50 г |
свіжа кінза | 10 г |
імбир | 3 см |
авокадо | 2 шт. |
чорний перець мелений | за смаком |
лимон | 70 г |
свіжий огірок | 0,1 кг |
петрушку | 10 г |
сіль | за смаком |
Часу – 25 хвилин.
Калорій – 137 калорій.
Як приготувати:
- Яблуко прополоскати проточною водою разом з авокадо.
- Яблуко очистити від шкірки, потім натерти на тертці.
- Авокадо теж почистити, розрізати навпіл.
- Вийняти кісточку, а м'якоть подрібнити в кашу.
- Полити її соком лимона і відставити.
- Огірок помити, видалити хвостики.
- Якщо є необхідність, очистити від шкірки (якщо вона, приміром, гірчить).
- Далі плід натерти на крупній тертці.
- Цибулю почистити, помити і дрібно порубати.
- Змішати його з огірком, яблуком, авокадо, цукром, сіллю і чорним перцем.
- Кинзу і петрушку вимити проточною водою, подрібнити.
- Імбир очистити від шкірки ножем, овочечисткою або ложкою.
- Головну частину натерти на тертці або пропустити через тисняву.
- Додати до інших компонентів разом з подрібненою зеленню.
- Все перемішати — й паштет готовий.
Ситний і смачний паштет з печінки тріски з яйцем для бутербродів.
Приготуйте на вечерю апетитний шніцель зі свинини в духовці.
Дізнайтеся, як приготувати фетучіні з куркою і грибами.
Готуємо помазанку з авокадо з ікрою тріски
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ікра тріски | 0,1 кг |
лимон | 100 г |
оливки | 10 шт. |
білий хліб | 4 скибочки |
цибуля | 2 головки |
рослинна олія | 0,4 л |
авокадо | 1 шт. |
Скільки по часу – 10 хвилин.
Яка калорійність – 393 калорії.
Як приготувати:
- Ікру тріски помістити в блендер, додати сік лимона і рослинне масло.
- Цибулю почистити, дрібно порізати і теж відправити в чашу.
- Очищений авокадо подрібнити, видалити кісточку.
- Всипати в чашу і подрібнити всі компоненти до однорідності.
- Оливки нарізати кільцями і вмішати в паштет.
- Змастити їм підігріті в тостері скибочки хліба і подавати.
Як приготувати закуску з тунцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 1 шматочок |
яйця | 2 шт. |
масло оливи | 40 мл |
грецький йогурт | 80 г |
сіль | за смаком |
сушені пряні трави | 5 г |
твердий сир | 70 г |
хліб | 4 скибочки |
консервований тунець | 1 банку |
цибуля | 1 головка |
чорний перець мелений | за смаком |
авокадо | 1 шт. |
лимонний сік | 30 мл |
Час – 40 хвилин.
Калорій – 185 калорій.
Як приготувати:
- У миску налити олію, додати сіль з перцем і пряні трави.
- Все це перемішати і доповнити часточкою часнику, пропущеного через тисняву.
- Скибочки хліба змастити ароматним олією з допомогою кухонного пензлика.
- Помістити їх на добре прогріту, але обов'язково суху сковороду.
- Обсмажити до рум'яності, не забувши перевернути.
- Рибу відкрити, перекласти в миску і розім'яти виделкою.
- Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння і вимити.
- Далі порізати його дрібними кубиками.
- Авокадо вимити проточною водою і розрізати навпіл.
- Вийняти кісточку, зробити на обох половинках надрізи у вигляді сітки до самої шкірки.
- Далі за допомогою звичайної ложки витягнути вже готові кубики.
- Яйця помістити в каструлю і залити водою до самого верху.
- Прибрати на плиту, включити середній вогонь і дати закипіти.
- З цього моменту варити чверть години.
- Потім яйця остудити, почистити і порізати кубиками.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- Змішати яйця, авокадо, сир, рибу, цибулю в невеликій ємності.
- Заправити масу йогуртом, збризнути соком лимона.
- Ще раз все добре з'єднати і змастити грінки.
Як приготувати паштет з авокадо з тунцем, дивіться у відео-рецепті:
Помазанка з горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний перець мелений | за смаком |
авокадо | 2 шт. |
сік лимона | 30 мл |
сіль | за смаком |
волоські горіхи | 120 г |
масло оливи | 40 мл |
Скільки по часу – 25 хвилин.
Яка калорійність – 286 калорій.
Як приготувати:
- Горіхи перебрати і висипати на суху сковороду.
- Обсмажити їх до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім остудити і подрібнити в блендері до однорідності.
- Авокадо вимити і почистити, м'якоть порізати невеликими кубиками.
- Сік лимона змішати з маслом, сіллю і чорним перцем.
- З'єднати отриману заправку з авокадо і горіхами.
- Відправити масу в блендер і збити все до стану соусу.
- Остудити паштет і використовувати за призначенням.
Як приготувати паштет з оливками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 1 шматочок |
сухарі для панірування | 15 г |
авокадо | 1 шт. |
масло оливи | 50 мл |
оливки без кісточок | 0,1 кг |
сіль | за смаком |
сік лимона | 15 мл |
Часу – 15 хвилин.
Калорій – 248 калорій.
Як приготувати:
- Авокадо вимити, очистити від шкірки і подрібнити.
- Оливки порізати кільцями з допомогою гострого ножа.
- Часник почистити, пропустити через тисняву.
- Змішати з оливками, авокадо. Додати масло і сухарі, сіль.
- Перемістити все це в блендер, збити в пасту.
- Перекласти в піалу для подачі і відправити на стіл.
Корисні поради
При цьому краще скористатися кондитерським мішком і насадкою, щоб закуска вийшла максимально апетитною. Для цього потрібні жирні вершки (від 30%), їх обов'язково потрібно збити до твердих піків.
Паштет можна і прикрасити. Ми додавали горіхи та оливки в процесі приготування, але ви можете додати їх в кінці, щоб вони не перетворилися в однорідну масу, а красиво прикрашали вашу пасту. З горішків акуратніше будуть кедрові, обсмажені до легкої рум'яності. Ще можна використовувати зелень, кубики томатів або солодкого перцю.
Якщо ваші гості — дорослі чоловіки або просто люди, які люблять азіатську кухню, обов'язково додайте у ваш паштет мелений червоний перець або свіжий стручок кайенского перцю чилі халапеньо. Але його доведеться подрібнити в пасту разом з іншими інгредієнтами.
Простий рецепт приготування паштету з авокадо дивіться на відео нижче:
Паштет з авокадо – щось дійсно незвичайне на вашому столі. Навіть якщо вам це здається дивним, обов'язково спробуйте, ви точно не пошкодуєте. Тому що це дійсно неймовірно!