21 июнь 2019 23 867

Як спекти пісочне печиво на маслі

Щоб до чаю завжди було що подати, збережіть собі сьогоднішні рецепти. Всі вони досить швидкі і смачні! Це просте печиво, яке готується з найбільш банальних інгредієнтів. Спробуйте, вам точно сподобається!

Домашнє пісочне печиво на маслі
Інгредієнти Кількість
яйце - 1 шт.
вершкове масло - 200 г
сіль - 1 пучку
борошно - 0,3 кг
сода - 2 дрібку
цукор - 200 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 450 Ккал

Самий простий і легкий варіант випічки. Спечіть їх прямо зараз, адже це займе не більше години.

Як приготувати:

  1. Масло попередньо вийняти і розкрити, натерти на тертці.
  2. Помістити його в миску, всипати цукор і змішати спочатку віночком.
  3. Потім включити ручний міксер і збити масу до пишноти.
  4. Додати трохи солі і поєднати все.
  5. Вбити яйце і змішати все так, щоб маса стала однорідною.
  6. Потроху ввести муку, але обов'язково через сито і частинами.
  7. Кожен раз компоненти доведеться доводити до однорідності, щоб тісто було без грудочок.
  8. Скачати в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
  9. Коли пройде час, дістати його і розкачати в пласт товщиною 5 мм
  10. Вирізати печива і перекласти їх на деко з папером.
  11. Прибрати в духовку при 190 градусах на п'ятнадцять хвилин.
Порада: коли печиво охолоне, його можна прикрасити вершками з цукром і полуницею.

Швидке печиво на швидку руку

Всього тридцять хвилин, і все готово! І це вже враховуючи запікання. Подобається? Тоді спробуйте разом з нами. Результат вас приємно здивує.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 1 пучку
борошно 0,3 кг
пудра цукру 15 г
яйця 2 шт.
ванільний цукор 10 г
вершкове масло 200 г
цукор 0,2 кг

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 429 калорій.

Як приготувати:

  1. Масло дістати і дати йому нагрітися.
  2. Нарізати кубиками і покласти в миску.
  3. Яйця розбити в миску, додати до них цукор.
  4. Збити все це в пишну масу з допомогою віночка або міксера.
  5. М'яке масло нарізати і додати в яєчну масу.
  6. Після цього ввести борошно частинами, щоразу збиваючи тісто до однорідності.
  7. Туди ж — ванільний цукор і сіль.
  8. Отримане тісто розкачати і вирізати формочками печиво.
  9. Викласти їх на деко і відправити в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.

Порада: можна додати трохи какао борошно, тоді печиво буде шоколадним.

Двокольорове печиво з додаванням какао

Зараз ми будемо готувати дещо оригінальне. Приготуємо два тести і зробимо одне з них шоколадним. Тільки уявіть, як смачно і як красиво це буде!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
ванілін 5 г
вершкове масло 150 г
сіль за смаком
розпушувач 5 г
борошно 320 г
цукор 100 г
вода 30 мл
какао 60 г

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 409 калорій.

Як приготувати:

  1. М'яке масло помістити в миску, додати майже весь цукор (близько 8 0г).
  2. Всипати розпушувач, ванілін, сіль, борошно і воду.
  3. Туди ж відправити яйце і все це ретельно перемішати.
  4. Отриману масу розділити на дві частини.
  5. В одну з частин всипати какао і вимісити до однорідності.
  6. Тепер обидві частини акуратно з'єднати між собою. Робити це потрібно недовго, щоб вийшли шоколадні розводи на білому тесті і навпаки. Якщо заважати дуже довго, тісто стане однорідного кольору.
  7. Розкачати його і вирізати печива склянкою або формочками.
  8. Духовку прогріти до 170 градусів.
  9. Печиво викласти у форму і прибрати в духовку на 15-20 хвилин.

Порада: замість розпушувача можна використовувати соду.

Смачний варіант з цитрусами або одягають

Всім, напевно, відомо, що цитруси творять чудеса! Саме тому таке печиво ми додали трохи апельсинової цедри. Вийшло більш ніж оригінально.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пудра цукрова 80 г
борошно 230 р
білок 1 шт.
ванільний цукор 10 г
вершкове масло 0,5 кг
цедра апельсина 15 г
сіль 1 пучку

Піде на приготування – 45 хвилин.

В одній порції – 570 калорій.

Як приготувати:

  1. Масло заздалегідь дістати і нарізати кубиками.
  2. Дати йому нагрітися і стати м'яким.
  3. Помістити в миску і додати пудру цукру, сіль, ванільний цукор і цедру.
  4. Все це збити віночком або ручним міксером.
  5. Вмішати сирий білок і знову все з'єднати.
  6. Всипати борошно і збити ще раз.
  7. Отриману масу перекласти в кондитерський мішок.
  8. Форму або на деко накрити папером і відсадити печиво.
  9. Прибрати в духовку при 180 градусах на двадцять хвилин.

Порада: можна використовувати цедру лимона або лайма.

Дізнайтеся, як приготувати смачне печиво з моркви відразу декількома способами. Яскравий колір – один з головних плюсів цієї солодощі.

Дітям напевно сподобається сирне печиво «Поцілунки». Тут ви знайдете рецепт.

У цій статті можна ознайомитися з рецептами смачного пісочного тіста для ароматного і смачного курника.

Медове печиво на маслі

Якщо ви вирішите приготувати це печиво, то будете в повному захваті від результату! Мед, трохи імбиру – цей аромат складно передати словами.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 0,1 кг
розпушувач 10 г
сіль 1 пучку
мед 0,1 л
борошно 230 р
імбир 10 г
сода 5 г
вершкове масло 100 г

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 420 калорій.

Як приготувати:

  1. Борошно висипати в миску, додати до нього цукор, розпушувач, соду, сіль, імбир.
  2. Збити все це до досягнення однорідності.
  3. Холодне масло нарізати кубиками і додати в суміш сухих інгредієнтів.
  4. Все це довести до стану крихти.
  5. Далі влити мед і вимісити до однорідності.
  6. З отриманого тіста скачати кульки однакового розміру.
  7. Викласти їх на деко, укритий папером.
  8. Прибрати в духовку на 10-12 хвилин при 180 градусах.

Порада: можна за смаком додати в печиво трохи кориці.

Як спекти з горіхами

Любите похрумтіти? Тоді обов'язково спробуйте спекти ці печива. Ми взяли кедрові горіхи, і вийшло справжнє безумство.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукрова пудра 0,1 кг
кедрові горіхи 120 г
борошно 250 г
білок 1 шт.
яйце 1 шт.
вершкове масло 130 г
розпушувач 5 г
сіль 1 пучку

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 427 калорій.

Як приготувати:

  1. М'яке масло нарізати кубиками і покласти в миску.
  2. Додати пудру і сіль, все перемішати.
  3. Розтерти все це збити виделкою або блендером.
  4. Збити яйце і все ретельно перемішати ще раз.
  5. Всипати борошно і розпушувач, ретельно вимішати.
  6. Кедрові горіхи всипати в сковороду.
  7. Прогріти до рум'яності і яскравого аромату.
  8. Тісто обім'яти і поділити його на шматочки.
  9. Викласти їх на деко, укритий папером.
  10. Зверху посипати горіхи.
  11. Змастити поверхню білком з допомогою пензлика.
  12. Прибрати все в духовку при 175 градусах на двадцять хвилин.
Порада: замість кедрових горіхів можна використовувати і будь-які інші.

Корисні поради

Щоб печиво вийшло оригінальним, додайте в нього корицю, какао, мелений імбир, аніс, мускатний горіх, мак або щось ще, що вам подобається за смаком.

Замість вершкового масла сміливо можна використовувати спред або маргарин. Але в першому випадку вийде набагато ніжніше, хоч і трохи дорожче.

Деякі види печива краще змастити жовтком або білком перед запіканням. Тоді зверху можна присипати їх кунжутом, кмином, кокосовою стружкою або цукром.

Якщо ви забули попередньо дістати масло, його потрібно нарізати кубиками і поставити в мікрохвильову піч на десять секунд. Цього буде достатньо, щоб досягти потрібного результату.

Пісочне печиво має бути в кожному домі! Це смачно, просто і дуже швидко. Погодьтеся, зазвичай таке готується кілька годин, а тут все буквально за лічені хвилини. Приємного апетиту і успіхів у приготуванні!

Що ще почитати: