Як спекти смачне печиво з сироватки на швидку руку
Сироватка чудово підходить для випічки. З неї виходить ніжна і в той же час хрустке печиво, за смаком нітрохи не гірше, ніж з кефіру або молока. При цьому навіть яйця не завжди потрібні! Рецепти максимально прості і швидкі, так що це прекрасний вибір для вечірнього чаювання навіть у будній день.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сироватки - | 120 мл |
соди - | 3 р |
борошна - | 0,4 кг |
цукру - | 120 г |
олії соняшникової - | 120 мл |
кориці - | 3 р |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 364 Ккал |
Як приготувати:
- Сироватку трохи підігріти, а потім розмішати в ній соду.
- Потім влити сюди масло, розмішати його, всипати корицю і цукор, знову перемішати. Не повинно бути ніяких крупинок.
- Додати половину борошна, перемішати, а потім ввести решту борошно. Розбити всі грудочки.
- Отримане м'яке тісто треба розкачати, не дуже тонко. За допомогою склянки чи спеціальних формочок виріжте майбутнє печиво.
- Перекласти його на пергамент на деко. Випікати п'ятнадцять хвилин при середній температурі.
- Дати охолонути і подавати до столу можна прикрасити глазур'ю.
Ванільне печиво на сироватці на швидку руку
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 1 шт. |
цукру | 120 г |
борошна | 380 г |
ванілі | 2 г |
кориці | 2 г |
сироватки | 120 мл |
олії соняшникової | 0,1 л |
розпушувача | 5 г |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 340.
Як приготувати:
- У невеликій мисці спершу слід змішати сипучі продукти: борошно, цукор, корицю, пекарський порошок.
- В іншій мисці з'єднати яйця, сироватку і соняшникову олію.
- Змішати всі ці компоненти спочатку віночком, потім руками, не забути додати ваніль.
- Присипати поверхню невеликою кількістю борошна і на ній розкачати тісто.
- З отриманого пласта вирізати печиво бажаного розміру, яке потім потрібно перекласти на деко. Можна викачувати частинами, щоб шари не займали багато місця.
- Помістити у вже розігріту духовку до середньої температури і витримати там мінімум дванадцять хвилин.
- Дати охолонути. При подачі можна присипати цукровою пудрою.
Рецепт випічки без яєць
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | 0,1 кг |
цедри лимонної | 10 г |
борошна | 440 г |
олії соняшникової | 110 мл |
ванілі | 4 р |
сироватки | 125 мл |
соди | 3 р |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 350.
Як приготувати:
- В сироватку, ледь теплу, всипати соду і розмішати. Якщо сироватка домашня, без кислоти, то в неї потрібно додати буквально пів-чайної ложки винного оцту.
- Потім влити сюди масло і трохи збити віночком.
- Далі вмішати цедру, ваніль і звичайний цукор до повного розчинення.
- Додати поступово борошно, трохи липке тісто вимішувати руками.
- Тонко розкачати, щоб вийшли хрусткі печива. Вирізати їх будь-якої форми або просто порізати на квадратики.
- Перенести на пергамент і викласти на невеликій відстані один від одного.
- Запікати При 170 градусах їх потрібно близько тринадцяти хвилин, щоб вони набули золотистість.
- Подавати після охолодження.
Вівсяне печиво з сироватки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кураги | 40 г |
сироватки | 210 мл |
толокна | 30 г |
меду | 30 мл |
вівсяних пластівців | 0,2 кг |
кориці | 5 г |
насіння гарбузових | 30 г |
пекарського порошку | 5 г |
яблук | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 348.
Як приготувати:
- Зняти шкірку з вимитих яблук, вирізати їх насіннєві коробочки. Крупно натерти плоди.
- Дрібно посікти або перемолоти в блендері гарбузове насіння. Смажити їх не потрібно.
- Курагу замочити в теплій воді хвилин на п'ятнадцять, потім воду злити. Порізати дрібними шматочками сухофрукти.
- Розпушувач перемішати з вівсяними пластівцями, додати корицю і гарбузове насіння.
- Влити теплу сироватку і мед і покласти яблука, залишити хвилин на п'ять. Після цього додати толокно і замісити тісто.
- Вологими руками сформувати невелике за розміром печиво, помістити його на деко з пекарської папером.
- Запікати трохи більше десяти хвилин, температура — 200 градусів. Подавати холодними.
Печиво на сироватці з горіхами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масла вершкового | 0,3 кг |
сироватки | 0,5 л |
борошна | 1 кг |
горіхів | 45 г |
цукру | 0,4 кг |
соди | 10 г |
Знадобиться на приготування – 55 хвилин.
Скільки калорій – 336.
Як приготувати:
- Всипати соду в сироватку і дати їй пару хвилин, щоб вона трохи погасилась кислотою. Максимум потрібно хвилин десять.
- В іншій мисці необхідно змішати борошно і цукор. Його для ніжності можна замінити на цукрову пудру.
- Додати до борошняної суміші м'яке масло і руками або за допомогою комбайна перетерти в крихту, досить дрібну.
- В отриману крихту влити сироватку і замісити руками м'яке тісто.
- Прибрати в холодильник на півгодини, щоб масло не встигло знову затвердіти. Потім по частинах діставати, обвалювати в борошні, розкачати і вирізати невеликим склянкою кружечки.
- У центр кожного кружечка потрібно покласти по цілому горіху (якщо це кешью, мигдаль або фундук) або по половинці (якщо це волоський горіх).
- Перекласти на пергамент. Повторити процес з залишками тіста.
- Випікати протягом п'ятнадцяти хвилин на середньому вогні.
- Подавати теплими до чаю.
Не любите затримуватися на кухні, тоді дізнайтеся, як приготувати печиво в мікрохвильовці 5 хвилин. Так швидко ви ще не готували солодощі до чаю!
А тут читайте, як спекти домашнє печиво з повидлом.
Якщо ви небайдужі до шоколаду, то і для вас на нашому сайті є перевірені рецепти печива з шоколадною крихтою. Спробуйте!
Як швидко спекти з шоколадом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошна | 0,3 кг |
шоколаду молочного | 0,1 кг |
цукру | 0,1 кг |
сироватки | 0,2 л |
пекарського порошку | 7 р |
олії соняшникової | 15 мл |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 296.
Як приготувати:
- У глибокій мисці збити сироватку з цукром, поки крупинки останнього не розтануть.
- Влити олію соняшникову та вмішати пекарський порошок.
- Порубати на маленькі шматочки молочний шоколад. Його можна замінити на чорний, то за бажанням. Можна взяти і какао, його знадобиться в два рази менше.
- Вмішати шоколад разом з борошном у рідку масу і потім швидко сформувати кулю неоднорідного тесту (неоднорідне воно буде саме через шматочків шоколаду).
- Загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник хвилин на п'ятнадцять.
- Витягнути і зліпити з тіста близько двадцяти кульок, викласти їх на деко на відстані один від одного.
- Зверху трохи присипати цукром для освіти карамельної скоринки.
- Випікати близько двадцяти хвилин при середній температурі, остудити. Зберігати в холодильнику для кращого хрускоту, подавати зі склянкою молока.
Смачні квадратики з варенням
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
густого варення | 0,2 л |
сироватки | 230 мл |
лимонного соку | 8 мл |
ваніліну | 3 р |
маргарину | 280 р |
борошна | 250 г |
соди | 8 г |
цукру | 150 г |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 357.
Як приготувати:
- Розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі маргарин. Вмішати до нього весь цукор і дві щіпки ваніліну.
- Соду в столовій ложці погасити лимонним соком і цю суміш додати в теплу сироватку, розмішати.
- Перемішати дві рідини, потім додати до них борошно. Отримане м'яке тісто поділити на дві частини, одна повинна бути більше іншої.
- Більшу частину треба розкачати в пласт, досить тонкий.
- Змастити його густим варенням. Бажано, щоб у ньому не було кісточок або цілих ягід.
- Маленький шматочок тіста весь цей час повинен лежати в морозилці, щоб потім його можна було легко покласти рівним шаром на варення.
- Потім розрізати всі шари на квадрати або по діагоналі, щоб вийшли ромби.
- Перекласти квадрати на маслянистий деко і запікати близько вісімнадцяти хвилин при 200 градусах.
- Перед подачею охолодити.
Корисні поради
Для особливого аромату можна використовувати мигдальне борошно, зовсім небагато, або влити лікер амаретто або коньяк. Дітям давати печиво можна в будь-якому випадку, так як при термічній обробці алкоголь швидко випаровується.
З таким же успіхом можна використовувати трохи звареної кави. Його треба розмішати в сироватці і потім з'єднати з іншими продуктами. Звичайний мелену каву потрібно змішати з борошном.
Замість яєць можна використовувати наступні зв'язують продукти: половинку банана (дорівнює одному яйцю), лляні насіння, арахісову пасту, агар, яблучне пюре, насіння чіа і т. д. Це також дасть додатковий смак.
Хрустке і швидке печиво зникне зі столу за лічені хвилини. Це смачно, ароматно, в міру солодко. А скільки варіантів існує! Готувати можна разом з дітьми, адже це так просто.