12 апрель 2019 1968

Як приготувати куряче філе в сметані

Коли настає пора бадьорять і зігріваючих прянощів, саме час згадати про курочку. Записуйте кілька рецептів, які зроблять вечерю смачним і ситним, і значно скоротять ваше проведення часу на кухні.

Куряче філе на сковороді в сметані
Інгредієнти Кількість
частина філе курочки - 0,5 кг
ріпчасті цибулини - 2 шт.
сметана з високим % жирності - 150 або 200 г
рафінована олія - 2 ст. л.
сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 117 Ккал

Якщо під час приготування ви виявили, що в холодильнику мало сметани, то продукт можна розбавити рідиною, але тільки в невеликій кількості.

Технологія приготування:

  1. М'ясний продукт нарізати шматками;
  2. Цибулини нарізати на свій розсуд: кільцями, півкільцями, великими або дрібними кубиками;
  3. Обсмажити філе в олії до придбання легкої скоринки золотистого відтінку. Смаження повинна тривати 3-4 хвилини на сильному вогні;
  4. Додати цибулю і продовжувати термічну обробку до його прозорості;
  5. Посолити, за смаком додати чорний перець і ввести сметану. Перемішати;
  6. Пікантний смак додасть каррі, але це строго за бажанням;
  7. Соус довести до кипіння, вогонь зменшити і обов'язково прикрити кришку;
  8. Курку тушкувати протягом 10-20 хвилин;
  9. За цей час сметана увариться і курку можна буде подати до столу.

Рецепт курячого філе з грибами в сметанному соусі

Рецептурні інгредієнти:

  • частина філе курочки – 600 г;
  • свіжі гриби – 200 г;
  • цибулина великого розміру;
  • сметана з високим % жирності – 1 стакан;
  • борошно просеянная – 1ст. л. (без гірки);
  • солити і перчити за смаком;
  • для смаження масло рафінована – 4 ст. л.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 г: 126 ккал.

Технологія приготування:

  1. Филейное м'ясо нарізати шматками і викласти в толстодонную сковороду, де вже досить добре розігрілися масло. На сильному вогні інгредієнт обсмажити з кожної сторони, щоб він придбав золотисту скоринку. Прибрати в окрему тарілку;
  2. В цьому ж жирі спасерувати порізану на півкільця цибулю до готовності. Викласти на окрему тарілку;
  3. Білі гриби нарізати тонкими пластинами і викласти в ту ж сковороду з кулінарним жиром. Накрити кришку. Як тільки вони пустять сік, необхідно відкрити кришку, а сам продукт обсмажити;
  4. Влити півсклянки окропу, розкладіть м'ясо, посолити, за смаком і в міру поперчити. Гасити інгредієнти під закритою кришкою до повного википання рідини. Процес проходить на середньому вогні;
  5. Посипати борошно і ретельно заважати, щоб не утворилися дрібні грудки;
  6. Ввести раніше обсмажені півкільця цибулі і смажити всі інгредієнти не більше хвилини;
  7. Вогонь встановити на самий мінімум і влити сметану. Постійно помішуючи блюдо, дати йому закипіти. Закрити кришку і почекати близько 6 хвилин.

Як приготувати заварне тісто для пиріжків читайте тут.

Спробуйте приготувати неймовірно смачну курку фаршировану млинцями на нашу фото-рецептом.

Читайте як приготувати смачний суп з курячої грудки. Рецепт тут.

Тушковане куряче м'ясо зі сметаною і помідорами

Рецепт для тих, хто давно у пошуках смачної, ситної, але при цьому дієтичного страви. Тушкована з помідорами курка, приготована в мультиварці, завжди виручить господиню, коли їй лінь проводити час на кухні.

Рецептурні інгредієнти:

  • філейні частини курочки – 2 шт.;
  • цибулина – 1 велика головка;
  • болгарські перці (для краси можна використовувати різні кольори) – 2 шт.;
  • стиглі, але тверді помідори – 4 шт.;
  • сметана з невеликим % жирності – 200 г;
  • солити за смаком;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • можна додати за бажанням паприку.

Час приготування страви: 55 хвилин.

Калорійність на 100 г: 81 ккал.

Технологія приготування:

  1. Встановити на кухонному девайсі режим «Випічка» і обсмажити без масла нарізане на невеликі шматки філе курки. Таймер встановити на 15 хвилин;
  2. За цей час лук подрібнити, а звільнені від насіння перці нарізати брусочками;
  3. Томати очистити від шкірку і нарізати і нарізати часточками. Для легкого відділення шкірки, інгредієнт опускаю в окріп на кілька секунд, а потім відразу в холодну воду;
  4. Всі підготовлені овочі відправити до курки, посолити, приправити меленим перцем, якщо вирішили додати паприку, то на цьому етапі приправляємо блюдо спецією;
  5. Все перемішати, залишити той самий режим, тільки до таймеру додати +10 хвилин;
  6. Далі після закінчення часу всипати борошно і ретельно змішуємо її з наполовину готовим блюдом;
  7. Додаємо сметану і знову змішати;
  8. Перемкнути режим «Гасіння», а таймер налаштувати на півгодини.

Куряча грудка в сметані з картоплею в духовці

Блюдо виходить смачним, а головне дуже ситним. Завдяки хрусткою сирній скоринці, м'ясо зберігає свій сік. А наявність сметани стане прекрасною альтернативою для тих, хто не шанує в їжі майонез.

Рецептурні інгредієнти:

  • невеликі шматочки філе – 2 шт.;
  • сметана з високим % жирності – 150 — 200 г;
  • пармезан – 50 г;
  • дистильована вода – 2 ст. л.;
  • масло – скільки буде потрібно для змазування форми;
  • за смаком солити і перчити.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 123 ккал.

Технологія приготування:

  1. Заздалегідь промите і обсушенное філе покласти в пакет і ретельно відбити, щоб у процесі теплової обробки воно стало соковитіше м'якше. Нарізати кубиками;
  2. Форму для запікання страв змастити кулінарним жиром і розподілити (щільно) шматочки курки;
  3. Посолити і зверху залити підготовленою сметаною, яку заздалегідь змішали з водою;
  4. Перемішати компоненти страви прямо в формочці. Також на цьому етапі можна додати ложку гірчиці, щоб зробити м'ясо більш пікантним;
  5. Запікати при t 180С;
  6. За цей час натерти сир;
  7. Як тільки вода википить, а куряче філе злегка підрум'яниться посипати страву сиром і продовжити теплову обробку ще 7 хвилин.

Корисні поради по приготуванню

  1. Перед приготуванням шматочки філе необхідно на 15 хвилин занурити в теплу трохи підсолену рідина. Ця хитра маніпуляція допоможе продукту зберегти свою соковитість;
  2. При запіканні грудку потрібно змащувати кулінарним жиром або топленим маслом. У цьому випадку курочка стане апетитною хрусткою зовні і неймовірно м'якою всередині;
  3. Курка любить спеції, але в прийнятних кількостях. Ідеально до м'ясного продукту підходять каррі, паприка, куркума, а для гостроти незамінним буде свіжий мелений чорний перець;
  4. Ще один секрет соковитого м'яса (якщо готується без овочів і додаткових інгредієнтів) – це запікання при високому температурному режимі;
  5. Щоб куряче філе в сметані після теплової обробки не втратило соковитість, його треба залишити «відпочити». Просто накрийте блюдо фольгою і зачекайте буквально 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: