16 май 2019 1 727

Скільки часу необхідно варити яйця в мішечок

Страви з яєць традиційно куховарять, щоб поснідати. Підставою цього є калорійність даного інгредієнта, високий вміст вітамінів і швидкість виготовлення.

Для поліпшення смакових якостей курячого продукту, деякі фермери годують курей пшоном з додаванням прянощів.

Сьогодні ми розглянемо таке блюдо для вашого ситного сніданку, як зварене куряче яєчко в мішечку. Також ви дізнаєтеся про хитрощі варіння знаменитого яйця пашот. Наша стаття навчить вас правильно поводитися з даними курячим «дивом».

Способи варіння яєць в мішечок

Існує два способи варіння даного інгредієнта в мішечку. Про них ми вам зараз розповімо.

Спосіб №1 – Закладаючи в холодну рідину

Інгредієнти:

  • Курячі яйця;
  • Вода;
  • Сіль.

Хід роботи:

  1. Яєчний продукт ретельно помийте;
  2. Помістіть їх в посуд з прохолодною рідиною;
  3. Помістіть посуд на газовий пальник на 4-5 хвилин (згідно з габаритами інгредієнта), після того як рідина почне вирувати.

Рідина під час приготування має трохи покривати яєчний продукт. Подавайте готову страву зі свіжими тостами.

Навчіться приготувати справжній український борщ з квасолею. Це ціла наука!

Рецепт кальмарів в сметанному соусі. Наші покрокові фото допоможуть вам приготувати смачну страву.

Шоколадні мафіни на кефірі — рецепт з яким впорається навіть дитина. Готуйте разом з нами!

Спосіб №2 –Закладаючи у вируючу рідина

Інгредієнти:

  • Курячі яйця;
  • Вода;
  • Сіль.

Хід роботи:

  1. Акуратно помістіть яйця у вируючу солонувату рідина;
  2. Дочекавшись кипіння рідини, готуйте 3-4 хвилини.

Приготована страва відразу ж охолодіть. Подайте до нього майонезний соус із зеленню і часником.

Скільки потрібно часу варити яйця в мішечок після закипання

В основному малюки є любителями цієї страви. Будь-який підліток впорається з приготуванням цієї страви.

Первинна заготівля і, природно, сам процес приготування даного страви провадиться за раніше розказаним способів. А скільки ж варити його безпосередньо після початку кипіння, це дуже складне питання. Багато перетравлюють яйця і не домагаються «мішечка».

Смачний і якісний «мішечок» готується суворо 5 хвилин, після того як рідина почне вирувати. Ось і весь секрет ідеального «мішечка».

Приготування яйця пашот

Поширование курячого яйця – це метод, для якого потрібна багаторічна кухарська спритність. Проте пізнати поширование не завадить. Спритність настає з роками, однак існують деякі хитрощі, які роблять цей процес досить легким.

Необхідно:

  • Два свіжих, крижаних яйця;
  • 1000 мл води;
  • 15 мл оцтової кислоти.

Хід дій:

  1. Доведіть до кипіння воду;
  2. Зменшіть газ;
  3. Трохи вируючу рідина введіть оцтову кислоту;
  4. Завчасно підморожене яйце розбийте в миску і перелийте в рідину окремо;
  5. Забудьте про них на 3 хвилини, зменшивши газ до мінімуму, не допускаючи бурління рідини;
  6. Після закінчення цього відрізку часу дістаньте їх;
  7. Надішліть яйця в крижану солонувату воду і слідом вилийте її.

Дане страву можна готувати не виключно в рідині. Для цих цілей прекрасно служить навар з м'яса або риби. Презентують подібне блюдо з супчиками, присипані зверху меленою зеленню і часником. Також подайте до них свіжі тости і соус «Холландез».

Ситного вам сніданку!

Корисні поради

Навіть це банальне страва має свої хитрощі приготування. Давайте їх розглянемо:

  • Коли зварене яєчко важко піддається очищенню, значить, ви приготували свіжий продукт. Щоб усунути цю незручність, введіть в рідину побільше солі. По закінченню приготування покладіть яйця в крижану рідину на 5 хвилин. Слідом приступайте до процесу очищення;
  • Щоб ритмічно зварити яйця, необхідно трохи покатати їх у сирому вигляді по стільниці, а також акуратно трохи потрясти;
  • Щоб уникнути травм даного інгредієнта під час варіння, використовуйте для цих цілей пароварку;
  • Від фарбування даного продукту не залежать його смакові якості;
  • Використовуйте для варіння маленьку металеву ємність;
  • Коли ваші часові рамки дуже стислі, і ввозитися з тривалим охолодженням ви не в силах, то охолодіть яєчко в мішечок під проточною холодною водою.

Ось, власне, і всі хитрощі цього нехитрого страви!

Частіше балуйте свою сім'ю подібним сніданком. А ми сподіваємося, що ця стаття допомогла розвіяти ваші багато страхи приготування ідеального «мішечка».

Приємного апетиту!

Що ще почитати: