18 март 2019 2 390

Як смачно приготувати піджарку з свинини

Рецепт піджарки з свинини стане в нагоді багатьом господиням. Вона припаде до смаку усій родині, оскільки натуральне м'ясо завжди смачніше ковбаси. Підбираючи до нього різні гарніри, можна ситно і різноманітно нагодувати рідних, не простоюючи кожен день біля плити. Приготувати чудове блюдо досить просто.

Покупка свинини

Вибір основного інгредієнта варто приділити увагу. Найбільш оптимальною частиною свині для використання буде вирізка. Не варто забувати про те, що вона — найдорожча її частина. Менш витратним варіантом буде ошийок, крижі, задня частина.
Піджарка зі свинини з цибулею: рецепт на сковороді
Інгредієнти Кількість
Свинина - 500 – 600 г
Морквина - 1 шт.
Цибулю - 1 шт.
Томатна паста - за смаком
Борошно пшеничне - 2-3 ст. л.
Перчик - 3-4 горошини
Сіль - за смаком
Суміш декількох видів перцю - за смаком
Масло - 2-3 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Даний рецепт найбільш звичний для господинь, так як використовується звичайна сковорода, яка є на кожній кухні.

Процес кулінарної обробки:

Свіже м'ясо 25 – 30 хвилин потримати у воді, щоб вся кров залишилася в ній. Промити його під краном;

Свинину нарізати середніми шматочками 1-1,5 див;

Нарізане м'ясо притрусити борошном. Перемішати, щоб шматочки ретельно вкрилися нею. Таким чином, свинина залишиться соковитою;

Сковороду розігріти на вогні з додаванням невеликої кількості олії. Викласти на неї шматочки м'яса. Обсмажувати до появи легкої рум'яної скоринки;

Взяти глибоку сковороду або каструлю укласти в неї свинину. Додати сіль, суміш декількох видів перцю;

Закип'ятити воду, залити нею м'ясо таким чином, щоб вода покривала його. Поставити все на вогонь;

Подрібнити цибулю, моркву натерти на дрібній тертці;

Злегка обсмажити цибулю і моркву на сковороді протягом декількох хвилин, додати томатну пасту;

Отриману масу грунтовно перемішати, долити кип'яченої гарячої води;

Прокип'ятити підливу, додати трохи солі і цукру, щоб отримати кисло-солодкий смак;

Підливку додати обсмажене м'ясо;

Трохи згасити м'ясо з підливою на повільному вогні.

Рецепт піджарки з м'яса з ароматною підливою

Такий рецепт дещо відрізняється від традиційного незвичайними компонентами. Готову страву виходить ароматним, а м'ясо неймовірно ніжним.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500-600 р.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Томатна паста – 1-2 ч. л.;
  • Соєвий соус – 1 ст. л.;
  • Улюблені спеції;
  • Бульйон – 200-300 мл;
  • Лаврушка – 2 аркуша;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Масло – 2-3 ст. л.

Етапи такі:

  1. М'ясо заздалегідь промити і нарізати шматочками середнього розміру;
  2. У каструльку (сотейник) вилити масло і добре розігріти;
  3. Викласти свинину, додати перець, спеції, соєвий соус;
  4. М'ясо з приправами обсмажувати на інтенсивному вогні до появи скоринки;
  5. Далі необхідно приступити до засмажки. Для цього нарізані у формі кубиків моркву і цибулю обсмажити і додати до смаженій м'ясу;
  6. Після влити бульйон і томатну пасту, трохи посолити і ретельно перемішати вміст;
  7. Довести суміш до стану кипіння і залишити невеликий вогонь;
  8. Тушкувати протягом 30-40 хвилин;
  9. За кілька хвилин до готовності додати часник і лавровий листок.

Подавати з гарніром, полив підливою.

Як приготувати торт на сковороді, читайте цікаві рецепти тортів, приготовані нестандартним способом.

Читайте як готувати рецепти дієтичних сирників без сиру і борошна.

Як посмажити картоплю в мультиварці — рецепти про яких ви навіть не здогадувалися тут.

Свиняча піджарка: рецепт в мультиварці

Мультиварка давно стала правою рукою господині. Вона значно спрощує процес приготування, а також істотно економить час. Зі свининою вдало поєднується безліч приправ, що дозволяє робити блюдо особливим кожен раз.

Інгредієнти:

  • М'ясо – 600 р.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Томатна паста – 1,5 – 2 ст. л.;
  • Будь-які приправи – за своїми смаковими уподобаннями.

Процес наступний:

  1. М'якоть подрібнити на шматочки середнього розміру;
  2. Подрібнити цибулю;
  3. На приладі встановити режим «Смаження», час – 7 хвилин. Змастити чашу маслом, викласти в неї шматочки свинини;
  4. Коли час минув до м'яса можна додати цибулю і продовжувати смажити на сковороді протягом 5 хвилин. Посолити, додати спеції;
  5. На приладі задати команду «Гасіння», час 50 – хвилин. Повністю залити м'ясо водою;
  6. За 5 хвилин до завершення готування додати часник.

Піджарка зі сметаною і свинячим беконом

Томатна паста чи сік – не єдина основа для смачної підливи. Не менш гідним інгредієнтом є сметана, яка надає ніжний, вершковий смак.

Інгредієнти:

  • М'ясо – 500-600 р.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Сметана – 150 – 200 гр.;
  • Масло соняшнику (звичайне ростить.) – 3 – 4 ст. л.;
  • Сіль, спеції.

Етапи:

  1. Подрібнити свинину до скибочок середнього розміру. Злегка відбити її молоточком. Додати трохи солі і улюблених спецій;
  2. На розігрітій сковороді, обсмажувати протягом 8-10 хвилин;
  3. Півкільця цибулі, додати на сковороду. Тримати на вогні ще 10 хвилин;
  4. Змінити вогонь на середній, сковороду накрити кришкою, додати лавровий листок;
  5. М'ясо тушкувати близько 5 хвилин, потім додати до нього сметану, продовжувати тушкувати ще протягом 5 хвилин.

Хитрощі і поради кухарів

  • При купівлі свинини приділіть увагу її кольору. Блідо-рожевий відтінок м'яса і білий колір сала свідчать про його свіжості. Воно також повинно мати нейтральний запах;
  • Заморожену свинину заздалегідь необхідно помістити в ємність до тих пір, поки інгредієнт не розморозитися до кімнатної температури. Прискорювати розморожування кухарі не радять, бо як продукт втратить смакові властивості;
  • Якщо на кухні є свіжі помідори, то можна сміливо замінити ними томатну пасту або сік,якщо такий є. Овочі помістити в ємність і заливають окропом. Через 5 хвилин видаляють шкірку. Подрібнюють ножем або блендером;
  • Якщо не вдалося приготувати натуральний м'ясний бульйон, то завжди можна піти на хитрість: у якості замінника підійде кип'ячена вода, в якій розчиняють бульйонний кубик. Замість нього використовують суміш із сушених овочів.
  • Якщо страва готується в мультиварці, то варто враховувати її потужність. Тривалість готування м'яса безпосередньо залежить від приладу;
  • Гра зі спеціями: різні набори та види приправ докорінно змінюють весь смак;
  • Овочі з морозилки цілком підійдуть, піджарка не буде менш смачною;
  • Блюдо буде готуватися довше, якщо шматочки свинини були занадто великими. Робіть їх розмір середнім, щоб уникнути проблем.

Приготувавши піджарку з свинини, господиня нагодує сім'ю смачною, ситною вечерею. Для краси і приємного запаху найкраще підійде зелень. Рідні і близькі з задоволенням оцінять кулінарну майстерність господині.

Не варто боятися готувати. Рецепт завжди скерує в потрібному напрямку, а інтуїція підкаже, що саме зробить блюдо особливим. Готувати завжди здорово!

Що ще почитати: