24 май 2019 49

Як правильно приготувати капусту з м'ясом

Капуста корисна, вона включає в себе безліч вітамінів і здатна підняти імунітет людини. З капусти, мабуть, не готують тільки десерти, інші ж страви в безлічі рецептів однією з складових частин мають саме її.

Капуста з м'ясом в каструлі: пальчики оближеш!
Інгредієнти Кількість
м'яса свині - 300 г
крупно нарізаної капусти - 3 жмені
цибулі-шалот і моркви - по 1 шт.
будь-якого жиру - 40 мл
перець, лавровий лист, сіль - за смаком
соусу «Краснодарський» - 13 ст.
пасти хмелі-сунелі - 1 ч. л.
окропу - 1 ст.
петрушки - 0,5 пучка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал
У каструлі цілком можна зміркувати чудове блюдо. Капуста з м'ясом – відмінний варіант для подачі гостям і домочадцям. Напевно у кожного кулінара є безпрограшний набір продуктів, завдяки якому страва чудово виходить.

Отже, як смачно загасити капусту з м'ясом? Починаємо процес! У каструлю вилити жир, дати йому трохи прогрітися.

М'ясо обмити, нарізати тонко. Капусту трохи прим'яти, посолити. Цибулю розрізати на 6 частин, моркву очистити і зробити колечка.

У каструлю викласти мяско, обсмажити на сильному вогні близько 8 хвилин з усіх боків.

Потім додати до нього овочі, крім капусти, смажити ще хвилин 5. Вилити в м'ясо половину окропу і тушкувати близько 15 хвилин.

Слідом укласти в каструлю шматки капусти, долити воду і тушкувати близько 5 хвилин. Змішати «Краснодарський» з хмелі-сунелі і відправити в каструлю. Посолити, поперчити страву за смаком і покласти лаврушку.

Добре все перемішати і протушкувати на мінімальному вогні близько 25 хвилин. Прикрасити зеленушкой.

Духовка у допомогу при гасінні овочів з м'ясом

Загасити білоголову з м'ясом і картоплею можна в жароміцної форми, вміщеній в духовці. Страва добре приготуватися, всі інгредієнти віддадуть свої соки, а оригінальна подача здивує гостей.

На 4 порції тушкованою «М'ясний капусти» необхідно:

  • 16 бульб картоплі;
  • 500 гр. капусти;
  • 600 гр. свинячої лопатки;
  • 1 цибулина-порей (біла частина);
  • 12 міні-морквин;
  • 1 корінь пастернаку;
  • 1 банка зеленого горошку;
  • 60 мл рослинного масла;
  • Сіль, орегано за смаком;
  • 2 лаврових листки;
  • 2 ст. окропу;
  • 1 селеровий стебло;
  • Пучок кінзи.

Тепер докладно про те, як загасити капусту з картоплею і м'ясом. Овочі очистити і помити.

Картоплю нарізати часточками, порей кільцями, пастернак брусочками. Селера дрібно нарубати. Кінзу помити і подрібнити. Белокочанку нашаткувати, зім'яти. Лопатку помити, нарізати на квадратні шматочки.

У скляну форму налити олію, викласти шарами м'ясо, картоплю, капусту, цибулю, селеру, моркву і пастернак. Присипати горошком. Туди ж всипати спеції за смаком. Залити окропом і відправити в духовку приблизно на 38 хвилин.

Кінзою можна готову страву прикрасити.

Мультиварка – техніка на грані фантастики

Мультиварка все більше допомагає сучасному кулінару на кухні. Цей агрегат настільки розумний, що сам готує страви з різних продуктів. Якщо б ця техніка ще й на тарілки викладала, то можна було зовсім разлениться.

Овочі з м'ясом загасити? Мультиварка впорається! Благо, поки вона буде «кулинарить», вільний час кухаря напевно є чим зайняти.

На 2 порції «Мультиварочного дива» необхідно взяти:

  • 3 жмені нашаткованої белокочанки;
  • 300 гр. свинини;
  • 2 ст. л. консервованої квасолі;
  • Пучок молодої цибулі;
  • 1 сирий жовток;
  • 1 ст. томатного соку;
  • 1 перчик (червоний гіркий);
  • Півпучка базиліка;
  • 3 гілочки тархуну;
  • Сіль за смаком;
  • 1 лист лавра;
  • 13 ч. л. чорного перцю горошком;
  • 40 мл оливкової олії.

М'ясо помити, нарізати смужками. Лук порубати. «Вогник» дрібно порубати. Базилік і тархун вимити, подрібнити.

У каструлю вилити олію, покласти туди м'ясо і обсмажити кілька хвилин. До свинини додати квасолю, через 5 хвилин белокочанку, все обсмажити ще 6 хвилин.

Жовток збити, вилити разом з томатним соком чашу, перемішати. Всипати сіль, перець-горошок, лаврушку, зелень і цибулю.

Виставити режим «Гасіння» на 37-40 хвилин. Потім ще хвилин 10 залишити на підігріві.

Гострота перчика з оригінальними травами припаде до смаку любителям пряних страв.

Як правильно загасити капусту з м'ясом на сковороді

Традиційний кухонний інвентар як завжди до речі. Овочі, тушковані на сковороді – це практично дієтичне блюдо.

Готується таке страву швидко, смак виходить відмінний, а подача може залежати від особистих уподобань. Якщо у сковорідки ручка знімається, то чому б не поставити посудину на стіл.

Це буде свого роду сільська подача, так і посуду менше доведеться мити!

На 4 порції «Диво-капусти» на сковорідці потрібно:

  • 4 курячих філе;
  • 900 гр. капусти;
  • 1 груша;
  • 150 гр. гарбуза;
  • 1 велика цибулинка;
  • 50 мл лляної олії;
  • 1 кубик цукру;
  • Пучок кропу;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • 220 гр. томатного соку;
  • Півпучка кінзи;
  • Сіль і лимонний перець за смаком.

Капустку нашаткувати, пом'яти. Філе промити, нарізати довільними шматочками. Груші почистити і нарізати довільно. Цибуля так само.

Гарбуз відварити, натерти на тертці. Кріп і кинзу вимити, подрібнити. У розігріту сковороду вилити масло, через пару хвилин висипати курочку, обсмажити до напівготовності. Туди ж відправити цибулю, капусту, цукор, гарбуз, просмажити ще 6 хвилин.

Вилити сік, соєвий соус, додати часник, сіль, білий перець, грушу і протушкувати під кришкою близько 15 хвилин. Після цього висипати кріп і кинзу, перемішати блюдо і залишити під кришкою без вогню ще хвилин на 7.

Готове частування подавати гарячим, але любителям оригінальності можна і не підігрівати.

Як приготувати салат з курки і пекінської капусти і сиру.

Пироги з капустою, як правильно зробити тісто для них, секрети смачної випічки.

Рецепт буряків з майонезом і часником — джерело вітамінів і корисності.

Тушкуємо без м'яса

Капусту можна і потрібно готувати як окрему страву. Це нормально, коли овочі подаються до м'яса або риби, приготовлені в інший посуд. Капусту протушкувати без м'яса можна в сковороді, мультиварці, духовці або каструлі.

Смак страви залишиться незмінним, воно легко засвоїться, і не потрібно буде переживати за зайві кілограми.

На 2 порції «Овочевого феєрверку» знадобиться:

  • 300 гр. капусти;
  • 1 ялтинська цибулина;
  • 1 жменя тертої моркви;
  • 50 гр. пасти з помідорів;
  • 1 ст. окропу;
  • 1 щіпка цукру;
  • 1 цукіні;
  • 12 перцю чилі;
  • Гілочка розмарину;
  • Сіль за смаком.

Цукіні нарізати кубиками, перець чилі – дрібно. Капусту натерти на тертці для неї, цибулю очистити і дрібно нарубати.

У сотейник викласти капусту, цибулю і моркву, додати 50 гр. води. Акуратно всі прожарити 7 хвилин помішуючи. Потім додати кубики цукіні, гілочку розмарину і чилі, вилити решту окріп, пасту, цукор, посолити.

Перемішати всі інгредієнти і накрити. Тушкувати 20 хвилин на повільному вогні. Коли страва приготується, з нього потрібно прибрати розмарин, щоб не нашкодити смаку страви.

Виявляється, страва без м'яса теж має право на існування. Оригінальна капуста може замінити сніданок або вечерю.

Країна рад

  1. Вибираючи капусту, потрібно брати міцний качан без ознак гниття або цвілі. Очистивши верхні листки, можна приступати до нарізки капусти;
  2. Спосіб нарізки слід вибирати довільний. Для кожної страви необхідна своя форма капусти. Нарубати чи, нашаткувати, нарізати кубиком – вирішувати кухареві згідно з рецептом;
  3. Капуста молода готуватися хвилин 15, в іншому випадку часу піде приблизно в 2 рази довше. Це потрібно враховувати, щоб не переготовить частування. Не варто думати, що розм'якшення капуста стане смачніше. Вона буде мати непривабливий вигляд, а смак тільки погіршиться;
  4. Для додання страві аромату додають спеції, трави, пасту. Цукор – традиційна добавка, він допоможе скрасити кислуватий смак і зробить капусту блискучою;
  5. Якщо є бажання отримати зовсім вже дієтичне блюдо, то не потрібно обсмажувати капусту перед гасінням;
  6. Деяким людям не подобається цікавий запах капусти в процесі готування. Щоб уникнути неприємностей, можна в посуд, додати шматок черствого чорного хліба. Запах піде, а смак зовсім не зміниться.

Всю їжу треба готувати в гарному настрої. Капуста не є винятком. Щоб вийшло смачне блюдо, потрібно забути про проблеми, «кулинарить» від душі і з натхненням.

Що ще почитати: