Як швидко і смачно загасити свіжу капусту
Який же все-таки універсальний продукт капуста. Хрусткий і соковитий качан в руках досвідченого кулінара або вмілої господині перетворюється у різні смачні страви: починаючи від закусок і закінчуючи гарнірами. У цій статті ви дізнаєтеся, як загасити смачну капусту.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капуста - | 0,6 кг |
морква - | 2 шт. |
паста томатна - | 30 г |
цибулю - | 2 шт. |
сіль - | за смаком |
хмелі-сунелі - | щіпка |
Час приготування: 95 хвилин | Калорійність на 100 грам: 33 Ккал |
Рецептів гасіння багато, але цей визнаний одним з найпростіших у приготуванні. А ще блюдо цілком підійде для щоденного приготування під час посту.
Етапи приготування:
- Качан нашаткувати соломкою;
- Моркву натерти;
- Цибулю подрібнити і обсмажити до прозорості;
- Ввести моркву і обсмажувати інгредієнти ще хвилини 3-5;
- Покласти капусту і залити такою кількістю води, щоб рідина покрила інгредієнти на 2/3;
- Встановити середній вогонь і тушкувати страву протягом 40 хвилин;
- Через зазначений час додати томат, хмелі-сунелі і посолити;
- Залишити гаситися ще на 15 хвилин, поки не випарується вся наявна рідина.
Тушкована капуста з сосисками
Немає сенсу обсипати це блюдо епітетами. Кажучи коротко, за цим способом гарнір виходить смачним, а завдяки цибулі і сосисок дуже ароматним.
Рецептурні компоненти:
- сосиски – 200 г;
- капуста – 0,6 кг;
- перець мелений з сіллю за смаком;
- олія для смаження;
- цибуля – 2 шт.;
- паста томатна – 2 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин.
Кількість калорій: 80 ккал.
Етапи приготування:
- Цибулю дрібно нашаткувати кубиками;
- Качан порізати тонкою соломкою;
- В толстодонной каструлі розігріти масло і обсмажити до золотистого кольору цибулю;
- Ввести капусту і перемішати;
- Смажити інгредієнти близько 20 хвилин (під кришкою). Якщо необхідно, можна влити трохи рідини;
- Додати томат, посипати перцем і посолити;
- До готовності капусти необхідно протушкувати інгредієнти ще 20 хвилин;
- Сосиски нарізати кружками в товщину по пів сантиметра;
- Обсмажити 5-7 хвилин до легкої скоринки. Щоб сосиски рівномірно просмажаться, злегка придавлюйте їх дерев'яною лопаткою;
- Обсмажені з двох сторін сосиски додати до капусти і перемішати.
Як смачно загасити свіжу капусту з картоплею
Рецептурні компоненти:
- Капуста — 0,7 кг;
- запашний перець – 4 горошку;
- морква – 2 шт.;
- сушений базилік – 1 ч. л.;
- цибулина;
- масло – 40 мл;
- томат – 20 г;
- картопля – 3 шт.;
- сіль – 1 ч. л.
Час приготування: 50 хвилин.
Кількість калорій: 113ккал.
Етапи приготування:
- Подрібнити цибулю, моркву натерти, картоплю нарізати невеликими брусочками, качан спочатку нашаткувати, а потім ретельно розім'яти;
- На розігрітій толстодонной сковороді протягом декількох хвилин спассировать цибулю з морквою;
- Перемішати з доданою капустою і тушкувати під кришкою приблизно чверть години;
- Як тільки капуста набуде м'якість, але трохи хрусткою потрібно додати картоплю, базилік і горошинки перцю;
- Відразу влити 100 мл води і продовжити гасіння на самому мінімальному вогні до повної готовності картоплі;
- В самому кінці процесу покласти томат і посолити;
- Тушкувати ще 5 хвилин і вимкнути.
Капуста з куркою
Перевага рецепту в тому, що за бажанням можна додавати до нього сезонні інгредієнти, однак нижче приведе, так сказати «базовий» спосіб. Наприклад, в процесі приготування можна додати свіжі помідори, а курочку замінити іншим м'ясних інгредієнтом. Смак від цього зміниться, але не постраждає.
Рецептурні компоненти:
- капуста – 2 кг;
- олія для смаження;
- морква;
- куряче стегно – 0,6 кг;
- цибулина;
- спеції і сіль за смаком.
Час приготування: 1,5 години.
Кількість калорій: 63 ккал.
Етапи приготування:
- Нарізане невеликими шматками куряче стегно обсмажити до напівготовності;
- До м'яса додати спеції і готувати інгредієнт ще кілька хвилин;
- Цибулю можна нарізати довільно, а моркву натерти;
- Додати до курки овочі;
- Поки компоненти в сковороді проходять теплову обробку, нашаткувати капусту;
- Пом'яти її з сіллю і відправити до м'яса;
- Залити невеликою кількістю рідини і тушкувати до готовності.
На 6 етапі можна приправити страву чорним перцем і покласти зубчики часнику.
Як приготувати страву в мультиварці
Довгий, але смачний рецепт страви, багатого на овочі і ситного завдяки м'ясного фаршу. Спосіб можна сміливо назвати універсальним, так як інгредієнт можна загасити не тільки в мультиварці, але і на плиті або в духовці. Головне не забувати час від часу перемішувати, щоб компоненти не підгоріли.
Рецептурні компоненти:
- капуста – 1 кг;
- соус томатний – 50 г;
- фарш свинячий – 400 г;
- кілька гілочок кропу;
- морква – 200 г;
- кілька гілочок петрушки;
- цибуля – 150 г;
- листя лаврушки – 2 шт.;
- вода – 200 мл;
- запашний перець – 5 шт.;
- кухонна сіль – 1 ч. л.
Час приготування: 3 години 20 хвилин.
Кількість калорій: 80 ккал.
Етапи приготування:
- Першим ділом натерти моркву і дрібно нашаткувати кубиками цибулю;
- Підготовлені овочі разом з фаршем покласти в чашу апарату і готувати при режимі «Випічка» 20 хвилин. За цей час необхідно кілька разів перемішати інгредієнти. Масло додавати не потрібно, так як фарш досить жирний;
- Нашаткувати капусту соломкою;
- Через 20 хвилин гасіння овочів і свинини, додати підготовлену капусту;
- Перемкнути у режим «Гасіння», а таймер виставити на 2 години;
- Через 40 хвилин влити розведену у воді томатну пасту, посолити і продовжити теплову обробку;
- Ще через 30 хвилин покласти в блюдо рубану зелень, лавровий лист і посолити;
- Через 15 хвилин перевірити сіль і чекати закінчення процесу.
Що можна зробити з картоплі — кілька різних страв, які підійдуть на будь-який випадок.
Як загасити рибу з овочами в духовці читайте в нашій статті.
Рецепт смачної курки з ананасами в духовці — це блюдо просто необхідно спробувати.
Цвітна капуста тушкована з томатами
Про те, що клітковина, що міститься в цвітній капусті, знають небагато. Однак вона корисна і смачніше не в смаженому вигляді, а в тушкованому. Тому, якщо ви стежите за своєю фігурою, обов'язково збережіть собі цей простий рецепт смачної страви.
Рецептурні компоненти:
- капуста цвітна – 0,5 кг;
- перець солодкий;
- помідори – 2 шт.;
- зубок часнику;
- цибулина;
- олія для смаження;
- зелень;
- сіль зі спеціями за смаком.
Час приготування: 50 хвилин.
Кількість калорій: 28 ккал.
Етапи приготування:
- За 2 хвилини до злегка солоній киплячій воді відварити суцвіття цвітної капусти;
- Розігріти в толстодонной каструлі масло і покласти відварену капусту;
- Цибулю нашаткувати, а морква з перцем нарізати однаковим способом;
- Овочі відправити до капусти і тушкувати 20 хвилин;
- За цей час подрібнити помідори і часник;
- Додати до решти інгредієнтів;
- Перемішати, поперчити і якщо є необхідність, то посолити;
- Продовжити гасіння ще 20 хвилин;
- Буквально за 5 хвилин до зняття з плити додати рубану зелень.
Кулінарні підказки
- Будь рецепт починається з підготовки інгредієнтів: потрібно зрізати верхні листки, а сам качан нарізати довільним способом: товстої або тонкої соломкою, шашками, кубиками...якщо використовується квашена капуста, то її промивають під водою. Звичайно ж, в цьому випадку вона втратить велику кількість вітаміну С, але гасити її без попереднього промивання не можна: зіпсується смак;
- Молода капуста гаситься за 15 хвилин, а зимовий сорт не менше 40 хвилин;
- При приготуванні в духовій шафі температура не повинна перевищувати 170С, а час готування залишається таким же – 40 хвилин;
- В мультиварці необхідно використовувати відразу 2 режиму. Спочатку «Смаження», а потім «Гасіння». Таймер також залежить від сорту капусти. Молоду готують 20 хвилин, зимову за 40 хвилин;
- Не варто думати, що якщо збільшити час гасіння, то продукт вийде більш м'яким. Інгредієнт не тільки розвариться, але і втратить смак, не кажучи вже про корисні якості;
- Характерним сигналом про готовність служить потемніння капусти і виникнення специфічної гірчинки;
- Для золотавості нашатковану качан можна обсмажити кілька хвилин в добре нагрітій олії;
- Солити страву треба в самому кінці процесу. В ідеалі за 15 хвилин до зняття з плити;
- Для приємного кисло-солодкого присмаку за 7 хвилин до закінчення покладіть чайну ложку цукру і оцту;
- Для зменшення калорійності додають гарячу воду, а для збільшення – м'ясний бульйон.
Приємного апетиту!