23 апрель 2019 459

Як приготувати рогалики з дріжджового тіста

Рогалики з дріжджового тіста — це дійсно відмінна і апетитна випічка, яка стане гарним доповненням до чаю. Крім цього, вони відмінно прикрасять ранковий кава, тим більше, якщо вони будуть начинені якимось фруктовим або ягідним джемом.

Приготування досить простий. Якщо правильно дотримуватися всю рецептуру, то можна зробити ніжну, м'яку і дуже ароматну випічку. Якщо ви ніколи не готували цей десерт, то не варто відкладати його в дальній ящик. Обов'язково приготуйте рогалики з тіста на дріжджах за запропонованими рецептами.
Простий рецепт рогаликів з дріжджового тіста
Інгредієнти Кількість
яєчний жовток - 1 шт.
молоко - 400 мл
борошно вищого сорту - 800 грам
дріжджі сухі - 15 грамовий пакетик
розпушувач - 1 ч. ложка
цукрова пудра - стакан
сіль - щіпка
масло рослинне - 15 мл
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Детальна інструкція приготування:

  1. Молоко слід залити в каструлю і поставити на плиту;
  2. Розігріваємо його теплого стану і засипаємо туди 1 ст. ложку цукрової пудри і сухі дріжджі. Ретельно змішуємо;
  3. Далі на робочий стіл висипаємо половину борошна і створюємо гірку. У центральній частині створюємо невеликий отвір і заливаємо туди повільно суміш з молока, цукрової пудри і сухих дріжджів;
  4. Поступово замішуємо тісто і додаємо борошно. У результаті повинно виходить еластичне тісто;
  5. Наполягаємо тісто протягом години, щоб воно збільшилося. Попередньо накриваємо його рушником;
  6. Як тільки тісто слід викласти на поверхню робочого столу, і поділяємо на 4 частини;
  7. Кожна частина розкочується тонким шаром. Пласти слід розрізати на середні трикутники;
  8. Трикутники звертаємо у вигляді рогаликів;
  9. Змащуємо деко або деку рослинною олією і викладаємо туди рогалики з тіста;
  10. Кожен рогалик змащуємо жовтком і присипаємо цукровою пудрою;
  11. Деко поміщається в розпечену духовку до 180 градусів і печемо 25 хвилин.

Рогалики з повидлом з дріжджового тіста

Продукти:

  • 3 склянки борошна;
  • 30 грам сухих дріжджів;
  • Молоко – 300 мл;
  • Рослинна олія;
  • Цукор – пів склянки;
  • Яйця – 4 штуки (2 для тіста, 2 для змащування);
  • 500 грам повидла.

Рецептура приготування:

    1. Першим ділом робимо опару. Молоко наливаємо у будь-яку тару з металу, поміщаємо на газ і розігріваємо до теплого стану;
    2. Далі засипаємо туди дріжджі, 1 ст. ложку цукру, 4 ст. ложки борошна. Все добре перемішуємо вінчиком;

    1. Прибираємо опару в тепле місце на 30 хвилин, щоб вона піднялася. Обов'язково накрийте її рушником;
    2. Розбиваємо два яйця і викладаємо в миску;
    3. Засипаємо туди цукор, сіль і добре збиваємо вінчиком або міксером до густої суміші;

    1. Після цього з опари потрібно прибрати рушник. Якщо рецептура приготування була правильно і всі інгредієнти були покладені в точних пропорціях, то вона повинна піднятися в 2-3 рази;
    2. Змішати опару з збитими яйцями. Змішуємо і наливаємо туди трохи рослинного масла;

    1. Потім в миску починаємо засипати невеликими частинами просіяне борошно і повільно перемішуємо тісто ложкою. Засипаємо борошно до тих пір, поки суміш не стане сильно густий;

    1. Замішуємо еластичне тісто руками, якщо потрібно засипаємо ще борошно;

    1. Після цього тісто викладаємо в чашку, закрити серветкою і ставимо в тепле місце, наполягаємо приблизно годину. За цей період воно збільшиться;

    1. Потім тісто необхідно поділити на 20 частин;

    1. Кожну частину розкачуємо коржем і з краю робимо поперечні надрізи;

    1. В середину коржа кладемо пару ложок повидла і звертаємо до середини. Краї щільно придавлюємо і робимо вигляд рогалика. Верх рогалика змащуємо курячим яйцем;

    1. Після цього поміщаємо рогалики на деко, попередньо застелений папером або промазанный рослинним маслом. Залишаємо їх вистоюватися протягом 30 хвилин;

  1. Далі ставимо деко в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і печемо півгодини.

Рогалики з вишнею з дріжджового тіста

Продукти:

  • Пів-літри молока;
  • Цукор — стакан;
  • 20 грам сухих дріжджів;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 800 грам борошна;
  • Банку консервованої вишні;
  • Цукрова пудра пів склянки;
  • Одне яйце для змащування;
  • Сіль;
  • Ванілін.

Приготування:

  1. Молоко необхідно вилити в каструлю і розігріти, але не сильно;
  2. Далі засипаємо туди сухі дріжджі, залишаємо на 20-30 хвилин;
  3. Після цього додаємо туди цукор, збиту яєчну суміш, сіль і ванілін. Все добре перемішуємо вінчиком;
  4. Вершкове масло викладаємо в каструлю, ставимо на вогонь і розтоплюємо;
  5. Потім заливаємо масло до рештою інгредієнтами і перемішуємо;
  6. В кінці починаємо повільно засипати борошно і змішуємо ложкою;
  7. Засипаємо борошно до тих пір, поки не стане круте і еластичне тісто;
  8. Замішуємо тісто руками, прибираємо його в тепле місце, накриваємо рушником і залишаємо на годину, щоб воно піднялося;
  9. Тісто кладемо на присипаний робочий стіл і ділимо на 2 частини;
  10. Кожна частина розкочується і ріжеться на середні трикутники;
  11. У центр кожного трикутника кладемо пару консервованих вишень і звертаємо у вигляді рогалика;
  12. Після цього поміщаємо рогалики на промазану рослинною олією форму для запікання, змащуємо рогалики збитим яйцем і залишаємо настоюватися близько 15-20 хвилин;
  13. Ставимо форму в розпечену духовку до 180 градусів і запікаємо півгодини;
  14. Остиглу випічку потрібно обсипати невеликою кількістю цукрової пудри.

Круасани рецепт з фото покроково, а також усілякі начинки до них.

Дієтична запіканка з гарбуза і сиру, читайте самі смачні рецепти.

Як робити фігурки з мастики своїми руками — зробіть торт оригінальним.

Рогалики з дріжджового тіста на маргарині з яблуками

Складові інгредієнти:

  • 800 грам борошна;
  • Маргарин – 200 грам;
  • 30 грам дріжджів;
  • Яйця – 3 штуки;
  • 100 мл сметани;
  • Цукор – 150 грам;
  • Щіпка солі.

Для начинки:

  • Яблуко – 3 штуки;
  • Цукор – 2 ст. ложки;
  • Кориця – 20 грам.

Інструкція:

  1. Молоко слід трохи розігріти;
  2. Потім додаємо туди дріжджі і залишаємо настоятися 20 хвилин;
  3. У миску викладаємо яйця, засипаємо туди цукровий пісок, сіль і перемішуємо вінчиком до однорідності;
  4. Слід розтопити Маргарин і залити в яєчну суміш;
  5. Готову опару виливаємо до решти інгредієнтів і змішуємо;
  6. В кінці повільно засипаємо туди борошно і замішуємо тісто. Повинно вийти круте, еластичне тісто;
  7. Тісто накриваємо рушником і наполягаємо протягом години, щоб воно піднялося;
  8. Готуємо начинку. Яблука очищаються від шкірки, насіння і розрізаємо у вигляді тонкої соломки;
  9. Яблука перемішуємо з цукром і корицею;
  10. Тісто ділимо на три порції і розкачуємо з них тонкі пласти;
  11. Пласти слід розрізати на трикутники;
  12. На центр кожного трикутника викладається начинка з яблук і згортається у вигляді трикутника;
  13. На деко, застелене пергаментним папером, викладаємо рогалики на середній відстані один від одного. Наполягаємо їх близько 20 хвилин, щоб вони підвелися;
  14. Далі ставимо в прогрітий духовку і печемо приблизно 25 хвилин при 180 градусах.

Як зробити рогалики з дріжджового тіста з сосисками

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Вода – 250 мл;
  • 30 грам сухих дріжджів;
  • 750 грам борошна;
  • Цукровий пісок – 2 ст. ложки;
  • Сосиски молочні – 10 штук;
  • Пакетик розпушувача;
  • Один жовток;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Воду потрібно вилити в каструлю і розігріти до теплого стану;
  2. Потім засипаємо туди дріжджі, цукровий пісок і добре перемішуємо;
  3. На робочий стіл насипаємо третю частину борошна з розпушувачем і сіллю гіркою і робимо в центральній частині ямку;
  4. Далі в борошно починаємо заливати суміш з дріжджів і цукрового піску і замішуємо тісто;
  5. Потім з'єднуємо з залишилася борошном і замішуємо круте тісто. Накриваємо готове тісто рушником і залишаємо на годину, щоб воно піднялося;
  6. Тісто ділимо на 4 порції і прокатуємо кожну порцію у вигляді тонкого шару;
  7. З пластів вирізаємо трикутники;
  8. У центр кожного трикутника викладаємо сосиску і звертаємо рогаликом;
  9. Викладаємо готові рогалики на змащене деко і ставимо у розігріту духовку до 170 градусів;
  10. Печемо приблизно 25 хвилин.

Корисні поради

  • Перед приготуванням слід просіяти борошно. Найкраще її просіяти 2-3 рази. Просеянная борошно буде чистою і пишною;
  • Якщо немає розпушувача, то замість нього можна покласти соду з краплею оцту і соку лимона;
  • Вироби з тіста на дріжджах не треба пекти більше 30 хвилин, інакше вони стануть черствими і не смачними.

Готувати рогалики з дріжджового тіста не так вже й важко. Тим більше, можна додати свої доповнення і начинити будь-якою іншою начинкою. Вони відмінно поєднуватимуться зі згущеним молоком або будь свіжою ягодою, наприклад малиною або полуницею. Вони скрасять ваше повсякденне меню і стануть улюбленим десертом всієї родини.

Що ще почитати: