Супи

Живуть біля моря італійці нічого не знають про такий суп, як вуха. Однак їх традиційний томатний суп-пюре з морепродуктів — це справжній шедевр кулінарного мистецтва.
Від інших супів харчо відрізняє велика густота, пряний, іноді кислувато-солодкий смак. Це блюдо дуже ситне. Приготувавши його до обіду, можна обмежитися замість трьох страв
Суп-пюре – це густе перше блюдо, яке готується з варених продуктів згодом перетертих через сито або перебиті на блендері. Ці страви можуть бути овочевими, рибними, м'ясними.
Всі продукти, які використовуються в ній, повинні бути свіжими. Картоплю треба добре розварити, нарізати кубиками або часточками, огірки і редиску нашаткувати кубиками або
Зазвичай суп з шпинату готують у літній період, коли немає недоліку в зелені. Але, незважаючи на це, його можна робити і в зимовий період, досить просто заморозити шпинат на
Грибний суп з перловкою — це перша страва, основними складовими якого є гриби. Вони можуть бути свіжими, сушеними, маринованими або навіть солоними. Найчастіше
Борщ – це улюблене багатьма страву, і зовсім необов'язково відмовлятися від нього під час посту або після прийняття рішення відмовитися від вживання в їжу м'яса. Борщ реально
Борщ – національний український суп, який, тим не менш, дуже популярний і в нашій країні. Головною його особливістю є насичений червоний колір, який досягається шляхом
Перші страви неодмінно повинні бути в щоденному раціоні. Адже вони приносять неоціненну користь організму, оскільки здатні швидко засвоюватися, стимулювати травлення,
Гарячі перші страви завжди були однією з головних складових меню на Русі. Особливим успіхом користувалися щі, які готувалися з різного набору овочів на м'ясному бульйоні, а то
Вже давно відомо, що форель, як і будь-яка жирна риба, дуже корисна для людського організму, володіючи цінною речовиною — поліненасиченими жирними кислотами Омега-3, вона
Шулюм являє собою досить наваристий суп, до складу якого входять овочі, спеції, зелень і, звичайно ж, м'ясо. Причому суворого набору овочів немає, в страву можна покласти
Страви з риби (особливо річковий) ніколи не перестануть підкорювати серця справжніх гурманів. І найчастіше кулінари вважають за краще готувати рибні супи, які не тільки
Як готувати цей суп зобов'язана знати будь-яка господиня, так як технологія його задоволена проста. Наприклад, суп з фрикадельками і вермішеллю сподобається дітям, а
Жарким літом, коли пробуджується апетит тільки із заходом сонця, прекрасним варіантом приготування холодного і смачної вечері стане окрошка. Вона містить ситні і доступні
Багато хто вважає, що суп харчо просто неймовірно гострий, пікантний і з цієї причини вони бояться його готувати. До чого ж такі страхи, якщо все можна зробити під себе? Чому ми
Юшка з яйцем – це смачне і ситне блюдо, яким можна радувати гостей і домочадців хоч кожен день. Це не тільки традиційна страва в будь-якому російському домі, але і прекрасне
Щі — перше блюдо, яке дуже популярно в нашій країні. Існує багато різних способів приготувати цей суп: на свинячої кістки або на дієтичної курочці, на квашеній капусті або з
Крім Австралії, зустріти в лісі білий гриб можна на всіх материках. Особливо його багато в Росії. За своїми смаковими і корисними властивостями він не поступається м'ясу. Так
Існує легенда, що винахідниками цього супу були українські козаки, які опинившись практично без провізії під час облоги Азовської фортеці, зварили суп з кислої капусти,
Тим, хто стежить за своєю фігурою, однозначно варто включити кабачки в свій раціон. Вони мають вкрай низьку калорійність (всього 22 ккал на 100 г), прекрасно засвоюються. А
Борщ – страва, відома кожному з дитинства. Густий суп з капусти і буряків вважається традиційною стравою української кухні, але зараз його можна знайти в кухнях практично всіх
Ніжний та смачний вершковий суп з сьомгою – це відмінний спосіб урізноманітнити свій обід і швидко пригостити родину ситним блюдом зарубіжної кухні. Існує кілька рецептів
Цей овоч відомий корисними дієтичними властивостями і багатством вітамінів і мінералів. Він не викликає негативних реакцій в організмі людини і показаний навіть при
Кожна господиня хоча б раз стикалася з ситуацією, коли часу на приготування залишається обмаль, а домочадців або раптово наскочили гостей хочеться порадувати ситним обідом.
Заморожені продукти хороші тим, що вони максимально довго зберігають корисні властивості. Це ж стосується і грибів, які багаті рослинним білком, вуглеводами і клітковиною.
Важливою частиною корисного і правильного раціону харчування людини є гарячі страви. До них відносять і супи, які готуються в самому різноманітному вигляді. У
В'єтнамський суп Фо — це те блюдо, яке ще ніколи не бувало на вашій кухні. З вигляду це звичайний суп, але серед інгредієнтів ви зустрінете дуже несподівані компоненти, які і
Курячий бульйон – одне із самих корисних і смачних страв. Корисний він, більшою мірою, своїми можливостями в лікуванні. Напевно, багатьом відомо, що це блюдо
Світ кулінарного мистецтва надав можливість кожній господині створити на своїй кухні черговий шедевр. Додаючи улюблені спеції, приправи, ароматні трави, експериментуючи