19 май 2019 3 289

Як смачно приготувати сирники на кефірі

Сирники часто готують на сніданок. Здавалося б, звичайна обсмажена з усіх боків сирна маса, а скільки навколо цих виробів захоплення і любові. Як приготувати їх на кефірі з мінімальною кількістю борошна і насиченим сирним смаком, ви дізнаєтеся з наших рецептів.

Пишні сирники на кефірі з сиром
Інгредієнти Кількість
5%-ного магазинного сиру - 250 г
домашнього жирного сиру - 250 г
кефіру - 250 мл
борошна пшеничного - 160-170 г
яєць «Відбірною» категорії - 2 шт.
дрібного цукру - 50 г
дрібної солі - щіпка
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Сир двох видів тесту дає необхідну пишність, смак страви виходить найкращим, а борошно взагалі не відчувається.

Покроковий спосіб приготування:

  1. Перетерти через дрібне сито домашній і магазинний сир.
  2. Пшеничне борошно обов'язково просіяти.
  3. З'єднати борошно з сиром, додати дрібний цукор, яйця, щіпку солі.
  4. Тісто розтерти до однорідності.
  5. Робочу поверхню посипати борошном, на ній формувати сирники круглої форми.
  6. Сковорідку розігріти, налити рафіновану олію і обсмажити сирні кульки з кожної сторони. Достатньо 4-х хвилин.
  7. Викласти сирники на тарілку, посипати дрібною цукровою пудрою. Окремо подати сметану.

На замітку: якщо взяти тільки домашній сир, то вироби будуть розвалюватися, а якщо тільки магазинний продукт, то доведеться додавати в тісто більше борошна, а це вже не сирники.

Оригінальні сирники на кефірі з манкою

Сир повинен бути сухої і нормальної жирності, якщо продукт вологий, його можна злегка віджати.

Інгредієнти:

  • 300 г розсипчастого сиру;
  • 35-40 г манки і борошна;
  • апельсин;
  • морква;
  • 50 мл кефіру;
  • 1 яйце куряче;
  • 50-60 грам полуничного варення;
  • половинка лимона;
  • 50 мл олії рафінованої;
  • 30 грам дрібного цукру;
  • 5 г солі.

Знадобиться: 25 хвилин.

Порція: 175 ккал.

Покрокове приготування:

  1. Очистити моркву і натерти дрібно.
  2. Дрібної теркою зняти цедру з апельсина, з м'якоті вичавити 30 мл соку.
  3. Вичавити трохи соку ½ лимона.
  4. З'єднати сир з морквою, цитрусовим соком, покласти цедру, крупу, яйце куряче, борошно, дрібний цукор і сіль, добре перемішати в однорідну суміш.
  5. У важкій сковороді розігріти олію рафіновану.
  6. З сирного тіста зліпити сирники і обсмажити з кожного боку до золотистого кольору.

Порада: добре подати страву до столу з полуничним варенням.

На відео детально розповідається, як зробити сирники на кефірі з манкою:

Спосіб приготування без сиру

Сирники без сиру можна приготувати з крупи манної, дрібної цедри і цитрусового соку.

Інгредієнти:

  • 4 штуки «Першої» категорії яєць;
  • 1 лимон (апельсин);
  • щіпка солі;
  • 50 мл рафінованої олії;
  • стакан манки;
  • 80-85 г борошна;
  • трохи олії для смаження.

Потрібно 20 хвилин. Порція: 199 ккал.

Як приготувати:

  1. Вбити яйця в миску, додати сіль, масло, збити віночком.
  2. Дрібної теркою зняти з лимона цедру, з м'якоті вичавити сік, всі відправити в яєчну суміш.
  3. Всипати борошно і крупу, ретельно вимісити тісто.
  4. Розжарити сковорідку з олією.
  5. Зліпити з тіста сирники бажаної форми.
  6. Підрум'янити на розігрітій олії з 2-х сторін.

Порада: подавати до столу з квітковим медом.

Сирник з соусом з маскарпоне для вишуканого сніданку

У тісто можна покласти апельсинові або лимонні цукати.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 1 лимон;
  • 2 гілочки м'яти;
  • жменя цитрусових цукатів;
  • 35-40 г кефіру;
  • 40 г борошна хлібопекарського;
  • столова ложка цукрової пудри.

Для соусу:

  • столова ложка маскарпоне;
  • чайна ложка цукрової пудри.

Потрібно 25 хвилин. Порція: 214 ккал.

Спосіб готування покроковий:

  1. Акуратно відокремити яєчний жовток від білка.
  2. Міксером збити яєчні білки. Всипати цукрову пудру і ще раз збити. Маса повинна бути однорідною і пишною.
  3. Злегка збити жовтки, налити теплий кефір і додати частину сиру, збити (трохи), потім додати решту сир і ще раз збити до однорідності.
  4. З лимона зняти дрібної теркою цедру, з м'якоті вичавити цитруса столову ложку соку.
  5. В сирне тісто покласти цедру, цукати, перемішати.
  6. Білкову піну порціями вмішувати в тісто, потім додати муку, ще раз перемішати.
  7. Розігріти в сковорідці олію, столовою ложкою викладати сирні коржики і подрумянивать з усіх боків. При необхідності можна додати трохи олії.
  8. Зробити соус: сир вершковий з'єднати з цукровою пудрою, налити сік лимона і перемішати.

На замітку: для вишуканого сніданку сирники прикрашають листочками м'яти і подають з соусом.

Дізнайтеся, як зробити смачні і корисні бутерброди на сніданок.

Також на сніданок можна приготувати омлет. Тут ви знайдете рецепт з фото.

Дуже поживними виходять оладки з картоплі. Тут описаний рецепт.

Секрет ідеальних сирників

Для смачних сирників:

  1. У тісто покласти тільки яєчні жовтки, тоді на сковорідці вони не розваляться.
  2. Сир обов'язково протерти через дрібне сито, а борошно просіяти. У цьому разі вироби вийдуть однорідної структури, легкі і пористі.
  3. Кожне яйце треба розбивати в окрему миску, щоб уникнути попадання поганого продукту в тісто.
  4. У рецептах зазвичай рекомендується насамперед розтирати яйця з цукровим піском, а потім класти сир і просіяне борошно. Це зовсім необов'язково, так роблять, щоб цукор розчинився і в готовому виробі не рипів. Пропонуємо розтирати яйця з цукровим піском лопаткою з силікону, вона дуже щільна і весь цукор відмінно розчиниться.
  5. Треба відправити тісто в холодильник, перед тим як формувати вироби. У прохолодному місці маса стає щільною, тому ліпити буде легше і зручніше.
  6. Треба добре розжарити сковорідку, щоб вироби не липли до неї.
  7. Обсмажувати їх на середній температурі, за п'ять хвилин з усіх боків. Звичайно, можна обсмажити на більш високій температурі, але тоді час обжарювання складе 2 хвилини, а довести до готовності можна в духовій шафі, достатньо 5 хвилин.
  8. Добре підійде сметана, але не треба поливати нею сирники, покладіть в соусник, щоб вона не расплывалась на гарячому блюді.
  9. Подайте до столу ягідний соус або варення.

Сирники подають в ресторанах, їх вміє ліпити будь-яка домогосподарка. Найцікавіше — роблять їх все по-різному. Це настільки просте блюдо, що дивно, звідки стільки різноманітних рецептів. Хтось додає сир, хто-то його зовсім не кладе.

Що ще почитати: