18 май 2019 1 740

Як приготувати смачні сирники з яблуками

Ще в ранньому дитинстві кожна дитина любила отримувати на сніданок або полуденок пишні сирники. Цей десерт визнаний дуже популярним не тільки у дітей, але і у дорослих. Сьогодні апетитні сирники є самим смачним і повноцінним сніданком у багатьох країнах.

У сучасній кулінарії в звичайний рецепт сирників кухарі стали додавати яблука, тому в наш час сирника стали ще смачніше, поживніше та корисніше!

Сирники з яблуками на сковороді
Інгредієнти Кількість
магазинний сир - 550 г
борошно - 6 ст. л.
цукор - 50 г
яйце - 2 шт.
яблуко Мантет - 1 шт.
сіль - 1 щіпка
рослинна олія - 10 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 Ккал

Рецептів цього десерту дуже багато, найпопулярніший з них – це сирники з яблуками. Сирник за цією рецептурою виходять дуже ніжними і пишними.

Як правильно приготувати:

  1. Спочатку необхідно в одній ємності змішати до однорідної консистенції сир з сіллю, потім додати яйця і цукор. Перемішувати всі продукти краще за допомогою виделки.
  2. Яблуко очистити від шкірки і видалити серцевину.
  3. Очищений фрукт натерти на тертці, додати в загальну масу і перемішати.
  4. Тепер слід всипати борошно, блендером збити тісто до однорідної маси.
  5. Перед тим як сформувати сирники, слід поставити сковорідку на середній вогонь і додати в неї масло.
  6. Потім потрібно швидко зліпити коржі і обваляти їх у борошні.
  7. Кожну заготовку слід обсмажують з 2-х сторін по 2-3 хвилини на повільному вогні.

Пишні сирник з яблуком готові. Їх краще подавати до столу в гарячому вигляді зі сметаною або медом.

Варіант приготування з манкою

Просто незвичайний рецепт! Такі сирники готуються з додаванням манки. Ця страва обов'язково сподобається всій родині. Десерт виходить повітряним, ніжним і ароматним!

Необхідні продукти:

  • сир — 200 г;
  • борошно — 3 ст. л.;
  • крупа манна – 1 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сметана – півсклянки;
  • вода – півсклянки;
  • цукор – 30 г;
  • ванілін – 1 ст. л.;
  • сода – 1 ч. л. (погашена лимоном);
  • соняшникова олія – 12 мл

Час приготування страви: 30 хвилин.

На 100 г (калорійність): 138,3 ккал.

Процес приготування:

  1. Для початку потрібно змішати яйце з манкою і дати масі постояти близько 10 хвилин. Це робиться для того, щоб крупа набухла.
  2. Потім в неї слід додати сир, борошно, сіль за смаком, соду і ванілін. Всі інгредієнти ретельно збити з допомогою міксера. Тісто має бути не дуже густим.
  3. Тепер потрібно додати масло в сковороду і поставити на вогонь.
  4. Коржики не потрібно формувати, необхідно за допомогою великої ложки набрати тісто і акуратно викласти його на розпечену сковорідку.
  5. Сирні заготовки підрум'янити з обох сторін. На обжарку кожної сторони піде приблизно 3-4 хвилини.
  6. Після цього обсмажені сирники потрібно перекласти в невелику жаровню, додати до них сметану і воду.
  7. Тепер сирника поставити на повільний вогонь приблизно на 7 хвилин, щоб вода випарувалася.

Соковиті і пишні сирники на стіл потрібно подавати в охолодженому вигляді, злегка посипавши цукром.

На відео — ще один рецепт приготування сирників з манкою і яблуками:

Як приготувати в духовці

Ці апетитні сирники з яблуками припадуть до душі людям, які намагаються зберегти свою фігуру. Рецепт приготування дуже простий.

Необхідні продукти:

  • низькокалорійний сир – 280 м;
  • цукрова пудра – 1 ст. л.;
  • яйця — 1 шт.;
  • борошно — 60 г;
  • яблука Південці — 2 шт.;
  • м'ята – 3 аркуша.

Час приготування страви: 45 хвилин.

На 100 г продукту (калорійність): 107 ккал.

Як правильно готувати дієтичний десерт?

  1. У невеликій ємності потрібно перемішати сир з яйцями.
  2. Потім яблуко очистити і пропустити його через м'ясорубку.
  3. Яблучне пюре додати в загальну масу, а також всипати туди борошно і сіль.
  4. Всі компоненти збити за допомогою блендера. Тісто готове.
  5. Тепер включити духовку, виставивши температуру 180 градусів.
  6. Взяти тісто і сформувати з нього невеликі круглі коржі.
  7. Поки духовка розігрівається, потрібно на деко постелити пергаментний папір і викласти туди сирники.
  8. Поставити в духовку, через 35 хвилин сирника перевернути за допомогою дерев'яної лопатки. І знову випікати близько 15 хвилин до золотистого кольору.

Цей дієтичний десерт перед подачею на стіл потрібно посипати пудрою і прикрасити м'ятної гілочкою. Приємного апетиту!

Сирники з яблуками і вівсянкою

Оригінальний рецепт сирників на основі вівсяних пластівців з додаванням яблук і родзинок. Здивує всіх своїм красивим зовнішнім виглядом і незвичайним ароматом.

Продукти:

  • сир – 260 г;
  • вівсянка – 80 г;
  • цукрова пудра – 30 г;
  • яйця – 3 шт. (перепелині);
  • курага – 35 г;
  • яблука Білий налив – 2 шт.;
  • вода – 100 мл;
  • кардамон – 3 г;
  • рослинна олія– 12 мл

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність сирників на 100 г: 154,5 ккал.

Процес приготування:

  1. У невелику, але глибоку миску потрібно додати сир, яйця і пудру. З допомогою виделки необхідно все ретельно перемішати.
  2. Потім туди ж додати вівсяні пластівці, ванілін, корицю, соду і сіль. Всі компоненти ретельно змішати до однорідної маси.
  3. Яблука помити й очистити від шкірки, а потім натерти на дрібній тертці і разом з дрібно нарізаною курагою всипати в тісто. Тепер ще раз все перемішати, тісто готове.
  4. Поставити сковороду на невеликий вогонь і в неї додати масло.
  5. Зробити сирно-вівсяні коржі. Для цього необхідно взяти ложку і набрати в неї тісто рукою акуратно сформувати краю, щоб кожна заготовка була круглої форми.
  6. Готові коржі викласти на розпечену сковорідку, обсмажуючи їх приблизно по 3 хвилини з обох сторін.
  7. Обсмажені сирник треба перекласти в жаровню і додати в неї воду. Тушкувати близько 5 хвилин до повного випаровування рідини.
  8. Готові сирники краще подавати холодними, з медом або згущеним молоком.

Дізнайтеся, як приготувати сирники з манкою і родзинками.

За посиланням ви знайдете рецепт сирників з бананами.

Сирники можна зробити в мультиварці по цього рецептом.

Корисні поради

Незважаючи на те що сирники можуть готувати навіть діти, цей десерт іноді буває досить примхливим. Наприклад, сирники можуть розтектися на сковороді або після приготування залишитися сирими всередині, а зовні підгорілі.

Головний інгредієнт під час смаження може поводитися непередбачувано. Але якщо знати всі рекомендації з приготування, можна уникнути будь-яких неприємностей під час смаження або випікання сирників.

Секрети приготування:

  1. Для приготування сирників використовують сухий сир. Якщо молочний продукт дуже вологий, його потрібно процідити через сито або марлю) і змішати з невеликою кількістю борошна.
  2. Щоб сирника були пишними і ніжними, в них потрібно додати борошно або крупу (вівсяну, манну). Приблизно на 500 г молочного продукту знадобиться склянка борошна. Дуже смачне поєднання виходить тоді, де третину борошна замінюють манною крупою.
  3. У тісто можна класти багато яєць: на півкілограма сиру знадобиться всього 2 яйця. Інакше сирники вийдуть сухими і можуть пригоріти під час смаження.
  4. Щоб сирника не розтікалися на сковороді в тісто можна додавати велику кількість цукру або цукрової пудри. Тому на 500 грам сиру йде максимум 6 столових ложок цукру.
  5. Для оригінальності цієї страви можна в тісто додати горіхи, мак, шматочки свіжих фруктів (яблук, груш, бананів) або сухофруктів (курагу, чорнослив).
  6. Щоб у сирників був незабутній аромат, в тісто слід класти один з інгредієнтів на вибір: корицю, мускатний горіх, ванілін або кардамон. А при подачі на стіл сирника краще прикрасити свіжою м'ятою.

На відео — ще один рецепт приготування сирників з яблуками:

Користуючись цими секретами, будь-який з рецептів десерту вдасться на славу. Божественний аромат, рум'яна кірочка і незабутній смак сирників, які тануть у роті, порадують не тільки рідних, але і здивує гостей.

Що ще почитати: