Як смачно приготувати сирники без яєць
Якщо ви вранці вирішили зробити сирники, але раптом виявили, що у вас відсутні курячі яйця в холодильнику — не біда! У цьому випадку їх можна приготувати без яєць.
Тим більше в підсумку вийде відмінне ласощі, яке нічим не гірше, ніж з яйцями.
Ваші близькі будуть від них просто в захваті! Так, як же їх приготувати? Для полегшення готування можна скористатися наступними рецептами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру - | 360 грам |
цукру - | 2-3 великі ложки |
борошна - | 70 грам |
солі - | трохи |
рослинної олії - | для обсмажування |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Як готувати по технології з наочними фото:
- Сир кладемо у велику ємність, насипаємо сіль і розмішуємо;
- Потім засипаємо цукровий пісок, не потрібно сипати цукру занадто багато. В іншому випадку сир весь розкисне і доведеться досипати багато борошна. В результаті сирники вийдуть жорсткими;
- Засипаємо борошно і вимішуємо тісто. В результаті воно вийти густим і не липнути до рук;
- Насипаємо на тарілку або стіл невелику кількість борошна;
- На вогонь поміщаємо жаровню, підливаємо масло і прогріваємо;
- З тіста робимо невеликі оладки, обсипаємо борошном;
- Кладемо їх у киплячу олію, накриваємо кришкою і залишаємо обсмажуватися до рум'яного кольору;
- Потім перекладаємо на іншу сторону, знову прикриваємо і засмажуємо до рум'яного кольору;
- Викладаємо готові сирники на тарілку і ставимо на стіл.
Рецепт ніжною випічки в духовці
Що знадобиться:
- 300 грам сиру;
- Цукровий пісок – 3 великі ложки;
- Борошно – 100 грам;
- Паніровка – невелику кількість борошна;
- Щіпка солі;
- ½ Ч. ложки розпушувача;
- Рослинне масло.
Скільки має готуватися – 30 хвилин.
Калорійність – 145.
Приступаємо до готування сирників без яєць:
- Викладаємо сир у велику ємність, насипаємо сіль і розпушувач. Все перемішуємо;
- Засипаємо цукровий пісок, ретельно перемішуємо. Цукор потрібно перетерти, повинна вийти однорідна суміш;
- Засипаємо борошно і вимішуємо тісто. Воно має вийти густим і не має приставати до рук;
- Форму для запікання можна збризнути невеликою кількістю масла;
- На стіл насипати борошно і викладаємо сирне тісто. Робимо з нього круглі сирники, обсипаємо їх борошном і вкладаємо в форму для запікання;
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з творожниками;
- Вони повинні запікатися близько 10 хвилин;
- Готові сирники виймаємо з духовки, обережно знімаємо з форми лопаткою, викладаємо на тарілку;
- Подавати можна з фруктовим йогуртом, варенням, сметаною або медом.
Сирники без яєць з манкою
Які інгредієнти знадобляться для готування:
- Півкілограма сиру;
- Манна крупа – 130 грам;
- Цукровий пісок – пів склянки;
- Сіль – щіпка;
- ½ Ч. ложки меленої кориці;
- Трохи ванілі;
- Рослинна олія для обсмажування.
Скільки має готуватися – 25 хвилин.
Яка калорійність – 175.
Як робити:
- Поміщаємо в глибоку чашку сир, сіль та цукровий пісок;
- Всі розминаємо ложкою і розтираємо великі сирні грудки;
- Також можна скористатися ситом, через нього суміш потрібно протерти. В результаті вийде однорідна, ніжна і пухка маса;
- Засипаємо манку, все розмішуємо;
- Додаємо корицю і ваніль. Ці компоненти додадуть приємний аромат;
- Залишаємо суміш постояти близько 15 хвилин, щоб манка набухла;
- Насипаємо борошно на плоску тарілку;
- Ставимо На вогонь сковорідку, підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
- Формуємо з тіста круглі сирники середнього розміру, присипаємо борошном;
- Викладаємо їх у киплячу олію. Смажити слід під закритою кришкою, на середньому вогні;
- Спочатку обсмажуємо одну сторону до рум'яного кольору, потім перевертаємо і смажимо іншу сторону до рум'яного кольору;
- Викладаємо готові сирники на тарілку;
- Ставимо на стіл відразу після обсмажування в гарячому вигляді з варенням, сметаною або медом.
Урізноманітніть блюдо бананом
Складові компоненти:
- 400 грам сиру;
- 2-3 маленькі ложки цукру;
- Борошно – 150 грам;
- Трохи борошна для обвалювання;
- Щіпка солі;
- 2 банана;
- Рослинна олія для обсмажування.
Тривалість приготування – 20 хвилин.
Рівень вмісту калорій – 195.
Як готувати сирники без яєць з бананом:
- Сир кладемо у велику ємність, додаємо до нього сіль і цукор. Розмішуємо до повного розтирання;
- Засипаємо борошно і замішуємо густе тісто;
- Банани чистимо від шкірки і нарізаємо м'якоть дрібними шматочками;
- Викладаємо банани в сирну суміш, добре розмішуємо;
- Насипаємо борошно на плоску тарілку;
- Ставимо сковорідку на вогонь, підливаємо масла і гріємо;
- Робимо з сирної суміші невеликі круглі сирники і обсипаємо борошном;
- Розкладаємо в киплячу олію. Прикриваємо кришкою, зменшуємо вогонь;
- Обсмажуємо їх з кожного боку по 3-4 хвилини;
- Готові сирники викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.
Коли справа доходить до випічки, то господині часто не можуть вибрати якийсь один рецепт, адже їх безліч. Пропонуємо звернути увагу на кілька рецептів нашого сайту. Перший — як приготувати заливний пиріг на кефірі. Міняємо начинки і насолоджуємося смаком!
Другим буде класичне вівсяне печиво, технологія приготування якого описана тут. До чаю дуже добре підійде.
Третім рецептом стане бісквіт на сметані. Заходьте сюди і читайте покрокову інструкцію з випікання, а також маленькі хитрощі.
Корисні поради
- Сир попередньо можна перетерти через сито. Він стане більш однорідним і повітряним;
- Якщо сирна суміш рідка, то в неї можна додати трохи крохмалю. Якщо засипати туди занадто багато борошна, то сирники вийдуть занадто жорсткими;
- Не бажано в тісто додавати занадто багато цукрового піску, інакше сир розкисне. Краще всього після приготування готові сирники посипати цукровою пудрою;
- Також сирник можна робити з різними наповнювачами – родзинками, горіхами, курагою, чорносливом, яблуками, грушами, бананами, вишнею, малиною, полуницею і багатьма іншими фруктами;
- Якщо сирники робляться солоними без цукру, то в тісто можна додавати ковбасу, варену картоплю, гриби;
- Готові сирник можна подавати до чаю, кави і різних соків. Додатково до них потрібно подавати сметану, варення, йогурт, мед, згущене молоко.
І зовсім необов'язково для тіста використовувати курячі яйця. Крім цього, багатьма нелюбимий сир буде в цьому столі просто чудовим!
Отже, ще раз про сирники, тепер у відеозапису: