Як приготувати ніжні сирники з родзинками
Знамените слов'янське блюдо завжди асоціювалося зі спогадами з дитинства, коли недільний ранок починався з аромату сирників. Але багатьох цікавить питання, чому вони називаються сирники, адже готують їх з сиру.
Справа в тому, що на Русі кисломолочний продукт називали не сиром, а «сир» від слова сирої. Звідси і назва. Але після виникнення терміна сир, багато стали називати їх «творожниками».
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | щіпка |
цукор - | 50 г |
есенція ванільна - | кілька крапель |
яйця великі - | 2 шт. |
сир з середнім % жирності - | 0,5 кг |
пшенична просеянная борошно - | 4 ст. л. |
темний родзинки - | 50 г |
розпушувач - | велика щіпка |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 208 Ккал |
Рецепт сирників можна вважати одним з простих і швидких, а мінімальна кількість масла робить їх ще й корисними.
Технологія:
- На 15 хвилин родзинки залити теплою водою;
- Ванільну есенцію, цукор і ванілін збити;
- Ввести по черзі сир, борошно, сіль і розпушувач. Перемішати особливо ретельної, щоб тісто було однорідним;
- Ввести набряклий родзинки і перемішати;
- Форми для випікання мафін змастити маслом, наповнити сирним тестом і випікати 40 хвилин при 180С.
Сирники з сирної маси з родзинками і манкою
Рецептурні компоненти:
- дрібнокристалічний цукор – 50 г;
- темні родзинки без паличок – 50 г;
- манка – 200 г;
- олія – 100 мл
- сирна маса – 600 г;
- сіль – маленька щіпка;
- середнього розміру яйця – 3 шт.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність в 100 г: 253 ккал.
Технологія:
- В розім'яту виделкою сир вбити яйця і змішати;
- Всипати цукор-пісок, 5 ст. л. манки і щіпку солі. Перемішати інгредієнти і залишити буквально на чверть години не більше;
- Родзинки промити, висушити і відправити в сирну масу;
- На плоску тарілку висипати решту манку;
- За допомогою ложки взяти потрібну кількість тіста, обваляти в манній крупі і сформувати сирники;
- На середньому вогні обсмажити з кожної сторони сирники до утворення золотистої скоринки.
Рецепт сирників з вівсяними пластівцями та родзинками
Рецептурні компоненти:
- сир – 1 кг (вибрати середню жирність);
- олія для смаження;
- маленька пучку солі;
- вівсянка – 8 ст. л.
- родзинки – 50-100 г (за бажанням);
- яйця великі – 2 шт.;
- просеянная борошно – 150 г;
- цукор-пісок – 200 р.
Час готування: 1 год.
Калорійність 100 г: 217 ккал.
Технологія:
- В гарячій воді родзинки промити, рідина злити, а інгредієнт обсушити;
- У сир додати пластівці, вбити яйця, засипати цукор з сіллю і підготовлений родзинки;
- Перемішати і залишити для набухання приблизно на півгодини;
- У плоску тарілку всипати борошно;
- Взяти невелику кількість сирного тіста, обваляти в борошняної суміші і сформувати сирник;
- Обробну дошку застелити клейонкою, розкласти вироби і прибрати на 10 хвилин в морозильну камеру;
- Заморожені сирника обсмажити до рум'яного кольору з кожної сторони.
Як приготувати дієтичний сніданок на пару
Особливою популярністю вироби з сиру користуються у людей, що стежать за своїм харчуванням і фігурою. Не дивно, адже продукт швидко насичує шлунок і приносить організму легкозасвоювані білки. Пропонуємо ознайомитися з найбільш відомими і перевіреними рецептами дієтичних сирників.
Рецептурні компоненти:
- сир з найнижчим % жирності – 400 г;
- жменя темного ізюму;
- ложка борошна з гіркою;
- яйце.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність в 100 г: 188 ккал.
Технологія:
- Після розтирання яєць з цукром ввести сир;
- Додати борошно і вимісити тісто;
- Сформувати невеликі сирники;
- До нижньої позначки, наповнити мультиварочный апарат рідиною;
- Розкласти в чашу сирники і готувати 20 хвилин при встановленому режимі «На пару»;
- Після сигнального оповіщення про готовність відкрити кришку і залишити вироби на 3 хвилини для остигання.
Читайте як приготувати смачну закуску — сирні палички в кляре.
Тушкована печінка в сметані — як приготувати блюдо смачно і швидко.
Курка маринована в соєвому соусі — читайте як приготувати цю страву правильно.
Низькокалорійні творожики з ягідним соусом
При приготуванні соусу використовувати заморожений йогурт і ягоди.
Рецептурні компоненти:
- яйця – 2 шт.;
- сир з низьким % жирності – 500 г;
- упаковка заморожених ягід;
- фруктоза за смаком;
- борошно вівсяна – 1 ст. л. з гіркою;
- йогурт знежирений – 300 мл
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність в 100 г: 130 ккал.
Технологія:
- До протертого сиру з яйцями, всипати борошно і ложкою замісити тісто;
- Сумішшю заповнити підготовлені формочки, в яких випікаються мафіни;
- Встановити на самий нижній рівень пароварки і готувати сирника не більше 20 хвилин;
- За цей час приготувати соус: змішати в глибокій посуді розморожені ягоди, йогурт і фруктозу;
- Після приготування сирників, розкласти їх на порційну тарілку і зверху полити ягідним соусом.
В якості додаткових компонентів можна використовувати фруктову начинку з груш чи яблук.
Корисні поради
- Якісний сир – запорука смачних і ідеальних сирників;
- Для дієтичного харчування сирник з родзинками не смажать, а випікають в духовці, або готують на пару, при цьому максимально зберегти всі корисні властивості;
- Бажано використовувати трохи сухий сир, ніж жирний. Але якщо продукт дуже сухий, то його змішують з невеликою кількістю молока, кефіру або сметани;
- Під час смаження не економте масло. Тоді вони будуть не тільки рум'яними, але і повітряними;
- При відсутності борошна можна використовувати манну крупу. Як стверджують досвідчені кулінари, оскільки вони виходять ще смачнішими;
- Якщо сім'я любить їсти на сніданок сирники, а у вас немає часу вранці або лінь прокидатися рано, то підготуйте заготовки. Досить з вечора зліпити з сирної маси биточки і прибрати їх у холодильник. А вранці, поки всі вмиваються, посмажити і подати до столу.
Приємного апетиту!