Як смачно приготувати салат з сиром і часником
Це вдале поєднання підходить до різних продуктів. Тому і варіацій салатів існує дуже багато. З ними легко експериментувати, додаючи нові продукти. Все готується досить швидко і просто, тому будь новачок швидко впорається.
Пікантний салат з сиром і часником
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
твердого сиру | 0,2 кг |
часнику | 2 зубці |
оливкової майонезу | 60 мл |
яєць | 1 шт. |
огірків маринованих гострих | 0,1 кг |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
Скільки калорій – 286.
Як приготувати:
- Яйця поставити варитися круто. Облити їх холодною водою, зчистити шкірку, після чого дрібно порізати або натерти.
- Крупно натерти твердий сир.
- Зняти лушпиння з часнику і пропустити його крізь давильню.
- Маленькими кубиками порізати огірки, не використовуючи кінці. Якщо шкірка тверда, її можна зрізати.
- З'єднати всі компоненти, додати білий соус, перемішати і відразу подавати. Прикрасити можна зеленню.
Рецепт з яйцем, сиром і часником
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 3 шт. |
твердого сиру | 0,2 кг |
майонезу | 70 мл |
петрушки | 10 г |
часнику | 2 зубці |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 317.
Як приготувати:
- Сир подрібнити на крупній тертці.
- Зварити яйця протягом дванадцяти хвилин, потім почекати, поки вони охолонуть в холодній воді. Почистити і подрібнити таким же способом.
- Очищений часник дрібно порубати.
- Нашаткувати вимиті листя петрушки, стебла не використовувати.
- Перемішати між собою всі продукти, додавши майонез, а потім перекласти в піалу і охолодити.
- Подавати з солоним крекером.
Морквяний салат
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
твердого сиру | 150 г |
майонезу | 45 г |
моркви | 1 шт. |
часнику | 2 зубці |
чорного меленого перцю | 3 р |
Знадобиться на приготування – 20 хвилин.
Скільки калорій – 308.
Як приготувати:
- Моркву помити і зняти з неї шкірку, відрізати плодоніжку, натерти на тертці з великими отворами. Потрібен досить великий плід, щоб вийшло багато салату.
- Крупно натерти сир.
- Через давильню пропустити очищений часник.
- Перемішати компоненти між собою, заправивши майонезом і додавши перець. Подавати відразу, але можна дати хвилин двадцять, щоб морква стала трохи м'якше.
Рецепт салату з сиром, кальмарами і часником
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірків | 1 шт. |
твердого сиру | 0,2 кг |
майонезу | 130 г |
яєць | 4 шт. |
часнику | 5 зубців |
кальмарів | 0,5 кг |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 206.
Як приготувати:
- Яйця відварити до твердого жовтка, на це піде не більше п'ятнадцяти хвилин. Дати охолонути, зняти шкаралупу і подрібнити на кубики.
- Кальмарів очистити від хорди. Щупальця не знадобляться, але якщо це міні-кальмари, то їх варто залишити.
- Невелика кількість води у сотейнику закип'ятити, посолити, опустити сюди морепродукти і варити їх на невеликому вогні п'ять хвилин. Вийняти, остудити і зняти плівку. Порізати кільцями.
- Часник почистити і подрібнити, потім перемішати з білим соусом.
- Сир натерти.
- Огірок вимити, зрізати шкірку необов'язково, кінці видалити. Подрібнити плід соломкою.
- Всі продукти перемішати і помістити в салатник, подавати до столу негайно.
Як приготувати з куркою і ананасами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 2 зубці |
твердого сиру | 0,1 кг |
ананасів консервованих | 1 банку |
філе курячого | 0,4 кг |
солі | за смаком |
майонезу | 75 мл |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 217.
Як приготувати:
- Філе вимити і покласти в сотейник, залити невелику кількість води. Поставити на плиту, приправити, варити хвилин двадцять п'ять. Пінку зверху знімати. Потім дати час м'яса охолонути рідини, витягнути. Бульйон можна використовувати для іншої страви, а саму курку потрібно порізати кубиками.
- Витягнути ананаси з банки, сироп виливати не потрібно. Його можна додати в десерти. Самі ж кільця потрібно порізати невеликими шматочками.
- Натерти сир.
- Зняти лушпиння з часнику і порубати дрібно.
- З'єднати всі ці продукти в одному салатник, додати майонез і приправити.
- Охолодити в холодильнику кілька хвилин, за цей час курка вбере майонез і сік ананаса. Потім подавати. Прикрасити можна зірочками ананаса.
Рецепт гострої закуски з буряком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солі | за смаком |
буряків | 3 шт. |
твердого сиру | 150 г |
майонезу | 50 мл |
часнику | 3 зубця |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 176.
Як приготувати:
- Буряк вимити, покласти в каструлю, залити водою і відправити варитися. Час варіння залежить від розміру плодів. Після цього їм треба дати охолонути, зчистити шкірку і натерти.
- Таким же способом подрібнити сир. Перемішати його з майонезом і сіллю.
- Дрібно натерти часник і додати його до буряках, перешкодити.
- З'єднати дві суміші, перекласти в піалу і подавати до столу, прикрасивши по своєму смаку.
Салат з сиром, часником і помідорами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонезу | 30 мл |
пір'я зеленої цибулі | 3 шт. |
помідорів | 3 шт. |
часнику | 2 зубці |
сиру | 50 г |
Знадобиться на приготування – 10 хвилин.
Скільки калорій – 113.
Як приготувати:
- Вимити помідори, вирізати їх плодоніжки і порізати на скибочки, не занадто тонкі. Можна взяти і черрі, їх варто розрізати навпіл або на чотири частини.
- Натерти часник як можна дрібніше і додати до помідорів.
- Нашаткувати вимиті пір'я цибулі і додати туди ж.
- Натерти сир, додати в салатник разом з майонезом, перемішати.
- Подавати до столу.
Як приготувати салат з сиром, часником і помідорами, дивіться на відео нижче:
Приготування з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 5 шт. |
сиру | 250 г |
спецій | за смаком |
цибулин | 2 шт. |
шампіньйонів | 0,6 кг |
майонезу | 0,5 л |
олії соняшникової | 45 мл |
зеленого цибулі | 1 пучок |
часнику | 1 зубець |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 274.
Як приготувати:
- Очистити від сміття гриби, потім нарізати їх слайсами.
- Нагріти масло в сковороді і перекласти сюди гриби, обсмажити їх до рум'яного кольору.
- Порізати очищені цибулини тонкими пір'ям і обсмажити на іншій сковороді.
- Натерти сир крупно, часник подрібнити без лушпиння.
- Зварені круто яйця охолодити і почистити, потім порізати соломкою або кубиками.
- Змішати всі продукти в одному салатнику, приправити, додати білий соус.
- Дрібно порізати зелену цибулю і присипати його зверху щедрим шаром.
- Дати просочитися півгодини, потім подавати до столу з тостами.
Кілька цікавих рецептів французького салату.
Тут ви зможете знайти прості рецепти салату з кукурудзою і ковбасою.
Смачний суп-пюре з грибів стане одним з ваших улюблених, рецепт ви можете взяти тут.
Як зробити салат з яловичим язиком
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонезу | 0,1 л |
помідорів | 2 шт. |
сиру голландського | 0,1 кг |
маслин | 90 г |
спецій | за смаком |
часнику | 1 зубець |
мови яловичого | 0,3 кг |
Знадобиться на приготування – 3 години.
Скільки калорій – 207.
Як приготувати:
- Вимити мову, залити його водою і поставити варитися. Ця частина туші готується особливо довго, щонайменше дві години. Але смак того варто.
- Після того як м'ясо буде готове, потрібно витягнути його і зняти верхню плівку. Вона знімається панчохою.
- Остудити і порізати соломкою.
- Зубець часнику почистити, дрібно його порубати і змішати з мовою.
- Маслини без кісточок нарізати кільцями. Можна взяти і оливки. Якщо це дрібні плоди, їх не можна подрібнювати. Головне – витягти з рідини.
- Помідори помити і порізати соломкою, не використовуючи плодоніжку.
- Сир нарізати тонкою соломкою.
- Перемішати інгредієнти і заправити їх соусом, приправити за бажанням. Замість солі можна взяти трохи рідини з-під маслин.
- Подавати з грінками або з келихом вина.
Хитрощі в приготуванні
Замінити звичний твердий сир можна як солоними сортами, так і м'якими. Приміром, в салати дуже часто додають моцарелу, фету, бринзу, пармезан, грюйер і т. д. Це не тільки змінює смак, але і зовнішній вигляд стає більш вишуканим, нагадуючи середземноморську кухню.
Молочні продукти чудово поєднуються з різними пряними травами. Тому страви можна додавати як сушені збори трав, наприклад італійські, так і свіжі: чебрець, розмарин, базилік, лимонник, м'яту і т. д.
Відео-рецепт салату з сиру з часником:
Салати з сиром чудово підходять і до святкового, і до буденного столу. Їх можна готувати і влітку зі свіжими овочами, і взимку з грибами або морепродуктами. Саме за універсальність і приголомшливий смак такі страви користуються популярністю у мільйонів господинь. Додавайте свої продукти і насолоджуйтеся процесом готування, використовуючи наші рецепти.