20 март 2019 3 289

Як смачно приготувати салат з сиром і часником

Це вдале поєднання підходить до різних продуктів. Тому і варіацій салатів існує дуже багато. З ними легко експериментувати, додаючи нові продукти. Все готується досить швидко і просто, тому будь новачок швидко впорається.

Пікантний салат з сиром і часником

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
твердого сиру 0,2 кг
часнику 2 зубці
оливкової майонезу 60 мл
яєць 1 шт.
огірків маринованих гострих 0,1 кг

Знадобиться на приготування – 15 хвилин.

Скільки калорій – 286.

Як приготувати:

  1. Яйця поставити варитися круто. Облити їх холодною водою, зчистити шкірку, після чого дрібно порізати або натерти.
  2. Крупно натерти твердий сир.
  3. Зняти лушпиння з часнику і пропустити його крізь давильню.
  4. Маленькими кубиками порізати огірки, не використовуючи кінці. Якщо шкірка тверда, її можна зрізати.
  5. З'єднати всі компоненти, додати білий соус, перемішати і відразу подавати. Прикрасити можна зеленню.

Рецепт з яйцем, сиром і часником

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 3 шт.
твердого сиру 0,2 кг
майонезу 70 мл
петрушки 10 г
часнику 2 зубці

Знадобиться на приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 317.

Як приготувати:

  1. Сир подрібнити на крупній тертці.
  2. Зварити яйця протягом дванадцяти хвилин, потім почекати, поки вони охолонуть в холодній воді. Почистити і подрібнити таким же способом.
  3. Очищений часник дрібно порубати.
  4. Нашаткувати вимиті листя петрушки, стебла не використовувати.
  5. Перемішати між собою всі продукти, додавши майонез, а потім перекласти в піалу і охолодити.
  6. Подавати з солоним крекером.

Морквяний салат

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
твердого сиру 150 г
майонезу 45 г
моркви 1 шт.
часнику 2 зубці
чорного меленого перцю 3 р

Знадобиться на приготування – 20 хвилин.

Скільки калорій – 308.

Як приготувати:

  1. Моркву помити і зняти з неї шкірку, відрізати плодоніжку, натерти на тертці з великими отворами. Потрібен досить великий плід, щоб вийшло багато салату.
  2. Крупно натерти сир.
  3. Через давильню пропустити очищений часник.
  4. Перемішати компоненти між собою, заправивши майонезом і додавши перець. Подавати відразу, але можна дати хвилин двадцять, щоб морква стала трохи м'якше.

Рецепт салату з сиром, кальмарами і часником

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірків 1 шт.
твердого сиру 0,2 кг
майонезу 130 г
яєць 4 шт.
часнику 5 зубців
кальмарів 0,5 кг

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 206.

Як приготувати:

  1. Яйця відварити до твердого жовтка, на це піде не більше п'ятнадцяти хвилин. Дати охолонути, зняти шкаралупу і подрібнити на кубики.
  2. Кальмарів очистити від хорди. Щупальця не знадобляться, але якщо це міні-кальмари, то їх варто залишити.
  3. Невелика кількість води у сотейнику закип'ятити, посолити, опустити сюди морепродукти і варити їх на невеликому вогні п'ять хвилин. Вийняти, остудити і зняти плівку. Порізати кільцями.
  4. Часник почистити і подрібнити, потім перемішати з білим соусом.
  5. Сир натерти.
  6. Огірок вимити, зрізати шкірку необов'язково, кінці видалити. Подрібнити плід соломкою.
  7. Всі продукти перемішати і помістити в салатник, подавати до столу негайно.

Як приготувати з куркою і ананасами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 2 зубці
твердого сиру 0,1 кг
ананасів консервованих 1 банку
філе курячого 0,4 кг
солі за смаком
майонезу 75 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 217.

Як приготувати:

  1. Філе вимити і покласти в сотейник, залити невелику кількість води. Поставити на плиту, приправити, варити хвилин двадцять п'ять. Пінку зверху знімати. Потім дати час м'яса охолонути рідини, витягнути. Бульйон можна використовувати для іншої страви, а саму курку потрібно порізати кубиками.
  2. Витягнути ананаси з банки, сироп виливати не потрібно. Його можна додати в десерти. Самі ж кільця потрібно порізати невеликими шматочками.
  3. Натерти сир.
  4. Зняти лушпиння з часнику і порубати дрібно.
  5. З'єднати всі ці продукти в одному салатник, додати майонез і приправити.
  6. Охолодити в холодильнику кілька хвилин, за цей час курка вбере майонез і сік ананаса. Потім подавати. Прикрасити можна зірочками ананаса.

Рецепт гострої закуски з буряком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солі за смаком
буряків 3 шт.
твердого сиру 150 г
майонезу 50 мл
часнику 3 зубця

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 176.

Як приготувати:

  1. Буряк вимити, покласти в каструлю, залити водою і відправити варитися. Час варіння залежить від розміру плодів. Після цього їм треба дати охолонути, зчистити шкірку і натерти.
  2. Таким же способом подрібнити сир. Перемішати його з майонезом і сіллю.
  3. Дрібно натерти часник і додати його до буряках, перешкодити.
  4. З'єднати дві суміші, перекласти в піалу і подавати до столу, прикрасивши по своєму смаку.

Салат з сиром, часником і помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонезу 30 мл
пір'я зеленої цибулі 3 шт.
помідорів 3 шт.
часнику 2 зубці
сиру 50 г

Знадобиться на приготування – 10 хвилин.

Скільки калорій – 113.

Як приготувати:

  1. Вимити помідори, вирізати їх плодоніжки і порізати на скибочки, не занадто тонкі. Можна взяти і черрі, їх варто розрізати навпіл або на чотири частини.
  2. Натерти часник як можна дрібніше і додати до помідорів.
  3. Нашаткувати вимиті пір'я цибулі і додати туди ж.
  4. Натерти сир, додати в салатник разом з майонезом, перемішати.
  5. Подавати до столу.

Як приготувати салат з сиром, часником і помідорами, дивіться на відео нижче:

Приготування з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яєць 5 шт.
сиру 250 г
спецій за смаком
цибулин 2 шт.
шампіньйонів 0,6 кг
майонезу 0,5 л
олії соняшникової 45 мл
зеленого цибулі 1 пучок
часнику 1 зубець

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 274.

Як приготувати:

  1. Очистити від сміття гриби, потім нарізати їх слайсами.
  2. Нагріти масло в сковороді і перекласти сюди гриби, обсмажити їх до рум'яного кольору.
  3. Порізати очищені цибулини тонкими пір'ям і обсмажити на іншій сковороді.
  4. Натерти сир крупно, часник подрібнити без лушпиння.
  5. Зварені круто яйця охолодити і почистити, потім порізати соломкою або кубиками.
  6. Змішати всі продукти в одному салатнику, приправити, додати білий соус.
  7. Дрібно порізати зелену цибулю і присипати його зверху щедрим шаром.
  8. Дати просочитися півгодини, потім подавати до столу з тостами.

Кілька цікавих рецептів французького салату.

Тут ви зможете знайти прості рецепти салату з кукурудзою і ковбасою.

Смачний суп-пюре з грибів стане одним з ваших улюблених, рецепт ви можете взяти тут.

Як зробити салат з яловичим язиком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонезу 0,1 л
помідорів 2 шт.
сиру голландського 0,1 кг
маслин 90 г
спецій за смаком
часнику 1 зубець
мови яловичого 0,3 кг

Знадобиться на приготування – 3 години.

Скільки калорій – 207.

Як приготувати:

  1. Вимити мову, залити його водою і поставити варитися. Ця частина туші готується особливо довго, щонайменше дві години. Але смак того варто.
  2. Після того як м'ясо буде готове, потрібно витягнути його і зняти верхню плівку. Вона знімається панчохою.
  3. Остудити і порізати соломкою.
  4. Зубець часнику почистити, дрібно його порубати і змішати з мовою.
  5. Маслини без кісточок нарізати кільцями. Можна взяти і оливки. Якщо це дрібні плоди, їх не можна подрібнювати. Головне – витягти з рідини.
  6. Помідори помити і порізати соломкою, не використовуючи плодоніжку.
  7. Сир нарізати тонкою соломкою.
  8. Перемішати інгредієнти і заправити їх соусом, приправити за бажанням. Замість солі можна взяти трохи рідини з-під маслин.
  9. Подавати з грінками або з келихом вина.

Хитрощі в приготуванні

Замінити звичний твердий сир можна як солоними сортами, так і м'якими. Приміром, в салати дуже часто додають моцарелу, фету, бринзу, пармезан, грюйер і т. д. Це не тільки змінює смак, але і зовнішній вигляд стає більш вишуканим, нагадуючи середземноморську кухню.

Щоб знизити гостроту і неприємний запах у часнику, його зубець потрібно розрізати навпіл. Всередині можна знайти зелену середину, яка легко відокремиться, якщо її зачепити. Її і треба викинути, а все інше подрібнити.

Молочні продукти чудово поєднуються з різними пряними травами. Тому страви можна додавати як сушені збори трав, наприклад італійські, так і свіжі: чебрець, розмарин, базилік, лимонник, м'яту і т. д.

Відео-рецепт салату з сиру з часником:

Салати з сиром чудово підходять і до святкового, і до буденного столу. Їх можна готувати і влітку зі свіжими овочами, і взимку з грибами або морепродуктами. Саме за універсальність і приголомшливий смак такі страви користуються популярністю у мільйонів господинь. Додавайте свої продукти і насолоджуйтеся процесом готування, використовуючи наші рецепти.

Що ще почитати: