17 май 2019 1 131

Курка по-вірменськи: рецепти другої страви і ситного салату

При бажанні приготувати незвичайне і смачне блюдо, здатне здивувати і сподобатися багатьом, курка по-вірменськи стане прекрасним вибором. Блюдо дуже нагадує звичайну курку, запечену в духовці, але відрізняє її особливий аромат і смак, який притаманний тільки кавказької кухні.

Курка в лаваші по-вірменськи
Інгредієнти Кількість
курячих стегон без хребта - 6 шт.
вірменських лаваша великого розміру - 2 шт.
сметани 20%-ной жирності - 100 мл
перцю болгарського - 1 шт.
часнику - 3 зубки
масла вершкового - 60 г
кінзи - 10 г
перцю подрібненого - 1/3 ч. л.
солі - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 217 Ккал

Цей рецепт володіє своєрідною неординарністю, і в той же час простотою.

Технологія приготування незвичайного страви:

  1. В першу чергу необхідно зайнятися підготовкою маринаду. Для цього потрібно болгарський перець очистити від насіння, розділити на великі шматки і у блендері подрібнити, потім додати до нього попередньо очищений часник і збивати до тих пір, поки не утворюється однорідна кашоподібна маса.
  2. У цю масу додати поварену сіль і чорний мелений перець. Також для маринаду знадобляться 40 г м'якого вершкового масла і сметана. Знову ретельно перемішати до однорідності.
  3. Тепер черга курячих стегон. Їх потрібно дуже добре вимити, а потім обсушити, використовуючи спеціальний паперовий рушник.
  4. Витягнути з кожного стегна кістка для зручності в приготуванні і подальшому поїданні. Тепер кожен шматок м'якоті необхідно рясно змастити підготовленим маринадом. Викласти в ємність, яку потім потрібно добре закрити харчовою плівкою і відправити в холодильну камеру для маринування на 2 години.
  5. Підготовлену форму для випікання змастити вершковим маслом. Підготовлений вірменський лаваш розділити на 4 частини однакового розміру, який буде відповідати параметрам форми. Кожен з листів потрібно змастити вершковим маслом. Викласти ці листи на дно форми.
  6. На лаваш викласти вже промаринованное м'ясо, яке зверху потрібно полити маринадом. Важливо, щоб між шматками м'яса не залишався вільний простір.
  7. Виступаючий край лаваша варто змочити звичайною водою, щоб уникнути підгоряння.
  8. Відправити форму з вмістом в попередньо нагріту до 180 ° с духовку. Час випікання в середньому має становити близько 50 хвилин.

Рецепт для мультиварки

Завдяки присутнім у страві спецій і яблукам аромат його виходить неймовірно привабливим із солодко-пряними нотами. Для того щоб його підготувати, потрібно:

  • 0,6 кг курячих гомілок;
  • 2 кисло-солодких яблука;
  • 4 великих картоплини;
  • 1 морква середніх розмірів;
  • рафінована рослинна олія – 40 мл;
  • куркума – ½ ч. л.;
  • очищена вода – 150 мл

Час приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 108 ккал.

Дізнайтеся, як приготувати курку каррі по-індійськи.

Віддаєте перевагу італійську кухню? Тоді подивіться рецепт курки по-італійськи.

Рецепт курки по-мексиканськи ви знайдете тут.

Поетапне приготування ароматного м'яса в мультиварці:

  1. Картоплю, моркву очистити від шкірки і добре промити.
  2. Підготовлене м'ясо необхідно ретельно вимити в холодній воді і добре обсушити, використовуючи спеціальні паперові рушники.
  3. У мультиварочную чашу налити рафінована рослинна олія, на приладі виставити опцію «Смаження» і після нагрівання викласти в чашу підготовлені гомілки. Закрити кришку і залишити на 10 хвилин, потім перевернути м'ясо і залишити його під закритою кришкою ще на 10 хвилин.
  4. За цей час нарізати картоплю на шматки побільше, на великій тертці натерти моркву, яблука розділити на часточки.
  5. Додати до м'яса підготовлені яблука і моркву. Закрити кришку і залишити ще на 10 хвилин.
  6. Потім додати в м'ясо необхідні спеції і перемішати.
  7. Також в чашу викласти нарізану картоплю, налити очищену воду і в режимі «Гасіння» із закритою кришкою залишити суміш для приготування на 45 хвилин.
  8. По закінченні цього часу не варто чіпати страву ще 20 хвилин в режимі «Підігрів».

Вірменський салат з куркою та горіхами

Для того щоб приготувати такий салат, будуть потрібні наступні продукти:

  • філе куряче – 0,4 кг;
  • очищені волоські горіхи – 0,15 кг;
  • свіжа кінза – 1 невеликий пучок;
  • свіжа петрушка – 1 невеликий пучок;
  • 4 часникових зубки;
  • запашний перець, сіль, майонез – кількість визначити за смаком.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 211 ккал.

Як приготувати вірменський салат:

  1. У воді з додаванням кухонної солі, перцю і кілька гілочок петрушки і кінзи відварити до готовності куряче філе.
  2. Охолодити м'ясо, не виймаючи з бульйону.
  3. Після охолодження філе нарізати на дрібні кубики.
  4. Решту зелень промити, обсушити і подрібнити ножем.
  5. Підготовлені волоські горіхи трохи підсушити на сухій сковороді, а потім подрібнити за допомогою блендера.
  6. Часник очистити і подрібнити ножем.
  7. Всі підготовлені складові з'єднати в загальній ємності, додати 1/3 ч. л. духмяного перцю та солі, заправити майонезом і добре перемішати.
  8. Для подачі до столу можна використовувати традиційний салатник, а можна загорнути готову закуску в рулет, який після охолодження нарізати на порційні шматки.

Корисні поради

  1. В основному всі вірменські салати подаються до столу з додаванням булгуру – дробленої пшениці, яка робить їх більш поживними і насиченими.
  2. Головну роль у вірменській кухні грають спеції, якими необхідно рясно приправляти будь-яку страву.

На відео детально показано, як зробити курку в лаваші:

Курка по-вірменськи може підготовлятися різними способами. Найбільш цікавий варіант приготування виконується в духовці. Але попередньо м'ясо маринується в ароматному маринаді, а після укладається на підкладку з вірменського рулету. Для спрощення процесу приготування використовується знаменита кухонні помічниця – мультиварка. Тут застосовується не тільки куряче м'ясо, але картопля з яблуками, де останні надають страві пряний аромат і незвичайний смак. Вірменський салат також відрізняється від традиційних страв завдяки додаванню великої кількості спецій.

Що ще почитати: