Курка по-вірменськи: рецепти другої страви і ситного салату
При бажанні приготувати незвичайне і смачне блюдо, здатне здивувати і сподобатися багатьом, курка по-вірменськи стане прекрасним вибором. Блюдо дуже нагадує звичайну курку, запечену в духовці, але відрізняє її особливий аромат і смак, який притаманний тільки кавказької кухні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих стегон без хребта - | 6 шт. |
вірменських лаваша великого розміру - | 2 шт. |
сметани 20%-ной жирності - | 100 мл |
перцю болгарського - | 1 шт. |
часнику - | 3 зубки |
масла вершкового - | 60 г |
кінзи - | 10 г |
перцю подрібненого - | 1/3 ч. л. |
солі - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 217 Ккал |
Цей рецепт володіє своєрідною неординарністю, і в той же час простотою.
Технологія приготування незвичайного страви:
- В першу чергу необхідно зайнятися підготовкою маринаду. Для цього потрібно болгарський перець очистити від насіння, розділити на великі шматки і у блендері подрібнити, потім додати до нього попередньо очищений часник і збивати до тих пір, поки не утворюється однорідна кашоподібна маса.
- У цю масу додати поварену сіль і чорний мелений перець. Також для маринаду знадобляться 40 г м'якого вершкового масла і сметана. Знову ретельно перемішати до однорідності.
- Тепер черга курячих стегон. Їх потрібно дуже добре вимити, а потім обсушити, використовуючи спеціальний паперовий рушник.
- Витягнути з кожного стегна кістка для зручності в приготуванні і подальшому поїданні. Тепер кожен шматок м'якоті необхідно рясно змастити підготовленим маринадом. Викласти в ємність, яку потім потрібно добре закрити харчовою плівкою і відправити в холодильну камеру для маринування на 2 години.
- Підготовлену форму для випікання змастити вершковим маслом. Підготовлений вірменський лаваш розділити на 4 частини однакового розміру, який буде відповідати параметрам форми. Кожен з листів потрібно змастити вершковим маслом. Викласти ці листи на дно форми.
- На лаваш викласти вже промаринованное м'ясо, яке зверху потрібно полити маринадом. Важливо, щоб між шматками м'яса не залишався вільний простір.
- Виступаючий край лаваша варто змочити звичайною водою, щоб уникнути підгоряння.
- Відправити форму з вмістом в попередньо нагріту до 180 ° с духовку. Час випікання в середньому має становити близько 50 хвилин.
Рецепт для мультиварки
Завдяки присутнім у страві спецій і яблукам аромат його виходить неймовірно привабливим із солодко-пряними нотами. Для того щоб його підготувати, потрібно:
- 0,6 кг курячих гомілок;
- 2 кисло-солодких яблука;
- 4 великих картоплини;
- 1 морква середніх розмірів;
- рафінована рослинна олія – 40 мл;
- куркума – ½ ч. л.;
- очищена вода – 150 мл
Час приготування – 80 хвилин.
Калорійність – 108 ккал.
Дізнайтеся, як приготувати курку каррі по-індійськи.
Віддаєте перевагу італійську кухню? Тоді подивіться рецепт курки по-італійськи.
Рецепт курки по-мексиканськи ви знайдете тут.
Поетапне приготування ароматного м'яса в мультиварці:
- Картоплю, моркву очистити від шкірки і добре промити.
- Підготовлене м'ясо необхідно ретельно вимити в холодній воді і добре обсушити, використовуючи спеціальні паперові рушники.
- У мультиварочную чашу налити рафінована рослинна олія, на приладі виставити опцію «Смаження» і після нагрівання викласти в чашу підготовлені гомілки. Закрити кришку і залишити на 10 хвилин, потім перевернути м'ясо і залишити його під закритою кришкою ще на 10 хвилин.
- За цей час нарізати картоплю на шматки побільше, на великій тертці натерти моркву, яблука розділити на часточки.
- Додати до м'яса підготовлені яблука і моркву. Закрити кришку і залишити ще на 10 хвилин.
- Потім додати в м'ясо необхідні спеції і перемішати.
- Також в чашу викласти нарізану картоплю, налити очищену воду і в режимі «Гасіння» із закритою кришкою залишити суміш для приготування на 45 хвилин.
- По закінченні цього часу не варто чіпати страву ще 20 хвилин в режимі «Підігрів».
Вірменський салат з куркою та горіхами
Для того щоб приготувати такий салат, будуть потрібні наступні продукти:
- філе куряче – 0,4 кг;
- очищені волоські горіхи – 0,15 кг;
- свіжа кінза – 1 невеликий пучок;
- свіжа петрушка – 1 невеликий пучок;
- 4 часникових зубки;
- запашний перець, сіль, майонез – кількість визначити за смаком.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 211 ккал.
Як приготувати вірменський салат:
- У воді з додаванням кухонної солі, перцю і кілька гілочок петрушки і кінзи відварити до готовності куряче філе.
- Охолодити м'ясо, не виймаючи з бульйону.
- Після охолодження філе нарізати на дрібні кубики.
- Решту зелень промити, обсушити і подрібнити ножем.
- Підготовлені волоські горіхи трохи підсушити на сухій сковороді, а потім подрібнити за допомогою блендера.
- Часник очистити і подрібнити ножем.
- Всі підготовлені складові з'єднати в загальній ємності, додати 1/3 ч. л. духмяного перцю та солі, заправити майонезом і добре перемішати.
- Для подачі до столу можна використовувати традиційний салатник, а можна загорнути готову закуску в рулет, який після охолодження нарізати на порційні шматки.
Корисні поради
- В основному всі вірменські салати подаються до столу з додаванням булгуру – дробленої пшениці, яка робить їх більш поживними і насиченими.
- Головну роль у вірменській кухні грають спеції, якими необхідно рясно приправляти будь-яку страву.
На відео детально показано, як зробити курку в лаваші:
Курка по-вірменськи може підготовлятися різними способами. Найбільш цікавий варіант приготування виконується в духовці. Але попередньо м'ясо маринується в ароматному маринаді, а після укладається на підкладку з вірменського рулету. Для спрощення процесу приготування використовується знаменита кухонні помічниця – мультиварка. Тут застосовується не тільки куряче м'ясо, але картопля з яблуками, де останні надають страві пряний аромат і незвичайний смак. Вірменський салат також відрізняється від традиційних страв завдяки додаванню великої кількості спецій.