11 май 2019 1 127

Як правильно приготувати курку по-мексиканськи

Куряче м'ясо для всіх вже стало досить буденним і знайомим продуктом. Внести елемент розмаїтості допоможе приготування курки по-мексиканськи.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
томати (у власному соку) - 350 г
кукурудза (свіжа, зерна) - 120 г
паста томатна - 2 ст. л.
цибулина - 1 шт.
гомілки або стегна курячі - 8 шт.
коріандр (мелений) - 1 ч. л.
олія оливкова - 40 мл
сіль, перець - за смаком
чилі (порошок) - 5 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал
  1. Містку сковороду розмістити на плиті, обмазати маслом;
  2. Гомілки ретельно обмити і паперовими рушниками просушити;
  3. Розмістити їх на сковороді і на сильному вогні довести до рум'яної хрусткої скоринки;
  4. Подрумянившуюся курятину перекласти в тарілку;
  5. Попередньо почистити і промити цибулину, дрібно пошинкувати і відправити в ту ж сковороду. Пасерувати близько 5 хвилин;
  6. Приправити спеціями, вимішати і протушкувати ще пару хвилин;
  7. Додати томати, не забуваючи і про сік;
  8. Пасту з помідорів також вмішати в отриману суміш;
  9. Туди ж приєднати і обсмажену курятину;
  10. Задати мінімальний вогонь і тушкувати хвилин 20;
  11. Кукурудзяні зерна помістити до м'ясо-овочевий субстанції і доготавливать ще 10 хвилин.

Курка по-мексиканськи з квасолею

  • часник – 2 зубки;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • рис – ¾ склянки;
  • кукурудза – ½ б.;
  • чилі – 1 шт.;
  • квасоля зелена стручкова – 100 г;
  • сіль;
  • цибулина;
  • грудка куряча – 300 г;
  • олія – 30 мл;
  • квасоля (консерви) – ½ б.

Соус:

  • фреш лимона – 40 мл;
  • приправа «Для тако» – 2 ч. л.;
  • перетерті помідори – 200 г;
  • порошок чилі – за бажаною гостроті;
  • сіль, цукор – для виведення смаку.

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 127,1 ккал.

  1. Промиваємо рис до прозорості води. Заливаємо водою так, щоб вона тільки злегка покрила. Проварюємо до зникнення води.;
  2. Зубці часнику і цибулину очистити і накришити;
  3. Пряні овочі пасерувати в олії на сковороді, з додаванням порубаного чилі і присолив;
  4. М'якоть курки подрібнити такими шматочками і відправити до піджарки;
  5. Енергійно помішуючи, прикрити кришкою і 10 хвилин протушкувати;
  6. Вилучити з перцю насіння з плодоніжкою, порізати соломкою;
  7. Зеленостручкову квасолю вимити і кожну перерізати на 2-3 частини;
  8. До потушившейся суміші помістити, напівготовий рис, консервований злак і овоч разом з соком;
  9. Приєднати порубані інгредієнти;
  10. Складові для соусу разом замішати і присмачити напівготові продукти;
  11. Прикривши кришкою, готувати 10-20 хвилин до повного приготування рису. Спробувавши на смак, присолити.

Курка з овочами в духовці

  • цибулина – 2 шт.;
  • томати свіжі, м'ясисті – 5 шт.;
  • курка (гомілки або стегна) – 1 кг;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • морква – 1 шт. велика;
  • сіль і прянощі;
  • 1 банка кукурудзи;
  • масло – 20 мл;
  • перець солодкий – 2 шт.;
  • сир – 100-150 г (за бажанням);
  • часник – 2 зубки.

Час: 65 хвилин.

Калорійність: 147,7 ккал.

Спочатку підготуємо необхідні складові:

  • томати занурюємо в закипілу воду, попередньо злегка надрізавши кожен з нижньої сторони навхрест. Залишаємо так на 3 хвилини і звільняємо від щільної шкірки. Томатну м'якоть шаткуємо півкільцями;
  • курячі частини промиваємо і викладаємо на папір (серветки або рушники), щоб просохли;
  • від лушпиння позбавляємо цибулини та зубці часнику. Промивши, рубаємо дрібно;
  • з моркви знімаємо шкірку, і коренеплід кришимо тонкими слайсами;
  • консерву кукурудзи відкриваємо і зливаємо непотрібну рідину;
  • вилучаємо серцевину з перцю і шаткуємо його тонким скибочкою.

Потім всередині промазуємо форму маслом і розміщуємо на дні підготовлені інгредієнти. Вниз укладаємо кришений цибулю, поверх – перцеві скибочки. Далі черга півкілець томатів. Зверху посипаємо кукурудзяними зернами і часником. Також злегка просолюємо і притрушиваем улюбленими прянощами і спеціями.

Розміщуємо на овочевій основі курячі частини і «малюємо» майонезною сітку, але не густо. І поміщаємо в духовку, який попередньо прогріли на 180°С.

Через 45 хвилин усыпаем потертим сиром за бажанням і доводимо до рум'яного кольору.

Рецепт тонких млинчиків на кефірі — вони виходять ніжними і мереживними.

Читайте як приготувати смачну запіканку на рисовому тесті з фруктами або м'ясом.

Читайте як приготувати яблучний пиріг без яєць — простий і незвичайний рецепт, який готується за п'ять хвилин.

Рецепт курки по-мексиканськи в лаваші

  • лимонний сік – 60 г;
  • перець болгарський (різних кольорів) – 500 г;
  • сир – 100 г;
  • 2 цибулини;
  • лаваш – 2 шт.;
  • 4 томата;
  • філе курки – 650 г;
  • чилі – за смаком;
  • улюблена зелень;
  • сіль;
  • масло – 20 мл

Час: 45 хвилин.

Калорійність: 109,1 ккал.

Спершу доводимо інгредієнти до такого вигляду, коли вже можна буде їх просто відправляти на термічну обробку:

  • теркою скористаємося для подрібнення сиру;
  • кожну корж лаваша поділяємо навпіл;
  • томати шаткуємо дрібним кубиком, не забувши промити перед цим. З'єднуємо їх з покришеної зеленню, подрібненим чилі (можна взяти порошок), фрешем лимона, присаливаем і замішуємо соус;
  • цибулини, позбавивши їх лушпиння, промиваємо і півкільцями кришимо;
  • придатну для вживання вимиту частина болгарського перцю шаткуємо тонким брусочком;
  • соломкою рубаємо заздалегідь промите філе курки.

Далі розігріваємо сковороду на вогні і скроплюємо маслом. Там протягом 10 хвилин пасеруємо брусочки перцю і кришений цибулю.

Потім туди ж відправляється м'ясна складова, присаливается, присипається улюбленими спеціями і замішується. Субстанція повинна гаситися хвилин 20, щоб курятина приготувалася.

В шматки лаваша кладемо підготовлену начинку, зверху якої розміщуємо сир. Звертаємо трубочками і на 10 хвилин розміщуємо в духовці при 150°С.

Готову страву рясно поливаємо підготовленим соусом з томатів.

Варіант приготування в мультиварці

  • квасоля (консерви у томатному соусі) – 1 б.;
  • грудка куряча – 750 г;
  • перець чилі;
  • 1 морква;
  • соєвий соус (замість солі) без добавок;
  • часник – 4 зубки;
  • цибулина.

Час: 75 хвилин.

Калорійність: 107,4 ккал.

  1. На тертці шаткуємо морква, очистивши і промивши;
  2. Курятині надаємо вид шматочків, скориставшись ножем;
  3. Ріпчасту цибулину позбавляємо лушпиння і півкільцями кришимо;
  4. Пресом перебиваємо часникові зубці, знявши з них лушпиння;
  5. У чашу мультиварки вивантажує приготовлені компоненти і поливаємо соєвим соусом (3-4 ст. л.);
  6. Виставляємо програму «Випічка», а на таймері – 50 хвилин. Кришку не забуваємо закривати;
  7. Додаємо чилі (кількість за бажанням) і вилучену з банки квасолю разом з томатним соусом;
  8. Ще 10 хвилин при відкритій кришці доготавливаем.

Підказки шеф-кухарів

  • варто зауважити, що перець чилі можуть вживати в їжу не всі. Тоді його просто виключаємо з рецептури;
  • також можна додавати будь-яку частину курки, вийнявши з неї кістки. Головне – слід її витирати насухо після промивки;
  • приправу для тако може важко буде відшукати в магазині, тому замішати її самостійно не складе праці. У неї входить 8 г меленого кмину, цибульного порошку чверть ч. л., 7 г перцю чорного меленого, солі морської 5 р., пів-ложки паприки, часнику в гранулах 3 г, 10 г чилі і висушеного орегано 3 р. Дану суміш спецій дуже часто використовують для приготування курки по-мексиканськи.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: