Як правильно приготувати курку по-мексиканськи
Куряче м'ясо для всіх вже стало досить буденним і знайомим продуктом. Внести елемент розмаїтості допоможе приготування курки по-мексиканськи.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
томати (у власному соку) - | 350 г |
кукурудза (свіжа, зерна) - | 120 г |
паста томатна - | 2 ст. л. |
цибулина - | 1 шт. |
гомілки або стегна курячі - | 8 шт. |
коріандр (мелений) - | 1 ч. л. |
олія оливкова - | 40 мл |
сіль, перець - | за смаком |
чилі (порошок) - | 5 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
- Містку сковороду розмістити на плиті, обмазати маслом;
- Гомілки ретельно обмити і паперовими рушниками просушити;
- Розмістити їх на сковороді і на сильному вогні довести до рум'яної хрусткої скоринки;
- Подрумянившуюся курятину перекласти в тарілку;
- Попередньо почистити і промити цибулину, дрібно пошинкувати і відправити в ту ж сковороду. Пасерувати близько 5 хвилин;
- Приправити спеціями, вимішати і протушкувати ще пару хвилин;
- Додати томати, не забуваючи і про сік;
- Пасту з помідорів також вмішати в отриману суміш;
- Туди ж приєднати і обсмажену курятину;
- Задати мінімальний вогонь і тушкувати хвилин 20;
- Кукурудзяні зерна помістити до м'ясо-овочевий субстанції і доготавливать ще 10 хвилин.
Курка по-мексиканськи з квасолею
- часник – 2 зубки;
- перець болгарський – 1 шт.;
- рис – ¾ склянки;
- кукурудза – ½ б.;
- чилі – 1 шт.;
- квасоля зелена стручкова – 100 г;
- сіль;
- цибулина;
- грудка куряча – 300 г;
- олія – 30 мл;
- квасоля (консерви) – ½ б.
Соус:
- фреш лимона – 40 мл;
- приправа «Для тако» – 2 ч. л.;
- перетерті помідори – 200 г;
- порошок чилі – за бажаною гостроті;
- сіль, цукор – для виведення смаку.
Час: 50 хвилин.
Калорійність: 127,1 ккал.
- Промиваємо рис до прозорості води. Заливаємо водою так, щоб вона тільки злегка покрила. Проварюємо до зникнення води.;
- Зубці часнику і цибулину очистити і накришити;
- Пряні овочі пасерувати в олії на сковороді, з додаванням порубаного чилі і присолив;
- М'якоть курки подрібнити такими шматочками і відправити до піджарки;
- Енергійно помішуючи, прикрити кришкою і 10 хвилин протушкувати;
- Вилучити з перцю насіння з плодоніжкою, порізати соломкою;
- Зеленостручкову квасолю вимити і кожну перерізати на 2-3 частини;
- До потушившейся суміші помістити, напівготовий рис, консервований злак і овоч разом з соком;
- Приєднати порубані інгредієнти;
- Складові для соусу разом замішати і присмачити напівготові продукти;
- Прикривши кришкою, готувати 10-20 хвилин до повного приготування рису. Спробувавши на смак, присолити.
Курка з овочами в духовці
- цибулина – 2 шт.;
- томати свіжі, м'ясисті – 5 шт.;
- курка (гомілки або стегна) – 1 кг;
- майонез – 2 ст. л.;
- морква – 1 шт. велика;
- сіль і прянощі;
- 1 банка кукурудзи;
- масло – 20 мл;
- перець солодкий – 2 шт.;
- сир – 100-150 г (за бажанням);
- часник – 2 зубки.
Час: 65 хвилин.
Калорійність: 147,7 ккал.
Спочатку підготуємо необхідні складові:
- томати занурюємо в закипілу воду, попередньо злегка надрізавши кожен з нижньої сторони навхрест. Залишаємо так на 3 хвилини і звільняємо від щільної шкірки. Томатну м'якоть шаткуємо півкільцями;
- курячі частини промиваємо і викладаємо на папір (серветки або рушники), щоб просохли;
- від лушпиння позбавляємо цибулини та зубці часнику. Промивши, рубаємо дрібно;
- з моркви знімаємо шкірку, і коренеплід кришимо тонкими слайсами;
- консерву кукурудзи відкриваємо і зливаємо непотрібну рідину;
- вилучаємо серцевину з перцю і шаткуємо його тонким скибочкою.
Потім всередині промазуємо форму маслом і розміщуємо на дні підготовлені інгредієнти. Вниз укладаємо кришений цибулю, поверх – перцеві скибочки. Далі черга півкілець томатів. Зверху посипаємо кукурудзяними зернами і часником. Також злегка просолюємо і притрушиваем улюбленими прянощами і спеціями.
Розміщуємо на овочевій основі курячі частини і «малюємо» майонезною сітку, але не густо. І поміщаємо в духовку, який попередньо прогріли на 180°С.
Через 45 хвилин усыпаем потертим сиром за бажанням і доводимо до рум'яного кольору.
Рецепт тонких млинчиків на кефірі — вони виходять ніжними і мереживними.
Читайте як приготувати смачну запіканку на рисовому тесті з фруктами або м'ясом.
Читайте як приготувати яблучний пиріг без яєць — простий і незвичайний рецепт, який готується за п'ять хвилин.
Рецепт курки по-мексиканськи в лаваші
- лимонний сік – 60 г;
- перець болгарський (різних кольорів) – 500 г;
- сир – 100 г;
- 2 цибулини;
- лаваш – 2 шт.;
- 4 томата;
- філе курки – 650 г;
- чилі – за смаком;
- улюблена зелень;
- сіль;
- масло – 20 мл
Час: 45 хвилин.
Калорійність: 109,1 ккал.
Спершу доводимо інгредієнти до такого вигляду, коли вже можна буде їх просто відправляти на термічну обробку:
- теркою скористаємося для подрібнення сиру;
- кожну корж лаваша поділяємо навпіл;
- томати шаткуємо дрібним кубиком, не забувши промити перед цим. З'єднуємо їх з покришеної зеленню, подрібненим чилі (можна взяти порошок), фрешем лимона, присаливаем і замішуємо соус;
- цибулини, позбавивши їх лушпиння, промиваємо і півкільцями кришимо;
- придатну для вживання вимиту частина болгарського перцю шаткуємо тонким брусочком;
- соломкою рубаємо заздалегідь промите філе курки.
Далі розігріваємо сковороду на вогні і скроплюємо маслом. Там протягом 10 хвилин пасеруємо брусочки перцю і кришений цибулю.
Потім туди ж відправляється м'ясна складова, присаливается, присипається улюбленими спеціями і замішується. Субстанція повинна гаситися хвилин 20, щоб курятина приготувалася.
В шматки лаваша кладемо підготовлену начинку, зверху якої розміщуємо сир. Звертаємо трубочками і на 10 хвилин розміщуємо в духовці при 150°С.
Готову страву рясно поливаємо підготовленим соусом з томатів.
Варіант приготування в мультиварці
- квасоля (консерви у томатному соусі) – 1 б.;
- грудка куряча – 750 г;
- перець чилі;
- 1 морква;
- соєвий соус (замість солі) без добавок;
- часник – 4 зубки;
- цибулина.
Час: 75 хвилин.
Калорійність: 107,4 ккал.
- На тертці шаткуємо морква, очистивши і промивши;
- Курятині надаємо вид шматочків, скориставшись ножем;
- Ріпчасту цибулину позбавляємо лушпиння і півкільцями кришимо;
- Пресом перебиваємо часникові зубці, знявши з них лушпиння;
- У чашу мультиварки вивантажує приготовлені компоненти і поливаємо соєвим соусом (3-4 ст. л.);
- Виставляємо програму «Випічка», а на таймері – 50 хвилин. Кришку не забуваємо закривати;
- Додаємо чилі (кількість за бажанням) і вилучену з банки квасолю разом з томатним соусом;
- Ще 10 хвилин при відкритій кришці доготавливаем.
Підказки шеф-кухарів
- варто зауважити, що перець чилі можуть вживати в їжу не всі. Тоді його просто виключаємо з рецептури;
- також можна додавати будь-яку частину курки, вийнявши з неї кістки. Головне – слід її витирати насухо після промивки;
- приправу для тако може важко буде відшукати в магазині, тому замішати її самостійно не складе праці. У неї входить 8 г меленого кмину, цибульного порошку чверть ч. л., 7 г перцю чорного меленого, солі морської 5 р., пів-ложки паприки, часнику в гранулах 3 г, 10 г чилі і висушеного орегано 3 р. Дану суміш спецій дуже часто використовують для приготування курки по-мексиканськи.
Приємного апетиту!